Pušenje unutra, dim cigareta?iceman ze wrote: ↑11/01/2026 13:16Popijem Capuccino 5 kermi i to za šankom. Onaj ćelavi konobar zna napraviti i duže tamo radi. Ovi drugi stalno u zamjeni k'o fudbalski tim. Sufle Lava kolač bijaše 10, Capriciosa bijaše 13. Kolegica jela neku piletinu sa njokama, kazu ok, bijaše 16. Što se tiče doba dana, bio sam i rano nekada, a nekada i navečer. Ne valja ako su rezervacije, pušiona, moraš nazad jer sve zauzeto. Tu možeš ispast bezveze ako si sa damom. Šta znam. Preko dana i vikendom porodični ručkovi, navečer mix svega i svačega, ponekad i muzika itd
Najbolji restoran u Sarajevu
-
HelaS
#4226 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
- covjek_sam_zeno
#4227 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
ekipa, preporuka restorana sa dobrim pohovanim mozgom?
-
Naslovnica
#4228 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Zadnji put sam ga halis'o na Mostarskom kod Mostarlića, ima tome desetak godina.
Bio skroz korektan.
- pepeljara
#4229 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
imal neka fina preporuka u fazonu druge kuce ?, ne mora biti toliko velik i sl. samo da je dobra klopa i da nije otimacina.
- muha_sa
#4230 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
-
Naslovnica
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4232 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
da, ali porcije su pojedine minijaturne, za razliku od cijene.
-
Naslovnica
#4233 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
E to ne znam, firma organizovala zabavu, puno slijedova, baš nije ničega falilo i, što je najvažnije, sve je bilo delišs.konektovan wrote: ↑25/01/2026 15:37da, ali porcije su pojedine minijaturne, za razliku od cijene.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4234 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
delišs jeste...ali nedavno bio, po meni je ono pljacka. Ambijent, atmosfera sve ok, konobari uljudni, usluzni ali kad sam im placao rekao sam im za porcije, naravno, njih sam pohvalio, jer nije do njih.Naslovnica wrote: ↑25/01/2026 15:43E to ne znam, firma organizovala zabavu, puno slijedova, baš nije ničega falilo i, što je najvažnije, sve je bilo delišs.
![]()
- pepeljara
#4235 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Sad poslao upit na par jarana sto znam da su bili sa zenama, kaze sve ono sto je inicijalno bilo - vishe manje sto su jeli je nekako "scrhinked" iliti domaca pura nije pura nego palenta kako je bilo prije dali mi primjer.
Hvala, dakle izbjegavam brix

Hvala, dakle izbjegavam brix
- muha_sa
#4236 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Poslušaj Muhu starog poguziju
-
RJ57
#4237 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
ja sam samo uštipke probao tako da ne mogu ocijeniti ostalo, ali moraću ….
-
moimoi
-
RJ57
#4239 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
nema veze sa hranom, ali meni zadnja dva puta u dverima bilo hladno 
- JohnnyS
#4240 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Sa ženom uskoro dolazim na vikend u Sarajevo, gdje imamo što pojesti, a da nisu ćevapi i tradicionalna kuhinja 
- Haris033
#4241 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Brix - Grbavica
Drži Alen, prvi i najbolji vlasnik Aquqriusa (zgrada Loris)
Drži Alen, prvi i najbolji vlasnik Aquqriusa (zgrada Loris)
-
moimoi
#4242 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Pogledaj meni Barhana i opet Dveri
Oba su na carsiji… malo jesu mracni, romanticni .. vise onako za vecere-al je klopa za deset.
A nasa eLita ti voli Spazio.. to ti je u hrdjavoj zgradi. Modernisticki, ugodan za sjediti al je hrana meeee.
- BHF_Manijak
#4243 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Bio s firmom u Brixu i razocarenje dozivio iskreno. Hajde hrana manje vise i porcije, to je baska tema, ali definitivno nije ambijent i atmosfera za mene.
Trebala biti muzika uzivo, cura nakva pjevala i momak svirao, ne d´o Bog nikom. Raspalila treba balade, da uzmes utoku i mozak sebi prosviras, samo mi je jos trebao neko da se pojavi i odsvira turu na klaviru.
Postujem i to da se to nekome svidja, Evropejci kurcu palci, ali to nije moj film definitivno. OK vecerica laganica sa zenom kad izadjes, pa neka intimnije atmosfera, ali mi nismo s firmom to planirali.
Inace im budu tamburasi, ali samo eto tu noc iz nekog razloga nisu bili, ne kontam sto.
Hrana mi je onako too much. Nesto a fazon 4 Sobe gospodje Safije. Opet kazem nekome je to mozda top, fine dining, ja nisam za toga, meni je to preseravanje. Bosnjo je seljak koji voli "normalno" da jede.
Stvar ukusa naravno. Neko uziva u tim nekim varijacima hrane, ali ja volim nasu standardnu kuhinju.
Nije nikakva kritika, vec kako rekoh stvar ukusa, pa sta ko voli, nek izvoli.
Trebala biti muzika uzivo, cura nakva pjevala i momak svirao, ne d´o Bog nikom. Raspalila treba balade, da uzmes utoku i mozak sebi prosviras, samo mi je jos trebao neko da se pojavi i odsvira turu na klaviru.
Postujem i to da se to nekome svidja, Evropejci kurcu palci, ali to nije moj film definitivno. OK vecerica laganica sa zenom kad izadjes, pa neka intimnije atmosfera, ali mi nismo s firmom to planirali.
Inace im budu tamburasi, ali samo eto tu noc iz nekog razloga nisu bili, ne kontam sto.
Hrana mi je onako too much. Nesto a fazon 4 Sobe gospodje Safije. Opet kazem nekome je to mozda top, fine dining, ja nisam za toga, meni je to preseravanje. Bosnjo je seljak koji voli "normalno" da jede.
Stvar ukusa naravno. Neko uziva u tim nekim varijacima hrane, ali ja volim nasu standardnu kuhinju.
Nije nikakva kritika, vec kako rekoh stvar ukusa, pa sta ko voli, nek izvoli.
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#4244 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Po meniju vidim da je skupo a nista specijalno raznovrsno i drugacije
- madesa
-
Naslovnica
- Logovan
- Plavo-bijeli
#4248 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ne znam ima li tema..ali iftario u restoranu Nova Bentbaša i baš se razočarao.
Somuni - solidni, ali nisu neki sad aman zaman, mogli su to napraviti malo uz glavno jelo da ih podgriju da bude na nivou.
Topa, ok, solidna.
Begova čorba - vrlo dobra.
Pita, ne dobijes ni mali zvrk ,dobijes doslovno 50 grama zeljanice i 50 grama bureka, hajde zeljanica ok, ali burek ne ide hladan da se jede... isto ili ste mogli podgrijati, ili samo davati sirnicu.
Ručak - Teletina i krompir. Krompir hladan, teletina - ništa posebno, nije ni ona bila nešto vrela ono da budes woww sto je ovo ukusno nego eto jedes da prezivis.
Kolači - kadaif i hurmašice. Da su tu barem dali neku kvalitetnu baklavu da kazes eh ovo se isplati, da je puna oraha itd...nije loše ni ovo bilo ali eto...
Dobiješ uz to sve i "neograničeno" limunade i mineralne...mada nije baš da si kamila i da ćeš popit toga 10 litara pa da ti znači..
47km...
Razočarao sam se jer mi je više osoba prije reklo da je pravo dobro bilo, a eto i više osoba sa kojima sam sada bio - koga god sam pitao, svi kazu pa eto..solidno..ok...ili "ništa posebno"...
Nikad više.
Somuni - solidni, ali nisu neki sad aman zaman, mogli su to napraviti malo uz glavno jelo da ih podgriju da bude na nivou.
Topa, ok, solidna.
Pita, ne dobijes ni mali zvrk ,dobijes doslovno 50 grama zeljanice i 50 grama bureka, hajde zeljanica ok, ali burek ne ide hladan da se jede... isto ili ste mogli podgrijati, ili samo davati sirnicu.
Ručak - Teletina i krompir. Krompir hladan, teletina - ništa posebno, nije ni ona bila nešto vrela ono da budes woww sto je ovo ukusno nego eto jedes da prezivis.
Kolači - kadaif i hurmašice. Da su tu barem dali neku kvalitetnu baklavu da kazes eh ovo se isplati, da je puna oraha itd...nije loše ni ovo bilo ali eto...
Dobiješ uz to sve i "neograničeno" limunade i mineralne...mada nije baš da si kamila i da ćeš popit toga 10 litara pa da ti znači..
47km...
Razočarao sam se jer mi je više osoba prije reklo da je pravo dobro bilo, a eto i više osoba sa kojima sam sada bio - koga god sam pitao, svi kazu pa eto..solidno..ok...ili "ništa posebno"...
Nikad više.
- ElRe
#4249 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Opis manje više svih restorana u Sarajevu.
-
nedzadrk
#4250 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Plavo-bijeli wrote: ↑26/02/2026 20:52 Ne znam ima li tema..ali iftario u restoranu Nova Bentbaša i baš se razočarao.
Topa, ok, solidna.
47km...
Nikad više.
Povecao cijenu a smanjio ponudu podobro.
Nekad je bilo bolje