Ovo se nadovezuje na onu tvoju pricu o dugogodisnjim stanarima koji placaju budzasto i ne isplati im se seliti. To je problem u mnogim gradovima Zapada slicnim Minhenu i to koci cijeli sistem i dinamiku mobilnosti populacije.Ozimician wrote: ↑24/02/2026 16:08Smeagol wrote: ↑24/02/2026 15:58halali. ovako bih ja da su mi one godine, a ova pamet.Ozimician wrote: ↑24/02/2026 15:53 Nikad Ozi nikome nije rekao - gdje ces to, sta ce ti to - ja podrzavam svakog u njegovim odlukama, i ne smatram da je moja odluka ispravnija ili pametnija od necije druge, ali iznosim svoja razmisljanja (najcesce u trecem licu).
Tako da nemojte dzaba lagati na Ozija. Uglavnom drugi govore Oziju sta i kako on treba da radi.![]()
Ovo gore za kredit i inflaciju stoji, ukoliko dobijes kamatu koja je niza od inflacije. Vjerovatno jeste, na druge staze, ali garantovano nije.
ali svako je u drugacijoj zivotnoj situaciji.
dosta foruma za danas![]()
![]()
ma sve pet, ovo se vise odnosilo na detroita.
@detroit-mercy u Njemackoj, ako ne mjenjas stanove stalno, kirije ne rastu tolikom brzinom ni blizu. Isto tako je vrlo bitno imati vremenski okvir, jbg sta god da si 2019 ili 2020 kupio, dobilo je na vrijednosti - cak i polovno auto. Eh sad mene zanima kako si prosao sa nekretninama koje si kupio 2022 god. i poslije?
E sada ti isto vazi i za vlasnike nekretnina, one sa kamatom. Ko je uzeo prije Covida...i pogotovo ko je refininancirao tokom Covida, prije skoka 2022-e, tom se danas ne isplati prodavati kucu sa starom ratom i uzimati novi kredit sa duplo vecom ratom, na drasticno skuplju cijenu.
I sta se desava - ljudi se ne odlucuju tako lako seliti. Ovo pogotovo vazi za mladje ljude koji zele kupiti nesto vece za rastucu porodicu. Sto onda opet zatvara mogucnosti za ove najmladje koji zele kupiti prvu kucu.