SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

NediM17

#104426 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by NediM17 »

konektovan wrote: 20/02/2026 15:02
NediM17 wrote: 20/02/2026 14:57
konektovan wrote: 20/02/2026 14:26

Tu je jasno da tramvaj nije zvonio.....ostali zvukovi se cuju, bas kao i zvuk hitne pomoci
Jasno je samo da se ne čuje zvono.
Je l' zvonio, nije l' zvonio, zašto se ne čuje na snimku, ima ko će istraživati i donositi zaključke, to nismo mi.
Do tada imamo izjavu svjedokinje koja je rekla da je zvonio.
Pa jedva se čuje i tramvaj koji luđačkom brzinom ulijeće u raskrsnicu i hrkljuš koji je napravio, šta misliš koliko se u stvarnosti čuo taj krš i lom.
Hitna je 10 m ispred auta i naravno da se čula, čim je prošla kroz raskrsnicu ja je više nisam čuo.
Uostalom, javite se u forenziku da pomognete istragu.
Sto se palis Šerloĉe?!
Pricamo o snimku koji je jedino dostupan javnosti, i na osnovu njega smo i dali komentar, koji je u suprotnosti sa svjedokom. Naravno da nece nasa forenzika utvrditi krivicu, odgovornost nekoga. Imaju odgovorne osobe koje ce se tim baviti.
Pa vi ste Šerloci, tvrdite da tramvaj nije zvonio.
Ja samo konstatujem da se zvono ne čuje na snimku, ne vidiš razliku između te dvije stvari.
Zašto, kako se ne čuje valjda se sazna kroz istragu.
Uostalom, zvonio, ne zvonio šta bi to konkretno pomoglo ili odmoglo vozaču?
DaysleepeR

#104427 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

JovicSA wrote: 20/02/2026 15:12
DaysleepeR wrote: 20/02/2026 15:09

Je l' zvonio, nije l' zvonio, zašto se ne čuje na snimku, ima ko će istraživati i donositi zaključke, to nismo mi.
Uostalom šta to mijenja je l' zvonio il' nije.
Pa jedva se čuje i tramvaj koji luđačkom brzinom ulijeće u raskrsnicu i hrkljuš koji je napravio, šta misliš koliko se u stvarnosti čuo taj krš i lom.
Hitna je 10 m ispred auta i naravno da se čula, čim je prošla kroz raskrsnicu ja je više nisam čuo.
Mi nemamo ni svjedokinju.
Ta osoba koja se telefonski javila na televiziju dok ne bude svjedok istrage služi samo za nagađanje.
Na kraju krajeva, dok nema ime i prezime, nije svjedok.
Jako puno psihičkih bolesnika ima, ja sam radio na FaceTV, i bio sam nekoliko puta zadužen da snimam one komentare gledatelja koji se javljaju na telefon i komentarišu bilo šta u CD-u.
Ne postoji u državi odjeljenje na psihijatriji sa takvim bolesnicima.
Mene je ovaj "kolega" sa foruma prijavio policiji, još uvijek ne znam zbog čega, jer sam rekao slično i posumnjao u vjerodostojnost iskaza ove djevojke koja se javila u Face TV kao svjeodok. Pazi da ti ti ne fasuješ prijavu. :run:
Ne bojim se ja nikakve prijave.
Čak bih volio pa da sud naredi da se utvrdi identitet osobe koja je zvala.
benzapen

#104428 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by benzapen »

Ateista wrote: 20/02/2026 15:06
benzapen wrote: 20/02/2026 15:04
tokio25 wrote: 20/02/2026 14:43

razlika drasticna
za stetu imaju dokazi
ima sta je njegov posao i za sta je zaduzen
na nekoj od tema sam pojasnio vama koji se upirete da branite sda sta je zadatak ministra tako da mozes procitati
ili ces izignorisati ili ces pokusati da okrenes napisano da nije tacno da izvrnes i trazis da je to sve tako ali ...one je kriv na kraju

po cemu je on kriv
i ja cu prvi poceti pljuvati stetu

osim sto je "kriv" da je poceo raditi posao sto svi prije njega nisu radili
Nabavka tramvaja je krenula prije njega. Za kredite za prugu još nemamo potpune informacije o kojem se iznosu radi. Navodno da je sve koštalo oko 800 miliona KM. Ali koliko da je god koštalo, pa nije ih ministar iz džepa izvadio pa platio, svi mi koji živimo u kantonu plaćamo taj kredit. To je priča na nivou Koldže kad su sva djeca pričala dao im Koldžo ruksake i sveske. O kriminalu prije a Bogami i ovom trenutnom u grasu se nadam da će nekad neko odgovarati. Mada sam dovoljno star da ne vjerujem da će ikad se ustanoviti stvarna istina. U najboljem slučaju će biti da je vozač kriv za sve. A što je bila i namjera trenutne vlasti od prvog trena.
Cuj kredit, nisu njegove pare. :lol:
Tito dragi s kim mi dijelimo zrak, naravno da je kredit, samo je zavrsio gdje treba umjesto u necijem dzepu.
Sto zelena bagra nije digla kredit? Logicno, jer onda nemaju uticaj na trosenje para i teze im se ugraditi, ako se ne mogu ugraditi nece ni raditi.
A crvena bagra se fol ne ugrađuje, ha, ha, ha....... Koji cirkus!!!! al ako ništa razumijem da staljinisti i ljubitelji jednoumlja bi najradije ugasili da mogu i kisik svakom onom ko se usudi reći bilo na šta na voljenoj Kim Jong štetu. Sjeverna Koreja je mala maca šta bi ti ti takvi poput tebe radili da imaju tu vrstu moći.
benzapen

#104429 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by benzapen »

benzapen wrote: 20/02/2026 15:14
Nabavka tramvaja je krenula prije njega. Za kredite za prugu još nemamo potpune informacije o kojem se iznosu radi. Navodno da je sve koštalo oko 800 miliona KM. Ali koliko da je god koštalo, pa nije ih ministar iz džepa izvadio pa platio, svi mi koji živimo u kantonu plaćamo taj kredit. To je priča na nivou Koldže kad su sva djeca pričala dao im Koldžo ruksake i sveske. O kriminalu prije a Bogami i ovom trenutnom u grasu se nadam da će nekad neko odgovarati. Mada sam dovoljno star da ne vjerujem da će ikad se ustanoviti stvarna istina. U najboljem slučaju će biti da je vozač kriv za sve. A što je bila i namjera trenutne vlasti od prvog trena.
Tito dragi s kim mi dijelimo zrak, naravno da je kredit, samo je zavrsio gdje treba umjesto u necijem dzepu.
Sto zelena bagra nije digla kredit? Logicno, jer onda nemaju uticaj na trosenje para i teze im se ugraditi, ako se ne mogu ugraditi nece ni raditi.
A crvena bagra se fol ne ugrađuje, ha, ha, ha....... Koji cirkus!!!! Al ako ništa razumijem da staljinisti i ljubitelji jednoumlja bi najradije ugasili da mogu i kisik svakom onom ko se usudi reći bilo na šta na voljenoj Kim Jong štetu. Sjeverna Koreja je mala maca šta bi ti ti takvi poput tebe radili da imaju tu vrstu moći.
DaysleepeR

#104430 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

NediM17 wrote: 20/02/2026 15:12

Sto se palis Šerloĉe?!
Pricamo o snimku koji je jedino dostupan javnosti, i na osnovu njega smo i dali komentar, koji je u suprotnosti sa svjedokom. Naravno da nece nasa forenzika utvrditi krivicu, odgovornost nekoga. Imaju odgovorne osobe koje ce se tim baviti.
Ja samo konstatujem da se zvono ne čuje na snimku, ne vidiš razliku između te dvije stvari.
Ja ne tvrdim ništa drugo osim da se zvono ne čuje na snimku.
Inače, pošto očito ne znaš, na sudu izjave svjedoka imaju manju težinu od fizičkih i materijalnih dokaza.
Jer ljudsko sjećanje je maglovito.
Tako da bi na bilo kojem postupku ovaj snimak automatski eliminisao bilo čije svjedočenje.
Ako meni ne vjeruješ - imaš google.
JovicSA

#104431 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JovicSA »

DaysleepeR wrote: 20/02/2026 15:13

Ta osoba koja se telefonski javila na televiziju dok ne bude svjedok istrage služi samo za nagađanje.
Jako puno psihičkih bolesnika ima, ja sam radio na FaceTV, i bio sam nekoliko puta zadužen da snimam one komentare gledatelja koji se javljaju na telefon i komentarišu bilo šta u CD-u.
Mene je ovaj "kolega" sa foruma prijavio policiji, još uvijek ne znam zbog čega, jer sam rekao slično i posumnjao u vjerodostojnost iskaza ove djevojke koja se javila u Face TV kao svjeodok. Pazi da ti ti ne fasuješ prijavu. :run:
Ne bojim se ja nikakve prijave.
Čak bih volio pa da sud naredi da se utvrdi identitet osobe koja je zvala.
:mrgreen:
Image
NediM17

#104432 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by NediM17 »

Uostalom šta to mijenja je l' zvonio il' nije.

Image
Šta pišeš ti, koji kolega?
NediM17

#104433 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by NediM17 »

Sad si se ispravio, ispalo je da sam to ja.
JovicSA

#104434 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JovicSA »

DUPLI
Last edited by JovicSA on 20/02/2026 15:17, edited 1 time in total.
Ateista

#104435 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

A crvena bagra se fol ne ugrađuje, ha, ha, ha....... Koji cirkus!!!! al ako ništa razumijem da staljinisti i ljubitelji jednoumlja bi najradije ugasili da mogu i kisik svakom onom ko se usudi reći bilo na šta na voljenoj Kim Jong štetu. Sjeverna Koreja je mala maca šta bi ti ti takvi poput tebe radili da imaju tu vrstu moći.
Svi se ugradjuju, ali ovi su radili i tamo gdje se ne mogu ugraditi, a zna se kako funkcionisu ovi krediti da tu nema bas prostora za muljazu, bar ne izbjegavaju taj kredit kao zeleni koji nece ni raditi ako njih tu nema.
JovicSA

#104436 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JovicSA »

NediM17 wrote: 20/02/2026 15:16 Sad si se ispravio, ispalo je da sam to ja.
:thumbup:
benzapen

#104437 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by benzapen »

Ateista wrote: 20/02/2026 15:16
Svi se ugradjuju, ali ovi su radili i tamo gdje se ne mogu ugraditi, a zna se kako funkcionisu ovi krediti da tu nema bas prostora za muljazu, bar ne izbjegavaju taj kredit kao zeleni koji nece ni raditi ako njih tu nema.
Crvena i zelena bagra su lice i naličje istog obrasca ponašanja. Bagra je bagra, boja je tu samo da zamuti pogled.
DaysleepeR

#104438 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Ko god da se ugrađuje, pruga je urađena odlično i apsolutno nijedan faktor ove nesreće se ne može vezati za taj projekat, čiju god stranu da držiš.

Štaviše, svi faktori nesreće ukazuju na stanje i situaciju koja je zatečena i čiji uzroci sežu daleko prije ovih projekata modernizacije.

Bio to GRAS, vozač, stari tramvaj, video nadzor, apsolutno sve.
Leopard_SA

#104439 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Leopard_SA »

benzapen wrote: 20/02/2026 15:04 Nabavka tramvaja je krenula prije njega. Za kredite za prugu još nemamo potpune informacije o kojem se iznosu radi. Navodno da je sve koštalo oko 800 miliona KM. Ali koliko da je god koštalo, pa nije ih ministar iz džepa izvadio pa platio, svi mi koji živimo u kantonu plaćamo taj kredit. To je priča na nivou Koldže kad su sva djeca pričala dao im Koldžo ruksake i sveske. O kriminalu prije a Bogami i ovom trenutnom u grasu se nadam da će nekad neko odgovarati. Mada sam dovoljno star da ne vjerujem da će ikad se ustanoviti stvarna istina. U najboljem slučaju će biti da je vozač kriv za sve. A što je bila i namjera trenutne vlasti od prvog trena.
benzapen wrote: 20/02/2026 15:04 A crvena bagra se fol ne ugrađuje, ha, ha, ha....... Koji cirkus!!!! al ako ništa razumijem da staljinisti i ljubitelji jednoumlja bi najradije ugasili da mogu i kisik svakom onom ko se usudi reći bilo na šta na voljenoj Kim Jong štetu. Sjeverna Koreja je mala maca šta bi ti ti takvi poput tebe radili da imaju tu vrstu moći.
Ja ne mogu vjerovati da i dalje valjate tu priču o tajnim ugovorima :lol: Šta kontate, da EBRD radi kao što kod nas rade i da peru pare tamo :lol: Jel stvarno mislite da EU ne gleda gdje joj pare idu :lol:

Svaki projekat kojeg je finansirao EBRD je javno dostupan na njihovoj stranici :lol:
moimoi

#104440 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

Kako je mogao zvoniti ako je pao? Tako je barem naveo njegov advokat.

Uostalom… mora biti jos barem 20svjedoka koji mogu potvrditi da li je zvonio ili nije. Ukljucujuci i ovu zenu koja je snimila nesrecu.
A na snimku se zaista zvono ne cuje.
tokio25

#104441 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

gistro wrote: 20/02/2026 14:56
tokio25 wrote: 20/02/2026 14:54
gistro wrote: 20/02/2026 14:51

Znaci nisam "per se" za sda ali cim pisem protiv trenutne valasti onda sam "per quod" za sda.

Ispravi me ako griješim
pa naravno da ces pisati protiv trenutne vlasti kad ta vlast nije sda
Ti si nepismen, apsolutno.

Nisi ni shvatio sta sam napisao.

Javi u štab da zaposle nekog pismenijeg
javio se u stab gazu gazi zelenu gamad ionako ne kontaju sta im ti pises i budi svjestan da ce pokusati preokrenuti situaciju al ne kontaju oni to
Edin H.

#104442 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

Ateista wrote: 20/02/2026 15:16 Svi se ugradjuju, ali ovi su radili i tamo gdje se ne mogu ugraditi, a zna se kako funkcionisu ovi krediti da tu nema bas prostora za muljazu, bar ne izbjegavaju taj kredit kao zeleni koji nece ni raditi ako njih tu nema.
Cijene svoje znanje, rad i vrijeme. :oops:
benzapen

#104443 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by benzapen »

Leopard_SA wrote: 20/02/2026 15:21
benzapen wrote: 20/02/2026 15:04 Nabavka tramvaja je krenula prije njega. Za kredite za prugu još nemamo potpune informacije o kojem se iznosu radi. Navodno da je sve koštalo oko 800 miliona KM. Ali koliko da je god koštalo, pa nije ih ministar iz džepa izvadio pa platio, svi mi koji živimo u kantonu plaćamo taj kredit. To je priča na nivou Koldže kad su sva djeca pričala dao im Koldžo ruksake i sveske. O kriminalu prije a Bogami i ovom trenutnom u grasu se nadam da će nekad neko odgovarati. Mada sam dovoljno star da ne vjerujem da će ikad se ustanoviti stvarna istina. U najboljem slučaju će biti da je vozač kriv za sve. A što je bila i namjera trenutne vlasti od prvog trena.
benzapen wrote: 20/02/2026 15:04 A crvena bagra se fol ne ugrađuje, ha, ha, ha....... Koji cirkus!!!! al ako ništa razumijem da staljinisti i ljubitelji jednoumlja bi najradije ugasili da mogu i kisik svakom onom ko se usudi reći bilo na šta na voljenoj Kim Jong štetu. Sjeverna Koreja je mala maca šta bi ti ti takvi poput tebe radili da imaju tu vrstu moći.
Ja ne mogu vjerovati da i dalje valjate tu priču o tajnim ugovorima :lol: Šta kontate, da EBRD radi kao što kod nas rade i da peru pare tamo :lol: Jel stvarno mislite da EU ne gleda gdje joj pare idu :lol:

Svaki projekat kojeg je finansirao EBRD je javno dostupan na njihovoj stranici :lol:
Odlično kad je već tako. Postavi link sa stranice EBRD da vidimo svi to.
DaysleepeR

#104444 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

moimoi wrote: 20/02/2026 15:22 Kako je mogao zvoniti ako je pao? Tako je barem naveo njegov advokat.

Uostalom… mora biti jos barem 20svjedoka koji mogu potvrditi da li je zvonio ili nije. Ukljucujuci i ovu zenu koja je snimila nesrecu.
Nije toliki problem što se na snimku ne čuje zvono.
Pravi problem je što se čuje tramvaj prije nego se pojavi u kadru.

Zvono tramvaja je dovoljno jako da se čuje sa 200-300 metara u autu sa zatvorenim prozorima preko muzike koja svira.
Da se ne lažemo, da je zvonio, itekako bi se čuo.
Ateista

#104445 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

JoseMujica wrote: 20/02/2026 15:10
Ateista wrote: 20/02/2026 15:00
JoseMujica wrote: 20/02/2026 12:58

da i Vlada koja je propustila kontrolisati i urediti šta se tamo dešava....zadnji put revizija u GRAS ušla ima skoro 10 godina...zadnji Izvještaj o radu GRAS-a bio na Skupštini prije 5 godina itd.

kupovanje novih vozila je odlično za samoreklamiranje i klijentelističko rastaljivanje, ali nije samo to posao Ministarstva i Vlade...njihov posao je i uređenje sistema, osiguranje funkcionalnosti i zakonitosti itd.

a složićeš se da to nije posao vozača, ali jeste direktora, članova Uprave i Ministarstva, Vlade i Skupštine
Mozemo se sloziti da postoji odredjena odgovornost vlade oko funkcionisanja grasa, ali je pitanje koliko su realno tu mogli nesto promijeniti, vec se govorilo o tome koliko su uhljebi zasticeni.
Puno toga su vec rijesili i unaprijedili, ne moze preko noci, a kupovina tramvaja i pruga nisu samoreklamiranje, to je kljucna stvar koja utice na sigurnost koja je rijesena.

Vozaci sigurno imaju svoju odgovornost za stanje u grasu, vecina njih je na neki nacin doprinijela.
hajde da im je prvi mandat i ja bih više bio na strani da nisu odgovorni, ali tu su već zadnjih osam godina u kontinuitetu + što je SDP jednom sigurno, a možda i dva puta ranije (znači mimo ovih 8 godina) imao GRAS pod svojom šapom.

dakle, GRAS je "drugovima" iz SDP-a plaho draga zlatna koka

Iskreno, najviše mi je žao Uk-a...Štete ni sekunde...dobro su "drugovi" znali šta se tu radi i šta oni tu rade
Naravno da su znali, i govorili suo tome, ali me pitanje sta su realno mogli uraditi. Radnici zasticeni ko polarni medvjedi, sudovi pretpani, a koliko znam ima vec prijava samo dok dodju na red.
DaysleepeR

#104446 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

benzapen wrote: 20/02/2026 15:24
Leopard_SA wrote: 20/02/2026 15:21

Odlično kad je već tako. Postavi link sa stranice EBRD da vidimo svi to.
https://www.ebrd.com/home/search.html?search=sarajevo
tokio25

#104447 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

tokio25 wrote: 20/02/2026 14:43
benzapen wrote: 20/02/2026 14:34

Ne znam za to vikanje za Sebiju, al eto nek je istina. U čemu je razlika između toga i ovog što se sva kamarila oko neke nadigla da brani štetu životom?
razlika drasticna
za stetu imaju dokazi
ima sta je njegov posao i za sta je zaduzen
na nekoj od tema sam pojasnio vama koji se upirete da branite sda sta je zadatak ministra tako da mozes procitati
ili ces izignorisati ili ces pokusati da okrenes napisano da nije tacno da izvrnes i trazis da je to sve tako ali ...one je kriv na kraju

po cemu je on kriv
i ja cu prvi poceti pljuvati stetu

osim sto je "kriv" da je poceo raditi posao sto svi prije njega nisu radili
niej tacno nabavka tramvaja je krenula sa njim pa su onda uletili zeleni sa potpisom i onda opet se vratio steta
vidis akko pokusavate da obmanjujete ljude i misljenja ste da svi imaju pamcenje zlatne ribice sto kazu
ima nas koji znamo ili ako nista znamo da nadjemo kad je krenula nabavka
sda vlada da nije potpisala kredit to bi bio trenutni potop za sva vremena

niko i ne govori da je on napravio prugu
naravno da su nase pare a "mi" i koristimo tu prugu
on je taj koji je pokrenuo a ne ovi ostali koji su imali 20 godina da to urade
cak i poslije rata moglo se sve obnoviti iz donacija
kao sto neko rece ovi ranije nisu ukrali milione nego milijarde
Dimu1927

#104448 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dimu1927 »

JoseMujica wrote: 20/02/2026 14:39
benzapen wrote: 20/02/2026 14:21
Hakiz wrote: 20/02/2026 14:20 Evo me u tramvaju, Č. Vila, vozači se mijenjaju.

Vozač(ica) je izašla, drugi vozač nije ušao. Tramvaj bez nadzora.

Nije ove iz Grasa strah da ne "zalijepi"?

Nema nama pomoći.

P. S. Vratila se vozačica, tramvaj ponovo pod nadzorom.
Stalno to rade na Čengić Vili. Oduvijek.
tačno...sasvim normala od kada znam za sebe, jer im je tu nekakva "baza"
Pa tu im je toalet jebemu, piš pauza , nisu roboti :-D
moimoi

#104449 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

DaysleepeR wrote: 20/02/2026 15:26
moimoi wrote: 20/02/2026 15:22 Kako je mogao zvoniti ako je pao? Tako je barem naveo njegov advokat.

Nije toliki problem što se na snimku ne čuje zvono.
Pravi problem je što se čuje tramvaj prije nego se pojavi u kadru.

Zvono tramvaja je dovoljno jako da se čuje sa 200-300 metara u autu sa zatvorenim prozorima preko muzike koja svira.
Da se ne lažemo, da je zvonio, itekako bi se čuo.
I hitna
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#104450 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

NediM17 wrote: 20/02/2026 15:12

Sto se palis Šerloĉe?!
pomoglo bi vozacu u njegovu odbranu itekako, ako je zvonio, da upozori raju...
Post Reply