Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
DaysleepeR wrote: ↑20/02/2026 13:53
Kako objasniti kao malom djetetu...
Odsustvo nečega na snimku nikako ne može biti dokaz da se to nešto desilo
Postoji nešto što se zove "izvan razumne sumnje". Dosta toga ne možeš dokazati sa 100% sigurnošću ali može sa 98% i uvijek postoji ono par procenata koje ne možeš biti siguran. Tako je i sa ovim. Meni je interesantno da se čuje zvuk sirene od vozila hitne kada uključuje dok prilazi mjestu sa sredine rasksnice.
Nema izvan razumne sumnje ako se ništa ne čuje.
Može jedino snimak poslužiti kao argument da nije zvonio. Jer se nikakvo zvonjenje ne čuje. Ni nalik. A čuje se sve ostalo.
De, propuštaš da nam objasniš kako je tačno Šteta kriv za nesreću?
Nemoj bježati. Nazvao sam te budalom pred ljudima, dokaži da nisi.
Ili me prijavi pa potvrdi da jesi.
Naravno da si me nazvao budalom, isto kao sto sadasnja vlast svoje birace uparno pravi budalama.....nista cudno.
Kao sto Nihad UK na reddit AMA sve nas napravi budalama
Kao sto Binči I Vildana sa kilom soli ciste grad
Šteta je kriv sto mrtvi I propali GRAS nije ugasio, nego je sa svojim dišom na celu grasa nastavio da radi sve sto su radili prije njega
Raspravljaš s likovima koji vjeruju samo u sud svoje partije, što im je osnivač onomad na sudu govorio. Nema za njih niko prava da bilo šta drugo i drugačije razmišlja i govori. Takvi bi da mogu, danas bi se vratili na jednopartijski sistem. Naravno sistem svoje partije.
niko nije bolje opisao sda i stanje svijesti u sda stranci nego ove recenice
De, propuštaš da nam objasniš kako je tačno Šteta kriv za nesreću?
Nemoj bježati. Nazvao sam te budalom pred ljudima, dokaži da nisi.
Ili me prijavi pa potvrdi da jesi.
Naravno da si me nazvao budalom, isto kao sto sadasnja vlast svoje birace uparno pravi budalama.....nista cudno.
Šteta je kriv sto mrtvi I propali GRAS nije ugasio, nego je sa svojim dišom na celu grasa nastavio da radi sve sto su radili prije njega
Raspravljaš s likovima koji vjeruju samo u sud svoje partije, što im je osnivač onomad na sudu govorio. Nema za njih niko prava da bilo šta drugo i drugačije razmišlja i govori. Ti i takvi da mogu, danas bi se vratili na jednopartijski sistem. Naravno sistem svoje partije.
Jebat ih, I njih i njihove partije, bolesnici.
Vlast koja se ponasa ko opozicija I opozicija koja lešinari nad tragedijom.
Da završim glupu diskusiju i neke insinuacije od nekakvih nepoznatih padobranaca koje nikad prije na forumu vidio nisam.
Ja ne tvrdim da je vozač kriv, da nije kriv, da je GRAS kriv, da nije kriv, da je Šteta kriv, da nije kriv.
Neka Sud utvrdi.
Ja samo kažem da se na snimku ne čuje zvonjenje tramvaja, a čuje se sve ostalo.
I činjenica je da se ne čuje.
DaysleepeR wrote: ↑20/02/2026 13:53
Kako objasniti kao malom djetetu...
Odsustvo nečega na snimku nikako ne može biti dokaz da se to nešto desilo
Postoji nešto što se zove "izvan razumne sumnje". Dosta toga ne možeš dokazati sa 100% sigurnošću ali može sa 98% i uvijek postoji ono par procenata koje ne možeš biti siguran. Tako je i sa ovim. Meni je interesantno da se čuje zvuk sirene od vozila hitne kada uključuje dok prilazi mjestu sa sredine rasksnice.
Nema izvan razumne sumnje ako se ništa ne čuje.
Može jedino snimak poslužiti kao argument da nije zvonio. Jer se nikakvo zvonjenje ne čuje. Ni nalik. A čuje se sve ostalo.
Ja govorim šta postoji u sudskoj praksi. Ovaj snimak može vrlo lako da opovrgne izjave svedokinje jer čuje se i zvuk sirene sanitetskog vozila na sredini rasksnice kada ga aktvira. Govorim upravo to da bi bilo logično da se čuje i zvuk zvona tramvaja barem udaljeno i vrlo tiho.
Raspravljaš s likovima koji vjeruju samo u sud svoje partije, što im je osnivač onomad na sudu govorio. Nema za njih niko prava da bilo šta drugo i drugačije razmišlja i govori. Takvi bi da mogu, danas bi se vratili na jednopartijski sistem. Naravno sistem svoje partije.
Jebote zivot ima li vama ista da nije sda, vi si imate Stokholmski sindrom
Dimu1927 wrote: ↑20/02/2026 14:01
Ovaj nadrogirani vozac tramvaja nije vozio ovaj tramvaj nego ovo auto u udesu medjutim istekla mu je vozacka za upravljanje tramvajem...
Nevjerovatno koje novinarstvo naslov vozac tramvaja drogiran a on auto vozio
Ovaj nadrogirani vozac tramvaja nije vozio ovaj tramvaj nego ovo auto u udesu medjutim istekla mu je vozacka za upravljanje tramvajem...
ma nema sanse da je tako. Jebi mi sve ako to bude tako, onda smo kolektivno umobolni, svi bez izuzetka.
benzapen wrote: ↑20/02/2026 13:55
Jebote zivot ima li vama ista da nije sda, vi si imate Stokholmski sindrom
ima sve sto nije sda je van bih u bih nazalost sve je sda dnk
ja imamm tokijski sindrom ne mirisem ove nisam za sda ali
ti mozda i nisi per se za sda ali naginjes na njih svojim pisanjem pa je to vejrovatno neznanje naivnost ili korist cetvrto ne moze nikako biti
Prema službenim evidencijama, vozač tramvaja N.K. koji je upravljao tramvajem koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći sa putničkim motornim vozilom kod Carevog mosta nije imao važeću vozačku dozvolu, tačnije vozačka dozvola mu je istekla 1. juna 2023. godine i nije podnosio zahtjev prema MUP-u KS za produženje vozačke dozvole.
Vozačka dozvola za vozača tramvaja izdaje se na period od tri godine.
Vozač tramvaja N.K. imao je vozačku dozvolu sa rokom važenja od 01.06.2020. do 01.06.2023. godine.
Last edited by JovicSA on 20/02/2026 14:05, edited 1 time in total.
ma nema sanse da je tako. Jebi mi sve ako to bude tako, onda smo kolektivno umobolni, svi bez izuzetka.
ma ni ja ne vjerujem da je tako
sta ima ko pitati vozaca auta ima li polozeno za tramvaj sve i da jeste bio vozac tramvaja
Kad je SDA bila u jednopartijskom sistemu ? Usred rata si imao ljude iz opozicije u vlasti, pa čak i relativnu slobodu medija. Vi staljinisti bi ugasili svaku kritiku da možete, svaki pomen na bilo šta, što remeti ono što vi želite da prikažete društvu. Međutim, to vrijeme je neumitno ostalo iza, i nikad se neće vratiti. Ma koliko se drugovi budete trudili.
DaysleepeR wrote: ↑20/02/2026 14:00
Da završim glupu diskusiju i neke insinuacije od nekakvih nepoznatih padobranaca koje nikad prije na forumu vidio nisam.
Ja ne tvrdim da je vozač kriv, da nije kriv, da je GRAS kriv, da nije kriv, da je Šteta kriv, da nije kriv.
Neka Sud utvrdi.
mali_balon wrote: ↑20/02/2026 14:06
A pitanje je da li se taj snimak iz auta.moze koristiti kao dokazni materijal...
To odlučuje sudija, može naravno ali i ne mora...zavisi. Ja kada sam imao sudar dobro mi je došao snimak kamere iako je policijac rekao kao ništa to, to ne važi. Reko molim te vi upišite u izvještaj da ja posjedujem snimak dash kamere i važio je. Znači bitno je kod takvih situacija insistirati da se unese u zapisnik da postoji snimak, sve ostalo nije do policije da određuje šta jeste a šta nije validno.
Kad je SDA bila u jednopartijskom sistemu ? Usred rata si imao ljude iz opozicije u vlasti, pa čak i relativnu slobodu medija. Vi staljinisti bi ugasili svaku kritiku da možete, svaki pomen na bilo šta, što remeti ono što vi želite da prikažete društvu. Međutim, to vrijeme je neumitno ostalo iza, i nikad se neće vratiti. Ma koliko se drugovi budete trudili.
Ti stvarno samo nastavljas opisivati vladavinu sda
Samo nastavi dobro ti ide
I tebi dupe bridi od mog avatara.
Neka, zato i jest tu. To mu je svrha, to najbolje radi.
SDA je ta koaj bi danas da ugasi sve druge partije, ili da ih stavi u vazalni odnos.
Samo je Bakir vrhovni poglavar, i Reis se još nešto malo pita oko vjere kad šta treba.
Prvo, ovdje diskutuju ljudi koji očigledno nisu iz Sarajeva i nisu nikad čuli kako glasno tramvaj zvoni.
Drugo, zvono na tramvaju se ne pali dugmetom pa da zvoni dok držiš prst na njemu, već je u pitanju prekidač i tramvaj zvoni dokle god je prekidač upaljen, što će reći ako ga je upalio pa onda mahao i onda pokušao povući kočnicu i onda pao, zvono bi zvonilo sve dok ne bi nestalo struje.
Dakle zvonio bi dok je izlijetao.
Dok se ne pojavi snimak koji tačno pokazuje da je zvonio, tramvaj nije zvonio.
Ja sam nekoliko puta pročitao članak jer je tako napisan da nije jasno da li je nadrogiran bio vozač tramvaja ili vozač automobila koji nema dozvolu, a i on je grasovac. Pa sam zaključio da je vozač automobila. A onda je sa nekim novim pisanjima sve više ličilo da je vozač tramvaja nadrogiran.
Članak je napisan kao da namjerno hoće da unese konfuziju. Kakvo nam je novinarstvo, sve je moguće, možda je naređeno da se piše tako da ne bude jasno.
DaysleepeR wrote: ↑20/02/2026 14:00
Neka Sud utvrdi.
“Priznajem samo sud svoje partije” - JB Tito
Ja priznajem samo ono što čujem i vidim.
Samo budali je odsustvo nečega dokaz da se to desilo...