All about Milorad Dodik

Post Reply
problemnatravunu

#1051 Re: All about Milorad Dodik

Post by problemnatravunu »

Image

bitno da je ovaj mafiozo presvuko prdcednika stranke za neke milione da mu uplati :lol:
U programu RTRS gostovao je Paolo Zampoli, specijalni predstavnik SAD za globalnu saradnju, ali način na koji je režimska televizija prenijela intervju je nevjerovatno selektivan i manipulativan.

Na portalu RTRS-a u tekstualnom dijelu intervjua potpuno su izostavili uvodni kontekst i dodali rečenice koje Zampoli nije rekao što je vidljivo iz video intervjua.

Dovoljno je pogledati video intervju i uporediti ga s tekstualnim intervjuom, što je uradio Raport i uočiti razlike.

Na početku emisije, na pitanje voditelja: 'Koja je svrha vaše posjete Republici Srpskoj?', Zampoli je jasno objasnio da je došao radi sportske diplomatije.

Zampoli nijednom nije spomenuo RS i Dodika, RTRS tvrdi da jeste
Tyke

#1052 Re: All about Milorad Dodik

Post by Tyke »

Zampoli radi na stetu srpskog naroda i podrzava muslimansku BiH :bih:
Brat nas
Pklat4

#1053 Re: All about Milorad Dodik

Post by Pklat4 »

:lol:
problemnatravunu

#1054 Re: All about Milorad Dodik

Post by problemnatravunu »

Image
Gibraltar10

#1055 Re: All about Milorad Dodik

Post by Gibraltar10 »

PixelDrifter wrote: 30/10/2025 11:16
Danguba wrote: 30/10/2025 11:05
Zato nam treba Franjin i Slobin duh. :thumbup: :bih:

Kakvom Bosnom, hoćeš reći nas onim dijelom koji nisu poklopili Hrvati i Srbi.
To si ti rekao, meni ne treba ni Sloba, ni Franjo. Ali, ni Alija. Alija je ista strana medalje, lik u ogledalu ove dvojice, religiozni penzioner, bivsi robijas, covjek sa ogromnom dioptrijom ("rata nece biti, za rat su potrebne dvije strane" - odgovor Srba: "Srbima ne treba neprijatelj da bi ratovali"). Ne proglasavas nezavisnost i ne kreces u avanturu ako nisi spreman (naoruzan do zuba, u ne daj boze, eventualnog rata - koji je bio ocigledan. Moj otac je nekoliko mjeseci prije sukoba rekao "Idemo u rat sigurno"). Covjek se okruzio kriminalcima i zrtvovao bosansku mladost. Za sta? Za ovo sto imamo danas? Korupcija, nepotizam, nesigurnost, neizvjesnost, osjecaj nemoci. Jebes takvu nezavisnost koja je na salter, prekidac za svjetlo. Danas te ima, sutra, ko zna. Pravna drzava treba da garantuje sigurnost svojim gradjanima na svakom metru svoje teritorije. Ja se ne osjecam najprijatnije u Vojkovicima, npr. A, Vojkovici su selo pored mog grada, u mojoj drzavi.
Nemoguce je bilo naoruzati se,nemas para i okruzen si srbima sa svih strana.
U nezavisnost bi se islo i bez Alije, ni Hrvati ni Bosnjaci nisu htjeli ostati u velikoj Srbiji.
PixelDrifter

#1056 Re: All about Milorad Dodik

Post by PixelDrifter »

Nazalost, da je Durakovic manje pio, da je Pozderac bio mladji, bili su bolje varijante od Alije u bilo kojoj kombinaciji. Najgore sto se moglo jeste ici po etnickom sistemu po kojem su isli Hrvati i Srbi i koje taj etnicki princip i dalje, nazalost, drzi. SDA je politika provincije, bas kao SDS i HDZ, provincija razmislja provincijski, ne kosmospolitski (ne znam koliko se za Sarajevo moze reci da je bio kosmopolitski grad, ali da je bio grad bez sovinizma i mrznje to mogu da tvrdim). Provincijalizam znaci misliti usko, u krugu svoje avlije, neka je meni potaman. Sad ici pa hipotezirati sta bi bilo kad bi bilo, je besmisleno, desilo se. Nije Yu jedina drzava koja se raspala, raspao se i SSSR, mozda se sutra raspadne i USA (Kalifornija bi se odvojila davno - nemaju veze sa ostatkom USA; daleko su napredniji). Nama se desio genocid (cinjenica) po ko zna koji put. Od Srba i Crnogoraca. To je tako. To je cinjenica. Islo se na to da se iskorijeni muslimanska populacija, bez obzira izjasnjavali se kao Bosnjaci ili Bosanci, nije im bilo bitno, trebali su biti unisteni. U svemu ovome navedenom smatram da je Alija bio najgore rijesenje iz jednostavnog razloga sto tip nije bio nikakav vizionar, vec osoba okrenuta duboko u proslost, zastario i za Austrougarsku, kada je vojska pocela da se pozdravlja sa selamom i ono malo Srba i Hrvata sto su bili probosnjacki su se otrijeznili i zakljucili - isti Sloba i Franjo u janjecem izdanju. Srbi su jos uvijek u proslosti, u folu cetnistva, pa ni makac, predsjednik im je cetnik radikal, snajperista sa Sa ratista, vjerovatno nosi neke ljude na dusi; opozicija im je jos i gora, zemlja u kojoj ne postoji ni demokratski orijentisan centar, vec cisti nacizam. Ako neko misli da grijesi, neka poslusa malo sta kaze i Dodik, a i opozicija u RS, suzivot je rijec jako sitno napisana, ako je uopste ima.

"Pa dokle, drugarice i drugovi moji, sestre i braćo, držati okove na očnim kapcima? Čelični vragovi sravnjuju sa zemljom Vukovar i pola Hrvatske a mi se samo nadamo da će nas njihova vatra zaobići i nestati? Miris tamjana se širi Bosnom i Hercegovinom i prijeti da upali mnoge opasne vatre za koje i ne slutite da su nam tako blizu", rekao je pred sam rat Nijaz Duraković. Alija je izjavio, mirno spavajte, rata nece biti. Prvo je rijec iskusnog i inteligentnog politicara, a druga zatvorske ptice koja razmislja o nani i hurmasicama.
Gibraltar10

#1057 Re: All about Milorad Dodik

Post by Gibraltar10 »

PixelDrifter wrote: 24/02/2026 10:24 Nazalost, da je Durakovic manje pio, da je Pozderac bio mladji, bili su bolje varijante od Alije u bilo kojoj kombinaciji. Najgore sto se moglo jeste ici po etnickom sistemu po kojem su isli Hrvati i Srbi i koje taj etnicki princip i dalje, nazalost, drzi. SDA je politika provincije, bas kao SDS i HDZ, provincija razmislja provincijski, ne kosmospolitski (ne znam koliko se za Sarajevo moze reci da je bio kosmopolitski grad, ali da je bio grad bez sovinizma i mrznje to mogu da tvrdim). Provincijalizam znaci misliti usko, u krugu svoje avlije, neka je meni potaman. Sad ici pa hipotezirati sta bi bilo kad bi bilo, je besmisleno, desilo se. Nije Yu jedina drzava koja se raspala, raspao se i SSSR, mozda se sutra raspadne i USA (Kalifornija bi se odvojila davno - nemaju veze sa ostatkom USA; daleko su napredniji). Nama se desio genocid (cinjenica) po ko zna koji put. Od Srba i Crnogoraca. To je tako. To je cinjenica. Islo se na to da se iskorijeni muslimanska populacija, bez obzira izjasnjavali se kao Bosnjaci ili Bosanci, nije im bilo bitno, trebali su biti unisteni. U svemu ovome navedenom smatram da je Alija bio najgore rijesenje iz jednostavnog razloga sto tip nije bio nikakav vizionar, vec osoba okrenuta duboko u proslost, zastario i za Austrougarsku, kada je vojska pocela da se pozdravlja sa selamom i ono malo Srba i Hrvata sto su bili probosnjacki su se otrijeznili i zakljucili - isti Sloba i Franjo u janjecem izdanju. Srbi su jos uvijek u proslosti, u folu cetnistva, pa ni makac, predsjednik im je cetnik radikal, snajperista sa Sa ratista, vjerovatno nosi neke ljude na dusi; opozicija im je jos i gora, zemlja u kojoj ne postoji ni demokratski orijentisan centar, vec cisti nacizam. Ako neko misli da grijesi, neka poslusa malo sta kaze i Dodik, a i opozicija u RS, suzivot je rijec jako sitno napisana, ako je uopste ima.

"Pa dokle, drugarice i drugovi moji, sestre i braćo, držati okove na očnim kapcima? Čelični vragovi sravnjuju sa zemljom Vukovar i pola Hrvatske a mi se samo nadamo da će nas njihova vatra zaobići i nestati? Miris tamjana se širi Bosnom i Hercegovinom i prijeti da upali mnoge opasne vatre za koje i ne slutite da su nam tako blizu", rekao je pred sam rat Nijaz Duraković. Alija je izjavio, mirno spavajte, rata nece biti. Prvo je rijec iskusnog i inteligentnog politicara, a druga zatvorske ptice koja razmislja o nani i hurmasicama.
Lako je Durakovicu bilo davati neke pjesnicke izjave kad je bio nebitan i nikome nije bilo bitno sta on kaze.
Dok je Alija u evropi bio gledan kao vodja Bosnjackog naroda.
Imas milion i pol naoruzanih srba u drzavi koji su te opkolili kakvu izjavu mozes dati u takvoj situaciji?
Sta je trebao izaci i javno reci spremajte se za rat?
On je to javno izjavio a u isto vrijeme radio na osnivanju patriotske lige/armije bih
Inace Durakovic ni svoju stranku nije mogao voditi ,praviti od njega nekog Churchilla je nerealno
Da nije bilo alije, predsjednik bi bio abdic
PixelDrifter

#1058 Re: All about Milorad Dodik

Post by PixelDrifter »

Ako je rat neminovan, trebao je izaci i reci, da je znao, ali tip nije imao pojma o pojmu. nema logike da se ide u katastrofu i da se to ljudima zataskava, pa pod noz direktno. Nema nikakve logike.
skupljac_zeljeza

#1059 Re: All about Milorad Dodik

Post by skupljac_zeljeza »

Ovo je onaj hod po žici o kojem su govorili mnogi analitičari kada su spominjali 2026. kao problematičnu za RS jer samo mali deficit u budžetu može pokvariti plan.

Image
Gibraltar10

#1060 Re: All about Milorad Dodik

Post by Gibraltar10 »

PixelDrifter wrote: 24/02/2026 12:22 Ako je rat neminovan, trebao je izaci i reci, da je znao, ali tip nije imao pojma o pojmu. nema logike da se ide u katastrofu i da se to ljudima zataskava, pa pod noz direktno. Nema nikakve logike.
To ko da kazes haos u poljskoj se mogao izbjeci trebali su samo predati se njemcima bez otpora 1939
2 od 3 naroda BIH odbili su vlast Milosevica i htjeli su nezavisnost.
Beogradski rezim to nikad nebi prihvatio neovisno o tome ko je predsjednik BIH.
A Hrvati i Bosnjaci nikad nebi htjeli zivjeti u velikoj Srbiji isto neovisno o tome ko je predsjednik BIH.
skupljac_zeljeza

#1061 Re: All about Milorad Dodik

Post by skupljac_zeljeza »

Zar neko vjeruje da bi izbjegli genocid i etnička čiščenja? Podijeli bi nas na babine podobne i nepodobne fundamentaliste koje treba ukloniti zbog zaštite ustavnog poretka nove države, a za to bi bili zaduženi Stevandić i Arkan. Srbija i Hrvatska bi se nagodile da HZHB daju kao banovinu Hrvatskoj u trgovini sa Krajinama. Taj scenario bi imao nekoliko verzija i koja bi prošla teško je zamisliti, ali sigurno ni jedna ne bi valjala po Bosnu i Bošnjake. Nastavili bi se oni dogovarati u Karađorđevu preko nas kako da se njima stoljetne želje ispune. Vratili bi karte na sto banovina od Cvetkovića i Mačeka jer eno još su aktuelne na njihovim forumima. Još oni to formiraju koji sada grad kojoj banovini. Zadeveraju se kao da je zbilja. :mrgreen:
BAK-eV

#1062 Re: All about Milorad Dodik

Post by BAK-eV »

PixelDrifter wrote: 24/02/2026 12:22 Ako je rat neminovan, trebao je izaci i reci, da je znao, ali tip nije imao pojma o pojmu. nema logike da se ide u katastrofu i da se to ljudima zataskava, pa pod noz direktno. Nema nikakve logike.
Nisam simpatizer Alije Izetbegovica ali znam pouzadno, da on jeste tajno radio na naouruzavanju.

Znam da su Bosnjaci Kiseljaka odbili da preuzmu kasarnu, dok je nas covjek bio tamo glavni.

Kao vele, necemo mi u rat zbog SDA.

Kaze mi isto covjek u martu mjesecu 1992 sve vaznije stranacke glavesine u Donjem Vakufu odbile da udju u skladiste JNA i pokupe oruzje iako je bilo slabo cuvano.
Ista prica..... necemo da ratujemo.

Malo nakon toga dosla JNA i sve pokupila.

Glavni krivac za genocid su komunisti, Dizdarevic i slicni, koji su dozvolili razoruzavanje TO vec nakon prvih stranackih izbora.

To su prave gdnjide i kvislinzi Bosne i bosnjackog naroda.

SDA i Izetbegovici su obicni diletanti i u sustini glupi ljudi za politike.

A i narod je dosta kriv.
U Bijeljini se ubijaju ljudi a u Zenici pricaju o ljetovanju u Tucepima....

Pogledaj danasnje stanje.

Znam ljude, koji su bili u hrvatskim logorima, da bi vec 2000 isli u Makarsku na more..... :run:

Za vrijeme korone bolnicko osoblje masovno islo u Srbiju da ih oni vakcinisu :skoljka:

Takvu podanicku svijest i nedostatak dostojanstva malo koji narod ima kao Bosnjaci.
PixelDrifter

#1063 Re: All about Milorad Dodik

Post by PixelDrifter »

BAK-eV wrote: 25/02/2026 14:23
Nisam simpatizer Alije Izetbegovica ali znam pouzadno, da on jeste tajno radio na naouruzavanju.

Znam da su Bosnjaci Kiseljaka odbili da preuzmu kasarnu, dok je nas covjek bio tamo glavni.

Kao vele, necemo mi u rat zbog SDA.

Kaze mi isto covjek u martu mjesecu 1992 sve vaznije stranacke glavesine u Donjem Vakufu odbile da udju u skladiste JNA i pokupe oruzje iako je bilo slabo cuvano.
Ista prica..... necemo da ratujemo.

Malo nakon toga dosla JNA i sve pokupila.

Glavni krivac za genocid su komunisti, Dizdarevic i slicni, koji su dozvolili razoruzavanje TO vec nakon prvih stranackih izbora.

To su prave gdnjide i kvislinzi Bosne i bosnjackog naroda.

SDA i Izetbegovici su obicni diletanti i u sustini glupi ljudi za politike.

A i narod je dosta kriv.
U Bijeljini se ubijaju ljudi a u Zenici pricaju o ljetovanju u Tucepima....

Pogledaj danasnje stanje.

Znam ljude, koji su bili u hrvatskim logorima, da bi vec 2000 isli u Makarsku na more..... :run:

Za vrijeme korone bolnicko osoblje masovno islo u Srbiju da ih oni vakcinisu :skoljka:

Takvu podanicku svijest i nedostatak dostojanstva malo koji narod ima kao Bosnjaci.
U pravu si...
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#1064 Re: All about Milorad Dodik

Post by moonco »

Meni je nenormalna količina haubica, topova i tenkova koju su uzeli Srbi do 1992.g. Da niko od Bošnjaka nije mogao uzeti ni 10% od toga. Masa starih tenkova T-34, T-55, M36, ZIS-3, T-12, M48. Da je samo toliko uzeto imali bi na startu minimum 300-400 cijevi preko 76mm.

Ono što je ARBiH uradila 1993. godine HVO i HB. Takvo stanje trebalo je da bude na startu 1992.godine. Da im ne padne na pamet da mogu nešto silom sa leđa da urade. Tako bi i oni izbjegli stradanje, a i prijetilo bi im da kompletna Hercegovina padne pod kontrolu ARBiH. Umjesto borbi za Bugojno, Mostar, Gornji Vakuf, Konjic, Jablanicu, Vitez, Kiseljak, Žepče. Masa vojske se mogla usmjeriti prema VRS. Ionako je ARBiH uništila oko 25.000-30.000 velikosrba.

Tako se ARBiH ne bi trošila na dva fronta, a i onaj Washingtonski sporazum davno bi se potpisao, ali samo još povoljnije po Bošnjake. Nikome ne bi na um padalo da otima naoružanje i municiju koje je švercano za ARBiH, jer bi već bilo dovoljno naoružanja i municije i bez uvoza u ARBiH da se HVO/HB raskopusa.
Gibraltar10

#1065 Re: All about Milorad Dodik

Post by Gibraltar10 »

moonco wrote: 25/02/2026 18:27 Meni je nenormalna količina haubica, topova i tenkova koju su uzeli Srbi do 1992.g. Da niko od Bošnjaka nije mogao uzeti ni 10% od toga. Masa starih tenkova T-34, T-55, M36, ZIS-3, T-12, M48. Da je samo toliko uzeto imali bi na startu minimum 300-400 cijevi preko 76mm.

Ono što je ARBiH uradila 1993. godine HVO i HB. Takvo stanje trebalo je da bude na startu 1992.godine. Da im ne padne na pamet da mogu nešto silom sa leđa da urade. Tako bi i oni izbjegli stradanje, a i prijetilo bi im da kompletna Hercegovina padne pod kontrolu ARBiH. Umjesto borbi za Bugojno, Mostar, Gornji Vakuf, Konjic, Jablanicu, Vitez, Kiseljak, Žepče. Masa vojske se mogla usmjeriti prema VRS. Ionako je ARBiH uništila oko 25.000-30.000 velikosrba.

Tako se ARBiH ne bi trošila na dva fronta, a i onaj Washingtonski sporazum davno bi se potpisao, ali samo još povoljnije po Bošnjake. Nikome ne bi na um padalo da otima naoružanje i municiju koje je švercano za ARBiH, jer bi već bilo dovoljno naoružanja i municije i bez uvoza u ARBiH da se HVO/HB raskopusa.
Srbi cinili 65 posto vojnih starjesina JNA, centar moci JNA bio u srbiji.
A bosna tad imala milion i pol srba u drzavi,eto zasto se nije moglo uzeti nista od oruzja.
Pogledaj video od Kukanjca gdje detaljno objasnjava kako bosanski srbi bez JNA bi mogli jedino podici seljacku bunu

https://m.youtube.com/watch?v=FbAKx_OvEL8
BAK-eV

#1066 Re: All about Milorad Dodik

Post by BAK-eV »

moonco wrote: 25/02/2026 18:27 Meni je nenormalna količina haubica, topova i tenkova koju su uzeli Srbi do 1992.g. Da niko od Bošnjaka nije mogao uzeti ni 10% od toga. Masa starih tenkova T-34, T-55, M36, ZIS-3, T-12, M48. Da je samo toliko uzeto imali bi na startu minimum 300-400 cijevi preko 76mm.

Pa to je stvar nedostatka odlucnih ljudi ali i nedorecene politike.

Evo da sad Dodik udari granicu na entitetskoj liniji, nasi bi kukali i nista se ne bi poduzelo.

Cak i da pocnu tjerati preostale Bosnjake iz RS-a, razoruzavati granicare, paliti dzamije.... nista nasi ne bi uradili.

Pitali bi OHR kad ce intervencija.
moonco

#1067 Re: All about Milorad Dodik

Post by moonco »

BAK-eV wrote: 26/02/2026 11:07

Evo da sad Dodik udari granicu na entitetskoj liniji, nasi bi kukali i nista se ne bi poduzelo.

Cak i da pocnu tjerati preostale Bosnjake iz RS-a, razoruzavati granicare, paliti dzamije.... nista nasi ne bi uradili.

Bilo je poslije odlučnih ljudi kad je došlo stani pani. Ne treba lagati ramazan je. Uostalom ne bi ni sjedili ni pričali danas o ovome. Broj ubijenih velikosrba najbolji je pokazatelj kako bi narod reagovao.

A za udaranje granice. Nema je čime udariti. Udarili bi oni da je imaju čime braniti. Nije to samo stavi brodski kontejner i stavi rampu. Čitava elektroenergetska elektro mreža ide preko Federacije. Odakle nafta? Itd...Većina izvoza ide cestom preko Doboja i Tuzle prema EU.

Svašta bi oni nešto, ali se plaše se kako će narod reagovati. Jer ako država ne može nikoga zaštiti od Bošnjaka u RS? Šta onda spriječava da se pojave nekakve nove Ćele, Juke, Cace, Puške, Kruške itd...Kad ne možeš tamo nikoga zaštiti, onda takvi neće imati nikakvu vlast ni u Federaciji. Logično.
banjaluka078
Moderator

#1068 Re: All about Milorad Dodik

Post by banjaluka078 »

Valja malo o aktuelnim stvarima. Prošlost je bila, u njoj se ne živi. Valja igrati šaha i pokušati biti spreman za sve što nosi budućnost.

Danguba

#1069 Re: All about Milorad Dodik

Post by Danguba »

Hahahaaaa, koji prevrtljivac.
Je li to preCednik odustao od Istocne konekcije.

Kada je planirao za Rusiju, iko ista??? :D
BAK-eV

#1070 Re: All about Milorad Dodik

Post by BAK-eV »

moonco wrote: 26/02/2026 12:29

Bilo je poslije odlučnih ljudi kad je došlo stani pani. Ne treba lagati ramazan je. Uostalom ne bi ni sjedili ni pričali danas o ovome. Broj ubijenih velikosrba najbolji je pokazatelj kako bi narod reagovao.

A za udaranje granice. Nema je čime udariti. Udarili bi oni da je imaju čime braniti. Nije to samo stavi brodski kontejner i stavi rampu. Čitava elektroenergetska elektro mreža ide preko Federacije. Odakle nafta? Itd...Većina izvoza ide cestom preko Doboja i Tuzle prema EU.

Svašta bi oni nešto, ali se plaše se kako će narod reagovati. Jer ako država ne može nikoga zaštiti od Bošnjaka u RS? Šta onda spriječava da se pojave nekakve nove Ćele, Juke, Cace, Puške, Kruške itd...Kad ne možeš tamo nikoga zaštiti, onda takvi neće imati nikakvu vlast ni u Federaciji. Logično.
Ja govorim o strukturama vlasti.

Naravno da bi se nasao neko od nasih momaka i reagovao.

Njega recimo upucaju i onda bi isla lavina.

Ali opet bi to bilo spontano, dok bi nasi ministri, sefovi nekakvih agencija, generali.... zvali USA ambasadu i pitali sta da rade.

HNS bi proglasio HB u roku 48 sati dok bi NS, SDA, SDP pozivali na mir .....

Sta ocekivati od Izetbegovica, Forte, Konakovica, Niksica.....

Mozda bi Zlatan Begic nesto konkretno poduzeo kao i Komsic.....
Tvrtko II Kotromanić

#1071 Re: All about Milorad Dodik

Post by Tvrtko II Kotromanić »

BAK-eV wrote: 26/02/2026 14:41

Ali opet bi to bilo spontano, dok bi nasi ministri, sefovi nekakvih agencija, generali.... zvali USA ambasadu i pitali sta da rade.

ti bi se vjerujem iste sekunde vratio u domovinu da je branis?
BAK-eV

#1072 Re: All about Milorad Dodik

Post by BAK-eV »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 26/02/2026 14:45

A kako se vratiti u slučaju blokade.
Ipak ili bih pokušao ili otkupio.
Zavisi od toga šta vi dole budete tražili.

Spalite svima kuće ko odbije saradnju.
Tvrtko II Kotromanić

#1073 Re: All about Milorad Dodik

Post by Tvrtko II Kotromanić »

BAK-eV wrote: 26/02/2026 15:23
Tvrtko II Kotromanić wrote: 26/02/2026 14:45

A kako se vratiti u slučaju blokade.
Ipak ili bih pokušao ili otkupio.
Zavisi od toga šta vi dole budete tražili.

Spalite svima kuće ko odbije saradnju.
samo ti dodji nista se ne brini
sve cemo organizovat
moonco

#1074 Re: All about Milorad Dodik

Post by moonco »

Spoiler
Show

Ma kakve strukture vlasti. Njih se niko ne boji. Lahko bi S-H sa njima. Naroda se S-H politika boji. Naroda.

Kad govorimo o sistemu nisam za to da se generalizuje. Jer institucije opet čini narod. Od MUP-a, vojske, zdravstva, logistike, industrije i svega onoga što jedno društvo sadrži. Da ih čovjek strpa sve u jedan koš mislim da ne bi bilo pošteno ni realno.

Bilo ko, ko napreduje u bilo kojem sektoru ili nivou od ličnog, porodičnog, materijalnog, stručnog, obrazovnog, demografskog, ekonomskog je najveći neprijatelj S-H politike. Mislim na te obične ljude. Od ličnog i profesionalnog nivoa. Svako ko se bori da ima dostojan život je neprijatelj S-H politike. Svaka osoba koja se bori u ovom cirkusu je neprijatelj S-H politike.

Imala država, vojska, policija logistiku ili neka firma/firme u federaciji je neprijatelj S-H politici. Mujo u politici ili Mujo u svojoj firmi je neprijatelj. Imala država na raspolaganju milijarde eura godišnje ili narod poslao iz dijaspore milijarde eura. To je za S-H politiku isto ha Mujo imao u instituciji ha imao lične svoje pare. To je neprijatelj S-H politici. Jer se sve može iskoristiti protiv S-H politike. Svako dijete koje nauči strani jezik je neprijatelj, jer ne može S-H politika da protura svoju propagandu u inostranstvu. Svaka firma i fabrika koja se izgradi kod nas je neprijatelj S-H politici. Svaka kokoš, krava, ovca je neprijatelj S-H politici jer omogućava da se preživi bez uvoza. Svaki dulum zemlje posijan je neprijatelj S-H politici. Svaka poljoprivredna mašina je neprijatelj. Sve kod Muje je neprijatelj i brana njihovim S-H planovima, jer u slučaju bilo kakve nepredvidive situacije sve se može iskoristiti, apsolutno sve.

Tako kad se sve sabere i oduzme. Teško oni ovdje dugoročno mogu svoje planove da ostvare. Osim da žestoko demografski propadaju. Kao što je H faktor pao ispod 300K, kao što Crna Gora ima više rodjene djece od RS. Što znači da imaju i da će sve više imati manje ruku koje bi mogle Bošnjake da kolju.

Umjesto vreće krompira od Srbina iz Rogatice treba kupovati od naših povratnika. Kao što Bingo kupuje iz Janje kod Bijeljine. Lakše je našem povratniku prodati nešto u Federaciji, nego srbinu iz BiH u Srbiji. Čitavo Istočno Sarajevo živi preko leđa Sarajeva, i ne samo IS već kompletna istočna Bosna. Jesi Srbin? Idi u Srbiju pa prodaji i zarađuj. Nećeš meni prodavati i na meni zarađivati. Da ekonomski ovdje opstaješ da tvoje sutra dijete moje može klati. Sikter. Neka ti dijete ide u Srbiju. Šta će ovdje u Bosni.
BAK-eV

#1075 Re: All about Milorad Dodik

Post by BAK-eV »

moonco wrote: 26/02/2026 15:42
Spoiler
Show

Ma kakve strukture vlasti. Njih se niko ne boji. Lahko bi S-H sa njima. Naroda se S-H politika boji. Naroda.

Kad govorimo o sistemu nisam za to da se generalizuje. Jer institucije opet čini narod. Od MUP-a, vojske, zdravstva, logistike, industrije i svega onoga što jedno društvo sadrži. Da ih čovjek strpa sve u jedan koš mislim da ne bi bilo pošteno ni realno.

Bilo ko, ko napreduje u bilo kojem sektoru ili nivou od ličnog, porodičnog, materijalnog, stručnog, obrazovnog, demografskog, ekonomskog je najveći neprijatelj S-H politike. Mislim na te obične ljude. Od ličnog i profesionalnog nivoa. Svako ko se bori da ima dostojan život je neprijatelj S-H politike. Svaka osoba koja se bori u ovom cirkusu je neprijatelj S-H politike.

Imala država, vojska, policija logistiku ili neka firma/firme u federaciji je neprijatelj S-H politici. Mujo u politici ili Mujo u svojoj firmi je neprijatelj. Imala država na raspolaganju milijarde eura godišnje ili narod poslao iz dijaspore milijarde eura. To je za S-H politiku isto ha Mujo imao u instituciji ha imao lične svoje pare. To je neprijatelj S-H politici. Jer se sve može iskoristiti protiv S-H politike. Svako dijete koje nauči strani jezik je neprijatelj, jer ne može S-H politika da protura svoju propagandu u inostranstvu. Svaka firma i fabrika koja se izgradi kod nas je neprijatelj S-H politici. Svaka kokoš, krava, ovca je neprijatelj S-H politici jer omogućava da se preživi bez uvoza. Svaki dulum zemlje posijan je neprijatelj S-H politici. Svaka poljoprivredna mašina je neprijatelj. Sve kod Muje je neprijatelj i brana njihovim S-H planovima, jer u slučaju bilo kakve nepredvidive situacije sve se može iskoristiti, apsolutno sve.

Tako kad se sve sabere i oduzme. Teško oni ovdje dugoročno mogu svoje planove da ostvare. Osim da žestoko demografski propadaju. Kao što je H faktor pao ispod 300K, kao što Crna Gora ima više rodjene djece od RS. Što znači da imaju i da će sve više imati manje ruku koje bi mogle Bošnjake da kolju.

Umjesto vreće krompira od Srbina iz Rogatice treba kupovati od naših povratnika. Kao što Bingo kupuje iz Janje kod Bijeljine. Lakše je našem povratniku prodati nešto u Federaciji, nego srbinu iz BiH u Srbiji. Čitavo Istočno Sarajevo živi preko leđa Sarajeva, i ne samo IS već kompletna istočna Bosna. Jesi Srbin? Idi u Srbiju pa prodaji i zarađuj. Nećeš meni prodavati i na meni zarađivati. Da ekonomski ovdje opstaješ da tvoje sutra dijete moje može klati. Sikter. Neka ti dijete ide u Srbiju. Šta će ovdje u Bosni.
Pogrešno je samo gledati demografiju kad te nema na 70% teritorije.

Pričaš o Rogatici a naši sve bukvalno tamo prodali, kuće, stanove, imanja...
Nestalo nas.
Post Reply