De, propuštaš da nam objasniš kako je tačno Šteta kriv za nesreću?
Nemoj bježati. Nazvao sam te budalom pred ljudima, dokaži da nisi.
Ili me prijavi pa potvrdi da jesi.
tu i tamo ubace nekog poštenog čovjeka, ali ti brzo skontaju koliko je sati i bježetokio25 wrote: ↑20/02/2026 10:05zato rekoh mozda je neki i imao dobre namjere al nije uspio ili se samo prilagodio situacijiJoseMujica wrote: ↑20/02/2026 09:53ma kakve crne dobre namjere...svako javno preduzeće zajašu ko babovinu i gledaju kako će se namirititokio25 wrote: ↑20/02/2026 09:44
upravo tako svi nastavili do danas
mozda je neki direktor imao i dobre namjere al se nije moglo protiv sistema uspostavljenog u grasu toliko godina
jutros cuh himzanija pa ne znam da li sam pogresno cuo ili se odnosilo na nesto drugo pa je moguce da grijesim nesto
ako je on jos uvijek neko i nesto u grasu onda je sve jasno
GRAS je sada pod lupom zbog nesreće i GRAS će se zaboraviti čim opet najebemo s nečim drugim, jednako truhlim
40 cm snijega, u gradu koji je bio domaćin zimske olimpijade, blokiralo čitav grad
teško je naći javno preduzeće u Sarajevu koje nije raspadnuto, a ovi će sve to fakturisati SDA, a SDA njima i tako se možemo do besvjesti vrtiti u krug
prava je činjenica da niko od njih nije ništa drugo radio, do gledao đe će se rastaliti![]()
I to vlada koja je grasu obezbijedila uslove ko nikad do sad, ali dzaba kad su tamo uhljebljena nesposobna stoka.Laplace wrote: ↑20/02/2026 12:46Zato što se sve vrijeme pokušava krivica sa stvarnih krivaca prebaciti na Štetu. Gdje su protesti ispred GRAS-a? Gdje je traženje odgovornosti od GRAS-ovim servisera, menadžera i vozača? Nigdje, samo "dolje vlada".Drug Saban wrote: ↑20/02/2026 12:30 Zasto konstantni strah od SDA, kao prvo ako bi pravosudje koje je jedino i nadlezno, uradilo posao odnosno da ih neko konacno prisili na to, i ako bi bili kaznjeni pravi krivci pa valjda je to veliki poen za Trojku.
Jedino ako je krivac neko od Trojkinih politicara, pa oni to znaju, i pokusavaju se sakriti. Sto je tesko vjerovati jer nije Steta potpisivao naloge u GRASu, i radio remont kocnica.
Rjesavanje ovog tragicnog slucaja moze samo donijeti poene Trojki, a nerjesavanje e u tom slucaju SDA hajruje.
Jasno je kao dan sto je ciniti. Ako zataskavaju, sebe stite, a onda je SDA u pravu na zalost.
Kako ne moze.Ateista wrote: ↑20/02/2026 12:39
Rjesavanje ovog slucaja ni na koji nacin ne moze nastetiti trojki, ne znam odakle uopste ta ideja i odakle prica o zataskavanju?
Istraga i vjestacenja su u toku, tek kad bude konkretnih rezultata mozemo komentarisati da li neko nesto pokusava zataskati.
Kako god, prava krivica moze biti samo unutar samog grasa, mala je sansa da neko od politicara moze imati krivicnu odgovornost za ovako nesto, a sam Steta je vec govorio kakvo je stanje zateknuto u grasu i sigurno da nema razloga da nekoga tu stiti.
Ministar moze imati odgovornost samo ako se dokaze da je direktor grasa ukazivao na probleme ministru, da trazi finansije da se to rijesi ili tako nesto, a ovaj ga izignorisao. U tako nesto sumnjam, ali to ne jedna od rijetkih teoretski mogucih situacija da ministar ima krivicnu odgovornost za ovu nesrecu.drug_profi wrote: ↑20/02/2026 12:49Istraga samo može odvesti vozača i ljude iz Grasa u zatvor. Ne može ni jednog ministra.Drug Saban wrote: ↑20/02/2026 12:34 Koje istrage, one sto jedan dan kaze "snimci sa kamere su izuzeti" pa drugi dan "nema snimaka, kamera ne radi".
Kakva je to istraga i sta bi mi trebali misliti o njoj.
Dakle jedino dupe koje se može čuvati sabotažom istrage je jedna ili više osoba iz Grasa.
Međutim neko će morati platiti mrtvu glavu. Vozač, ako se ne dokaže nesipravnost.
Serviser, šef održavanja i ko još sve u Grasu, ako se dokaže neispravnost kontaktora koji je slijepio u kritičnom momentu, jer mora postojati još sigurnosnih sistema koji obuzdavaju taj kvar.
Ako je nešto od toga propustio uraditi vozač, opet je on kriv.
Ako je nešto propustio uraditi serviser, on nosi dio krivice.
Ali vozač je tu najvjerovatniji krivac na kraju. Dijelom ili poptuno, zavisi samo od dokaza koji će se naći njemu u prilog.
da i Vlada koja je propustila kontrolisati i urediti šta se tamo dešava....zadnji put revizija u GRAS ušla ima skoro 10 godina...zadnji Izvještaj o radu GRAS-a bio na Skupštini prije 5 godina itd.Ateista wrote: ↑20/02/2026 12:51I to vlada koja je grasu obezbijedila uslove ko nikad do sad, ali dzaba kad su tamo uhljebljena nesposobna stoka.Laplace wrote: ↑20/02/2026 12:46Zato što se sve vrijeme pokušava krivica sa stvarnih krivaca prebaciti na Štetu. Gdje su protesti ispred GRAS-a? Gdje je traženje odgovornosti od GRAS-ovim servisera, menadžera i vozača? Nigdje, samo "dolje vlada".Drug Saban wrote: ↑20/02/2026 12:30 Zasto konstantni strah od SDA, kao prvo ako bi pravosudje koje je jedino i nadlezno, uradilo posao odnosno da ih neko konacno prisili na to, i ako bi bili kaznjeni pravi krivci pa valjda je to veliki poen za Trojku.
Jedino ako je krivac neko od Trojkinih politicara, pa oni to znaju, i pokusavaju se sakriti. Sto je tesko vjerovati jer nije Steta potpisivao naloge u GRASu, i radio remont kocnica.
Rjesavanje ovog tragicnog slucaja moze samo donijeti poene Trojki, a nerjesavanje e u tom slucaju SDA hajruje.
Jasno je kao dan sto je ciniti. Ako zataskavaju, sebe stite, a onda je SDA u pravu na zalost.
Mozda si u pravu. A mozda i nisi.Drug Saban wrote: ↑20/02/2026 12:34 Koje istrage, one sto jedan dan kaze "snimci sa kamere su izuzeti" pa drugi dan "nema snimaka, kamera ne radi".
Kakva je to istraga i sta bi mi trebali misliti o njoj.
Može naštetiti na taj način to je tačno.zdruzdjo wrote: ↑20/02/2026 12:52Kako ne moze.Ateista wrote: ↑20/02/2026 12:39
Rjesavanje ovog slucaja ni na koji nacin ne moze nastetiti trojki, ne znam odakle uopste ta ideja i odakle prica o zataskavanju?
Istraga i vjestacenja su u toku, tek kad bude konkretnih rezultata mozemo komentarisati da li neko nesto pokusava zataskati.
Kako god, prava krivica moze biti samo unutar samog grasa, mala je sansa da neko od politicara moze imati krivicnu odgovornost za ovako nesto, a sam Steta je vec govorio kakvo je stanje zateknuto u grasu i sigurno da nema razloga da nekoga tu stiti.
Ovi iz trojke su postavili lika da bude direktor gras-a. Koliko sam cuo od raje sa ilidze, lik je bio revizor. ne tvrdim nista.
Uglavnom, direktor kroji radna mjesta unutar svoje firme.
Dovoljno je da je postavio nekog politicki podobnog a nesposobnog sefa da nadgleda nesto u servisnom djelu firme i eto ga.
Nek jedan majstor nije nesto adekvatno uradio, a on potpisao da je dobro, i eto ga. Rusi se kula od karata tim tokom.
E sad svi se vade kako su zatekli ovo-ono u gras-u. Kupis auto polovno, pa mu zamjenis ulje i kocinice. neces voziti ako je u losem stanju.
Stvarno mi nije jasno jesam li ja debil, ili su drugi? Je li tesko skontati izjavu gdje kazu da su izuzeli snimke, znaci snimac i snimke, a onda vjestacenjem ustanovljeno da snimaka od 29.11 nema?Drug Saban wrote: ↑20/02/2026 12:34 Koje istrage, one sto jedan dan kaze "snimci sa kamere su izuzeti" pa drugi dan "nema snimaka, kamera ne radi".
po kom osnovu smatraš da trojka ima toliki uticaj na tužilaštvo i sud, kada je nedavno Asim Sarajlić oslobođen jer jedino sudinica nije mogla čuti o čemu se pričalo na snimku.Drug Saban wrote: ↑20/02/2026 12:30 Zasto konstantni strah od SDA, kao prvo ako bi pravosudje koje je jedino i nadlezno, uradilo posao odnosno da ih neko konacno prisili na to, i ako bi bili kaznjeni pravi krivci pa valjda je to veliki poen za Trojku.
A sta bi trebalo da se uradi u tom slucaju? Da on ode, a da ga S(j)ebija zamijeni jer je nekad pocela pohadjati i predavanja iz hitne pomoci zrtvama u saobracajnim nesrecama? Ili da se ne pojavi na poslu, a da potpisivanje dokumenata povjeri AI ?gistro wrote: ↑20/02/2026 12:46Podvala je ova kvazi ostavka, jer ce biti u teh mandatu do izboradrndalo wrote: ↑20/02/2026 12:34Naravno da je podvala, zasto? Ostavke su (po)date, mozda cak i 1.put u istoriji BiH, zbog objektivne odgovornosti, makaer i 2 dana prekasno. Jos cekamo da SDA prvi put u istoriji, makar i sa 18 godina kasnjenja podnese 1 ostavku na bilo sta...
Sta ne bi bila podvala ? da podnesu jos 12 ostavki unaprijed (pre-paid) za svaki slucaj u buducnosti?
Valjda ljudi ne kontaju kako rade snimači. Snimač čuva snimke određeni broj dana, kad popuni kapacitet briše najstarije da ima prostora za nove i tako redom. Snimaka ima, ali nema od toga dana jer je ili bio kvar ili neko isključio snimač. U oba slučaja je krivica GRAS-a.adnante wrote: ↑20/02/2026 13:01Stvarno mi nije jasno jesam li ja debil, ili su drugi? Je li tesko skontati izjavu gdje kazu da su izuzeli snimke, znaci snimac i snimke, a onda vjestacenjem ustanovljeno da snimaka od 29.11 nema?Drug Saban wrote: ↑20/02/2026 12:34 Koje istrage, one sto jedan dan kaze "snimci sa kamere su izuzeti" pa drugi dan "nema snimaka, kamera ne radi".
Ne kontam kako kontate da se snimak izuzima? Dodje tuzioc, pregleda na displeju i onda skine to sebi na cd?
Znaci izuzeli snimke, a dalje vjestacenjem ustanovili da nema snimka koji se trazi i o tome sada informisali. Sta je tu nejasno?
To je jasno samo problem je što snimač ne radi nikako od 25 novembra mislim, kada je zabilježen zadnji snimak. Hajde par dana da nije radio dok se ne popravi ili zamijeni mada je i to previše. Kada hoće nesreća...Laplace wrote: ↑20/02/2026 13:10Valjda ljudi ne kontaju kakor ade snimači. Snimač čuva snimke određeni broj dana, kad popuni kapacitet briše najstarije da ima prostora za nove i tako redom. Snimaka ima, ali nema od toga dana jer je ili bio kvar ili neko isključio snimač. U oba slučaja je krivica GRAS-a.adnante wrote: ↑20/02/2026 13:01Stvarno mi nije jasno jesam li ja debil, ili su drugi? Je li tesko skontati izjavu gdje kazu da su izuzeli snimke, znaci snimac i snimke, a onda vjestacenjem ustanovljeno da snimaka od 29.11 nema?Drug Saban wrote: ↑20/02/2026 12:34 Koje istrage, one sto jedan dan kaze "snimci sa kamere su izuzeti" pa drugi dan "nema snimaka, kamera ne radi".
Ne kontam kako kontate da se snimak izuzima? Dodje tuzioc, pregleda na displeju i onda skine to sebi na cd?
Znaci izuzeli snimke, a dalje vjestacenjem ustanovili da nema snimka koji se trazi i o tome sada informisali. Sta je tu nejasno?
Možda snimci sa vanjskih kamera mogu koliko toliko razjasniti situaciju. Možda neka može vidjeti gdje je vozač ispao sa sjedišta i slično. Također može vidjeti koliko je bilo osoba na stajalištu u trenutku nesreće i razjasniti izjave svjedoka. Tipa lupam sada, ako je uzeto 10 izjava svjedoka sa stjališta a na snimcima se vidi sedmero ljudi onda troje su dali lažne izjave zbog nekoga ili nečega a to bi ako se ne varam trebalo biti krivično djelo?drug_profi wrote: ↑20/02/2026 13:18 Nedostatak snimka može zaštititi vozača samo.
Jer se kvar može dokazati na druge načine.
U ovim okolonostima samo izjava vozača i svjedoka treba da se poklope najvećim djelom, i ako ni jedna druga kamera ne može osporiti te izjave, one će biti cijenjene kao istina.
To je ispričala ona djevojka na FACE TV u telefonskom interviju, ja izjave drugih svjedoka nisam čuo ni čitao a volio bih da jedam. Njena izjava je meni sumnjiva iz razloga jer je u uvodu rekla da je krenula na posao da bi onda rekla pred kraj da je iza nesreće otišla kući i da je saznala da je Erdoan poginuo. Izjava vrlo štura, najviše je govorila kako je u šoku što je i razumljivo, ali ja lično sumnjam u njenu izjavu. Od nje smo saznali da je vozač zvonio i mahao rukama te da je Ela telefonirala a da je možda Erdoan imao slušalice ali ne zna, nije sigurna. Baš tako je izjavila. Ne znam zašto nemamo i izjave drugih svjedoka koji su stajali na stanici i u neposrednoj blizini. Vjerovatno naš narod većinski razmišlja na način "neću da se petljam", "nemoj mene sa sudom i policijom"...itd.drug_profi wrote: ↑20/02/2026 13:26 Navodno, ovako sam čuo priče:
Bilo je više ljudi na stanici i obratili su pažnju na zvučni signal tramvaja i uspjeli pobjeći. Ella je gledala u telefon navodno, a Erdoan je imao slušalice.
Unaprijed se ograđujem, ne znam da li je istina i ovime ne želim da povrijedim ničije osjećaje. Stvar je još uvijek da je ovo otovrena rana na duši grada. Trebaće vremena da prođe da se o njoj priča bez emocija.
Kako je stigao da maše, a nije stigao da odspoji pantograf npr.JovicSA wrote: ↑20/02/2026 13:31To je ispričala ona djevojka na FACE TV u telefonskom interviju, ja izjave drugih svjedoka nisam čuo ni čitao. Njena izjava je meni sumnjiva iz razloga jer je u uvodu rekla da je krenula na posao da bi onda rekla pred kraj da je iza nesreće otišla kući i da je saznala da je Erdoan poginuo. Izjava vrlo štura, najviše je govorila kako je u šoku što je i razumljivo, ali ja lično sumnjam u njenu izjavu. Od nje smo saznali da je vozač zvonio i mahao rukama te da je Ela telefonirala a da je možda Erdoan imao slušalice ali ne zna, nije sigurna. Baš tako je izjavila.drug_profi wrote: ↑20/02/2026 13:26 Navodno, ovako sam čuo priče:
Bilo je više ljudi na stanici i obratili su pažnju na zvučni signal tramvaja i uspjeli pobjeći. Ella je gledala u telefon navodno, a Erdoan je imao slušalice.
Unaprijed se ograđujem, ne znam da li je istina i ovime ne želim da povrijedim ničije osjećaje. Stvar je još uvijek da je ovo otovrena rana na duši grada. Trebaće vremena da prođe da se o njoj priča bez emocija.