Plinovod Južna interkonekcija
Moderator: anex
- SaraFina
#452 Re: Plinovod Južna interkonekcija
Amir je podpisao memorandum neki. (To je kao kad ja kažem da ću nokte raditi u samo jednom studiju i da sam im ja mušterija najbolja svake dvije sedmice)joint union wrote: ↑25/02/2026 21:11Ministri poznaju jedino onaj plin koji izlazi iz njih, nazalost. Kupis ti tih 100 kubika godisnje (ovo je naravno samo radi primjera, kolicine samo za KS su u milionima kubika), zakupis cjevovod i sve to platis (cifre su u stotinama miliona). Nemas kupca?Haris.ba wrote: ↑25/02/2026 21:06Pa ministri se oglasili.joint union wrote: ↑25/02/2026 21:03 Ko kaze da ce Kabiri, sve i da je ovako kako kaze, biti jedini uvoznik gasa? Ja koliko skontah, on je potpisao uvoz plina za Aluminijum?![]()
Teorijski uvoznik gasa moze biti svako. Ali, bice zanimljivo vidjeti koliki je kapacitet kupljen.
Kroz cijev godisnje moze proci 100 kubika. Ti kupis tih 100 kubika i sta si ti onda nego glavni uvoznik? Fizicki ne mogu drugi i da hoce.
Iako je riječ o potpisivanju memoranduma, a ne ugovora, te o svojevrsnom obmanjivanju javnosti zbog činjenice da je to pitanje jasno zakonski regulisano u našoj zemlji, ovaj PR potez Kabirija je u fokus stavio grčku firmu Atlantic Sea LNG Trade.
- joint union
#453 Re: Plinovod Južna interkonekcija
Pa ima neke male razlike izmedju tog salona i trzista plina
. U pravu si da je ovo samo pismo namjere, no nisu ni to bezvezne stvari. No u svakom slucaju, ja ne vidim zasto to ne bi mogao uraditi, ne samo kabiri, nego bilo koji poslovni subjekt kojem plin treba. Medjutim, time preuzima i potencijalno opasne poslovne rizike koji nisu bezazleni (ovisno kakav ugovor se potpise).
Last edited by joint union on 25/02/2026 21:38, edited 1 time in total.
-
belfy
#454 Re: Plinovod Južna interkonekcija
tvoje koristenje plurala na svim ovakvim i slicnim temama zaista postaje smarajuce. uopste te se ne dotice, ali si najzabrinutija i spremna za "mi moramo ocistiti snijeg ispred zgrade" iako ga sama ne mozes cistiti jer nisi tu. na drugim temama isto. "mi moramo", "mi trebamo", "mi cemo". i tako godinama...
mozes li barem pokusati govoriti u svoje ime a ne u mnozini koja se mozda i ne slaze sa tobom? (evo, podvukao sam i mozda jer mogu da pretpostavim odgovor koji slijedi, mada bi mi bilo draze da ne dobijem ikakav jer cu ga svakako ignorisati.)
- SaraFina
#455 Re: Plinovod Južna interkonekcija
Nemoj me smarati očiju ti. Ti ne dodjes na temu da bi raspravljao, nego da bi nekom drzao lekcije. Meni prevaspitavanje ne treba. Blagodarim. A ti imaš opciju ignore i izvoli je upotrijebiti u mom slucaju. Si? Zahvaljujem.belfy wrote: ↑25/02/2026 21:37tvoje koristenje plurala na svim ovakvim i slicnim temama zaista postaje smarajuce. uopste te se ne dotice, ali si najzabrinutija i spremna za "mi moramo ocistiti snijeg ispred zgrade" iako ga sama ne mozes cistiti jer nisi tu. na drugim temama isto. "mi moramo", "mi trebamo", "mi cemo". i tako godinama... mozes li barem pokusati govoriti u svoje ime a ne u ima mnozini koja se mozda i ne slaze sa tobom? (evo, podvukao sam i mozda jer mogu da pretpostavim odgovor koji slijedi, mada bi mi bilo draze da ne dobijem ikakav jer cu ga svakako ignorisati.
- SaraFina
#456 Re: Plinovod Južna interkonekcija
Ma vise su se u priči Grci ovdje stavili u fokus. Mislim da je to bila poenta. A ne ovaj levat. I sto ce on zaobici drzavu.joint union wrote: ↑25/02/2026 21:36 Pa ima neke male razlike izmedju tog salona i trzista plina. U pravu si da je ovo samo pismo namjere, no nisu ni to bezvezne stvari. No u svakom slucaju, ja ne vidim zasto to ne bi mogao uraditi, ne samo kabiri, nego bilo koji poslovni subjekt kojem plin treba. Medjutim, time preuzima i potencijalno opasne poslovne rizike koji nisu bezazleni (ovisno kakav ugovor se potpise).
-
HelaS
#457 Re: Plinovod Južna interkonekcija
belfy wrote: ↑25/02/2026 21:37tvoje koristenje plurala na svim ovakvim i slicnim temama zaista postaje smarajuce. uopste te se ne dotice, ali si najzabrinutija i spremna za "mi moramo ocistiti snijeg ispred zgrade" iako ga sama ne mozes cistiti jer nisi tu. na drugim temama isto. "mi moramo", "mi trebamo", "mi cemo". i tako godinama...
mozes li barem pokusati govoriti u svoje ime a ne u mnozini koja se mozda i ne slaze sa tobom? (evo, podvukao sam i mozda jer mogu da pretpostavim odgovor koji slijedi, mada bi mi bilo draze da ne dobijem ikakav jer cu ga svakako ignorisati.)
- Danguba
#458 Re: Plinovod Južna interkonekcija
I sad se sjetio americkog lng-a.
Kada je cekao do sada neka ceka da se zavrse sve procedure kao u svakoj zemlji.
Energoinvest generalni uvoznik a korisnici neka se jave i stanu u red.
Mala ili nikakva korist o ovoga lng-a.
- joint union
#459 Re: Plinovod Južna interkonekcija
Grci ce svoj posao raditi kupovao kabiri od njih ili ne. A njemu od drzave treba par dozvola od Vlade FBIH, sto mu je vjerujem vec obecano od clanova Vlade koje necemo imenovati. Na ostalim clanovima Vlade je da te dozvole skupo prodaju. Jedino je pitanje za sta, za sebe ili drzavu.SaraFina wrote: ↑25/02/2026 21:43Ma vise su se u priči Grci ovdje stavili u fokus. Mislim da je to bila poenta. A ne ovaj levat. I sto ce on zaobici drzavu.joint union wrote: ↑25/02/2026 21:36 Pa ima neke male razlike izmedju tog salona i trzista plina. U pravu si da je ovo samo pismo namjere, no nisu ni to bezvezne stvari. No u svakom slucaju, ja ne vidim zasto to ne bi mogao uraditi, ne samo kabiri, nego bilo koji poslovni subjekt kojem plin treba. Medjutim, time preuzima i potencijalno opasne poslovne rizike koji nisu bezazleni (ovisno kakav ugovor se potpise).
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#460 Re: Plinovod Južna interkonekcija
Ko bude kocio Amirov plin, nece ni biti vlast u oktobru. Covic ce izabrati onoga ko je za dogovor. Valjda nasi uspiju u pregovorima izvuci vise od dvije stolice u UO neke državne firme.
- SaraFina
#461 Re: Plinovod Južna interkonekcija
Pa hoće, a Kabiriu je stozernik sigurno obećao kule i gradove. Tu bi nasi mogli podignuti ručnu. Ako cemo uzimati ogledalca i vatrenu vodicu mi cemo izabrati TKO ce nas sponzorirati. HDZ tu ne moze nista sam.joint union wrote: ↑25/02/2026 21:48Grci ce svoj posao raditi kupovao kabiri od njih ili ne. A njemu od drzave treba par dozvola od Vlade FBIH, sto mu je vjerujem vec obecano od clanova Vlade koje necemo imenovati. Na ostalim clanovima Vlade je da te dotvole skupo prodaju. Jedino je pitanje za sta, za sebe ili drzavu.SaraFina wrote: ↑25/02/2026 21:43Ma vise su se u priči Grci ovdje stavili u fokus. Mislim da je to bila poenta. A ne ovaj levat. I sto ce on zaobici drzavu.joint union wrote: ↑25/02/2026 21:36 Pa ima neke male razlike izmedju tog salona i trzista plina. U pravu si da je ovo samo pismo namjere, no nisu ni to bezvezne stvari. No u svakom slucaju, ja ne vidim zasto to ne bi mogao uraditi, ne samo kabiri, nego bilo koji poslovni subjekt kojem plin treba. Medjutim, time preuzima i potencijalno opasne poslovne rizike koji nisu bezazleni (ovisno kakav ugovor se potpise).
-
belfy
#462 Re: Plinovod Južna interkonekcija
bas vuces za jezik...SaraFina wrote: ↑25/02/2026 21:40Nemoj me smarati očiju ti. Ti ne dodjes na temu da bi raspravljao, nego da bi nekom drzao lekcije. Meni prevaspitavanje ne treba. Blagodarim. A ti imaš opciju ignore i izvoli je upotrijebiti u mom slucaju. Si? Zahvaljujem.belfy wrote: ↑25/02/2026 21:37tvoje koristenje plurala na svim ovakvim i slicnim temama zaista postaje smarajuce. uopste te se ne dotice, ali si najzabrinutija i spremna za "mi moramo ocistiti snijeg ispred zgrade" iako ga sama ne mozes cistiti jer nisi tu. na drugim temama isto. "mi moramo", "mi trebamo", "mi cemo". i tako godinama... mozes li barem pokusati govoriti u svoje ime a ne u ima mnozini koja se mozda i ne slaze sa tobom? (evo, podvukao sam i mozda jer mogu da pretpostavim odgovor koji slijedi, mada bi mi bilo draze da ne dobijem ikakav jer cu ga svakako ignorisati.
lekcije samo onima kojima mislim da trebaju. ja i ti nemamo ovdje o cemu raspravljati. niti si ti u Bosni, niti ja. niti ti placas taj plin, niti ces placati, kao sto necu ni ja. a vjerujem da je moje poznavanje ove tematike mnogo bolje, pa se, ipak, ne mjesam u istu. naravno da pratim, ali ti ne. ti bi da odredjujes i jos pises u mnozini... to jednostavno nije u redu. i upravo promijenih misljenje. ne, neces dobiti ignore - dobit ces odgovor.
Last edited by belfy on 25/02/2026 21:55, edited 1 time in total.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#463 Re: Plinovod Južna interkonekcija
Kako je napravljen gasovod iz Hrvatske u rafineriju Bosanski Brod?sime_cipol wrote: ↑25/02/2026 21:51 Ko bude kocio Amirov plin, nece ni biti vlast u oktobru. Covic ce izabrati onoga ko je za dogovor. Valjda nasi uspiju u pregovorima izvuci vise od dvije stolice u UO neke državne firme.
Gdje je tu Energoinvest BHGas i ostali teletabisi
Svaka cast neka ljudi rade
Imali su šansu ali po ko zna koji put dokazali su da su zapeli u osnovnoj skoli
- joint union
#464 Re: Plinovod Južna interkonekcija
Sto bi nas iko sponzorisao? Pa mislis da bi se kabiri usudio nabavljati plin evo za KS samo jednu godinu? To je mač sa nekoliko ostrica.SaraFina wrote: ↑25/02/2026 21:52Pa hoće, a Kabiriu je stozernik sigurno obećao kule i gradove. Tu bi nasi mogli podignuti ručnu. Ako cemo uzimati ogledalca i vatrenu vodicu mi cemo izabrati TKO ce nas sponzorirati. HDZ tu ne moze nista sam.joint union wrote: ↑25/02/2026 21:48Grci ce svoj posao raditi kupovao kabiri od njih ili ne. A njemu od drzave treba par dozvola od Vlade FBIH, sto mu je vjerujem vec obecano od clanova Vlade koje necemo imenovati. Na ostalim clanovima Vlade je da te dotvole skupo prodaju. Jedino je pitanje za sta, za sebe ili drzavu.
- mk ultra
- SaraFina
#466 Re: Plinovod Južna interkonekcija
Ja tatu imam zivog, iskljucivo mi on moze dijeliti lekcije. Ti ne. Ne kuzim kako si sebi dozvolio i da pokušaš? Odakle drcnost. Sto se tice onog “hebanje” to je bila stilska figura. Šta pjesništva? Tesko da bilo ko ima ikakvu ambiciju tebe “povaliti” i figurativno i u R.L? A i ovog drugog strahohana. Da se to buni neko ko @Velkoski mlad i napet, ja bi se izvinula skrušeno. Ovako putuj igumane i ne brini za manastir.belfy wrote: ↑25/02/2026 21:54bas vuces za jezik...SaraFina wrote: ↑25/02/2026 21:40Nemoj me smarati očiju ti. Ti ne dodjes na temu da bi raspravljao, nego da bi nekom drzao lekcije. Meni prevaspitavanje ne treba. Blagodarim. A ti imaš opciju ignore i izvoli je upotrijebiti u mom slucaju. Si? Zahvaljujem.belfy wrote: ↑25/02/2026 21:37
tvoje koristenje plurala na svim ovakvim i slicnim temama zaista postaje smarajuce. uopste te se ne dotice, ali si najzabrinutija i spremna za "mi moramo ocistiti snijeg ispred zgrade" iako ga sama ne mozes cistiti jer nisi tu. na drugim temama isto. "mi moramo", "mi trebamo", "mi cemo". i tako godinama... mozes li barem pokusati govoriti u svoje ime a ne u ima mnozini koja se mozda i ne slaze sa tobom? (evo, podvukao sam i mozda jer mogu da pretpostavim odgovor koji slijedi, mada bi mi bilo draze da ne dobijem ikakav jer cu ga svakako ignorisati.
lekcije samo onima kojima mislim da trebaju. ja i ti nemamo ovdje o cemu raspravljati. niti si ti u Bosni, niti ja. niti ti placas taj plin, niti ces placati, kao sto necu ni ja. a vjerujem da je moje poznavanje ove tematike mnogo bolje, pa se, ipak, ne mjesam u istu. naravno da pratim, ali ti ne, ti bi da odredjujes i jos pises u mnozini... to jednostavno nije u redu. i upravo promijenih misljenje. ne, neces dobiti ignore - dobit ces odgovor.
-
belfy
#467 Re: Plinovod Južna interkonekcija
ma, skoro sam sakrivanje da skrivanje iza "mase" ili u "mnozini" ona bolje razumije nego i ja i ti, ali sama nije spremna da to uvidi. a mogla bi. kad bi htjela...HelaS wrote: ↑25/02/2026 21:45belfy wrote: ↑25/02/2026 21:37tvoje koristenje plurala na svim ovakvim i slicnim temama zaista postaje smarajuce. uopste te se ne dotice, ali si najzabrinutija i spremna za "mi moramo ocistiti snijeg ispred zgrade" iako ga sama ne mozes cistiti jer nisi tu. na drugim temama isto. "mi moramo", "mi trebamo", "mi cemo". i tako godinama...
mozes li barem pokusati govoriti u svoje ime a ne u mnozini koja se mozda i ne slaze sa tobom? (evo, podvukao sam i mozda jer mogu da pretpostavim odgovor koji slijedi, mada bi mi bilo draze da ne dobijem ikakav jer cu ga svakako ignorisati.)Odavno to pišem
- mk ultra
#468 Re: Plinovod Južna interkonekcija
Kad ti rusi zavrnu gas neces ga ni imatijoint union wrote: ↑25/02/2026 21:56Sto bi nas iko sponzorisao? Pa mislis da bi se kabiri usudio nabavljati plin evo za KS samo jednu godinu? To je mač sa nekoliko ostrica.SaraFina wrote: ↑25/02/2026 21:52Pa hoće, a Kabiriu je stozernik sigurno obećao kule i gradove. Tu bi nasi mogli podignuti ručnu. Ako cemo uzimati ogledalca i vatrenu vodicu mi cemo izabrati TKO ce nas sponzorirati. HDZ tu ne moze nista sam.joint union wrote: ↑25/02/2026 21:48
Grci ce svoj posao raditi kupovao kabiri od njih ili ne. A njemu od drzave treba par dozvola od Vlade FBIH, sto mu je vjerujem vec obecano od clanova Vlade koje necemo imenovati. Na ostalim clanovima Vlade je da te dotvole skupo prodaju. Jedino je pitanje za sta, za sebe ili drzavu.
Gasovod ce raditi u HB teritoriji i zavrsi se posao
A bosnjacki lideri neka sjede u Sarajevu
Sto bi Velkoski rekao, u dergjahu
- SaraFina
#469 Re: Plinovod Južna interkonekcija
Mislim na ovu situaciju, kome bi trebalo “dozvoliti privilegije”. Ne bukvalno sponzorstvo. Tu HDZ ne moze nista bez nasih.joint union wrote: ↑25/02/2026 21:56Sto bi nas iko sponzorisao? Pa mislis da bi se kabiri usudio nabavljati plin evo za KS samo jednu godinu? To je mač sa nekoliko ostrica.SaraFina wrote: ↑25/02/2026 21:52Pa hoće, a Kabiriu je stozernik sigurno obećao kule i gradove. Tu bi nasi mogli podignuti ručnu. Ako cemo uzimati ogledalca i vatrenu vodicu mi cemo izabrati TKO ce nas sponzorirati. HDZ tu ne moze nista sam.joint union wrote: ↑25/02/2026 21:48
Grci ce svoj posao raditi kupovao kabiri od njih ili ne. A njemu od drzave treba par dozvola od Vlade FBIH, sto mu je vjerujem vec obecano od clanova Vlade koje necemo imenovati. Na ostalim clanovima Vlade je da te dotvole skupo prodaju. Jedino je pitanje za sta, za sebe ili drzavu.
-
HelaS
#470 Re: Plinovod Južna interkonekcija
Nije ona na temi zbog brige za "bosanski plin", njegovu cijenu itd, ona ovdje forsira antagonizam spram Dragana Čovića i Hrvata u BiH. Njena stara pričabelfy wrote: ↑25/02/2026 22:00ma, skoro sam sakrivanje da skrivanje iza "mase" ili u "mnozini" ona bolje razumije nego i ja i ti, ali sama nije spremna da to uvidi. a mogla bi. kad bi htjela...HelaS wrote: ↑25/02/2026 21:45belfy wrote: ↑25/02/2026 21:37
tvoje koristenje plurala na svim ovakvim i slicnim temama zaista postaje smarajuce. uopste te se ne dotice, ali si najzabrinutija i spremna za "mi moramo ocistiti snijeg ispred zgrade" iako ga sama ne mozes cistiti jer nisi tu. na drugim temama isto. "mi moramo", "mi trebamo", "mi cemo". i tako godinama...
mozes li barem pokusati govoriti u svoje ime a ne u mnozini koja se mozda i ne slaze sa tobom? (evo, podvukao sam i mozda jer mogu da pretpostavim odgovor koji slijedi, mada bi mi bilo draze da ne dobijem ikakav jer cu ga svakako ignorisati.)Odavno to pišem
-
belfy
#471 Re: Plinovod Južna interkonekcija
nek je ziv i zdrav jos dugo godina. imam ga i ja, samo nema nikakve veze sa onim sto sam napisao.SaraFina wrote: ↑25/02/2026 21:59Ja tatu imam zivog, iskljucivo mi on moze dijeliti lekcije. Ti ne. Ne kuzim kako si sebi dozvolio i da pokušaš? Odakle drcnost. Sto se tice onog “hebanje” to je bila stilska figura. Šta pjesništva? Tesko da bilo ko ima ikakvu ambiciju tebe “povaliti” i figurativno i u R.L? A i ovog drugog strahohana. Da se to buni neko ko @Velkoski mlad i napet, ja bi se izvinula skrušeno. Ovako putuj igumane i ne brini za manastir.belfy wrote: ↑25/02/2026 21:54bas vuces za jezik...
lekcije samo onima kojima mislim da trebaju. ja i ti nemamo ovdje o cemu raspravljati. niti si ti u Bosni, niti ja. niti ti placas taj plin, niti ces placati, kao sto necu ni ja. a vjerujem da je moje poznavanje ove tematike mnogo bolje, pa se, ipak, ne mjesam u istu. naravno da pratim, ali ti ne, ti bi da odredjujes i jos pises u mnozini... to jednostavno nije u redu. i upravo promijenih misljenje. ne, neces dobiti ignore - dobit ces odgovor.
ja nigdje nisam ni pomenuo "hebanje", nego obracanje u mnozini i tvoju drcnost (ako cemo na istom nivou) da koristis tu mnozinu.
u ovom ostatku posta od ambicije "povaljivanja" i nadalje nemam pojma sta pises. jesi dobro?
- SaraFina
#472 Re: Plinovod Južna interkonekcija
Evo @belfy
belfy, who is currently on your ignore list, made this post.
Da ne vrijedjam tvoja tanana osjećanja. ADIO.
belfy, who is currently on your ignore list, made this post.
Da ne vrijedjam tvoja tanana osjećanja. ADIO.
- Danguba
#473 Re: Plinovod Južna interkonekcija
Tebi je to normalno?mk ultra wrote: ↑25/02/2026 21:55Kako je napravljen gasovod iz Hrvatske u rafineriju Bosanski Brod?sime_cipol wrote: ↑25/02/2026 21:51 Ko bude kocio Amirov plin, nece ni biti vlast u oktobru. Covic ce izabrati onoga ko je za dogovor. Valjda nasi uspiju u pregovorima izvuci vise od dvije stolice u UO neke državne firme.
Gdje je tu Energoinvest BHGas i ostali teletabisi![]()
Svaka cast neka ljudi rade
Imali su šansu ali po ko zna koji put dokazali su da su zapeli u osnovnoj skoli
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#474 Re: Plinovod Južna interkonekcija
Prije 2 mjesecasime_cipol wrote: ↑23/12/2025 14:32
Gradice se plinske TE, svi cemo placati skupi plin da bi drzava pokrila subvencije za Kabirijev Aluminij. On ce ga dobiti haman džaba.
Joj Klingtoneee
- moonco
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Vaga
#475 Re: Plinovod Južna interkonekcija
Uvijek imam opciju elektricnog bojlera. Pa neka kupuje ko hoce taj nekakv LNG.
Mislim mi kao većinski muslimanska država, gdje su muslimani većina potrošaća u Kantonu Sarajevu i ZDK. Nekakv plin da kupujemo preko nekakog žnj kabirija iz Rusije ?
Još preko nekog HDZ-a ?
Nemaju katolici i Evropljani plina ni energenata za sebe, a ne da nešto nama preprodaju.
Eno nam Azerbeđana i Katra. Radije preko njih direktno. Kakvi amerikanci i katolici ili nekakve jehudije oko LPG-a.
Čuj jevreji i plin. Daj ba šta vam je ljudi
Mislim mi kao većinski muslimanska država, gdje su muslimani većina potrošaća u Kantonu Sarajevu i ZDK. Nekakv plin da kupujemo preko nekakog žnj kabirija iz Rusije ?
Još preko nekog HDZ-a ?
Nemaju katolici i Evropljani plina ni energenata za sebe, a ne da nešto nama preprodaju.
Eno nam Azerbeđana i Katra. Radije preko njih direktno. Kakvi amerikanci i katolici ili nekakve jehudije oko LPG-a.
Čuj jevreji i plin. Daj ba šta vam je ljudi