A sve ovo (samocitiranje i tapšanje sebe po ramenu) zahvaljujući tome sto Amir memorandum podpisao? Mnogo jesime_cipol wrote: ↑25/02/2026 22:06Prije 2 mjesecasime_cipol wrote: ↑23/12/2025 14:32
Gradice se plinske TE, svi cemo placati skupi plin da bi drzava pokrila subvencije za Kabirijev Aluminij. On ce ga dobiti haman džaba.![]()
Joj Klingtoneee
Plinovod Južna interkonekcija
Moderator: anex
- SaraFina
#476 Re: Plinovod Južna interkonekcija
- joint union
#477 Re: Plinovod Južna interkonekcija
Prvo, nece ga rusi zavrnuti.mk ultra wrote: ↑25/02/2026 22:01Kad ti rusi zavrnu gas neces ga ni imatijoint union wrote: ↑25/02/2026 21:56Sto bi nas iko sponzorisao? Pa mislis da bi se kabiri usudio nabavljati plin evo za KS samo jednu godinu? To je mač sa nekoliko ostrica.
Gasovod ce raditi u HB teritoriji i zavrsi se posao
A bosnjacki lideri neka sjede u Sarajevu
Sto bi Velkoski rekao, u dergjahu![]()
Drugo, nece gasovod odnijeti sa sobom.
Trece, mislis da ce Ameri raditi plinovod da bi ga koristili samo Aluminij i par hacijendi? Jedino ako ce praviti dole plinske elektrane, no ne znam koliko im je to isplativo sa LNG.
Za bosnjacke "lidere" se itekako slazem.
-
belfy
#478 Re: Plinovod Južna interkonekcija
moja osjecanja nisu tanana. ona su, inace, poprilicno duboka, ali ne vidim zasto bih imao ista kada je forum u pitanju. ja samo ne dam da se stative tako lako pomjeraju i poprilicno sam direktan.
- moonco
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Vaga
#479 Re: Plinovod Južna interkonekcija
Pored toliko šume, peletara, pored mazuta, pored uglja, ćumura, neko hoće nekakv LNG ?
To oni jadnici po bijelom svijetu što nisu čuli za ćumur. Ili oni što hoće da plaćaju porez na budale.
Ionako se gase peći u Zenici i prelazi se na mini elektro čeličanu.
Još grade solarne elektrane. 
To oni jadnici po bijelom svijetu što nisu čuli za ćumur. Ili oni što hoće da plaćaju porez na budale.
Ionako se gase peći u Zenici i prelazi se na mini elektro čeličanu.
- SaraFina
#480 Re: Plinovod Južna interkonekcija
Mi sve prilično tragicno shvatamo. Pa i ovo veceras. Tresla se gora, rodio se miš. Mozda nasi “prvaci” nisu nesto sposobni. No utješno je da ni susjedi i komsije nemaju cime licitirati. Komsije se icjepljuju 30 godina, a susjedi traže entitet isto toliko vremena.joint union wrote: ↑25/02/2026 22:11Prvo, nece ga rusi zavrnuti.mk ultra wrote: ↑25/02/2026 22:01Kad ti rusi zavrnu gas neces ga ni imatijoint union wrote: ↑25/02/2026 21:56
Sto bi nas iko sponzorisao? Pa mislis da bi se kabiri usudio nabavljati plin evo za KS samo jednu godinu? To je mač sa nekoliko ostrica.
Gasovod ce raditi u HB teritoriji i zavrsi se posao
A bosnjacki lideri neka sjede u Sarajevu
Sto bi Velkoski rekao, u dergjahu![]()
Drugo, nece gasovod odnijeti sa sobom.
Trece, mislis da ce Ameri raditi plinovod da bi ga koristili samo Aluminij i par hacijendi? Jedino ako ce praviti dole plinske elektrane, no ne znam koliko im je to isplativo sa LNG.
Za bosnjacke "lidere" se itekako slazem.
-
belfy
#481 Re: Plinovod Južna interkonekcija
ma nemam ja nista protiv toga. budi protiv ili za koga hoces, ali se nemoj skrivati u toj nekoj zamisljenoj masi, jer to samo jasno ukazuje na jednu stvar - apsolutnu i totalnu nesigurnost. ako recenicu ne mozes zapoceti sa "ja mislim da...", nego koristis "mi moramo..." je vrlo indikativno gdje se ide. posto se na kraju dodje do one "mi sada moramo u rat! vi neki cete da poginete, a mi neki cemo da se vratimo."
Spoiler
Show
docim ovo navijanje sa tribina sakrivanjem u masi je jedna sasvim druga stvar. jedna je realna. druga je samo zamisljena. hoces da pricas u mnozini - okupi ljude oko sebe koji dijele isto misljenje i podrzavaju te, kao i tvoju ideju. onda mozes u mnozini. Dodik i Covic mogu pricati u mnozini. hebeni Ramo Isak moze pricati u mnozini, no ja ne mogu. ja mogu samo misliti da se neki slazu sa mnom i onim sto pricam/pisem (evo, ja i ti prvi se nismo slozili oko mnogih pitanja, pa cak i malo vise od toga). ja ne predstavljam nikoga. a onaj ko samo misli da njegovo misljenje dijele drugi, bez ikakvog dokaza ili potvrde, moze samo da iznosi svoje misljenje koje mora pocinjati sa "JA".
Last edited by belfy on 25/02/2026 22:51, edited 2 times in total.
- moonco
#482 Re: Plinovod Južna interkonekcija
Njima je cilj da nekako uture u zakon. Da muslimani iz Sarajeva i ZDK plaćaju ovaj plin za HDZ preko kabirija.
Mislim ideja je super. Kud se toga nisu ranije sjetili.
Slično kao što je urađeno sa zlenim elektranama. Vjetro i solarnim po hercegovini. To je taj plan.
Mislim ideja je super. Kud se toga nisu ranije sjetili.
Slično kao što je urađeno sa zlenim elektranama. Vjetro i solarnim po hercegovini. To je taj plan.
-
JovicSA
#483 Re: Plinovod Južna interkonekcija
Fali opcija u anketi "pod određenim uslovima". Nije ovo pitanje samo DA ili NE, ono je mnogo kompleksnije od toga.
- moonco
#484 Re: Plinovod Južna interkonekcija
treba raditi na razvoju termo kotlova na ćumur. sa eko filterima. po EU standardima
kakav LNG.
To je ono što upaljaće punim. Ono u boci
kakav LNG.
To je ono što upaljaće punim. Ono u boci
-
belfy
#485 Re: Plinovod Južna interkonekcija
a struja ce dolaziti iz kojih elektrana i cijena ce biti odredjena kako?moonco wrote: ↑25/02/2026 22:07 Uvijek imam opciju elektricnog bojlera. Pa neka kupuje ko hoce taj nekakv LNG.
Mislim mi kao većinski muslimanska država, gdje su muslimani većina potrošaća u Kantonu Sarajevu i ZDK. Nekakv plin da kupujemo preko nekakog žnj kabirija iz Rusije ?![]()
Još preko nekog HDZ-a ?![]()
Nemaju katolici i Evropljani plina ni energenata za sebe, a ne da nešto nama preprodaju.
Eno nam Azerbeđana i Katra. Radije preko njih direktno. Kakvi amerikanci i katolici ili nekakve jehudije oko LPG-a.
Čuj jevreji i plin. Daj ba šta vam je ljudi![]()
P.S. i zasto u svakom postu pominjes muslimane i/ili katolike?
Last edited by belfy on 25/02/2026 22:22, edited 1 time in total.
- SaraFina
#486 Re: Plinovod Južna interkonekcija
Imali su oni svakojakih “bisera i pokusaja poduzetništva”. A i iskorištavanja nas za “svoje ciljeve” To si 100% u pravu.
99% im je promašaj.
-
HelaS
#487 Re: Plinovod Južna interkonekcija
Sjećam se izgradnje ratnog igmanskog podzemnog dalekovoda, trajala je oko godinu dana, ako se ne varam. Sličan teren bit će i kod izgradnje Južnog plinovoda, na mnogim lokacijama i jednostavniji. Pitam: Da li BiH ima kapacitet za izgradnju ovog plinovoda vlastitim sredstvima, kredit možda, javno zaduženje, bilo kako, da izbjegnemo USA zavisnost i bjelosvetske mešetare koji su već krenuli u akciju?
-
HelaS
- moonco
#490 Re: Plinovod Južna interkonekcija
U kuci sam. tako da imam opciju solara na krovu. još sad ima ona kombinacija termo i solar. kao što je prije rata bila sanitarna voda u zgradama + radijatorii. Dole u novom gradu (zgrade i stanovi) toplane mogu da rade na mazut. (Alipašno, Dobrinja, Mojmilo, Vojničko polje). Neke zgrade imaju na krovovima i podrumima kotlove, a neke imaju centralne kotlove sa dimnjacima gdje šalju toplu vodu putem cijevi u zgrade. To su oni dimnjaci na Alipašinu. Novi Grad u Sarajevu najveći je potrošać plina u gradu. Ovi ostali u padinskim dijelovima uglavnom lože drva i ćumur, ko ima para ima one peći za pelet, a neko ugrađuje klime-inverter.belfy wrote: ↑25/02/2026 22:21a struja ce dolaziti iz kojih elektrana i cijena ce biti odredjena kako?moonco wrote: ↑25/02/2026 22:07 Uvijek imam opciju elektricnog bojlera. Pa neka kupuje ko hoce taj nekakv LNG.
Mislim mi kao većinski muslimanska država, gdje su muslimani većina potrošaća u Kantonu Sarajevu i ZDK. Nekakv plin da kupujemo preko nekakog žnj kabirija iz Rusije ?![]()
Još preko nekog HDZ-a ?![]()
Nemaju katolici i Evropljani plina ni energenata za sebe, a ne da nešto nama preprodaju.
Eno nam Azerbeđana i Katra. Radije preko njih direktno. Kakvi amerikanci i katolici ili nekakve jehudije oko LPG-a.
Čuj jevreji i plin. Daj ba šta vam je ljudi![]()
Uglavnom ljude u zgradama i stanovima, cilj je da se njih zajebe jer su oni vezani za sistem toplana u Sarajevu. Svi ostali po kućama imaju izbor da biraju kako će da se griju.
zato što je ovo posljedica političkih odnosa, kako unutar BiH, tako i globalno.P.S. i zasto u svakom postu pominjes muslimane i/ili katolike?
Last edited by moonco on 25/02/2026 22:37, edited 1 time in total.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#491 Re: Plinovod Južna interkonekcija
Tebi je normalno da ti neko blokira posao jer mu je cejf da to radi?Danguba wrote: ↑25/02/2026 22:05Tebi je to normalno?mk ultra wrote: ↑25/02/2026 21:55Kako je napravljen gasovod iz Hrvatske u rafineriju Bosanski Brod?sime_cipol wrote: ↑25/02/2026 21:51 Ko bude kocio Amirov plin, nece ni biti vlast u oktobru. Covic ce izabrati onoga ko je za dogovor. Valjda nasi uspiju u pregovorima izvuci vise od dvije stolice u UO neke državne firme.
Gdje je tu Energoinvest BHGas i ostali teletabisi![]()
Svaka cast neka ljudi rade
Imali su šansu ali po ko zna koji put dokazali su da su zapeli u osnovnoj skoli
- Danguba
#492 Re: Plinovod Južna interkonekcija
- moonco
#493 Re: Plinovod Južna interkonekcija
Spominjete Energoivnest, i Sarajevo-Gas.
Kako se niko ne sjeti Toplana Sarajevo ?
haha
kakvi su oni monopolisti...pa to treba razjebati samo tako
Kako se niko ne sjeti Toplana Sarajevo ?
haha
kakvi su oni monopolisti...pa to treba razjebati samo tako
- mk ultra
#494 Re: Plinovod Južna interkonekcija
Pa neces ni koristiti gas niti ce vjerojatno biti spoja
Koristit ce ga za Gasne TE i za Aluminij
A da, gasa neces imati.preko.istocne konekcije.. jer se to gasi ubrzo.
Ni srbija nema novi ugovor
- moonco
#495 Re: Plinovod Južna interkonekcija
- moonco
#496 Re: Plinovod Južna interkonekcija
- mk ultra
#497 Re: Plinovod Južna interkonekcija
Blokira...
Koje vise procedure 30g prave 120km autoceste
Kazem ti hoce da ih se pita blage veze o zivotu i poslu nemaju...
Preskocili ih
Cuj...
Nece niko da ceka budalestinu od lezihljebovica koji ce ti prije dati 10 razloga zasto NE nego jedan za DA.
Neka ih nek sjede ljudi rade, tako ce im se i vratiti ulozeno
- mk ultra
- moonco
- mk ultra