Najbolji restoran u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

tramvajtrojka

#4251 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by tramvajtrojka »

ElRe wrote: 26/02/2026 20:56
Plavo-bijeli wrote: 26/02/2026 20:52 solidno..ok...ili "ništa posebno"...
Opis manje više svih restorana u Sarajevu.
Nemoj zezati ima restorana koji drze do kvalitete u Sarajevu gdje se tesko mozes zajebati al ovo sto neki restoran ti nudi ciketinu u iftar meniju za petobu neka im mama to plati :mrgreen:
BHF_Manijak

#4252 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

Plavo-bijeli wrote: 26/02/2026 20:52 Ne znam ima li tema..ali iftario u restoranu Nova Bentbaša i baš se razočarao.

Somuni - solidni, ali nisu neki sad aman zaman, mogli su to napraviti malo uz glavno jelo da ih podgriju da bude na nivou.

Topa, ok, solidna.

Begova čorba - vrlo dobra.

Pita, ne dobijes ni mali zvrk ,dobijes doslovno 50 grama zeljanice i 50 grama bureka, hajde zeljanica ok, ali burek ne ide hladan da se jede... isto ili ste mogli podgrijati, ili samo davati sirnicu.

Ručak - Teletina i krompir. Krompir hladan, teletina - ništa posebno, nije ni ona bila nešto vrela ono da budes woww sto je ovo ukusno nego eto jedes da prezivis.

Kolači - kadaif i hurmašice. Da su tu barem dali neku kvalitetnu baklavu da kazes eh ovo se isplati, da je puna oraha itd...nije loše ni ovo bilo ali eto...

Dobiješ uz to sve i "neograničeno" limunade i mineralne...mada nije baš da si kamila i da ćeš popit toga 10 litara pa da ti znači..

47km...

Razočarao sam se jer mi je više osoba prije reklo da je pravo dobro bilo, a eto i više osoba sa kojima sam sada bio - koga god sam pitao, svi kazu pa eto..solidno..ok...ili "ništa posebno"...

Nikad više.
S firmom bio prosle godine i isti utisak. Inace ne volim servirana hladna jela u resotranu, a upravo sam to dobio. I to je bilo kako koga zapadne. Nekome je pita pila topla, nekome hladna. Amaterizam strogi.

Nista posebno za te pare.

S druge strane bio kod Ene, ma vrhunski iftar. Jest da je 70, ali brate slijedova ima - ne mozes pojest, useres se od hrane doslovno i ono sto je najbitnije - preukusno sve!
Plavo-bijeli

#4253 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Plavo-bijeli »

BHF_Manijak wrote: 27/02/2026 16:10
Plavo-bijeli wrote: 26/02/2026 20:52 Ne znam ima li tema..ali iftario u restoranu Nova Bentbaša i baš se razočarao.

Somuni - solidni, ali nisu neki sad aman zaman, mogli su to napraviti malo uz glavno jelo da ih podgriju da bude na nivou.

Topa, ok, solidna.

Begova čorba - vrlo dobra.

Pita, ne dobijes ni mali zvrk ,dobijes doslovno 50 grama zeljanice i 50 grama bureka, hajde zeljanica ok, ali burek ne ide hladan da se jede... isto ili ste mogli podgrijati, ili samo davati sirnicu.

Ručak - Teletina i krompir. Krompir hladan, teletina - ništa posebno, nije ni ona bila nešto vrela ono da budes woww sto je ovo ukusno nego eto jedes da prezivis.

Kolači - kadaif i hurmašice. Da su tu barem dali neku kvalitetnu baklavu da kazes eh ovo se isplati, da je puna oraha itd...nije loše ni ovo bilo ali eto...

Dobiješ uz to sve i "neograničeno" limunade i mineralne...mada nije baš da si kamila i da ćeš popit toga 10 litara pa da ti znači..

47km...

Razočarao sam se jer mi je više osoba prije reklo da je pravo dobro bilo, a eto i više osoba sa kojima sam sada bio - koga god sam pitao, svi kazu pa eto..solidno..ok...ili "ništa posebno"...

Nikad više.
S firmom bio prosle godine i isti utisak. Inace ne volim servirana hladna jela u resotranu, a upravo sam to dobio. I to je bilo kako koga zapadne. Nekome je pita pila topla, nekome hladna. Amaterizam strogi.

Nista posebno za te pare.

S druge strane bio kod Ene, ma vrhunski iftar. Jest da je 70, ali brate slijedova ima - ne mozes pojest, useres se od hrane doslovno i ono sto je najbitnije - preukusno sve!
Ma nas je bilo oko 25 i htjeli smo svi za isti stol i Bentbaša nam je bila haman jedina opcija...kako je kod Ene?
Šta je sve bilo kod njih od hrane i kakvi su kolači...

Ali što kazes amaterizam kod ovih na Bentbaši.Samo par sitnica su mogli odraditi da čovjek ima bolji utisak, eto makar da su somune ugrijali ...ali hajd...

Još gore mi je iskustvo bilo u Sunnylandu, 2 godine isao i oba puta uzas.
BHF_Manijak

#4254 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

Ma brate kod Ene pervrzija, ali nije za prevelik broj ljudi. Rekao bih do 15-max 20.

Prosle godine je bio 70 po osobi, ne znam je li ove dizao.
Uglavnom na fazon Kule, vise slijedova i fakst toliko hrane bude da ne mozes pojesti.

Corba bude, topa, klepe, hadzijski cevap, dolme, muckalica, pite, piletina i na kraju telece pecenje s krompirom.
Kolaci kod njega svakako nisu nesto wow, bude mislim tufahija, jabukovaca i kadaif/hurmasica, ali to je po meni mu najtanje od svega.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4255 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by konektovan »

Preseravanje, da prosti mjesec ramazan.
dječak sa šibicama

#4256 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by dječak sa šibicama »

Nekad je poenta ramazana bila da se posti, sad izgleda da se sto vise pojede.

Sto se tice restorana, manje vise svi isti, nedavno u Nello kontam skupljaju se politicari esdepeovci valjda necemu vrijedi, nije lose ali daleko od neke ekskluzive.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4257 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by konektovan »

Ma ti iftari po restoranima, pomodarstvo tesko pstalo,...rezervacije prave ljudi koji i ne poste, mislim fakat, cemu, kome?!
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#4258 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by bitanga_sa_otesa »

cuj kome....pa da se pokazu drugima kako su vjernici :lol:
nepass1

#4259 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by nepass1 »

bitanga_sa_otesa wrote: 02/03/2026 16:34 cuj kome....pa da se pokazu drugima kako su vjernici :lol:
Razlog da zenturace izadju iz kuce, da se vidi da se ima, da se sta zbari, onda tek vjera dolazi
bitanga_sa_otesa

#4260 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

nepass1 wrote: 02/03/2026 16:59

Razlog da zenturace izadju iz kuce, da se vidi da se ima, da se sta zbari, onda tek vjera dolazi
vidim kako se ima ,poletilo se vec jucer da se naspe 20 litara nafte da ne bi propao koji fening :lol: :lol: :lol:
dječak sa šibicama

#4261 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by dječak sa šibicama »

Fakat, jucer guzva tolika da su se na onoj pumpi kod bistricke stanice zgombala dvojica u guranju ko ce prije do pumpe, u strahu od poskupljenja. A sve puni para.
bitanga_sa_otesa

#4262 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

od srijede idu brasno i tariguz :lol:
iceman ze

#4263 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by iceman ze »

Vala sve moguće jaranice storyji k'o mualimi, citati i sofre. Ne smijem ni baciti im poruku u DM :-)
Rejhana

#4264 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Rejhana »

Rejhana

#4265 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Rejhana »

BHF_Manijak wrote: 28/02/2026 23:57 Ma brate kod Ene pervrzija, ali nije za prevelik broj ljudi. Rekao bih do 15-max 20.

Prosle godine je bio 70 po osobi, ne znam je li ove dizao.
Uglavnom na fazon Kule, vise slijedova i fakst toliko hrane bude da ne mozes pojesti.

Corba bude, topa, klepe, hadzijski cevap, dolme, muckalica, pite, piletina i na kraju telece pecenje s krompirom.
Kolaci kod njega svakako nisu nesto wow, bude mislim tufahija, jabukovaca i kadaif/hurmasica, ali to je po meni mu najtanje od svega.

Upravo sam gledala Miru i Paquita, i kaže Paquito da mu je kod Ene najbolja mućkalica koju je jeo.

Nisam bila nikad, a ono što vidim, ambijent je izgleda odličan. Vjerujem i da je hrana takva.
bitanga_sa_otesa

#4266 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

slaba je ta muckalica ,los ukus,jeo sam je .na vecini mjesta rizu dodaju i razne gluposti ,nije to vidilo muckalice :run:
Post Reply