Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Dozer

#1076 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

U tome lezi problem. I malo si kontradiktoran.

Za Egipat i piramide tvrdis da se sve zna i da je potvrdjeno, iako u svim testovima i nalazima sami istrazivaci kazu da nisu sigurni i da je to "mozda", a onda ovamo pravis neki miks stvari i dovodis ih u pitanje.

Primjer si upravo sam naveo...
Misteriozne pojave, svjetla koja se pojave, bilo da su vremenske prilike ili neprilike ili zaista neki vanzemaljski entitet, to zaista postoji, medjutim nije dokazano. U mojim upisima se drzim toga. Sutra da se empirijski dokaze da su vanzemaljci posjetili nasu planetu, naravno da cu to morati prihvatiti, ne mogu iskljuciti da se to nije desilo.
Ovdje je to lijepo vidljivo.
Znaci, NLO-i postoje - ali nisu dokazani... Kako nesto postoji, a nije dokazano?
Da li su NLO/NPO vanzemaljskog porijekla - to je ono sto ne znamo.
Ali oni postoje, dokazano, vidljivo svima, i daleko su napredniji od bilo cega naseg, sto je takodjer dokumentovano snimcima, zapisima i svjedocenjima.

Da li vjerujes da postoji hipnoza?

P.S. Ma imam odgovore, ali vrtimo se u krug pa ne citiram sve.
daario naharis

#1077 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by daario naharis »

asker wrote: 22/02/2026 21:36
PixelDrifter wrote: 22/02/2026 20:07
asker wrote: 22/02/2026 19:42 Najveci umovi danasnjice kazu da je vjerovatnoca da postoje mnogi oblici zivota u svemiru osim ovog na zemlji ogromna i da se vjerovatno broji u milijardama. Isto tako kazu da dokazi do sad ponudjeni ne pokazuju postojanje, posjetu, interakciju sa ljudima. Za mene dovoljno. Cekamo.

A ti nam ponudi objasnjenje za nastanak ovog boldanog, zgrabi Nobela, uzmi pare i stavimo te na zastavu BiH!

Nema potrebe za time. Još smo u gimnaziji imali predmet koji se zove Biologija. Put od prve žive ćelije do gigantskih dinosaura je priča koja traje milijardama godina. Za religiozne osobe i teoretičare zavjera dug period koji im odvlači pažnju od molitve ili konstruisanju alternativne, instant, istorije. To nije bio jedan veliki skok, već serija nevjerovatno sporih prilagođavanja. Početak je bio prije otprilike 3,5 do 4 milijarde godina s jednostavnim, jednoćelijskim organizmima. Ključni trenutak se desio kada su se te ćelije počele udruživati (endosimbioza). Jedna ćelija je "pojela" drugu, ali je nije svarila. Ta "pojedena" ćelija postala je mitohondrija – fabrika energije. Tako su nastale složenije eukariotske ćelije. Prije oko 600 miliona godina, ćelije su se specijalizirale (jedne za kretanje, druge za varenje), što je dovelo do prvih tkiva i organa. Nakon "Kambrijske eksplozije" u okeanima, život je postao kompetitivan. Neke ribe su razvile snažna peraja i sposobnost udisanja zraka, što im je omogućilo da pređu na kopno i postanu vodozemci. Ključna inovacija reptila bila je ljuska jajeta koja zadržava vlagu. To im je omogućilo da se razmnožavaju daleko od vode, osvajajući unutrašnjost kontinenata. Dinosauri su se pojavili prije oko 230-240 miliona godina. Nisu bili samo "veliki gušteri"; njihova prednost je bila u anatomiji, uspravan stav nogu ispod tijela umjesto sa strane, što im je omogućilo brže kretanje i veću efikasnost, dovodeći do nevjerovatne diverzifikacije – od pticolikih predatora do biljojeda poput Diplodokusa. Tvrdnja o vanzemaljcima kao "sijačima" je zabavna za holivudske filmove, u naučnom svijetu ona ne pije vode iz nekoliko ključnih razloga. Naš DNK jasno pokazuje da smo u srodstvu sa svim živim bićima na Zemlji. Mi dijelimo oko 98% gena sa šimpanzama, ali i oko 60% sa bananama i to smo već više puta ovdje napisali. Da su nas vanzemaljci "posijali" ili genetski inženjerisali, vidjeli bismo nagle skokove ili "kod" koji ne bi imao nikakve veze sa ostatkom zemaljske biologije. Umjesto toga, vidimo savršeno logičan, postepen razvoj. Imamo milione fosila koji dokumentuju prelazne forme. Možemo pratiti kako se vilica gmizavaca polako pretvara u kosti srednjeg uha sisara. Nema potrebe za vanzemaljskom intervencijom da bi se objasnilo nešto što priroda već savršeno objašnjava kroz milione godina pokušaja i pogrešaka. Tvrdnja da su nas stvorili vanzemaljci zapravo ne objašnjava ništa – ona samo pomjera pitanje korak dalje. Ako su vanzemaljci stvorili nas, ko je stvorio njih? Evolucija je, s druge strane, samoodrživ proces koji objašnjava razvoj života od nule. Često potcjenjujemo inteligenciju naših predaka pa tvrdimo da su recimo Egipćani trebali pomoć vanzemaljaca da bi složili kamenje u piramidu. To je više uvreda za ljudsku domišljatost nego naučna teorija. Evolucija je poput nevjerovatno dugog filma u kojem vidimo svaki kadar. Uvođenje vanzemaljaca u tu priču je kao da usred ozbiljne drame odjednom ubacimo lik iz crtanog – jednostavno se ne uklapa.
Drug, nepotrebno eseje pises.
Desno od jednocelijskih organizama znamo. Probaj lijevo, malo u rikverc.
Veliki prasak, pa formiranje planete u prvobitnom obliku, pa hladjenje (Tyson kaze 500 mil godina +/-), pa voda, i onda kako dodjosmo do necega zivog, koliko god primitivnog oblika?
Koliko ja znam, Panspermija je uzork.

https://en.wikipedia.org/wiki/Panspermia
drag_gost

#1078 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by drag_gost »

Dozer wrote: 23/02/2026 08:47 U tome lezi problem. I malo si kontradiktoran.

Za Egipat i piramide tvrdis da se sve zna i da je potvrdjeno, iako u svim testovima i nalazima sami istrazivaci kazu da nisu sigurni i da je to "mozda", a onda ovamo pravis neki miks stvari i dovodis ih u pitanje.

Primjer si upravo sam naveo...
Misteriozne pojave, svjetla koja se pojave, bilo da su vremenske prilike ili neprilike ili zaista neki vanzemaljski entitet, to zaista postoji, medjutim nije dokazano. U mojim upisima se drzim toga. Sutra da se empirijski dokaze da su vanzemaljci posjetili nasu planetu, naravno da cu to morati prihvatiti, ne mogu iskljuciti da se to nije desilo.
Ovdje je to lijepo vidljivo.
Znaci, NLO-i postoje - ali nisu dokazani... Kako nesto postoji, a nije dokazano?
Da li su NLO/NPO vanzemaljskog porijekla - to je ono sto ne znamo.
Ali oni postoje, dokazano, vidljivo svima, i daleko su napredniji od bilo cega naseg, sto je takodjer dokumentovano snimcima, zapisima i svjedocenjima.

Da li vjerujes da postoji hipnoza?

P.S. Ma imam odgovore, ali vrtimo se u krug pa ne citiram sve.
Ti moras da naucis da citas sa smisom prije svega. Nimalo nisam kontradiktoran, cak sam napisao i reference potvrdjene naucnim radovima, a ne opskurnim podcastima., Nisam nikada tvrdio da se sve zna, napisao sam tacno sta se zna i koliko. I nije istina da u svim testovima i nalazima sami istrazivaci kazu da nisu sigurni, jednostavno nije istina. Sa druge strane, ti nisi nista ponudio do individualnih izjava, slika cajnika kao NLO-a i na zor guranja toga da je nesto sto nije dokazano.

Zato kazem, citaj sa smislom.

Nije isto reci "Ne znamo svaki detalj gradnje piramida" i "Ne znamo porijeklo nekog objekta na nebu".

Kod piramida imamo arheoloski kontinuitet, alat, kamenolome, radnicka naselja, tragove obrade, administrativne zapise. Ne znamo tacnu konfiguraciju rampi do zadnjeg metra. To je razlika između ne znamo sve i ne znamo nista.

Kod NLO-a (UAP-a) situacija je obrnuta. Znamo da postoje neidentifikovani objekti. Ne znamo šta su. To je bukvalno definicija: Unidentified Flying Object. Postojanje neidentifikovanog fenomena nije dokaz vanzemaljskog porijekla.

Reci “NLO postoji” je isto sto i reci “postoji nesto sto trenutno ne mozemo identifikovati”. To nije metafizicka tvrdnja, to je administrativna kategorija. Takodjer, ta tvrdnja da su daleko napredniji od bilo cega nasega jednostavno nije dokazana. Na zor se ne moze nauka raditi.

Hipnoza postoji, podvrgnuo sam se istoj vise puta. Dokumentovana je, mjerljiva, reproduktivna u kontrolisanim uslovima. Nije mistika. Nije paranormalno. To je psiholoski fenomen sa jasnim granicama. Sta je poenta pitanja?

U cijeloj ovoj diskusiji je to sto ti zelis da ako nesto ne mozemo da objasnimo objasnis isto vanzemaljcima, a ja kazem da to ne mogu uzeti kao naucnu osnovu jer je na bazi vjerovanja, ne empirijske analize, niti bilo kakvog ozbiljnog naucnog pristupa.

Vezano za Rozvel, ponovicu jos jednom. Da li je vjerovatnije da je Rozvel bio tajni projekat i birokratska greska, ili da desetine hiljada ljudi kroz generacije cuvaju tajnu kroz generacije bez ijednog materijalnog dokaza? Tajne operacije cure. Dosijei cure. Programi cure. Watergate je procurio. NSA masovni nadzor je procurio. MK-Ultra je procurio. Pentagon Papers su procurili. Pricamo o obavjestajnim agencijama koje su suprostavljene takodjer i imaju svoje nacionalne interese, ne interese covjecanstva. Amerika se jedva dogovorila sa Kinom o tiktoku, ekonomske sankcije se uvode kaubojski, a ti vjerujes u savrsenu, pri tome i generacijsku sinhronizaciju cuvanja jedne tajne izmedju suprostavljenih nacija, pa cak i u Hladnom ratu. To je jako, jako, jako tesko vjerovatno. To bi, bez ikakve ironije ili sarkazma, bio najveci grupni poduhvat u historiji covjecanstva. Medjutim, mrka kapa.
PixelDrifter

#1079 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

Isto mislim kao drag_gost. Postoje neidentifikovani leteci fenomeni, objekti. Ne znamo sta je. Mozemo nagadjati, igrati se sa mastom, pretpostavkama, hipotezama, da li dolaze iz svemira, da li iz neke druge dimenzije, da li sa dna ili ispod okeana, da li su u pitanju vremenske masine (namjerno ostavljam po strani ogranicenja koja nam postavljaju zakoni fizike). Ne znamo. Dokaz nije formiranje ureda za proucavanje ovih anomalija. Vodili su i projekt Blue Book pa je napusten, dokazalo se nije nista. NLO postoje. NLO automatski ne znaci da su u pitanju vanzemaljci. Licno, volio bih da jesu. Nadam se da cu zivjeti dovoljno dugo da se ova misterija razrijesi. Da dodam: piramide su izgradili drevni Egipcani, piramida u Visokom je jebeno brdo, sletili smo na Mjesec 1969, Zemlja nije suplja, Zemlja nije ravna ploca, vakcine nisu oruzje masovnog unistavanja, u Roswellu se nije srusio nikakav UFO, landeri i nasi roboti istrazuju Mars, sonde Voyager su van naseg Suncevog sistema i dalje salju podatke.
drag_gost

#1080 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by drag_gost »

PixelDrifter wrote: 23/02/2026 10:08 Da dodam: piramide su izgradili drevni Egipcani, piramida u Visokom je jebeno brdo, sletili smo na Mjesec 1969, Zemlja nije suplja, Zemlja nije ravna ploca, vakcine nisu oruzje masovnog unistavanja, u Roswellu se nije srusio nikakav UFO, landeri i nasi roboti istrazuju Mars, sonde Voyager su van naseg Suncevog sistema i dalje salju podatke.
... ne postoji tajna nacisticka baza na Antarktiku, ne postoje reptilska bica koja upravljaju covjecanstvom, HAARP ne kontrolise vrijeme, chemtrails ne postoje, 5G ne aktivira mikrocipove, vakcine ne sadrze mikrocipove (to mi je struka), Bill Gates ne upravlja svjetskom populacijom preko vakcina, ne postoji Nibiru koji dolazi da unisti Zemlju, ne postoji tajna baza na tamnoj strani Mjeseca (mjesec je mapiran centimetarski), ne postoji skrivena svemirska flota koja kruzi oko Zemlje, iluminati ne upravljaju svakim svjetskim dogadjajem, ne postoji masovno kloniranje svjetskih lidera, Elvis nije ziv, Tupac nije ziv, Paul McCartney nije zamijenjen dvojnikom, Zemlja nije stara 6000 godina, dinosauri su postojali, fosili nisu globalna prevara, gravitacija nije laz, avioni ne prskaju otrove nad stanovnistvom, CERN ne otvara portale u druge dimenzije, Large Hadron Collider ne stvara crne rupe koje ce progutati Zemlju, piramide nisu elektrane, Stonehenge nije vanzemaljska antena, Area 51 nije hangar za letece tanjire, ne postoji tajni dogovor vlada sa sivim vanzemaljcima, Mars nije naseljen skrivenom civilizacijom, podzemne baze ne kriju hibridna bica, svijetom ne upravlja trinaest krvnih loza, Titanic nije zamijenjen drugim brodom radi osiguranja, Apollo snimci nisu snimani u studiju, Australija postoji (zivim u njoj :D), ptice nisu dronovi, vakcine ne mijenjaju DNK, globalno zagrijavanje nije hologram, ne postoji tajni kontinent iza ledenog zida, FEMA kampovi nisu koncentracioni logori za buducu diktaturu, nema tajne mreze tunela za reptile ispod svakog grada, Nikola Tesla nije pravio oruzje za kontrolu svijeta, Egipcani nisu imali lasere, Atlantida nije dokazana kao tehnoloska supersila, ne postoji svjetska zavjera da se sakrije besplatna energija, Mjesec nije hologram, nema skrivene flote NLO-a u Bermudskom trouglu, Shakespeare nije bio vanzemaljac, ne postoji tajna vremenska masina sakrivena u Vatikanu, svi svjetski ratovi nisu inscenirani radi kontrole populacije, sve teroristicke napade nisu izvele vlade protiv vlastitih gradjana, nema plana da se Sunce zamijeni umjetnim, nije postojala drevna nuklearna supersila prije 12000 godina, Zemlja nije ravna ploca, dinosauri nisu zmajevi...
PixelDrifter

#1081 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

drag_gost wrote: 23/02/2026 10:51
PixelDrifter wrote: 23/02/2026 10:08 Da dodam: piramide su izgradili drevni Egipcani, piramida u Visokom je jebeno brdo, sletili smo na Mjesec 1969, Zemlja nije suplja, Zemlja nije ravna ploca, vakcine nisu oruzje masovnog unistavanja, u Roswellu se nije srusio nikakav UFO, landeri i nasi roboti istrazuju Mars, sonde Voyager su van naseg Suncevog sistema i dalje salju podatke.
... ne postoji tajna nacisticka baza na Antarktiku, ne postoje reptilska bica koja upravljaju covjecanstvom, HAARP ne kontrolise vrijeme, chemtrails ne postoje, 5G ne aktivira mikrocipove, vakcine ne sadrze mikrocipove (to mi je struka), Bill Gates ne upravlja svjetskom populacijom preko vakcina, ne postoji Nibiru koji dolazi da unisti Zemlju, ne postoji tajna baza na tamnoj strani Mjeseca (mjesec je mapiran centimetarski), ne postoji skrivena svemirska flota koja kruzi oko Zemlje, iluminati ne upravljaju svakim svjetskim dogadjajem, ne postoji masovno kloniranje svjetskih lidera, Elvis nije ziv, Tupac nije ziv, Paul McCartney nije zamijenjen dvojnikom, Zemlja nije stara 6000 godina, dinosauri su postojali, fosili nisu globalna prevara, gravitacija nije laz, avioni ne prskaju otrove nad stanovnistvom, CERN ne otvara portale u druge dimenzije, Large Hadron Collider ne stvara crne rupe koje ce progutati Zemlju, piramide nisu elektrane, Stonehenge nije vanzemaljska antena, Area 51 nije hangar za letece tanjire, ne postoji tajni dogovor vlada sa sivim vanzemaljcima, Mars nije naseljen skrivenom civilizacijom, podzemne baze ne kriju hibridna bica, svijetom ne upravlja trinaest krvnih loza, Titanic nije zamijenjen drugim brodom radi osiguranja, Apollo snimci nisu snimani u studiju, Australija postoji (zivim u njoj :D), ptice nisu dronovi, vakcine ne mijenjaju DNK, globalno zagrijavanje nije hologram, ne postoji tajni kontinent iza ledenog zida, FEMA kampovi nisu koncentracioni logori za buducu diktaturu, nema tajne mreze tunela za reptile ispod svakog grada, Nikola Tesla nije pravio oruzje za kontrolu svijeta, Egipcani nisu imali lasere, Atlantida nije dokazana kao tehnoloska supersila, ne postoji svjetska zavjera da se sakrije besplatna energija, Mjesec nije hologram, nema skrivene flote NLO-a u Bermudskom trouglu, Shakespeare nije bio vanzemaljac, ne postoji tajna vremenska masina sakrivena u Vatikanu, svi svjetski ratovi nisu inscenirani radi kontrole populacije, sve teroristicke napade nisu izvele vlade protiv vlastitih gradjana, nema plana da se Sunce zamijeni umjetnim, nije postojala drevna nuklearna supersila prije 12000 godina, Zemlja nije ravna ploca, dinosauri nisu zmajevi...
:thumbup: :-D. Bruce Lee nije ubijen sto je zapadnjacima otkrivao tajne Kung Fu-a i nije otisao da zivi inkognito u Saolin, takodjer Jim Morrison je mrtav, nije pobjegao od slave, Adolf Hitler nije pobjegao podmornicom na Antartik i poslije zivio u Argentini i imao djecu sa Evom Braun, Donald Trump, nazalost, zaista postoji. I ublehasi poput Semira Osmanagica.
JovicSA

#1082 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by JovicSA »

Jao kada se sjetim 5G... :roll: Sjetim se jdnog poznatijeg lika sa FB, pratilo ga je dosta ljudi, znao je tako napisati dobar tekst, pametan čova nije da nije. Međutim kaže on onomad "nje isto 4G i 5G". Reko pa nije, 5G u odnosu na 4G je omogućava dosta brži prenos podataka i radi na nešto dugačijoj frekvenciji. Kaže on, da ali znaš to će ti biti u havu kažeš nešto i to ti se pojavi pred očima ili mobitelom. :shock: Od tada sam prestao da ga pratim. :mrgreen:
BiBi911

#1083 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by BiBi911 »

JovicSA wrote: 23/02/2026 12:01 Jao kada se sjetim 5G... :roll: Sjetim se jdnog poznatijeg lika sa FB, pratilo ga je dosta ljudi, znao je tako napisati dobar tekst, pametan čova nije da nije. Međutim kaže on onomad "nje isto 4G i 5G". Reko pa nije, 5G u odnosu na 4G je omogućava dosta brži prenos podataka i radi na nešto dugačijoj frekvenciji. Kaže on, da ali znaš to će ti biti u havu kažeš nešto i to ti se pojavi pred očima ili mobitelom. :shock: Od tada sam prestao da ga pratim. :mrgreen:
Kod mene u selu su palili antene pa se poslije zalili tCom-u da nemaju signala
Dozer

#1084 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

Jeste se ispucali?
Samo me zanima sta cete i kako cete ako se bilo sta od nabrojanog ispostavi drugacije od vaseg trenutnog misljenja i sigurnosti :D

Al' da se vratimo na neke druge stvari.

Posto smo utvrdili da je hipnoza nesto stvarno, zanima me da li pod hipnozom ljudi mogu lagati ili izmisljati, ili hipnoza sluzi za, plasticno receno, "citanje" istine iz podsvijesti?
Dozer

#1085 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

@drag_gost
Opet insinuiras, a sad vec i pomalo izvrces, pa i podmeces.

Ja nigdje nisam rekao da su NLO/NPO nuzno vanzemaljskog porijekla, nego da mogu biti i ovozemaljskog, ali definitivno nisu nas proizvod.
Dao sam vojne snimke, a mozes ih i sam naci.
Dao sam i neke druge dokumentovane primjere, ali to je nedovoljno, valjda jer su zvanicnici rekli da to nije nista, ili nisu ni rekli nista.

Eh, drago mi je da priznajes hipnozu.
black

#1086 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by black »

drag_gost wrote: 23/02/2026 10:51
ali postoje Stetini tajni ugovori :lol:
PixelDrifter

#1087 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

Imam jarana, dobar covjek, ali teoreticar zavjera (ja ga kao dijete tretiram). Kaze on meni nismo bili na Mjesecu, Van Allenovi pojasi ne dozvoljavaju, radijacija ubija, zastava se vijori na fotografijama sa Mjeseca, a znamo da na Mjesecu nema vjetra, nema zvijezda na fotkama, snimio Kubrick u studiju (u vrijeme snimanja Odiseje u svemir dosli ovi iz NASE pa ga zamolili da im odradi spustanja na Mjesec, kaJe Kubrick, nema problema, vec imam set za film. Zajebavam se, naravno glupost, nije se desilo). Elem, objasnim ja mom drugu van Allenove pojase, kako i zasto nisu ubitacni (kao dijetetu objasnjavati da ga slikanje rengenom nece ubiti, traje svega par sekundi, Van Allenovi pojasevi zracenja nisu bili fatalni za astronaute, zbog pazljivog planiranja putanje, brzine prolaska i zastite same letjelice.), objasnim mu za zastave kako stoje kao da se vijore na vjetru (bile su posebno prilagodjene za Mjesec, s rubom na vrhu kroz koji je prolazila horizontalna sipka kako bi zastava stajala), kazem mu za zvijezde, u svemiru je stalno dan, na Mjesecu postoji i noc, ali su astronauti vrsili istrazivanja po danu (i fotografisali se, je li, nije da ides svaki dan na Mjesec), zvijezde ni mi ne vidimo preko dana (iste fotke bez zvijezda sa i oko Mjeseca su poslale kineske, japanske, indijske, ruske sonde), plus, da bi slikao zvijezde i po noci duzina ekspozicije mora biti duza, moras postaviti aparat na stativ, podesiti osjetljivost filma i otvaranje blende, izbjegavati mjesta u blizini gdje ima svjetlosni izvor zbog "zagadjenja" sa svjetloscu. Elem, razbijem mu taj njegov mit, AMA u sekundi, hvata se druge ublehe. Teoreticari zavjera kada im rastavis fantaziju, prelaze automatski na drugu, istog momenta, nece nastaviti pricati sa tobom o Mjesecu ili da ti kaze, sad mi je jasno, super, sad znam, NE. Prelaze na drugu ublehu. Kaze on meni, sa Mjeseca smo automatski presli na ubistvo Kennedija i "cinjenicu" da ga nije mogao ubiti Lee Harvey Oswald. Presaltao se u nano sekundi. Enter (upada) Dozer, objasnili za NLO, covjek u sekundi "A, hipnoza frajeru? S'a cemo sa telekinezom? Rudi Geller savij'o kasike, a ti ih lizes poslije Nutelle." Ne kazem da je hipnoza ubleha, kazem kako se presaltaju sa teme na temu.
Last edited by PixelDrifter on 23/02/2026 13:00, edited 1 time in total.
joint union

#1088 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by joint union »

Strpite se do ljeta.

ljubijankic

#1089 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by ljubijankic »

Ima ljudi koji vjeruju da su Ameri bili na mjesecu. Nek sam i to cuo...
Dozer

#1090 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

@PixelDrifter
Poceo si lupetati bez veze.

Osim ako ne tvrdis da ni hipnoza ne postoji? Evo, kolega ti je vec potvrdio da postoji, cak i da je licno na njemu primjenjivana.
I nisam se nigdje presaltao, ima razlog zasto potam za hipnozu.

Btw, i dalje ti ukljucen ignore za vojne snimke, a? :thumbup:
Last edited by Dozer on 23/02/2026 13:07, edited 1 time in total.
PixelDrifter

#1091 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

Vidio sam sve snimke. Pratio incident Nimitz cim je postao dostupan. Fascinantno. Intrigirajuce. Vjerujem i pilotima i ljudima koji su pratili sve na radaru. Ali, ne znamo sta je.
Dozer

#1092 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

PixelDrifter wrote: 23/02/2026 13:06 Vidio sam sve snimke. Pratio incident Nimitz cim je postao dostupan. Fascinantno. Intrigirajuce. Vjerujem i pilotima i ljudima koji su pratili sve na radaru. Ali, ne znamo sta je.
Preciznije - ne znamo cije je. A, mozda neko ipak zna?
Zasto bi inace svi dobili komandu da udju u brod i zatvore sva vrata 2 min. prije pojave objekta?
Hajde, onako, cisto logicki...

Taj nesretnik nije stigao uci, i onda vidio sta je vidio. Nakon toga bio samo tako maltretiran, ispitivan, itd.
Uostalom, sve znas ako si gledao.
Last edited by Dozer on 23/02/2026 13:12, edited 1 time in total.
drag_gost

#1093 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by drag_gost »

Dozer wrote: 23/02/2026 12:34 Jeste se ispucali?
Samo me zanima sta cete i kako cete ako se bilo sta od nabrojanog ispostavi drugacije od vaseg trenutnog misljenja i sigurnosti :D

Al' da se vratimo na neke druge stvari.

Posto smo utvrdili da je hipnoza nesto stvarno, zanima me da li pod hipnozom ljudi mogu lagati ili izmisljati, ili hipnoza sluzi za, plasticno receno, "citanje" istine iz podsvijesti?
Nisam ni poceo. Tesko da ce se ista od toga ispostaviti da je drugacije, neke stvari su ipak u sferi maste i trebaju ostati tu. Inace, masta moze svasta. :D

Ali da se vratimo na druge stvari.

Hipnozu nismo mi ustvrdili, ma sta god to znacilo. To su utvrdile istrazivacke zajednice, univerziteti, klinicke studije i organizacije poput American Psychological Association. Da li ljudi pod hipnozom mogu lagati ili izmisljati? Da, mogu. Hipnoza nije serum istine. To je stanje pojacane sugestibilnosti i fokusirane paznje. Osoba pod hipnozom ne gubi slobodnu volju niti sposobnost da konstruira pricu. To je jedan od razloga zazto je hipnoza kao forenzicki alat uglavnom napustena i to je sve dokumentovano. Nismo vise u 80tim. Sta je poenta price o hipnozi?
JohnnyS

#1094 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by JohnnyS »

Dozer wrote: 23/02/2026 12:37 @drag_gost

Ja nigdje nisam rekao da su NLO/NPO nuzno vanzemaljskog porijekla, nego da mogu biti i ovozemaljskog, ali definitivno nisu nas proizvod.
Dao sam i neke druge dokumentovane primjere, ali to je nedovoljno, valjda jer su zvanicnici rekli da to nije nista, ili nisu ni rekli nista.

Do jučer nikad nisam o tome razmišljao, ali nakon tvojih upisa stvarno sam otvorio srce mogućnosti da postoji cijela civilizacija na dnu oceana koja je odlučila živjeti u miru i nezainteresiranosti za nas.
joint union

#1095 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by joint union »

JohnnyS wrote: 23/02/2026 13:13
Dozer wrote: 23/02/2026 12:37 @drag_gost

Do jučer nikad nisam o tome razmišljao, ali nakon tvojih upisa stvarno sam otvorio srce mogućnosti da postoji cijela civilizacija na dnu oceana koja je odlučila živjeti u miru i nezainteresiranosti za nas.
Ima nelosa BBC-eva serija na ovu temu.
PixelDrifter

#1096 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

Dozer wrote: 23/02/2026 13:09
PixelDrifter wrote: 23/02/2026 13:06 Vidio sam sve snimke. Pratio incident Nimitz cim je postao dostupan. Fascinantno. Intrigirajuce. Vjerujem i pilotima i ljudima koji su pratili sve na radaru. Ali, ne znamo sta je.
Preciznije - ne znamo cije je. A, mozda neko ipak zna?
Zasto bi inace svi dobili komandu da udju u brod i zatvore sva vrata 2 min. prije pojave objekta?
Hajde, inako, logucki...
Hajde, iz dobrote da te pratim i odgovorim. Moje razmisljanje. Kruzenje vise NLO objekta nije trajalo jedan dan, trajalo je vise dana. Men in black, ajde da ih tako nazovem, da ostanemo dosljedni ufo mitologiji i terminologiji, vjerovatno su imali informacije, ta'ki im pos'o, da prate pizdarije koje lete. Morebit da je UFO, morebit tajni americki zrakoplov, prototip, koji ne treba biti dostupan ni vojnoj mornarici. Oficiri za sigurnost su se nalazili na brodu (men in black), tu im je radno mjesto - oni snjufaju svuda, a posto se radi o susretu sa NLO uzeli su hard drive sa videosnimcima u visokoj rezoluciji. Iste snimke smo i mi poslije vidjeli na YouTube u daleko losijoj rezoluciji. I onda? Ako uzmemo tvrdnju kao istinitu da su uzeli podatke u visokoj rezoluciji, to ne znaci da ZNAJU bilo sta, znaci samo da su pokupili snimke! I pokupili su ih poslije dogadjaja, a ne prije, po tvrdnjama radarskog operatera/oficira, whatever. Logicki!!!
PixelDrifter

#1097 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

Mora ONO da sumnja...Zehran je bolji, toliko je udaren da ne sumnja.
Dozer

#1098 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

Interesantno. Btw, izbacujes AI rezultate, al' nema veze.

Preformulisacu pitanje - da li studije pokazuju da ljudi pod hipnozom u vecini slucajeva govore istinu?
Skraticu ti vrijeme za AI...
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8040488 ... 0criterion.

89% hipnotisanih ispunjava kriterije istinitosti.

Ako ovo primijenimo na temu, kako objasnjavas da desetine ljudi iz raznih dijelova planete, koji se apsolutno ne poznaju, a koji tvrde da su bili otimani i laboratorijski/medicinski ispitivani, mnogi i cipovani, pod hipnozom opisuju iste stvari,? Od prostora u kojem se nalaze, do bica koja vide.
Last edited by Dozer on 23/02/2026 13:39, edited 2 times in total.
Thorgerson

#1099 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Thorgerson »

Vezano za slijetanje na mjesec, jer imam isto vise njih koji se samo nasmiju kad vide kako se danas "pate" sa istim pokusajem. Pa evo par argumenata, mislim jeste dzaba se raspravljati, ali eto.

NASA je tada imala 4% ukupnog budzeta drzave, danas 0.4%. Dakle, zasto se sad tek tako ne ode - pa nema para. Odakle? To vise nije drzavni cilj kao sto je bio.

Procjene su da je tada ulozeno, ako preracunamo u danasnje pare i inflaciju oko 250 milijardi dolara!

Utrka sa SSSR-om koji su isto tako skrsili brdo novca. Samo je na tome bio fokus.

Sta danas znaci taj podvig? Nista. Ne postoji vise taj tip utrke, niti je to kome interesantno, niti ce predstavljati nesto. Tad, u hladnom ratu, to je bilo sve. Da se pokaze svijetu ko je glavni baja.

Procjenjuje se da je tad, tih 10ak godina Apollo programa bilo ukljuceni preko 400.000 uposlenih, inzinjera, qraca palaca. Pa jel fkt neko misli, da je moguce eto 5% od tih ljudi drzati da sute citav zivot.

I na kraju, slijetanje na mjesec i ti programi su jedno od najbolje dokumentovanih historijskih dogadjaja. Raja se hvata par slika sto kruze, a bukvalno na NASA stranici ima se besplatno pristup bazi sa hiljadama i hiljadama i hiljadama fotografija.
Logovan

#1100 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Logovan »

Pročitah 10+ stranica, svaka vam čast na onakvim postovima (romanima :mrgreen: ) :thumbup:
Post Reply