Ne insinuiram, vec poricem, naucno i argumentovano. Negdje se linija mora podvuci i bas zato imamo empirijsku nauku, koja razdvaja mastu od cinjenicnog, dokazivog i reproducibilnog stanja.Dozer wrote: ↑23/02/2026 12:37 @drag_gost
Opet insinuiras, a sad vec i pomalo izvrces, pa i podmeces.
Ja nigdje nisam rekao da su NLO/NPO nuzno vanzemaljskog porijekla, nego da mogu biti i ovozemaljskog, ali definitivno nisu nas proizvod.
Dao sam vojne snimke, a mozes ih i sam naci.
Dao sam i neke druge dokumentovane primjere, ali to je nedovoljno, valjda jer su zvanicnici rekli da to nije nista, ili nisu ni rekli nista.
Eh, drago mi je da priznajes hipnozu.
Ne treba ti biti posebno drago sto priznajem hipnozu, ona je za razliku od Rosvela i ostalih stvari naucno utemeljena. Ti trebas da shvatis da mnogo ljudi zivi dobro od izmisljenih prica i da oni prvi cesto ne vjeruju u to, medjutim generisu stabilan i dobar novac.
Nego, prije nego krenes o hipnozi, sta mislis o ovome sto sam napisao? Da li je vjerovatnije da je Rozvel bio tajni projekat i birokratska greska, ili da desetine hiljada ljudi kroz generacije cuvaju tajnu kroz generacije bez ijednog materijalnog dokaza? Tajne operacije cure. Dosijei cure. Programi cure. Watergate je procurio. NSA masovni nadzor je procurio. MK-Ultra je procurio. Pentagon Papers su procurili. Pricamo o obavjestajnim agencijama koje su suprostavljene takodjer i imaju svoje nacionalne interese, ne interese covjecanstva. Amerika se jedva dogovorila sa Kinom o tiktoku, ekonomske sankcije se uvode kaubojski, a ti vjerujes u savrsenu, pri tome i generacijsku sinhronizaciju cuvanja jedne tajne izmedju suprostavljenih nacija, pa cak i u Hladnom ratu. To je jako, jako, jako tesko vjerovatno. To bi, bez ikakve ironije ili sarkazma, bio najveci grupni poduhvat u historiji covjecanstva. Medjutim, mrka kapa.