SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

moimoi

#104551 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

benzapen wrote: 20/02/2026 20:03
moimoi wrote: 20/02/2026 19:13
benzapen wrote: 20/02/2026 18:51

U svom životu nisam glasao za sda. Al kada vidim horde vas koji se takmiče u odbrani neodbranjivog, jasno mi je zašto vas nazivaju crvenim kmerima. Tačno bi isto radili kao oni, samo da vam se pruži prilika.
Interesantno kako niko od vas NIKAD nije za sdO glasao :lol:
Ne kontam? Je li se stidite reci? :lol:

Zamisljam bakira kako kaze-nikad nisam glasao za sda :lol:
Zbog čega misliš da bih lagao oko bilo čega, kamoli oko toga? Da povlađujem licemjernim fgr-ovcima koji vide svaki trn u tuđem oku, balvan u svom nikad, nekakvih poena čega li već?
Zato sto je to vasa mantra.Nikada neces cuti od nazovi frg-ovca kako nas volite oznacavati,da kaze: “nikada nisam glasao za sdp, ns… ali” :D
Ja sam svaki put od kako glasam.. samo vrtim. I ne stidim se :D
Je li mogu puno bolje? Mogu… neuporedivo. Je li u redovima imaju idiote i ublehase? Imaju. Pa opet imaju rezultate za razliku od sdf-ovaca koji jedino sto znaju -odrzavati grad u vjestackoj komi.A i drzavu.
DonieBrasco

#104552 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DonieBrasco »

moimoi wrote: 20/02/2026 20:13 Zamisljam bakira kako kaze-nikad nisam glasao za sda :lol:
Kako se zove lik prije par godina hladno pricao kako nema korupcije među SDA kadrovima da im je nametnuta odgovornost za štosta.
sumirprimus

#104553 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sumirprimus »

DonieBrasco wrote: 20/02/2026 20:00
sumirprimus wrote: 20/02/2026 19:55
DonieBrasco wrote: 20/02/2026 19:53 Ne daj vam Boze da vidite ko je sve zaposlen u BH Telekomu, BH Posti, kako se bagerskom kasikom natrpalo familija, ljubanica, jarana i jaranica.
To je sitno, usluga za uslugu rad za platu.
Prava lova je u nabavkama i tenderima. I privatnim firmama u dogovoru sa.onim koji objavljuju nabavke.
Ja vise aludiram na polupismene, bez ikakvih kometencija, diploma da tu budu, da uskracuju radna mjesta obrazovanim i i sposobnim sa legitinim diplomama.
Pa sta mislis da su ovi drugi sa mit i Harvarda?
Pa kod nas bar danas svi imaju diplome, politicki mozes sredit i državnu ali Privatno ide brze ako zatreba. Da se ne lazemo. Jataci su uvezani do bola i citavo druytvo je korumpirano. Da se ne lazemo.
Ne mozes dobit posao ako nisi u talu, jer ako nećeš ti ima ko hoce, jer se dijelit mora.
mali_balon

#104554 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

benzapen wrote: 20/02/2026 20:05
mali_balon wrote: 20/02/2026 20:01
benzapen wrote: 20/02/2026 18:51

U svom životu nisam glasao za sda. Al kada vidim horde vas koji se takmiče u odbrani neodbranjivog, jasno mi je zašto vas nazivaju crvenim kmerima. Tačno bi isto radili kao oni, samo da vam se pruži prilika.
De BA ne prosipaj se vise, ne znam kako ti se da, ljudi ti sve postavili crno na bjelo ti opet u klin....kao neces biti zeleni kmer
Ko je postavio i šta, razumijem da ti istina smeta. Da braniš predsjednika životom, da ste licemjeri, da vas nervira svako ko ima drugačije mišljenje od vas, da biste zatvarali i ugasili sve drugo i drugačije, sve to razumijem vrlo dobro. Mao bi bio ponosan na sve vas.
Dzaba pominjes te neke diktatore....prosipas se...
Crvene_brigade

#104555 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Crvene_brigade »

Pravosnažno osuđeni kriminalci voze građane Sarajeva: Vozač GRAS-a koji je na protestima davao izjave presuđivan zbog droge, nošenja pištolja i jer je pješaka udario tramvajem...
Nakon što je Rapport prvi objavio da je vozač tramvaja koji je prije nekoliko dana prouzrokovao saobraćajnu nesreću kod Careve ćuprije u Sarajevu bio drogiran i bez vozačke, otkrivamo da ovo nije jedini ni prvi slučaj da pojedini vozači GRAS-a imaju problem sa narkoticima.

Na protestima učenika i studenata pojavio se i vozač Samir Penava koji je davao izjave medijima i objašnjavao kako stari tramvaji imaju 'običaj' da dobiju nenormalno ubrzanje zbog kvara.

"Njemu se kvar desio u momentu. To je nepredvidivo i svi su to znali. Mi dvije godine vraćamo te tramvaje zbog tih kvarova. Svaki dan smo im govorili neko će poginuti", upozoravao je Penava.

No, upravo je on 2019. godine osuđen na uvjetnu kaznu jer je na Pofalićima vozio tramvaj nesavjesno pa nije primijetio pješaka kojeg je udario retrovizor u glavu.

Tu nije kraj aferimima vozača tramvaja GRAS-a Samira Penava.

On je 2022. godine osuđen uvjetno na deset mjeseci jer mu je pronađen pištolj za koji nijem imao dozvolu.

Ovo se navodi u presudi:

Kriv je što je: Dana 08. 05. 2020. godine u 13:30 sati, u Sarajevu, u ulici Kurta Schorka, Općina Ilidža... svjestan da neovlašteno drži oružje čija nabavka građanima uopće nije dozvoljena, što je i htio, neovlašteno držao pištolj marke Reck-Cobra cal. 380 KNALL, crne boje, bez serijskog broja, sa smeđom drškom, drveni rukohvat na kojem se nalazi grb 'Republike BiH', žute boje, na kojem su s obje strane drške ugravirana slova na arapskom pismu, cal. 7,65 mm i 5 metaka cal. 7,65 mm koji pištolj je bio prvobitno namijenjen za ispaljivanje manvarskih metaka a koji je naknadno prepravljen na varijantu ispaljivanja bojevih metaka cal. 7,65x17 mm.
benzapen

#104556 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by benzapen »

moimoi wrote: 20/02/2026 20:13
moimoi wrote: 20/02/2026 19:13

Interesantno kako niko od vas NIKAD nije za sdO glasao :lol:
Ne kontam? Je li se stidite reci? :lol:

Zamisljam bakira kako kaze-nikad nisam glasao za sda :lol:
Zbog čega misliš da bih lagao oko bilo čega, kamoli oko toga? Da povlađujem licemjernim fgr-ovcima koji vide svaki trn u tuđem oku, balvan u svom nikad, nekakvih poena čega li već?
Zato sto je to vasa mantra.Nikada neces cuti od nazovi frg-ovca kako nas volite oznacavati,da kaze: “nikada nisam glasao za sdp, ns… ali” :D
Je li mogu puno bolje? Mogu… neuporedivo. Je li u redovima imaju idiote i ublehase? Imaju. Pa opet imaju rezultate za razliku od sdf-ovaca koji jedino sto znaju -odrzavati grad u vjestackoj komi.A i drzavu.
Država je inače procvala od kad se neka vratio u stolicu. Rezultati su vidljivi na sve strane. Krenuti od kredita koji se dižu nesmiljenom brzinom da bi se kupio socijalni mir do izbora, i pokušali kupiti glasovi, biranje nacista u Ustavni sud, lobiranje u USA preko montera klima uređaja, imenovanje 3 Bošnjaka za direktore od ukupno 18 u VM, imenovanje vojnika četničke vojske u skupštinu pc bošnjačkim glasovima, finansiranje od strane Tita i Dine (al to razumijem, nek je Tito pa makar bio i narko bos), slanje papirića premijera za štimanje konkursa i tendera, uređenju gradskog saobraćaja u tako dobro da ubija ljude, itd, itd.. Toliko toga ima, ali meni lično najdraže je ono kas sveštenik posipa neku svetom vodicom na osvještanju pošte u Mostaru. To je ipak vrh, ne sumnjam da je vaskoliko članstvo ponosno na taj čin.
zdruzdjo

#104557 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Ono sto ja nikako ne kontam u svoj ovoj prici sa tramvajem.
Na americkoj ambasadi ima brat bratu 10 kamera koje snimaju tu dionicu.
Da li se iko sjetio da kaze:
"uvazeni gospodine ambasadore americke ambasade, da li biste bili ljubazni da nam ustupite snimke u to i to vrijeme sa snimcima koji pokrivaju tu dionicu. Pomogli bi ste nam u daljoj istrazi obzirom da je pala mrtva glava i jedno osakaceno za cijeli zivot."
Ukoliko ne dadne, imas legitimno pravo da ga ocrnis u svakom mediju.
Ukoliko dadne, super, hvala vam do neba, vi ste nas heroj.

Medjutim sve su prilike da ce vozac biti proglasen krivim onako "na nevidjeno" i osudjen na neku mizernu kaznicu.
To sa ciljem da se zadrzi postojeci sastav ministara i direktora do izbora.
A naravno i da se otvori pruga do hrasnice pa da se mogu pobjedonosno slikavati pred izbore. Kao sto su se slikavali i na kruznom u buljakovom, a i dan danas je gradiliste koje ko zna kada ce biti zavrseno.
drndalo

#104558 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drndalo »

Leopard_SA wrote: 20/02/2026 18:00 Ja ne mogu da vjerujem. Dobijete linkove na sve dokumente vezane za rekonstrukciju i nabavke u javnom saobracaju u Sarajevu i opet isto.
Ne mogu da vjerujem da moze neko vjerovati nekom trecem pored svojih ociju. Svasta
Kako ne mozes?

Iole normalan lik kada mu 23x postavis dokaz koji negira njegovu tvrdnju ce reci "jebga, izvinte, mene prenijelo, hrkljus, pogresno sam skontao" jer imas mrvu obraza kad si uhvacen u lazi 23x.

Oni koji pisu po zadatku ce vrtiti matricu izrazavanju sumnje 2333x ne bi li nekoga od neodlucnih poljuljali u uvjerenju da ona 23x nisu tacna.

Procitaj mu svaki upis, 3 varijacije na istu temu, pa ukrug...
zubi

#104559 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zubi »

benzapen wrote: 20/02/2026 18:51 U svom životu nisam glasao za sda.
:lol: :lol: :lol:
benzapen

#104560 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by benzapen »

drndalo wrote: 20/02/2026 21:03
benzapen wrote: 20/02/2026 17:52
tramvajtrojka wrote: 20/02/2026 17:35

Udjes na stranicu ebrd-a i sabiras kredite necemo sad komentirati racunske operacije četvrtog razreda osnovne škole
Ljudi su sabrali. I rekli da je blizu 800 miliona. A cinizam ponesi kući.
Koji ljudi? Isti koji su Kralju Fahdu rekli da mu je dzamija kostala 2x od realnog troska? :ljulja:
Gdje si MBS nisam te prepoznao. Vjerujem da ti ta džamija smeta. A da se ne lažemo ni ove ostale ti nisu baš drage 😉
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#104561 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bobi »

benzapen

#104562 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by benzapen »

zubi wrote: 20/02/2026 21:12
benzapen wrote: 20/02/2026 18:51 U svom životu nisam glasao za sda.
:lol: :lol: :lol:
🤣 🤣 🤣
drndalo

#104563 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drndalo »

benzapen wrote: 20/02/2026 18:21
drndalo wrote: 20/02/2026 18:13
:thumbup:

Golden shower za Benzapenskog korisnika...

https://www.ebrd.com/home/work-with-us/ ... 53118.html
Nabije te korisnik na bambus.
Samo pande nabijaju na bambus... Kod nas barem johovina da bude.
benzapen

#104564 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by benzapen »

zdruzdjo wrote: 20/02/2026 21:06

Medjutim sve su prilike da ce vozac biti proglasen krivim onako "na nevidjeno" i osudjen na neku mizernu kaznicu.
A naravno i da se otvori pruga do hrasnice pa da se mogu pobjedonosno slikavati pred izbore. Kao sto su se slikavali i na kruznom u buljakovom, a i dan danas je gradiliste koje ko zna kada ce biti zavrseno.
Čitav štos je upravo u ovom što si napisao. Zbog toga se i manipuliše s istragom, zbog toga je tramvaj ostavljen bez nadzora u krugu firme, zbog toga se vojska botova angažira ovdje i po svim mrežama da usmjeri javnost na pogrešan put.
benzapen

#104565 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by benzapen »

drndalo wrote: 20/02/2026 21:14
benzapen wrote: 20/02/2026 18:21
drndalo wrote: 20/02/2026 18:13

:thumbup:

Golden shower za Benzapenskog korisnika...

https://www.ebrd.com/home/work-with-us/ ... 53118.html
Nabije te korisnik na bambus.
Samo pande nabijaju na bambus... Kod nas barem johovina da bude.
Nisam ni mislio da ćeš razumjeti. Kako bi i mogao kad te školovao student s ravne Romanije.
drndalo

#104566 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drndalo »

benzapen wrote: 20/02/2026 18:27 Suština nije u iznosu, već u onom što je s njim napravljeno.

Napravljeno smo nažalost vidjeli prošle sedmice.
- "Sustina nije u iznosu"! - Prije toga: Dje su pare, koliko je potroseno kredita, "ljudi" su sabrali 800+ mil...

- Napravljeno prosle sedmice:

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Last edited by drndalo on 20/02/2026 21:21, edited 1 time in total.
moimoi

#104567 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

benzapen wrote: 20/02/2026 20:36

Država je inače procvala od kad se neka vratio u stolicu. Rezultati su vidljivi na sve strane. Krenuti od kredita koji se dižu nesmiljenom brzinom da bi se kupio socijalni mir do izbora, i pokušali kupiti glasovi, biranje nacista u Ustavni sud, lobiranje u USA preko montera klima uređaja, imenovanje 3 Bošnjaka za direktore od ukupno 18 u VM, imenovanje vojnika četničke vojske u skupštinu pc bošnjačkim glasovima, finansiranje od strane Tita i Dine (al to razumijem, nek je Tito pa makar bio i narko bos), slanje papirića premijera za štimanje konkursa i tendera, uređenju gradskog saobraćaja u tako dobro da ubija ljude, itd, itd.. Toliko toga ima, ali meni lično najdraže je ono kas sveštenik posipa neku svetom vodicom na osvještanju pošte u Mostaru. To je ipak vrh, ne sumnjam da je vaskoliko članstvo ponosno na taj čin.
Krediti su se dizali i dizacese, razlika je samo za sta se trose? Kazes-socijalni mir? A ja vidim novu prugu, nove tramvaje, trolejbuse..
Sdf odrzava dodika na zivotu-vec koliko? Prvi put da je osjetio da hoda po ledu. Laje,a lavez debelo placa. Dosad je lavez dozirao i ucjenjivao.. koliko love izvukao? Boga pitaj. Brojis krvna zrnca. Samo ti to nije BiH,niti moze tako opstati kako zamisljas.Memis na Sandzak :D.
mali_balon

#104568 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

benzapen wrote: 20/02/2026 20:38
mali_balon wrote: 20/02/2026 20:31
benzapen wrote: 20/02/2026 20:05

Ko je postavio i šta, razumijem da ti istina smeta. Da braniš predsjednika životom, da ste licemjeri, da vas nervira svako ko ima drugačije mišljenje od vas, da biste zatvarali i ugasili sve drugo i drugačije, sve to razumijem vrlo dobro. Mao bi bio ponosan na sve vas.
Upravo me zažigalo mudo marjanovo šta ti misliš da sam.
Pa sto onda imas potrebu da se javis da me citiras.....gubis se izgleda
drug_profi

#104569 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

benzapen wrote: 20/02/2026 19:06 Šta kaže drug crveni kmer? Istina mu ne odgovara, ramazan smeta. Možda bi da određuje ko je vjernik a ko nije. Pljuje po svima koji ne misle kao on, u deluzijama je je nekom bitan on, njegovo mišljenje ili njegove sličice? Nikad tobe doći Mirko i Slavko, ali Allah dž.š. najbolje zna.
Smrt fašizmu zemljače. Sloboda narodu i tebi da živiš u vjeri i na način na koji želiš. Nikad ti ja to ne bih branio. Nego samo ukazujem na tvoje malkice licemjerje da si lafo u vjeri, a ovamo se bavis klevetanjem i optuzivanjem ljudi na lijepi Ramazan.

Razmisli malo o tome.

Moji avatari su sličice koje trigeruju takve kao ti.
U vrijeme dok su oni vladali ja sam bio maltene disident i upozoren više puta da bolje pazim šta pričam.
Jer sam i tad kao i sad gledao da mislim svojom glavom, a ne tuđom.
drug_profi

#104570 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

zdruzdjo wrote: 20/02/2026 21:06 To sa ciljem da se zadrzi postojeci sastav ministara i direktora do izbora.
Ma nema šanse da će se ovaj slučaj zatvoriti prije 2027-2028.
benzapen

#104571 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by benzapen »

drug_profi wrote: 20/02/2026 21:22
benzapen wrote: 20/02/2026 19:06 Šta kaže drug crveni kmer? Istina mu ne odgovara, ramazan smeta. Možda bi da određuje ko je vjernik a ko nije. Pljuje po svima koji ne misle kao on, u deluzijama je je nekom bitan on, njegovo mišljenje ili njegove sličice? Nikad tobe doći Mirko i Slavko, ali Allah dž.š. najbolje zna.
Smrt fašizmu zemljače. Sloboda narodu i tebi da živiš u vjeri i na način na koji želiš. Nikad ti ja to ne bih branio. Nego samo ukazujem na tvoje malkice licemjerje da si lafo u vjeri, a ovamo se bavis klevetanjem i optuzivanjem ljudi na lijepi Ramazan.

Razmisli malo o tome.

Moji avatari su sličice koje trigeruju takve kao ti.
U vrijeme dok su oni vladali ja sam bio maltene disident i upozoren više puta da bolje pazim šta pričam.
Jer sam i tad kao i sad gledao da mislim svojom glavom, a ne tuđom.
Po 3 put, zalimbo me za tvoj Avatar. Vjeruj ako hoćeš, a ako nećeš tvoj problem. Reagovao sam na tvoje pisanje i to ne tebi direktno. Jer imam dovoljno iskustva da znam da se takvim poput tebe ne postoji način pronalaska zajedničke riječi. U bilo čemu. Što je vidljivo iz prepiske.
Otkud ti znaš da sam u vjeri, ili da nisam, da se možda ne poznajemo? Ja poznajem tvoju sortu, ali ne gubim vrijeme u stvarnom životu s takvim. Besmisleno je. Što se tiče klevetanja, to bi značilo da lažem. Što nije istina. Sve i jedna stvar što sam napisao je istina. E sad, što to ne odgovara tebi ili bilo kom drugom, apsolutno me ne interesuje. A što se tiče toga da misliš svojom glavom, to poštujem i cijenim. Makar se i ne slagao s tobom oko bilo čega. Uvijek sam cijenio više jasnog neprijatelja nego lažnog prijatelja.
benzapen

#104572 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by benzapen »

mali_balon wrote: 20/02/2026 21:21
benzapen wrote: 20/02/2026 20:38
mali_balon wrote: 20/02/2026 20:31

Upravo me zažigalo mudo marjanovo šta ti misliš da sam.
Pa sto onda imas potrebu da se javis da me citiras.....gubis se izgleda
Razumijem ja da se ti gubiš u alkoholnim isparenjima i opijatima, ali nije to prelazno. Pogotovo preko foruma.
drndalo

#104573 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drndalo »

zdruzdjo wrote: 20/02/2026 21:06 Ono sto ja nikako ne kontam u svoj ovoj prici sa tramvajem.
Na americkoj ambasadi ima brat bratu 10 kamera koje snimaju tu dionicu.
Da li se iko sjetio da kaze:
"uvazeni gospodine ambasadore americke ambasade, da li biste bili ljubazni da nam ustupite snimke u to i to vrijeme sa snimcima koji pokrivaju tu dionicu. Pomogli bi ste nam u daljoj istrazi obzirom da je pala mrtva glava i jedno osakaceno za cijeli zivot."
Ukoliko ne dadne, imas legitimno pravo da ga ocrnis u svakom mediju.
Ukoliko dadne, super, hvala vam do neba, vi ste nas heroj.

Kad vec iznosis netacne pretpostavke, malo potrazi. Tuzilastvo je u izjavi juce/prekjuce izjavilo da su snimci sa 10 okolnih objekata dobijeni u svrhu istrage.
benzapen

#104574 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by benzapen »

moimoi wrote: 20/02/2026 21:19
benzapen wrote: 20/02/2026 20:36
Krediti su se dizali i dizacese, razlika je samo za sta se trose? Kazes-socijalni mir? A ja vidim novu prugu, nove tramvaje, trolejbuse..
Sdf odrzava dodika na zivotu-vec koliko? Prvi put da je osjetio da hoda po ledu. Laje,a lavez debelo placa. Dosad je lavez dozirao i ucjenjivao.. koliko love izvukao? Boga pitaj. Brojis krvna zrnca. Samo ti to nije BiH,niti moze tako opstati kako zamisljas.Memis na Sandzak :D.
Deficit ne vidiš, korupciju ne vidiš, ni laktaškog međeda po Bijeloj kući u šetnji, ni to ne vidiš. A da si mi živ i zdrav, u BiH su se oduvijek brojala krvna zrnca. Čak i za vrijeme dok je njome upravljao CK.
drndalo

#104575 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drndalo »

benzapen wrote: 20/02/2026 21:13
drndalo wrote: 20/02/2026 21:03
benzapen wrote: 20/02/2026 17:52
Ljudi su sabrali. I rekli da je blizu 800 miliona. A cinizam ponesi kući.
Koji ljudi? Isti koji su Kralju Fahdu rekli da mu je dzamija kostala 2x od realnog troska? :ljulja:
Gdje si MBS nisam te prepoznao. Vjerujem da ti ta džamija smeta. A da se ne lažemo ni ove ostale ti nisu baš drage 😉
Kakav si ti "mumin" vidi samo...

Od svega navedenog, i optuzbe za kradju, tebi smeta da li meni dzamija smeta... Ne smeta ako je neko ukrao milione na dzamiji...?

Pravi "u svojoj zemlji, u svojoj vjeri", mozda i u "10x vaznijoj opstini" vjernik...
Post Reply