IRAN

JohnnyS

#55101 Re: IRAN

Post by JohnnyS »

alijagoro wrote: 03/03/2026 13:04
Hakiz wrote: 03/03/2026 12:43
alijagoro wrote: 03/03/2026 12:30
Mozda to i jeste plan,sto vise izbjeglica,jaca desnica
Možda jeste političarina i korporacijama. I truloj narandži da oslabi Evropu.

Ali ćemo ti i ja, ili naša djeca, živjeti u sistemu u kojem će ljudska prava niti na nivou 18. vijeka, a tehnologija za kontrolu, opresiju i kažnjavanje stanovništva koju će vlast imati će biti na nivou 21. vijeka.

Danas je Francuska revolucija nemoguća.
Upravo tako,obican narod je odustao od borbe,prihvatio je poraz od korporacija,Gaza i Epstein su to najbolje dokazali
Ja prvi. Evo sad, da zapuca u nas, ako moja familija nije direktno ugrožena, jebe mi se ko na koga puca, samo bih se maknuo. Jebe mi se za pravdu na svijetu više, dobiješ jedan život, ne pada mi ga na pamet trošiti za neke ideale, ne dao Bog poginuti za nešto. Mislim žao je meni što je neke zapala nepravda, zlo i naopako, ali ovo malo što imam iskoristit ću za svoju sreću kad već mogu.

Nego reci ti meni, jesi li i dalje sretan što je Trump pobijedio?
last mohicans

#55102 Re: IRAN

Post by last mohicans »

Thorgerson wrote: 03/03/2026 09:39 Iran jeste velik zalogaj. I zato i jeste ostavljen za kraj. Kad su sve ostalo porobili i zavrsili.

Stoga, ko god misli da ce Iran ovdje uspjeti nesto da napravi, ne znam - ja to fkt ne vidim. Gdje su njihovi saveznici? Ja ne vidim da neko okrece amerima glavu. Jesu eto spanci. I ko jos? Arapi su tu. Izrael normalno. Njemacka, Britanija, Francuska... svi bitni su tu. Iran? Ima tu i tamo po izjavu turske i kine. I provokacije iz rusije.

Ljudi im prvi dan obezglavili drzavu. Ubili najvaznije ljude. Prvi jebeni dan!

O cemu pricamo?

Mislim, uredu je navijati, ali hajmo pricati realno. Ovi nemaju sansi.

I mislim da im je bolje da sjednu za sto i pokore se, jer ovako ce samo oni najebati i niko vise. Mislim da je i tom dole narodu dosta svega. Inace ne bi ajatolah bio tek tako ostavljen da se rokne. I niko drugi nece najebati. Amerikanci nece. Izraelci nece. Nece ni arapi. Ok, poljuljat ce se malo turizam, al jbt to. Nebitno. I lako je opet ljude vratiti.

Ni ja nigdje ne vidim to ravnanje Izraela. Ok, idu rakete, budu neki snimci. Ne znam, moguce je eto da ta masinerija ne zeli da prikaze gubitke, ali svejedno, Izrael je svakako u ratu konstantno. Ljudi zive rat. Tako da ne vidim kako ih moze i ovo uzdrmati. Plus imaju Ameriku iza sebe.
To obezglavljivanje vidimo imalo učinka? Pa za dva sata prvi odgovori krenuli, jesi pratio? Cijeli zaljev drze neizvjesnim i opasnim, dzaba sila američko cionistička. Pa ljudi stotine oficira, ako ne i hiljade zvaničnika imaju koji preuzimaju ulogu. Jedino sto si dobro primjetio "budu neki snimci" , što li, Bože!? Zato ne fali onih iz Irana, Liban live ide vec drugi dan. Prati malo pisanu riječ gdje sve pada, šta se gađa, ti želiš za sve potvrdu snimka, malo si zahtjevan.
splinter

#55103 Re: IRAN

Post by splinter »

Hezbolah:

Inače jutros je idf krenuo ući u neka naselja u Južnom Libanu i onda ide ono standardno, prvo zamka pa unakrsna vatra, gubici i to totalno nepoznato osim da je bilo povlačenje.
alijagoro

#55104 Re: IRAN

Post by alijagoro »

JohnnyS wrote: 03/03/2026 13:09

Ali ćemo ti i ja, ili naša djeca, živjeti u sistemu u kojem će ljudska prava niti na nivou 18. vijeka, a tehnologija za kontrolu, opresiju i kažnjavanje stanovništva koju će vlast imati će biti na nivou 21. vijeka.

Upravo tako,obican narod je odustao od borbe,prihvatio je poraz od korporacija,Gaza i Epstein su to najbolje dokazali
Ja prvi. Evo sad, da zapuca u nas, ako moja familija nije direktno ugrožena, jebe mi se ko na koga puca, samo bih se maknuo. Jebe mi se za pravdu na svijetu više, dobiješ jedan život, ne pada mi ga na pamet trošiti za neke ideale, ne dao Bog poginuti za nešto. Mislim žao je meni što je neke zapala nepravda, zlo i naopako, ali ovo malo što imam iskoristit ću za svoju sreću kad već mogu.

Ne kontam,zasto bih bio sretan ako je moja teza uvijek bila Biden(Vucic) odnosno Trump(Seselj)
kinvart

#55105 Re: IRAN

Post by kinvart »

O ovom se piše... Amerikanci i Izraelci ne mogu da skontaju koji je koji kamion... Ispada da moraju udarati po svim kamionima, jer ovi lanseri shaheeda mogu stati komotno u hladnjaču.
dr_Evil

#55106 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

Susjed, da li vjerujes da bi bilo drugacije da je ostao Biden? Podsjetio bih da je za vrijeme Bidena najvecio dio razaranja u Palestini uradjen.

Neko drugi... mozda, ali nije bilo alternative u izboru, svi su bili za ovo.
JohnnyS

#55107 Re: IRAN

Post by JohnnyS »

alijagoro wrote: 03/03/2026 13:12

Ne kontam,zasto bih bio sretan ako je moja teza uvijek bila Biden(Vucic) odnosno Trump(Seselj)
Sumnjam da imaju Kamalu na DVDu kako jebe djecu pa da je mogu ucijeniti na ovako nešto
JohnnyS

#55108 Re: IRAN

Post by JohnnyS »

dr_Evil wrote: 03/03/2026 13:13

Susjed, da li vjerujes da bi bilo drugacije da je ostao Biden? Podsjetio bih da je za vrijeme Bidena najvecio dio razaranja u Palestini uradjen.

Uvjeren sam da ne bi b2 ravnao planine po Iranu da su demokrati ostali.
alijagoro

#55109 Re: IRAN

Post by alijagoro »

JohnnyS wrote: 03/03/2026 13:14

Sumnjam da imaju Kamalu na DVDu kako jebe djecu pa da je mogu ucijeniti na ovako nešto
Pa jel Biden imao takve snimke,pa je opet odlucio podrzati genocid?
JohnnyS

#55110 Re: IRAN

Post by JohnnyS »

alijagoro wrote: 03/03/2026 13:18
Pa evo, dobili smo boljeg očito. Oformio je čak i odbor za Gazu s članovima Netanyahuovog kabineta
dembele

#55111 Re: IRAN

Post by dembele »

Ove naše starlete u Dubaiu kao da se javljaju iz okoline Pokrovska :D
dr_Evil

#55112 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

dr_Evil wrote: 03/03/2026 13:13

Uvjeren sam da ne bi b2 ravnao planine po Iranu da su demokrati ostali.
Mozda neka druga generacija ne bi, danas pa i nema razlike sto se tice vrha. Naravno da je USA crno, bijelo, i sivo, nema jednoumlja. Ali trenuto iskreno misljenje je da je Mossad ima u saci komplet vrhusku politike, pa tako ne bih se iznenadio da ima Kamalu sto ti rece negdje sa kakvom djecom na gomili.
alijagoro

#55113 Re: IRAN

Post by alijagoro »

JohnnyS wrote: 03/03/2026 13:19

Pa evo, dobili smo boljeg očito. Oformio je čak i odbor za Gazu s članovima Netanyahuovog kabineta
Imaju istog sponzora,jedina je razlika sto ti mislis da je jedan bolji a ja mislim da su isti,barem sto se tice Gaze a vjerovatno i Bliskog Istoka
alijagoro

#55114 Re: IRAN

Post by alijagoro »

arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#55115 Re: IRAN

Post by arman1 »

Fanzi wrote: 03/03/2026 13:13

O ovom se piše... Amerikanci i Izraelci ne mogu da skontaju koji je koji kamion... Ispada da moraju udarati po svim kamionima, jer ovi lanseri shaheeda mogu stati komotno u hladnjaču.
Puno tu imaju mamaca, neke fazone su pokupili iz "specijalne vojne operacije".
Raketa 10 x skuplja od kamiona
geoxx

#55116 Re: IRAN

Post by geoxx »

Biden je bio predsjednik pa nije napao. A bilo je prozora i u njegovom mandatu kada su se Izrael i Iran raketirali.

To je cinjenica. Sve ostalo je sbb-kbb.

Barem znamo da se ne bi hvalili sa ubijenim ministrima druge drzave ko ovaj ludjak. :roll:
JohnnyS

#55117 Re: IRAN

Post by JohnnyS »

alijagoro wrote: 03/03/2026 13:23
Imaju istog sponzora,jedina je razlika sto ti mislis da je jedan bolji a ja mislim da su isti,barem sto se tice Gaze a vjerovatno i Bliskog Istoka
S ovom spodobom je bilo, ko što bi moja pokojna nona rekla, sigurno ko Očenaš da će se ovo dogoditi. Za Kamalu možemo samo nagađati
Čitalac

#55118 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Katar: Trenutno nemamo nikakav kontakt s Iranom.
glasnogovornik katarskog Ministarstva vanjskih poslova Majed al-Ansari

- Upozorili smo iranske pilote, oni su nastavili kretanje ka Dohi i tada smo ih oborili. Status pilota još nije poznat.
- Sve crvene linije su prijeđene; od sjevera do juga Katara, od napada na energetiku do napada na međunarodnu zračnu luku Hamad, koja je veliko središte međunarodnih putovanja.
- Javnost da pripazi na sve dezinformacije i da nastavi slijediti savjete i smjernice ministarstva - uglavnom da se sklone kada se to od njih zatraži.
- Imamo pravo na odgovor prema Povelji UN-a, članku 51, ako se ovi napadi nastave. Postoje planovi - ne mogu ih otkriti.
Crvene_brigade

#55119 Re: IRAN

Post by Crvene_brigade »

Odavno je poznato kako istina prva strada u ratu: Iranski general objavio: Ubili smo i ranili 650 američkih vojnika. Napadnut je i nosač aviona koji je 'pobjegao'.

Dodao je kako je 'prirodno da Amerikanci poriču ili prikrivaju žrtve'.

Više od 650 američkih vojnika ubijeno je ili ranjeno u prva dva dana iranske operacije odmazde pod nazivom "Istinsko obećanje 4", objavio je danas Korpus čuvara islamske revolucije (IRGC).

Navode i da je u napadima iranskih snaga nosač zrakoplova USS Abraham Lincoln "bio prisiljen na povlačenje iz iranskih priobalnih voda".

S druge strane, američka vojska je jučer objavila da je broj poginulih tijekom sukoba s Iranom porastao na šest. To su zadnji službeni podaci o gubicima SAD-a koje je objavila američka vojska.

Glasnogovornik IRGC-a, brigadni general Ali Mohammad Naeini, rekao je danas da su iranske snage nanijele teške gubitke američkim vojnim postrojenjima u regiji Perzijskog zaljeva.

"Tokom prva dva dana rata ubijeno je ili ranjeno 650 američkih vojnika", izjavio je general Naeini. Dodao je kako je "prirodno da Amerikanci poriču ili prikrivaju te žrtve", ali je naglasio da iranske obavještajne službe i izvješća s bojišta potvrđuju te brojke.
alijagoro

#55120 Re: IRAN

Post by alijagoro »

geoxx wrote: 03/03/2026 13:26 Biden je bio predsjednik pa nije napao. A bilo je prozora i u njegovom mandatu kada su se Izrael i Iran raketirali.

To je cinjenica. Sve ostalo je sbb-kbb.

Barem znamo da se ne bi hvalili sa ubijenim ministrima druge drzave ko ovaj ludjak. :roll:
Doduse nije,ali jeste glasao za rat u Iraku,podrzao razbijanje Sirije,Libije,Jemena,Sudana a genocid u Gazi ne treba vise ni pominjati,tu je bas uradio veliki posao za izrael.Bila je informacija da je rekorder cini mi se bio primanju mita od aipaca
alijagoro

#55121 Re: IRAN

Post by alijagoro »

JohnnyS wrote: 03/03/2026 13:27
alijagoro wrote: 03/03/2026 13:23

S ovom spodobom je bilo, ko što bi moja pokojna nona rekla, sigurno ko Očenaš da će se ovo dogoditi. Za Kamalu možemo samo nagađati
Pa i ne moramo,bila je podpredsjednica 4 godine ;-)
Dimu1927

#55122 Re: IRAN

Post by Dimu1927 »

Ma biden u drugom mandatu nije bio biden... nije bio pri sebi, niti je ista odlucivao ocigledno, ikebana obicna ili po teorijama je bio cak i drugi lik skroz po fizickim razlikama ili cak i robot u onim najludjim teorijama hahah
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#55123 Re: IRAN

Post by arman1 »

Smetljari u Libanonu bacaju glifosat u 20 do 30 x večoj količini od dozvoljene. Tvar služi za uništavanje korova i vegetacije i kancerogena je. Prešli su prvu liniju Hemijsko ratovanje. Ostaju biološko i atomsko. Naravno i druga strana ima legitimno pravo na srazmjerne udare.
lajkujMe

#55124 Re: IRAN

Post by lajkujMe »

last mohicans wrote: 03/03/2026 13:10
Thorgerson wrote: 03/03/2026 09:39 Iran jeste velik zalogaj. I zato i jeste ostavljen za kraj. Kad su sve ostalo porobili i zavrsili.

Stoga, ko god misli da ce Iran ovdje uspjeti nesto da napravi, ne znam - ja to fkt ne vidim. Gdje su njihovi saveznici? Ja ne vidim da neko okrece amerima glavu. Jesu eto spanci. I ko jos? Arapi su tu. Izrael normalno. Njemacka, Britanija, Francuska... svi bitni su tu. Iran? Ima tu i tamo po izjavu turske i kine. I provokacije iz rusije.

Ljudi im prvi dan obezglavili drzavu. Ubili najvaznije ljude. Prvi jebeni dan!

O cemu pricamo?

Mislim, uredu je navijati, ali hajmo pricati realno. Ovi nemaju sansi.

I mislim da im je bolje da sjednu za sto i pokore se, jer ovako ce samo oni najebati i niko vise. Mislim da je i tom dole narodu dosta svega. Inace ne bi ajatolah bio tek tako ostavljen da se rokne. I niko drugi nece najebati. Amerikanci nece. Izraelci nece. Nece ni arapi. Ok, poljuljat ce se malo turizam, al jbt to. Nebitno. I lako je opet ljude vratiti.

Ni ja nigdje ne vidim to ravnanje Izraela. Ok, idu rakete, budu neki snimci. Ne znam, moguce je eto da ta masinerija ne zeli da prikaze gubitke, ali svejedno, Izrael je svakako u ratu konstantno. Ljudi zive rat. Tako da ne vidim kako ih moze i ovo uzdrmati. Plus imaju Ameriku iza sebe.
To obezglavljivanje vidimo imalo učinka? Pa za dva sata prvi odgovori krenuli, jesi pratio? Cijeli zaljev drze neizvjesnim i opasnim, dzaba sila američko cionistička. Pa ljudi stotine oficira, ako ne i hiljade zvaničnika imaju koji preuzimaju ulogu. Jedino sto si dobro primjetio "budu neki snimci" , što li, Bože!? Zato ne fali onih iz Irana, Liban live ide vec drugi dan. Prati malo pisanu riječ gdje sve pada, šta se gađa, ti želiš za sve potvrdu snimka, malo si zahtjevan.
Iran je sam jucer priznao da im veliki dio vojske trenutno funkcionise bez komande.
Sto ima i smisla, Iran je ocekivao napad, ocekivali su gubitak komande. Jedini logican odgovor na takvo nesto je decentralizacija komande tj unaprijed pripremljen plan za odgovor.
Medjutim takav odgovor ima jedno bitno ogranicenje, kako vrijeme prolazi kako se stvari na terenu mijenjaju tako i predpripremljeni planovi postaju sve manje efikasni i potrebna je centralna komanda da prilagode naredbe i akcije.
A to se vec vidi, sinoc i danas je sve vise primjetno da Iran manje Balistickih ispaljuje ne zato sto nemaju nego zato sto je plan na kraju. Sad zavisi od komande hoce li se dovoljno brzo organizovati za novi val napada. Ali kvalitetnih napada s ciljem uklanjanja prijetnje.
Vidim po Izraelu sve vise gadjaju naselja koja nemaju ni jednu vojnu svrhu sem terora a nece im pomoci vojno samim tim beznacajni su napadi.

I dalje ne uspjevaju centre politicke moci da uniste u Izraelu a vala ni u ostatku bliskog istoka.
Sad tek krece ispit za Iran koliko su sposobni da se prilagode promjenljivom igrom rata.

Da sam ja komanda Irana fokusirao bi se na sljedece:

Avio baze sa bar 2-3 napada po danu sirom BI istoka
Radarske instalacije dugog dometa
Centre za komunikaciju kako kosmickih snaga tako i zemljanih
Vojne komande i centri za komandovanje
PVO baterije dugog dometa (Patriot, THAAD i Arrow) mnogi spominju iron dome on je beznacajan u ovom konfliktu.
I onda stratesko unistavanje svih Poltickih centara i energrtske infrastrukture.
Gadjanje rafinerija u ovom trenutnu ne doprinosi nista.

Zasljepi prvo neprijatelja pa mu onda oduzmi moc uzvracanja a onda ga kad je na koljenima dotuci.

Sad je pitanje isto koliko su Izrael i Amerika uspjeli do sad stete napraviti. To sto nemamo videa ne znaci da se ne desava. Sta vise zabrinjava sto iz Irana nema puno bupova u smislu naseljenih mjesta sem Teherana. A znamo sigurni da gadjaju i da lete iznad Irana, prespostavljam da gadjaju udaljene lokacije koje imaju strateski ili takticki znacaj.

Ono sto znamo da je Iranu onesposobljen PVO u velikoj mjeri, da su im komunikacije unistene i da su nuklearna postrojenja opet pogodjena.
Ono sto isto znamo je da osovina zla ne gadja kopnene snage nego se fokusira na druge ciljeve.
Vjerovatno se trenutno fokusiraju na lansere Raketa, depoe raketa, fabrike raketa i komandne lance za raketne sustave.

I garantujem vam da se Delta Force, SASi druge specijalne jedinice nalaze na tlu Irana da traze ciljeve za avione.
Ovdje ce pobjediti na kraju onaj ko najvise ciljeva pronadje i onda unisti a tu Ameri imaju prednost.
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#55125 Re: IRAN

Post by moonco »

dembele wrote: 03/03/2026 13:20 Ove naše starlete u Dubaiu kao da se javljaju iz okoline Pokrovska :D
:lol: :lol:
Post Reply