Federalna televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

video

#5276 Re: Federalna televizija

Post by video »

svesuper25 wrote: 16/02/2026 23:16
Crvene_brigade wrote: 16/02/2026 23:14
svesuper25 wrote: 16/02/2026 22:53 Tvoj sdp sad upravlja ftv.Pitaj Njivu i njegovog pulena Hadziomerovica, kojeg je tu postavio za direktora. Javni servis u sluzbi partije.
I onda se ti kao nesto cudis koje urednik na FTV :-)
Treba vratiti nezakonitog i ucijenjenog SDA-ovca Džemala Šabića? Malo gramatike i pravopisa ne škodi u životu.
Pa nismo glasali za trojku ,da bude kao sda,zar ne :? Eto ti si mi pismen :lol: A sta Hadziomerovic ti zakonit :?
Pa vidis li kakve nebuloze pises,pametnjakovicu.
Samo da dodam, da ne ostane da visi u zraku, urednik filmskog programa FTV koji je obnasao tu funkciju u doba dir. Sabica je u kontinuitetu nastavio obavljati istu tu funkciju i kod dir. Hadziomerovica.
Crvene_brigade

#5277 Re: Federalna televizija

Post by Crvene_brigade »

FTV još jednom pokazuje odgovornost kada je riječ o razvoju domaće bh. produkcije. Potpisan je sporazum, a Radio-televizija Federacije Bosne i Hercegovine je postala koproducent novog filma rediteljice Jasmile Žbanić "Quo Vadis, Aida? - Dio koji nedostaje".

Nastavak je to višestruko nagrađivanog prvog dijela "Quo Vadis, Aida?". Donosi priču o životima preživjelih Srebreničana, žrtava genocida, njihovoj borbi za istinu, pravdu, dostojanstvo i potragu za nestalim.

Preneseno sa: https://www.federalna.ba/ftv-koproducen ... taje-38ser
Quaresma

#5278 Re: Federalna televizija

Post by Quaresma »

Kakva je ovo galama na federalnoj.
last mohicans

#5279 Re: Federalna televizija

Post by last mohicans »

Zapjenio kockar, a nije ni Kazazu mahane. A jesu zeleni žohari navalili na Štetu..
dječak sa šibicama

#5280 Re: Federalna televizija

Post by dječak sa šibicama »

A sto DIA ne rece zasto Sebka nije kupila na Sokocu, vec se blamirala bez ikakve diplome.

Vole o tudjim diplomama.
Isner

#5281 Re: Federalna televizija

Post by Isner »

U lijevom uglu pjano, u desnom uglu zeleni dia gavran...

Joooj Šteta, u inat napravi metro al da ide ispod Mehmeda Spahe....
HelaS

#5282 Re: Federalna televizija

Post by HelaS »

last mohicans wrote: 23/02/2026 22:10 Zapjenio kockar, a nije ni Kazazu mahane. A jesu zeleni žohari navalili na Štetu..
Meni je večeras Faruk Kapidžić bio uvjerljiviji, koncizniji, pristojniji, nego Enver Kazaz. Ovaj se još i nekoliko puta proderao, baš nekako iznerviran, dok je Kapidžić donosio mnogo preciznije informacije, iako je čak i voditeljica bila njemu protivna.

Šteta da Nihad Uk nije došao, postaje sve veći miš :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5283 Re: Federalna televizija

Post by _BataZiv_0809 »

HelaS wrote: 23/02/2026 23:45
last mohicans wrote: 23/02/2026 22:10 Zapjenio kockar, a nije ni Kazazu mahane. A jesu zeleni žohari navalili na Štetu..
Meni je večeras Faruk Kapidžić bio uvjerljiviji, koncizniji, pristojniji, nego Enver Kazaz. Ovaj se još i nekoliko puta proderao, baš nekako iznerviran, dok je Kapidžić donosio mnogo preciznije informacije, iako je čak i voditeljica bila njemu protivna.

Preciznije informacije a la:

Ne znam zasto Bakir nije pozvao Bosnjake da glasaju za Blanusu.
SDA vlada je potpisala ugovor sa banjaluckom firmom u nadi da ce Trojka to popraviti.
To su tajni ugovori, mi smo ih odobravali na skupstini ( :D ) pustite vi sta EBRD prica i objavljuje na svojim stranicama.
Ako postoje povjerljivi dijelovi ugovora to je jasan znak da se radi o kriminalu, ne moze se ni o cemu drugom raditi.
SDP vlada je privatizovala Fabriku duhana.
5 puta navodi da je Steta kupio diplomu ali ga nece prijaviti, a o diplomi svoje sefice ne smije zucnuti.

Ovako na prvu...
HelaS

#5284 Re: Federalna televizija

Post by HelaS »

_BataZiv_0809 wrote: 24/02/2026 07:22

SDA vlada je potpisala ugovor sa banjaluckom firmom u nadi da ce Trojka to popraviti.
To su tajni ugovori, mi smo ih odobravali na skupstini ( :D ) pustite vi sta EBRD prica i objavljuje na svojim stranicama.
Ako postoje povjerljivi dijelovi ugovora to je jasan znak da se radi o kriminalu, ne moze se ni o cemu drugom raditi.
5 puta navodi da je Steta kupio diplomu ali ga nece prijaviti, a o diplomi svoje sefice ne smije zucnuti.

Ovako na prvu...
To je "onako, na prvu" analiza rasprave Faruka Kapidžića. De nam "na drugu" napiši svoju analizu i Envera Kazaza.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5285 Re: Federalna televizija

Post by _BataZiv_0809 »

HelaS wrote: 24/02/2026 09:39

Ovako na prvu...
To je "onako, na prvu" analiza rasprave Faruka Kapidžića. De nam "na drugu" napiši svoju analizu i Envera Kazaza.
Evo sve letim, nastojat cu sto prije.
HelaS

#5286 Re: Federalna televizija

Post by HelaS »

_BataZiv_0809 wrote: 24/02/2026 09:52
HelaS wrote: 24/02/2026 09:39

Ovako na prvu...
Evo sve letim, nastojat cu sto prije.
Nemoj letiti, "pašćeš" pa ćeš se polomiti. A svakako ćeš "naletiti" na svojevrstan oblik seljakluka kod "profesora", njegovo deranje i "nezavisni" tendencionizam.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5287 Re: Federalna televizija

Post by Chmoljo »

HelaS wrote: 24/02/2026 09:57

Nemoj letiti, "pašćeš" pa ćeš se polomiti. A svakako ćeš "naletiti" na svojevrstan oblik seljakluka kod "profesora", njegovo deranje i "nezavisni" tendencionizam.
da nije poblem u Kazazu što je naveo tri razloga zbog kojih je Uk trebao prije ovog događaja dati ostavku?
HelaS

#5288 Re: Federalna televizija

Post by HelaS »

Chmoljo wrote: 24/02/2026 09:59
HelaS wrote: 24/02/2026 09:57

da nije poblem u Kazazu što je naveo tri razloga zbog kojih je Uk trebao prije ovog događaja dati ostavku?
Mislim da je ovdje Kazaz trebao reći da Uk nije smio, a ne da nije trebao, ni pomisliti da bude premijer Kantona Sarajevo. Nije se snašao ni na poziciji sekretara NS, a i uglavnom je bio miran dok je sjedio u SKS. Njegov nivo je OV Centar, ali mlad, pravnik, perspektivan u Peđinim očima, komšija... i tako to ide. A vlast - slast, guzica se raširila, i danas imamo ostavku Vlade i bljutave rezultate i pad svega i svačega što je prethodno postignuto.
Isner

#5289 Re: Federalna televizija

Post by Isner »

Povraća mi se kad šaltam kanale pa slučajno naletim na Kuglanje na FTV... :nevjerujem:

Kakva grupa odvratnih i debelih ljudi na jednom mjestu...
dječak sa šibicama

#5290 Re: Federalna televizija

Post by dječak sa šibicama »

....
insaneinthebrain

#5291 Re: Federalna televizija

Post by insaneinthebrain »

Isner wrote: 28/02/2026 15:49 Povraća mi se kad šaltam kanale pa slučajno naletim na Kuglanje na FTV... :nevjerujem:

:lol: :lol: :lol:
kugla i njegovi lafo humoricni pajdasi
problemnatravunu

#5292 Re: Federalna televizija

Post by problemnatravunu »

Isner wrote: 28/02/2026 15:49 Povraća mi se kad šaltam kanale pa slučajno naletim na Kuglanje na FTV... :nevjerujem:

:lol: :lol: :lol: ono je zaista freak show , realno Kugla mi je još i simpa , ima duhovitosti ,
ali Rubina (neka mi oprosti) je brate gadno za gledati i slušati (mislim , žena ,neki analitičar i ekspert pa da si onakav izgled dopusti :? ) ,
Kike standardno opičen :( ,
ne znam tko je onaj četvrti Sabit , otkud on tu zaluta.......
Isner

#5293 Re: Federalna televizija

Post by Isner »

problemnatravunu wrote: 02/03/2026 08:23

:lol: :lol: :lol: ono je zaista freak show , realno Kugla mi je još i simpa , ima duhovitosti ,
ali Rubina (neka mi oprosti) je brate gadno za gledati i slušati (mislim , žena ,neki analitičar i ekspert pa da si onakav izgled dopusti :? ) ,
Kike standardno opičen :( ,
ne znam tko je onaj četvrti Sabit , otkud on tu zaluta.......
Noćna mora Almira Kurta.. Kad god naletim na njih oni nešto žderu i žvaću u tom hororu..
Malo koja emisija me iznervira na tv, uvijek postoji daljinski kao opcija za skratiti muke al kad pomislim da ono gledaju komšije i svijet, pa ono je poniženje u svakom smislu.. Pusti tri foke i tuljana al nemoj ono..
Ajdinn4

#5294 Re: Federalna televizija

Post by Ajdinn4 »

Upravo ide domaći film Ostavljeni iz 2010.
Na prvu pomislih da je neki film iz 1970. kakav kvalitet slike ovi iz FTV furaju. Nevjerovatno.
problemnatravunu

#5295 Re: Federalna televizija

Post by problemnatravunu »

A nije im baš pravilo da puštaju te neke starije filmove u original izdanju , imaju i dobre remastere , recimo skoro je bio čuveni MOST od Hajrudina Krvavca , vrhunski remasterizovan klasik iz šezdeset i neke
Better Man

#5296 Re: Federalna televizija

Post by Better Man »

problemnatravunu wrote: 03/03/2026 06:07 A nije im baš pravilo da puštaju te neke starije filmove u original izdanju , imaju i dobre remastere , recimo skoro je bio čuveni MOST od Hajrudina Krvavca , vrhunski remasterizovan klasik iz šezdeset i neke
Ako film nije ramsterizovan, naravno da ga ni FTV ne može prikazati u boljoj verziji. Da. Most Šiber Krvavca je fakat odlično remasterizovan, Mislim da je film iz 1969. godine. Gledao sam na HRT Remasterizovanu verziju Bulajićeve Neretve. Majstorski odrađeno. Bio je prošle sedmice od Mirze Idrizovića remek djelo Miris Dunja i dosta dobra slika obzirom da nije rađen remastering, već je original.
Ajdinn4

#5297 Re: Federalna televizija

Post by Ajdinn4 »

Ne treba baš neka remasterizacija za film iz 2010, za koji se i na piratskim sajtovima može naći daleko kvaliteniji snimak. Stvar je u tome da ih boli briga kako će nešto pustiti. Nisu se potrudili čak ni da puste u 16:9 formatu. Evo kako je to izgledalo:

Image

Image
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#5298 Re: Federalna televizija

Post by sime_cipol »

Deset miliona i dva podobna emitera: Vlada FBiH dijeli subvencije za „unapređenje RTV djelatnosti“; uslove ispunjavaju samo FTV i RTV Herceg-Bosne
Pet miliona za Bakira.
Pet miliona za Dragana.
toska

#5299 Re: Federalna televizija

Post by toska »

sime_cipol wrote: 11/03/2026 14:13
Deset miliona i dva podobna emitera: Vlada FBiH dijeli subvencije za „unapređenje RTV djelatnosti“; uslove ispunjavaju samo FTV i RTV Herceg-Bosne
Pet miliona za Bakira.
Pet miliona za Dragana.
Zvono i uzbuna je na BHRT, a pola takse u tišini uzima šund FTV, sad ih još poguraj iz budžeta zajedno sa HBTV.
BHRT je kolateralna šteta pitanja da li plaćati pod ovakvim okolnostima.

Šta sad, plaćati ili ne?
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#5300 Re: Federalna televizija

Post by sime_cipol »

Proslu godinu Federalna zavrsila sa skoro 20mil KM minusa. Očito je Sabic godinama frizirao financijske izvještaje, pa se sada podvukla linija.
Post Reply