Ček ček?
Vijest namjerno plasirana da se pomisli da je Grasov vozač drogiran i bez dozvole?
Bogami ima tu i elemenata krivičnog djela.
Ček ček?
Ništa AI, deep fake itd?DaysleepeR wrote: ↑20/02/2026 14:13Ja priznajem samo ono što čujem i vidim.Edin H. wrote: ↑20/02/2026 14:06“Priznajem samo sud svoje partije” - JB TitoDaysleepeR wrote: ↑20/02/2026 14:00 Da završim glupu diskusiju i neke insinuacije od nekakvih nepoznatih padobranaca koje nikad prije na forumu vidio nisam.
Ja ne tvrdim da je vozač kriv, da nije kriv, da je GRAS kriv, da nije kriv, da je Šteta kriv, da nije kriv.
Neka Sud utvrdi.
Ja samo kažem da se na snimku ne čuje zvonjenje tramvaja, a čuje se sve ostalo.
I činjenica je da se ne čuje.![]()
Samo budali je odsustvo nečega dokaz da se to desilo...
Zaboli mene i za tebe a kamoli sličice kojim se igraš. Ali tebe boli istina. A istina je slijedeća. Da je Alija rahmet mu duši htio da ugasi bilo šta, ne bi bilo ni partije ti a ni petokrake. Jedini koji su gasili one što drugačije misle su ti pod petokrakom. I gasili bi takvi poput tebe opet. Samo da možete. Ali ne možete. Istina boli, znam. Boliti će još više.drug_profi wrote: ↑20/02/2026 14:11I tebi dupe bridi od mog avatara.benzapen wrote: ↑20/02/2026 13:55 Raspravljaš s likovima koji vjeruju samo u sud svoje partije, što im je osnivač onomad na sudu govorio. Nema za njih niko prava da bilo šta drugo i drugačije razmišlja i govori. Takvi bi da mogu, danas bi se vratili na jednopartijski sistem. Naravno sistem svoje partije.
Neka, zato i jest tu. To mu je svrha, to najbolje radi.
SDA je ta koaj bi danas da ugasi sve druge partije, ili da ih stavi u vazalni odnos.
Samo je Bakir vrhovni poglavar, i Reis se još nešto malo pita oko vjere kad šta treba.
Valjda i to vidiš da je Ai, deep fake, itd.
Bog, đavo, anđeli, duhovi...DaysleepeR wrote: ↑20/02/2026 14:20Valjda i to vidiš da je Ai, deep fake, itd.Hakiz wrote: ↑20/02/2026 14:15Ništa AI, deep fake itd?DaysleepeR wrote: ↑20/02/2026 14:13
Ja priznajem samo ono što čujem i vidim.
Samo budali je odsustvo nečega dokaz da se to desilo...
Na kraju krajeva ako nisi siguran, provjeriš, postoje alati.
Ali kad nečega NEMA, onda nema...
Stalno to rade na Čengić Vili. Oduvijek.
htio je on da ugasi ali nije mogaobenzapen wrote: ↑20/02/2026 14:19Zaboli mene i za tebe a kamoli sličice kojim se igraš. Ali tebe boli istina. A istina je slijedeća. Da je Alija rahmet mu duši htio da ugasi bilo šta, ne bi bilo ni partije ti a ni petokrake. Jedini koji su gasili one što drugačije misle su ti pod petokrakom. I gasili bi takvi poput tebe opet. Samo da možete. Ali ne možete. Istina boli, znam. Boliti će još više.drug_profi wrote: ↑20/02/2026 14:11I tebi dupe bridi od mog avatara.benzapen wrote: ↑20/02/2026 13:55 Raspravljaš s likovima koji vjeruju samo u sud svoje partije, što im je osnivač onomad na sudu govorio. Nema za njih niko prava da bilo šta drugo i drugačije razmišlja i govori. Takvi bi da mogu, danas bi se vratili na jednopartijski sistem. Naravno sistem svoje partije.
SDA je ta koaj bi danas da ugasi sve druge partije, ili da ih stavi u vazalni odnos.
Samo je Bakir vrhovni poglavar, i Reis se još nešto malo pita oko vjere kad šta treba.
drug_profi wrote: ↑20/02/2026 14:14Ček ček?
Vijest namjerno plasirana da se pomisli da je Grasov vozač drogiran i bez dozvole?
Bogami ima tu i elemenata krivičnog djela.
Prema službenim evidencijama, vozač tramvaja N.K. koji je upravljao tramvajem koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći sa putničkim motornim vozilom kod Carevog mosta nije imao važeću vozačku dozvolu, tačnije vozačka dozvola mu je istekla 1. juna 2023. godine i nije podnosio zahtjev prema MUP-u KS za produženje vozačke dozvole.
Pa možeš i ti za "nedaj Bože" priletiti i povući ručnu, GRAS uskoro izbacuje igricu simulator "vožnja GRAS tramvajem - horor sa Miljacke"
Prema službenim evidencijama, vozač tramvaja N.K. koji je upravljao tramvajem koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći sa putničkim motornim vozilom kod Carevog mosta nije imao važeću vozačku dozvolu, tačnije vozačka dozvola mu je istekla 1. juna 2023. godine i nije podnosio zahtjev prema MUP-u KS za produženje vozačke dozvole.
Tu je jasno da tramvaj nije zvonio.....ostali zvukovi se cuju, bas kao i zvuk hitne pomociJovicSA wrote: ↑20/02/2026 13:55Postoji nešto što se zove "izvan razumne sumnje". Dosta toga ne možeš dokazati sa 100% sigurnošću ali može sa 98% i uvijek postoji ono par procenata koje ne možeš biti siguran. Tako je i sa ovim. Meni je interesantno da se čuje zvuk sirene od vozila hitne kada uključuje dok prilazi mjestu sa sredine rasksnice.DaysleepeR wrote: ↑20/02/2026 13:53 Kako objasniti kao malom djetetu...
Odsustvo nečega na snimku nikako ne može biti dokaz da se to nešto desilo![]()
gistro wrote: ↑20/02/2026 14:01Jebote zivot ima li vama ista da nije sda, vi si imate Stokholmski sindromtokio25 wrote: ↑20/02/2026 13:57niko nije bolje opisao sda i stanje svijesti u sda stranci nego ove recenicebenzapen wrote: ↑20/02/2026 13:55
Raspravljaš s likovima koji vjeruju samo u sud svoje partije, što im je osnivač onomad na sudu govorio. Nema za njih niko prava da bilo šta drugo i drugačije razmišlja i govori. Takvi bi da mogu, danas bi se vratili na jednopartijski sistem. Naravno sistem svoje partije.
Fakat nevjerovatno ne znas jesu li oba vozaca ustvari vozaci tramvaja samo je jedan auto vozio, jesu li oba nadrogirana, jel istekla vozacka za tramvaj ovom u autu ili ovom u tramvaju... znaci jedan od najgore napisanih clanaka ikadHakiz wrote: ↑20/02/2026 14:12Ja sam nekoliko puta pročitao članak jer je tako napisan da nije jasno da li je nadrogiran bio vozač tramvaja ili vozač automobila koji nema dozvolu, a i on je grasovac. Pa sam zaključio da je vozač automobila. A onda je sa nekim novim pisanjima sve više ličilo da je vozač tramvaja nadrogiran.
Članak je napisan kao da namjerno hoće da unese konfuziju. Kakvo nam je novinarstvo, sve je moguće, možda je naređeno da se piše tako da ne bude jasno.
Ma ja, sve sto je lose treba pripisati drugima a sto je dobro samo sebi. How Yes No !!!!!!JovicSA wrote: ↑20/02/2026 14:15 Suma sumarum, vlast i političari trebaju preuzeti najveći dio odgovornosti za dobro i loše. Ova nesreća je posljedica više okolnosti, nerada, nemara, stava "lako ćemo", "jebo to", "pusti šuplju ja znam bolje" i slično. Najveća odgovornost je na prošlim vladama, na GRAS-u i onda na kraju i na ovoj vladi aktuelnoj, sve srazmjerno.
Bas sad gledao snimak I fakat se ne cuje zvono....I hitna se cuje.....sto reko daysleeper svi znamo koliko jako tramvaj zvoni I cuo bi se....konektovan wrote: ↑20/02/2026 14:26Tu je jasno da tramvaj nije zvonio.....ostali zvukovi se cuju, bas kao i zvuk hitne pomociJovicSA wrote: ↑20/02/2026 13:55Postoji nešto što se zove "izvan razumne sumnje". Dosta toga ne možeš dokazati sa 100% sigurnošću ali može sa 98% i uvijek postoji ono par procenata koje ne možeš biti siguran. Tako je i sa ovim. Meni je interesantno da se čuje zvuk sirene od vozila hitne kada uključuje dok prilazi mjestu sa sredine rasksnice.DaysleepeR wrote: ↑20/02/2026 13:53 Kako objasniti kao malom djetetu...
Odsustvo nečega na snimku nikako ne može biti dokaz da se to nešto desilo![]()
Ne znam za to vikanje za Sebiju, al eto nek je istina. U čemu je razlika između toga i ovog što se sva kamarila oko neke nadigla da brani štetu životom?tokio25 wrote: ↑20/02/2026 14:23htio je on da ugasi ali nije mogaobenzapen wrote: ↑20/02/2026 14:19Zaboli mene i za tebe a kamoli sličice kojim se igraš. Ali tebe boli istina. A istina je slijedeća. Da je Alija rahmet mu duši htio da ugasi bilo šta, ne bi bilo ni partije ti a ni petokrake. Jedini koji su gasili one što drugačije misle su ti pod petokrakom. I gasili bi takvi poput tebe opet. Samo da možete. Ali ne možete. Istina boli, znam. Boliti će još više.drug_profi wrote: ↑20/02/2026 14:11
I tebi dupe bridi od mog avatara.
nisu bezveze generali smjenjivani i to u jeku rata samo zato jer njemu i kamarili oko njega nije odgovaralo
nije bezveze obrazovanje urusavano svih ovih godina da bi se narod zaglupio i da vicu po dvorana sebija heroina
Da to je ta sda logical...ono prestajes obnqsati vlast I vise nisi ni zasta kriv....isto kad rimljani operu ruke I kazu ja vise nemam.nista s timkakotakonikako wrote: ↑20/02/2026 14:32Ma ja, sve sto je lose treba pripisati drugima a sto je dobro samo sebi. How Yes No !!!!!!JovicSA wrote: ↑20/02/2026 14:15 Suma sumarum, vlast i političari trebaju preuzeti najveći dio odgovornosti za dobro i loše. Ova nesreća je posljedica više okolnosti, nerada, nemara, stava "lako ćemo", "jebo to", "pusti šuplju ja znam bolje" i slično. Najveća odgovornost je na prošlim vladama, na GRAS-u i onda na kraju i na ovoj vladi aktuelnoj, sve srazmjerno.
Da karikiram: osoba A ima krs auto, ne rade mu kocnice sav propao od zadnjeg tehnickog pregleda i kupi ga osobs B i u nesreci ubije covjeka i kaze kriva je osoba A, ne on koji nije provjerio stanje vozila koje je u njegovom vlasnistvu. Tako nekako.
Sve dobro meni a sve lose drugima - iako ja se pitam za sve i odlucujem o svemu i ne dam pare i fotelju nikome
![]()
mali_balon wrote: ↑20/02/2026 14:23drug_profi wrote: ↑20/02/2026 14:14Ček ček?
Bogami ima tu i elemenata krivičnog djela.Prema službenim evidencijama, vozač tramvaja N.K. koji je upravljao tramvajem koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći sa putničkim motornim vozilom kod Carevog mosta nije imao važeću vozačku dozvolu, tačnije vozačka dozvola mu je istekla 1. juna 2023. godine i nije podnosio zahtjev prema MUP-u KS za produženje vozačke dozvole.
Ja nemam stranu u sukobu. Situacija je svakako već otišla u neku stvar.mali_balon wrote: ↑20/02/2026 14:33Bas sad gledao snimak I fakat se ne cuje zvono....I gitna se cuje.....sto reko daysleeper svi znamo koliko jako tramvaj zvoni I cuo bi se....konektovan wrote: ↑20/02/2026 14:26Tu je jasno da tramvaj nije zvonio.....ostali zvukovi se cuju, bas kao i zvuk hitne pomociJovicSA wrote: ↑20/02/2026 13:55
Postoji nešto što se zove "izvan razumne sumnje". Dosta toga ne možeš dokazati sa 100% sigurnošću ali može sa 98% i uvijek postoji ono par procenata koje ne možeš biti siguran. Tako je i sa ovim. Meni je interesantno da se čuje zvuk sirene od vozila hitne kada uključuje dok prilazi mjestu sa sredine rasksnice.
Ne nego je to tvoja logika.mali_balon wrote: ↑20/02/2026 14:35Da to je ta sda logical...ono prestajes obnqsati vlast I vise nisi ni zasta kriv....isto kad rimljani operu ruke I kazu ja vise nemam.nista s timkakotakonikako wrote: ↑20/02/2026 14:32Ma ja, sve sto je lose treba pripisati drugima a sto je dobro samo sebi. How Yes No !!!!!!JovicSA wrote: ↑20/02/2026 14:15 Suma sumarum, vlast i političari trebaju preuzeti najveći dio odgovornosti za dobro i loše. Ova nesreća je posljedica više okolnosti, nerada, nemara, stava "lako ćemo", "jebo to", "pusti šuplju ja znam bolje" i slično. Najveća odgovornost je na prošlim vladama, na GRAS-u i onda na kraju i na ovoj vladi aktuelnoj, sve srazmjerno.
Da karikiram: osoba A ima krs auto, ne rade mu kocnice sav propao od zadnjeg tehnickog pregleda i kupi ga osobs B i u nesreci ubije covjeka i kaze kriva je osoba A, ne on koji nije provjerio stanje vozila koje je u njegovom vlasnistvu. Tako nekako.
Sve dobro meni a sve lose drugima - iako ja se pitam za sve i odlucujem o svemu i ne dam pare i fotelju nikome
![]()