Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
drag_gost

#1101 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by drag_gost »

Dozer wrote: 23/02/2026 12:37 @drag_gost
Opet insinuiras, a sad vec i pomalo izvrces, pa i podmeces.

Ja nigdje nisam rekao da su NLO/NPO nuzno vanzemaljskog porijekla, nego da mogu biti i ovozemaljskog, ali definitivno nisu nas proizvod.
Dao sam vojne snimke, a mozes ih i sam naci.
Dao sam i neke druge dokumentovane primjere, ali to je nedovoljno, valjda jer su zvanicnici rekli da to nije nista, ili nisu ni rekli nista.

Eh, drago mi je da priznajes hipnozu.
Ne insinuiram, vec poricem, naucno i argumentovano. Negdje se linija mora podvuci i bas zato imamo empirijsku nauku, koja razdvaja mastu od cinjenicnog, dokazivog i reproducibilnog stanja.

Ne treba ti biti posebno drago sto priznajem hipnozu, ona je za razliku od Rosvela i ostalih stvari naucno utemeljena. Ti trebas da shvatis da mnogo ljudi zivi dobro od izmisljenih prica i da oni prvi cesto ne vjeruju u to, medjutim generisu stabilan i dobar novac.

Nego, prije nego krenes o hipnozi, sta mislis o ovome sto sam napisao? Da li je vjerovatnije da je Rozvel bio tajni projekat i birokratska greska, ili da desetine hiljada ljudi kroz generacije cuvaju tajnu kroz generacije bez ijednog materijalnog dokaza? Tajne operacije cure. Dosijei cure. Programi cure. Watergate je procurio. NSA masovni nadzor je procurio. MK-Ultra je procurio. Pentagon Papers su procurili. Pricamo o obavjestajnim agencijama koje su suprostavljene takodjer i imaju svoje nacionalne interese, ne interese covjecanstva. Amerika se jedva dogovorila sa Kinom o tiktoku, ekonomske sankcije se uvode kaubojski, a ti vjerujes u savrsenu, pri tome i generacijsku sinhronizaciju cuvanja jedne tajne izmedju suprostavljenih nacija, pa cak i u Hladnom ratu. To je jako, jako, jako tesko vjerovatno. To bi, bez ikakve ironije ili sarkazma, bio najveci grupni poduhvat u historiji covjecanstva. Medjutim, mrka kapa.
Last edited by drag_gost on 23/02/2026 13:30, edited 1 time in total.
JohnnyS

#1102 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by JohnnyS »

Apropo slijetanja na Mjesec, to je meni totalno nebitna tema, u životu mi ništa ne znači jesu li Amerikanci gore bili ili nisu.
Ali isto bi to morala biti urota s toliko umiješanih ljudi da je neodrživo da nitko od uključenih nije propjevao u ovoj pola stoljeća. Plus, valjda bi Sovjeti odmah rekli da je laž. Valjda su i oni prisluškivali komunikaciju, pratili Apolo dokle su mogli...
JohnnyS

#1103 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by JohnnyS »

joint union wrote: 23/02/2026 13:17
JohnnyS wrote: 23/02/2026 13:13
Dozer wrote: 23/02/2026 12:37 @drag_gost
Opet insinuiras, a sad vec i pomalo izvrces, pa i podmeces.

Ja nigdje nisam rekao da su NLO/NPO nuzno vanzemaljskog porijekla, nego da mogu biti i ovozemaljskog, ali definitivno nisu nas proizvod.
Dao sam vojne snimke, a mozes ih i sam naci.
Dao sam i neke druge dokumentovane primjere, ali to je nedovoljno, valjda jer su zvanicnici rekli da to nije nista, ili nisu ni rekli nista.

Eh, drago mi je da priznajes hipnozu.
Do jučer nikad nisam o tome razmišljao, ali nakon tvojih upisa stvarno sam otvorio srce mogućnosti da postoji cijela civilizacija na dnu oceana koja je odlučila živjeti u miru i nezainteresiranosti za nas.
Ima nelosa BBC-eva serija na ovu temu.
Potražit ću, hvala :thumbup:
Dozer

#1104 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

PixelDrifter wrote: 23/02/2026 13:21
Dozer wrote: 23/02/2026 13:09
PixelDrifter wrote: 23/02/2026 13:06 Vidio sam sve snimke. Pratio incident Nimitz cim je postao dostupan. Fascinantno. Intrigirajuce. Vjerujem i pilotima i ljudima koji su pratili sve na radaru. Ali, ne znamo sta je.
Preciznije - ne znamo cije je. A, mozda neko ipak zna?
Zasto bi inace svi dobili komandu da udju u brod i zatvore sva vrata 2 min. prije pojave objekta?
Hajde, inako, logucki...
Hajde, iz dobrote da te pratim i odgovorim. Moje razmisljanje. Kruzenje vise NLO objekta nije trajalo jedan dan, trajalo je vise dana. Men in black, ajde da ih tako nazovem, da ostanemo dosljedni ufo mitologiji i terminologiji, vjerovatno su imali informacije, ta'ki im pos'o, da prate pizdarije koje lete. Morebit da je UFO, morebit tajni americki zrakoplov, prototip, koji ne treba biti dostupan ni vojnoj mornarici. Oficiri za sigurnost su se nalazili na brodu (men in black), tu im je radno mjesto - oni snjufaju svuda, a posto se radi o susretu sa NLO uzeli su hard drive sa videosnimcima u visokoj rezoluciji. Iste snimke smo i mi poslije vidjeli na YouTube u daleko losijoj rezoluciji. I onda? Ako uzmemo tvrdnju kao istinitu da su uzeli podatke u visokoj rezoluciji, to ne znaci da ZNAJU bilo sta, znaci samo da su pokupili snimke! I pokupili su ih poslije dogadjaja, a ne prije, po tvrdnjama radarskog operatera/oficira, whatever. Logicki!!!
Ah...ti pricas o tom slucaju. OK. Ima jos 1, mislim da je bilo takodjer pored Nimitza (interesantno, stalno Nimitz...).
U tom slucaju se oglasila uzbuna i svi su utrcali u brod i zatvorila su se sva vrata. Jedan nesretnik, iz nekog razloga, nije stigao uci, pa se samo sakrio negdje u cosak. Sljedece sto je vidio bilo je izranjanje objekta 100-injak metara od broda,, koji je po njegovim rijecima bio 2x veci od Nimitza. Tvrdio je da se culo jako zujanje slicno roju pcela, a objekat je nakon izlaska iz vode samo brzo otisao u nebo i nestao.
Jadnika su danima ispitivali, na kraju je, cini mi se, bio otpusten iz mornarice.
Ovo je bilo prije par godina na Discoveryju.

Pokusacu naci nesto o tome, mada je irelevantno to postavljati ovdje.
Last edited by Dozer on 23/02/2026 13:44, edited 1 time in total.
JovicSA

#1105 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by JovicSA »

JohnnyS wrote: 23/02/2026 13:30 Apropo slijetanja na Mjesec, to je meni totalno nebitna tema, u životu mi ništa ne znači jesu li Amerikanci gore bili ili nisu.
Ali isto bi to morala biti urota s toliko umiješanih ljudi da je neodrživo da nitko od uključenih nije propjevao u ovoj pola stoljeća. Plus, valjda bi Sovjeti odmah rekli da je laž. Valjda su i oni prisluškivali komunikaciju, pratili Apolo dokle su mogli...
Pa ljudi koji vjeruju u to smatraju da su i Rusi dio iste zavjere, kasnije i Kinezi i svi opstali koji su poslali sonde na Mjesec. Isto kao i za chemtrailse smatraju da je to svjetska zavjera. Čitao sam nedavno nekog lika koji radi kao avio tehničar ili inžinjer. Kaže da ima prvog saradnika koji vjerje da su chemtrailsi stvarni i da postoji svjetska zavjera trovanja ljudi. Taj njegov kolega prvi saradnik sa kojim radi je isto avio tehničar i kaže da je dosta puta sa njim pregledaovao avione kada su imali vremena i zamolio ga da mu pokaže gdje se smješta ta tekućina otrov. Kaže doslovno su X puta sve pregledavali ali ovaj nije odustao, i dalje misli da se narod truje. Ono da ne povjeruješ. Iskreno ja smatram da je to neki mentalni sindrom, poremećaj ili stanje uma.
JohnnyS

#1106 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by JohnnyS »

JovicSA wrote: 23/02/2026 13:38
JohnnyS wrote: 23/02/2026 13:30 Apropo slijetanja na Mjesec, to je meni totalno nebitna tema, u životu mi ništa ne znači jesu li Amerikanci gore bili ili nisu.
Pa ljudi koji vjeruju u to smatraju da su i Rusi dio iste zavjere, kasnije i Kinezi i svi opstali koji su poslali sonde na Mjesec. Isto kao i za chemtrailse smatraju da je to svjetska zavjera. Čitao sam nedavno nekog lika koji radi kao avio tehničar ili inžinjer. Kaže da ima prvog saradnika koji vjerje da su chemtrailsi stvarni i da postoji svjetska zavjera trovanja ljudi. Taj njegov kolega prvi saradnik sa kojim radi je isto avio tehničar i kaže da je dosta puta sa njim pregledaovao avione kada su imali vremena i zamolio ga da mu pokaže gdje se smješta ta tekućina otrov. Kaže doslovno su X puta sve pregledavali ali ovaj nije odustao, i dalje misli da se narod truje. Ono da ne povjeruješ. Iskreno ja smatram da je to neki mentalni sindrom, poremećaj ili stanje uma.
To je tek posebna priča, morali bi biti uključeni sve tvornice aviona, piloti, aerodromsko osoblje, farmaceutska industrija, doslovno deseci tisuća ljudi da se nešto baca s 10 kilometara, a to će se onda raspršiti i razrijediti da ne bi ni kanistar cijanida s te visine imao učinka.
JovicSA

#1107 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by JovicSA »

Za sve ovdje ja imam jedan misoni eksperiment.

Pitanje je, kako znate da ste rođeni? Rekli vam mama i tata? Gledali ste namještene filmove porađanja djece? namještene fotografije? Jeste li svoje rođenje mogli vidjeti vlastitim očima? Niste!

Kako onda možete biti sigurni da ste rođeni kako su vam rekli, možda ste napravljeni u vanzemaljskom labaratoriju i priključeni na ogromnu neuronsku mrežu koja simulira svijet i svijest?

Eto ja vas izazivam da dokažete da ste rođeni a ne da ste na neuronskoj mreži kao u Matrixu. :mrgreen:
Dozer

#1108 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

Ovi tvrde da 1969. USA nije mogla ni doci do Mjeseca, ne ja.

https://m.imdb.com/title/tt10404822/med ... f_=tt_ov_i

A ovo je Tik-Tak slucaj. Obratiti paznju na letne aposobnosti objekta. Takvo nesto ne moze nista nase.
In November 2004, U.S. Navy pilots from the USS Nimitz Carrier Strike Group encountered a "Tic-Tac" shaped UAP off the coast of Southern California. The 40-50 foot object displayed 1 extreme, non-aerodynamic maneuvers—moving from 28,000 feet to sea level in seconds, with no visible wings, engine, or exhaust.

Key details of the incident include:
The Sighting: Commander David Fravor and other pilots observed a white, pill-shaped object, about the size of an F/A-18, hovering above a large, turbulent disturbance in the ocean.
Performance: The UAP showed "5 observables" including anti-gravity lift, sudden acceleration, and hypersonic speeds without signatures.
Radar Confirmation: The USS Princeton, part of the strike group, tracked the object for days before the visual encounter.
Aftermath: The encounter was largely kept quiet until the Pentagon released infrared footage of the incident in 2017.

The New York Times:
The object was described as moving like a "ping pong ball" before rapidly accelerating away, according to interviews with Commander Fravor. The incident remains one of the most prominent, officially recognized UAP cases.
Last edited by Dozer on 23/02/2026 14:01, edited 1 time in total.
no_sekirli

#1109 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by no_sekirli »

JovicSA wrote: 23/02/2026 13:47 Za sve ovdje ja imam jedan misoni eksperiment.

Pitanje je, kako znate da ste rođeni? Rekli vam mama i tata? Gledali ste namještene filmove porađanja djece? namještene fotografije? Jeste li svoje rođenje mogli vidjeti vlastitim očima? Niste!

Kako onda možete biti sigurni da ste rođeni kako su vam rekli, možda ste napravljeni u vanzemaljskom labaratoriju i priključeni na ogromnu neuronsku mrežu koja simulira svijet i svijest?

Eto ja vas izazivam da dokažete da ste rođeni a ne da ste na neuronskoj mreži kao u Matrixu. :mrgreen:
To je pravo pitanje, a ne ovo oko NLOa.

Čak i ako imate zabilježeno snimanje kamerom vlastitog rođenja, možda je CGI :D
drag_gost

#1110 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by drag_gost »

Dozer wrote: 23/02/2026 13:25 Interesantno. Btw, izbacujes AI rezultate, al' nema veze.

Prefornulisacu pitanje - da li studije pokazuju da ljudi pod hipnozom u vecini slucajeva govore istinu?
Skraticu ti vrijeme za AI...
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8040488 ... 0criterion.

89% hipnotisanih ispunjava kriterije istinitosti.

Ako ovo primijenimo na temu, kako objasnjavas da desetine ljudi iz raznih dijelova planete, koji se apsolutno ne poznaju, a koji tvrde da su bili otimani i laboratorijski/medicinski ispitivani, mnogi i cipovani, pod hipnozom opisuju iste stvari,? Od prostora u kojem se nalaze, do bica koja vide.
Je li ovo za mene? Nemoj sada da se vrijedjamo, AI (meh, napuhan, sales izraz koji mi se poceo gaditi, jer nije istinit, ali ok) koristim za mnogo, mnogo, mnogo ozbiljnije stvari od diskusije o teorijama zavjera. I LLM, ako mislis na isti, nemoj da nazivas AI-jem, nemoj da vrijedjamo AI. Znam kakvo je smece ispod i sta je decoder iz Transformer arhitekture, medjutim to je neka druga tema, odoh predaleko. Uglavnom, ne koristim LLM za diskusiju sa tobom, ne vjerujem LLM-u, a ni LLM ne vjeruje meni.

Na linku kaze i to je kljucno:

“Do the verbal reports of deeply hypnotized Ss truthfully reflect their subjective experiences of hypnotic suggestions?”
Oni ne ispituju da li hipnotisani govore objektivnu istinu o realnim dogadjajima. Oni ispituju da li hipnotisani iskreno prijavljuju svoje subjektivno iskustvo hipnotickih sugestija.

Dakle, 89% hipnotisanih je govorilo istinu o tome sta su oni subjektivno dozivjeli tokom sesije. Ako ti pod hipnozom dozivis da si lebdio i iskreno to prijavis, SCR moze pokazati da ne lazes. Ali to ne znaci da si stvarno lebdio, nego znaci da iskreno opisujes subjektivno iskustvo. Zato se ta 89% cifra cesto zloupotrebljava u raspravama o otmicama i slicno. Oni u hipnozi ono sto dozivljavaju kao istinu. Osoba moze biti potpuno uvjerena u ono sto prica, bez namjere da laze, a da sadrzaj bude netacan. U forenzickoj psihologiji to je odavno poznato. Uvjerljivost nije dokaz istinitosti. Napisao sam vec, ali nije zgoreg ponoviti. To je jedan od razloga zazto je hipnoza kao forenzicki alat uglavnom napustena i to je sve dokumentovano. Mogu ti linkovati na ovaj jedan barem 10 clanaka koji pobijaju objektivnu istinitost hipnoze. Nisi valjda u hipnozu ugurao svu svoju argumentaciju. Hipnoza nije serum istine.

Evo par clanaka:
- https://www.researchgate.net/publicatio ... emory_Test - Hipnoza moze povecati lazno sjecanje
- https://www.sciencedirect.com/science/a ... 8612001057 - Hipnoza ne poboljsava sjecanje generalno
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/39968201/ - Formiranje laznih sjecanja kroz hipnozu

Ima toga koliko hoces...
JovicSA

#1111 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by JovicSA »

no_sekirli wrote: 23/02/2026 13:51

Vanzemaljski drevni CGI...budimo realni :wink:
drag_gost

#1112 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by drag_gost »

no_sekirli wrote: 23/02/2026 13:51

Rezirao Kubrick, a odabrao Djelo Hadziselimovic.
joint union

#1113 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by joint union »

JohnnyS wrote: 23/02/2026 13:32
joint union wrote: 23/02/2026 13:17
JohnnyS wrote: 23/02/2026 13:13

Do jučer nikad nisam o tome razmišljao, ali nakon tvojih upisa stvarno sam otvorio srce mogućnosti da postoji cijela civilizacija na dnu oceana koja je odlučila živjeti u miru i nezainteresiranosti za nas.
Ima nelosa BBC-eva serija na ovu temu.
Potražit ću, hvala :thumbup:
Evo da se ne mucis :)

Dozer

#1114 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

drag_gost wrote: 23/02/2026 13:55
Dozer wrote: 23/02/2026 13:25 Interesantno. Btw, izbacujes AI rezultate, al' nema veze.

Prefornulisacu pitanje - da li studije pokazuju da ljudi pod hipnozom u vecini slucajeva govore istinu?
Skraticu ti vrijeme za AI...
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8040488 ... 0criterion.

89% hipnotisanih ispunjava kriterije istinitosti.

Ako ovo primijenimo na temu, kako objasnjavas da desetine ljudi iz raznih dijelova planete, koji se apsolutno ne poznaju, a koji tvrde da su bili otimani i laboratorijski/medicinski ispitivani, mnogi i cipovani, pod hipnozom opisuju iste stvari,? Od prostora u kojem se nalaze, do bica koja vide.
Je li ovo za mene? Nemoj sada da se vrijedjamo, AI (meh, napuhan, sales izraz koji mi se poceo gaditi, jer nije istinit, ali ok) koristim za mnogo, mnogo, mnogo ozbiljnije stvari od diskusije o teorijama zavjera. I LLM, ako mislis na isti, nemoj da nazivas AI-jem, nemoj da vrijedjamo AI. Znam kakvo je smece ispod i sta je decoder iz Transformer arhitekture, medjutim to je neka druga tema, odoh predaleko. Uglavnom, ne koristim LLM za diskusiju sa tobom, ne vjerujem LLM-u, a ni LLM ne vjeruje meni.

Na linku kaze i to je kljucno:

“Do the verbal reports of deeply hypnotized Ss truthfully reflect their subjective experiences of hypnotic suggestions?”
Oni ne ispituju da li hipnotisani govore objektivnu istinu o realnim dogadjajima. Oni ispituju da li hipnotisani iskreno prijavljuju svoje subjektivno iskustvo hipnotickih sugestija.

Dakle, 89% hipnotisanih je govorilo istinu o tome sta su oni subjektivno dozivjeli tokom sesije. Ako ti pod hipnozom dozivis da si lebdio i iskreno to prijavis, SCR moze pokazati da ne lazes. Ali to ne znaci da si stvarno lebdio, nego znaci da iskreno opisujes subjektivno iskustvo. Zato se ta 89% cifra cesto zloupotrebljava u raspravama o otmicama i slicno. Oni u hipnozi ono sto dozivljavaju kao istinu. Osoba moze biti potpuno uvjerena u ono sto prica, bez namjere da laze, a da sadrzaj bude netacan. U forenzickoj psihologiji to je odavno poznato. Uvjerljivost nije dokaz istinitosti. Napisao sam vec, ali nije zgoreg ponoviti. To je jedan od razloga zazto je hipnoza kao forenzicki alat uglavnom napustena i to je sve dokumentovano. Mogu ti linkovati na ovaj jedan barem 10 clanaka koji pobijaju objektivnu istinitost hipnoze. Nisi valjda u hipnozu ugurao svu svoju argumentaciju. Hipnoza nije serum istine.

Evo par clanaka:
- https://www.researchgate.net/publicatio ... emory_Test - Hipnoza moze povecati lazno sjecanje
- https://www.sciencedirect.com/science/a ... 8612001057 - Hipnoza ne poboljsava sjecanje generalno
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/39968201/ - Formiranje laznih sjecanja kroz hipnozu

Ima toga koliko hoces...
Sve to znam, i OK je, ali ne pricam o tome nego o izvlacenju traumatoloskih sjecanja. Vecina ovih ljudi u svjesnom stanju ima samo djelice o tome.

Mislim da mozes naci dosta snimaka tih sesija, u kojima se razlicite ljude u rasponu od vise godina hipnotizira, a zatim ih se samo navodi na sjecanje. I svi opisuju skoro identicbe stvari.
Iz mnogih od njih su izvadjeni sitni implantati za koje se nije mogla utvrditi ni svrha ni porijeklo, a cesto ni tacna vrsta materijala.

Mnogi su imali i cudne oziljke od uboda ili malih rezova, za koje nisu znali odakle im dok pod hipnozom nisu ispricali da su bili ubadani iglama ili rezani.
Ima more ovih slucajeva, i medicinski dokumentovanih.

Onda, imamo poznate mutilacije stoke, kojoj cesto nedostaju reproduktivni organi, ili drugi dijelovi tijela, ali su rezovi na tim zivotinjama hirurski, i nikad nema krvi oko njih. Takodjer, ni prirodni predatori (vukovi, lisice, medvjedi) ne diraju te zivotinje, cak im ni ne prilaze.

Kako bi ti sve ovo objasnio?
Last edited by Dozer on 23/02/2026 14:18, edited 2 times in total.
PixelDrifter

#1115 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

Dozer wrote: 23/02/2026 13:50 Ovi tvrde da 1969. USA nije mogla ni doci do Mjeseca, ne ja.

https://m.imdb.com/title/tt10404822/med ... f_=tt_ov_i
Nije vrijedno komentara, mislim na film koji si postirao. Ako hoces da vidis nesto zaista dobro, onda ti preporucujem da pogledas ovaj film.

https://www.imdb.com/title/tt8760684/
JovicSA

#1116 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by JovicSA »

Je li Katherine Johnson bila stvaran lik ili izmišljen, glumica matematičar?

https://awis.org/historical-women/katherine-johnson/
PixelDrifter

#1117 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

Ako bi se pojavili i pod uslovom da su iz svemira, mogli bi da rijese pitanje ostrva od plastike sto pluta Pacifickim okeanom, a velicine je koliko i tri Francuske. Povrsine 1,6 miliona km2 nalazi se izmedju Kalifornije i Havaja. naziva se "osmim kontinentom" ili "plutajucim ostrvom" plastike. Sadrzi oko 100.000 tona otpada — uglavnom mikroplastike i ribolovne opreme — sto ugrozava morski zivot i zahtijeva masovne napore za ciscenje. A i USA i Rusija vise ne bi bili bitan faktor. Ovo sve pod uslovom ako nas ne bi pojeli. Sta god da je, ako je iz svemira, do sada nas je moglo potamaniti, ali nije. Znaci, bolji su od nas.
SmokingMan

#1118 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by SmokingMan »

Ja bih vam preporučio mini seriju Childhood's End, snimljena po knjizi Artura. C. Klarka, ima tu sjajnih metafora.
PixelDrifter

#1119 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

SmokingMan wrote: 23/02/2026 14:42 Ja bih vam preporučio mini seriju Childhood's End, snimljena po knjizi Artura. C. Klarka, ima tu sjajnih metafora.
Imam taj roman, procitao davno, sjajan.
SmokingMan

#1120 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by SmokingMan »

PixelDrifter wrote: 23/02/2026 14:46
SmokingMan wrote: 23/02/2026 14:42 Ja bih vam preporučio mini seriju Childhood's End, snimljena po knjizi Artura. C. Klarka, ima tu sjajnih metafora.
Imam taj roman, procitao davno, sjajan.
Ako je istina da je knjiga toliko dobra, pa čak bolja od ekranizacije, moram je pročitati.
Arminovski

#1121 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Arminovski »

Ja ne znam za vas ali ja sam rođen prošli četvrtak.
DonieBrasco

#1122 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by DonieBrasco »

Prije par godina jedna grupa naucnika koja se bavi istrazivanjem DNK je dobila nobelovu nagradu za neko istrazivanje u tom podruciju - neko veliko otkrice su saznali.

I jedan od tih naucnika je govori kako je DNK danas nevjerovatna stvar i jos nije ni pocelo istrazivanje, da doslovno izgleda "kao da je neko to sve napravio" - nakon te izjave ove kurve iz Vatikana su se oglasile naravno braneci da je zivot i sve od Boga.

Dalje je taj naucnik dodao da u buducnosti kada tehnologija dobije napredak da ce covijek moci direktno da mnipulra DNK bas zbog toga sto izgleda ka kao da je neko to sve napravi, i da time doslvno covjeka oslobodi bolesti, da zivot bude duzi, da samo organizam dozivi evoluciju na novom nivou.
Last edited by DonieBrasco on 23/02/2026 15:03, edited 1 time in total.
PixelDrifter

#1123 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

Knjiga je top. Preporucio bih i Klarkov "Grad i zvijezde". Ne gledam obrade, narocito ne danasnje, jer ubacuju karaktere da bi ispostovali seksualno opredjeljenje, rasnu ravnopravnost i slicno, protiv cega nemam nista protiv, pod uslovom da se isti likovi pojavljuju i u orginalnim romanima. Ali, ne pojavljuju, nisu bitni za pricu. Bio sam ocekivao da ce ekranizacija "Zaduzbine" Isaka Asimova biti nesto dobro, ali nije. Pogledao par epizoda i odustao. Kad smo kod Klarka, obavezna SF literatura "Sastanak sa Ramom".
PixelDrifter

#1124 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

DonieBrasco wrote: 23/02/2026 15:02

Prije par godina jedna grupa naucnika koja se bavi istrazivanjem DNK je dobila nobelovu nagradu za neko istrazivanje u tom podruciju - neko veliko otkrice su saznali.

I jedan od tih naucnika je govori kako je DNK danas nevjerovatna stvar i jos nije ni pocelo istrazivanje, da doslovno izgleda "kao da je neko to sve napravio" - nakon te izjave ove kurve iz Vatikana su se oglasile naravno braneci da je zivot i sve od Boga.

Dalje je taj naucnik dodao da u buducnosti kada tehnologija dobije napredak da ce covijek moci direktno da mnipulra DNK bas zbog toga sto izgleda ka kao da je neko to sve napravi, i da time doslvno covjeka oslobodi bolesti, da zivot bude duzi, da samo organizam dozivi evoluciju na novom nivou.
Sa naukom imamo sanse da religiju posaljemo u istoriju, bez nauke i obrazovanja, vracaju se mracna vremena praznovjerja, straha i tame.
DonieBrasco

#1125 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by DonieBrasco »

PixelDrifter wrote: 23/02/2026 15:06 Sa naukom imamo sanse da religiju posaljemo u istoriju, bez nauke i obrazovanja, vracaju se mracna vremena praznovjerja, straha i tame.
Poceo je taj proces sve vise ljudi otvara oci na mnoge stvari sto se globalno desavaju.
Post Reply