Samo da dodam, da ne ostane da visi u zraku, urednik filmskog programa FTV koji je obnasao tu funkciju u doba dir. Sabica je u kontinuitetu nastavio obavljati istu tu funkciju i kod dir. Hadziomerovica.svesuper25 wrote: ↑16/02/2026 23:16Pa nismo glasali za trojku ,da bude kao sda,zar neCrvene_brigade wrote: ↑16/02/2026 23:14Treba vratiti nezakonitog i ucijenjenog SDA-ovca Džemala Šabića? Malo gramatike i pravopisa ne škodi u životu.svesuper25 wrote: ↑16/02/2026 22:53 Tvoj sdp sad upravlja ftv.Pitaj Njivu i njegovog pulena Hadziomerovica, kojeg je tu postavio za direktora. Javni servis u sluzbi partije.
I onda se ti kao nesto cudis koje urednik na FTV![]()
Eto ti si mi pismen
A sta Hadziomerovic ti zakonit
![]()
Pa vidis li kakve nebuloze pises,pametnjakovicu.
Federalna televizija
Moderator: anex
- video
#5276 Re: Federalna televizija
-
Crvene_brigade
#5277 Re: Federalna televizija
FTV još jednom pokazuje odgovornost kada je riječ o razvoju domaće bh. produkcije. Potpisan je sporazum, a Radio-televizija Federacije Bosne i Hercegovine je postala koproducent novog filma rediteljice Jasmile Žbanić "Quo Vadis, Aida? - Dio koji nedostaje".
Nastavak je to višestruko nagrađivanog prvog dijela "Quo Vadis, Aida?". Donosi priču o životima preživjelih Srebreničana, žrtava genocida, njihovoj borbi za istinu, pravdu, dostojanstvo i potragu za nestalim.
Preneseno sa: https://www.federalna.ba/ftv-koproducen ... taje-38ser
Nastavak je to višestruko nagrađivanog prvog dijela "Quo Vadis, Aida?". Donosi priču o životima preživjelih Srebreničana, žrtava genocida, njihovoj borbi za istinu, pravdu, dostojanstvo i potragu za nestalim.
Preneseno sa: https://www.federalna.ba/ftv-koproducen ... taje-38ser
- Quaresma
#5278 Re: Federalna televizija
Kakva je ovo galama na federalnoj.
-
last mohicans
#5279 Re: Federalna televizija
Zapjenio kockar, a nije ni Kazazu mahane. A jesu zeleni žohari navalili na Štetu..
- dječak sa šibicama
#5280 Re: Federalna televizija
A sto DIA ne rece zasto Sebka nije kupila na Sokocu, vec se blamirala bez ikakve diplome.
Vole o tudjim diplomama.
Vole o tudjim diplomama.
- Isner
#5281 Re: Federalna televizija
U lijevom uglu pjano, u desnom uglu zeleni dia gavran...
Joooj Šteta, u inat napravi metro al da ide ispod Mehmeda Spahe....
Joooj Šteta, u inat napravi metro al da ide ispod Mehmeda Spahe....
-
HelaS
#5282 Re: Federalna televizija
Meni je večeras Faruk Kapidžić bio uvjerljiviji, koncizniji, pristojniji, nego Enver Kazaz. Ovaj se još i nekoliko puta proderao, baš nekako iznerviran, dok je Kapidžić donosio mnogo preciznije informacije, iako je čak i voditeljica bila njemu protivna.last mohicans wrote: ↑23/02/2026 22:10 Zapjenio kockar, a nije ni Kazazu mahane. A jesu zeleni žohari navalili na Štetu..
Šteta da Nihad Uk nije došao, postaje sve veći miš
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5283 Re: Federalna televizija
Preciznije informacije a la:HelaS wrote: ↑23/02/2026 23:45Meni je večeras Faruk Kapidžić bio uvjerljiviji, koncizniji, pristojniji, nego Enver Kazaz. Ovaj se još i nekoliko puta proderao, baš nekako iznerviran, dok je Kapidžić donosio mnogo preciznije informacije, iako je čak i voditeljica bila njemu protivna.last mohicans wrote: ↑23/02/2026 22:10 Zapjenio kockar, a nije ni Kazazu mahane. A jesu zeleni žohari navalili na Štetu..
Šteta da Nihad Uk nije došao, postaje sve veći miš![]()
Ne znam zasto Bakir nije pozvao Bosnjake da glasaju za Blanusu.
SDA vlada je potpisala ugovor sa banjaluckom firmom u nadi da ce Trojka to popraviti.
To su tajni ugovori, mi smo ih odobravali na skupstini (
Ako postoje povjerljivi dijelovi ugovora to je jasan znak da se radi o kriminalu, ne moze se ni o cemu drugom raditi.
SDP vlada je privatizovala Fabriku duhana.
5 puta navodi da je Steta kupio diplomu ali ga nece prijaviti, a o diplomi svoje sefice ne smije zucnuti.
Ovako na prvu...
-
HelaS
#5284 Re: Federalna televizija
To je "onako, na prvu" analiza rasprave Faruka Kapidžića. De nam "na drugu" napiši svoju analizu i Envera Kazaza._BataZiv_0809 wrote: ↑24/02/2026 07:22Preciznije informacije a la:HelaS wrote: ↑23/02/2026 23:45Meni je večeras Faruk Kapidžić bio uvjerljiviji, koncizniji, pristojniji, nego Enver Kazaz. Ovaj se još i nekoliko puta proderao, baš nekako iznerviran, dok je Kapidžić donosio mnogo preciznije informacije, iako je čak i voditeljica bila njemu protivna.last mohicans wrote: ↑23/02/2026 22:10 Zapjenio kockar, a nije ni Kazazu mahane. A jesu zeleni žohari navalili na Štetu..
SDA vlada je potpisala ugovor sa banjaluckom firmom u nadi da ce Trojka to popraviti.
To su tajni ugovori, mi smo ih odobravali na skupstini () pustite vi sta EBRD prica i objavljuje na svojim stranicama.
Ako postoje povjerljivi dijelovi ugovora to je jasan znak da se radi o kriminalu, ne moze se ni o cemu drugom raditi.
5 puta navodi da je Steta kupio diplomu ali ga nece prijaviti, a o diplomi svoje sefice ne smije zucnuti.
Ovako na prvu...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5285 Re: Federalna televizija
Evo sve letim, nastojat cu sto prije.HelaS wrote: ↑24/02/2026 09:39To je "onako, na prvu" analiza rasprave Faruka Kapidžića. De nam "na drugu" napiši svoju analizu i Envera Kazaza._BataZiv_0809 wrote: ↑24/02/2026 07:22Preciznije informacije a la:HelaS wrote: ↑23/02/2026 23:45
Meni je večeras Faruk Kapidžić bio uvjerljiviji, koncizniji, pristojniji, nego Enver Kazaz. Ovaj se još i nekoliko puta proderao, baš nekako iznerviran, dok je Kapidžić donosio mnogo preciznije informacije, iako je čak i voditeljica bila njemu protivna.
To su tajni ugovori, mi smo ih odobravali na skupstini () pustite vi sta EBRD prica i objavljuje na svojim stranicama.
Ovako na prvu...
-
HelaS
#5286 Re: Federalna televizija
Nemoj letiti, "pašćeš" pa ćeš se polomiti. A svakako ćeš "naletiti" na svojevrstan oblik seljakluka kod "profesora", njegovo deranje i "nezavisni" tendencionizam._BataZiv_0809 wrote: ↑24/02/2026 09:52Evo sve letim, nastojat cu sto prije.HelaS wrote: ↑24/02/2026 09:39To je "onako, na prvu" analiza rasprave Faruka Kapidžića. De nam "na drugu" napiši svoju analizu i Envera Kazaza._BataZiv_0809 wrote: ↑24/02/2026 07:22
Preciznije informacije a la:
Ovako na prvu...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#5287 Re: Federalna televizija
da nije poblem u Kazazu što je naveo tri razloga zbog kojih je Uk trebao prije ovog događaja dati ostavku?
-
HelaS
#5288 Re: Federalna televizija
Mislim da je ovdje Kazaz trebao reći da Uk nije smio, a ne da nije trebao, ni pomisliti da bude premijer Kantona Sarajevo. Nije se snašao ni na poziciji sekretara NS, a i uglavnom je bio miran dok je sjedio u SKS. Njegov nivo je OV Centar, ali mlad, pravnik, perspektivan u Peđinim očima, komšija... i tako to ide. A vlast - slast, guzica se raširila, i danas imamo ostavku Vlade i bljutave rezultate i pad svega i svačega što je prethodno postignuto.
- Isner
#5289 Re: Federalna televizija
Povraća mi se kad šaltam kanale pa slučajno naletim na Kuglanje na FTV...
Kakva grupa odvratnih i debelih ljudi na jednom mjestu...
Kakva grupa odvratnih i debelih ljudi na jednom mjestu...
- insaneinthebrain
- problemnatravunu
#5292 Re: Federalna televizija
ali Rubina (neka mi oprosti) je brate gadno za gledati i slušati (mislim , žena ,neki analitičar i ekspert pa da si onakav izgled dopusti
Kike standardno opičen
ne znam tko je onaj četvrti Sabit , otkud on tu zaluta.......
- Isner
#5293 Re: Federalna televizija
Noćna mora Almira Kurta.. Kad god naletim na njih oni nešto žderu i žvaću u tom hororu..problemnatravunu wrote: ↑02/03/2026 08:23![]()
![]()
ono je zaista freak show , realno Kugla mi je još i simpa , ima duhovitosti ,
ali Rubina (neka mi oprosti) je brate gadno za gledati i slušati (mislim , žena ,neki analitičar i ekspert pa da si onakav izgled dopusti) ,
Kike standardno opičen,
ne znam tko je onaj četvrti Sabit , otkud on tu zaluta.......
Malo koja emisija me iznervira na tv, uvijek postoji daljinski kao opcija za skratiti muke al kad pomislim da ono gledaju komšije i svijet, pa ono je poniženje u svakom smislu.. Pusti tri foke i tuljana al nemoj ono..
-
Ajdinn4
#5294 Re: Federalna televizija
Upravo ide domaći film Ostavljeni iz 2010.
Na prvu pomislih da je neki film iz 1970. kakav kvalitet slike ovi iz FTV furaju. Nevjerovatno.
Na prvu pomislih da je neki film iz 1970. kakav kvalitet slike ovi iz FTV furaju. Nevjerovatno.
- problemnatravunu
#5295 Re: Federalna televizija
A nije im baš pravilo da puštaju te neke starije filmove u original izdanju , imaju i dobre remastere , recimo skoro je bio čuveni MOST od Hajrudina Krvavca , vrhunski remasterizovan klasik iz šezdeset i neke
- Better Man
#5296 Re: Federalna televizija
Ako film nije ramsterizovan, naravno da ga ni FTV ne može prikazati u boljoj verziji. Da. Most Šiber Krvavca je fakat odlično remasterizovan, Mislim da je film iz 1969. godine. Gledao sam na HRT Remasterizovanu verziju Bulajićeve Neretve. Majstorski odrađeno. Bio je prošle sedmice od Mirze Idrizovića remek djelo Miris Dunja i dosta dobra slika obzirom da nije rađen remastering, već je original.problemnatravunu wrote: ↑03/03/2026 06:07 A nije im baš pravilo da puštaju te neke starije filmove u original izdanju , imaju i dobre remastere , recimo skoro je bio čuveni MOST od Hajrudina Krvavca , vrhunski remasterizovan klasik iz šezdeset i neke
-
Ajdinn4
#5297 Re: Federalna televizija
Ne treba baš neka remasterizacija za film iz 2010, za koji se i na piratskim sajtovima može naći daleko kvaliteniji snimak. Stvar je u tome da ih boli briga kako će nešto pustiti. Nisu se potrudili čak ni da puste u 16:9 formatu. Evo kako je to izgledalo:

- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#5298 Re: Federalna televizija
Pet miliona za Bakira.Deset miliona i dva podobna emitera: Vlada FBiH dijeli subvencije za „unapređenje RTV djelatnosti“; uslove ispunjavaju samo FTV i RTV Herceg-Bosne
Pet miliona za Dragana.
-
toska
#5299 Re: Federalna televizija
Zvono i uzbuna je na BHRT, a pola takse u tišini uzima šund FTV, sad ih još poguraj iz budžeta zajedno sa HBTV.sime_cipol wrote: ↑11/03/2026 14:13Pet miliona za Bakira.Deset miliona i dva podobna emitera: Vlada FBiH dijeli subvencije za „unapređenje RTV djelatnosti“; uslove ispunjavaju samo FTV i RTV Herceg-Bosne
Pet miliona za Dragana.
BHRT je kolateralna šteta pitanja da li plaćati pod ovakvim okolnostima.
Šta sad, plaćati ili ne?
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#5300 Re: Federalna televizija
Proslu godinu Federalna zavrsila sa skoro 20mil KM minusa. Očito je Sabic godinama frizirao financijske izvještaje, pa se sada podvukla linija.