SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

gistro

#104276 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by gistro »

drug_profi wrote: 20/02/2026 11:56 Zeleni termiti sa satelitima prvo zele svima da ogade svaku opoziciju, da bi izalznost bila sto manja, gdje uz svoju sigurnu vojksu galasaca i IVZ onda dobijaju dovoljno da budu vlast.

Znaci mora se nekako ogaditi Trojka. Najbolje udariti po onome što je najuspješnije kod Trojke. Minsitarstvo saobraćaja U KS i njegov ministar.
Samo budala ovo ne vidi i samo budala nasjeda na ovu podvalu.
Podvalu?

Decko poginuo, curica ostala bez noge.....podvalu jel?

Gadite mi se vise od zelenih govana
drug_profi

#104277 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Mogu biti AP duž cijele mreže na stubovima i da je kamera uvijek u wifi mreži povezana na server. Pa ne voze tramvaji nikud dalje od pruge i kontaktne mreže.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#104278 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

ako bar 10 ljudi iz GRASa ovdje ne zaradi robije, neće me niko ubijediti da nije u pitanju sabotaža.

majstori, inženjeri, šefovi, uprava. i za ovaj nesretni tramvaj, i za sve ostale ako su pokvarene puštali u promet. ako je ikada bila prilika, to je sada da se ovo preduzeće definitivno ugasi, jer sumnjam da bi iko sada zaplakao za njim.

isto mi nije jasan ni Šteta. trebao bi da visi po TVu i demantuje gomilu gluposti koje isplivavaju.
drug_profi

#104279 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

gistro wrote: 20/02/2026 12:02
drug_profi wrote: 20/02/2026 11:56 Zeleni termiti sa satelitima prvo zele svima da ogade svaku opoziciju, da bi izalznost bila sto manja, gdje uz svoju sigurnu vojksu galasaca i IVZ onda dobijaju dovoljno da budu vlast.

Znaci mora se nekako ogaditi Trojka. Najbolje udariti po onome što je najuspješnije kod Trojke. Minsitarstvo saobraćaja U KS i njegov ministar.
Podvalu?

Hajd sad te prozivam kad si mi rekao tako, budi muško, objasni fino kako je Šteta kriv za nesreću?
Pošto ja tebi evo kažem da si budala.
Ti me sad prijavi pa to potvrdi, ili objasni da nisi budala.
Ateista

#104280 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Podvalu?

Jos jedan ko fol neutralan. :lol:
moimoi

#104281 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

Chmoljo wrote: 20/02/2026 12:03 ako bar 10 ljudi iz GRASa ovdje ne zaradi robije, neće me niko ubijediti da nije u pitanju sabotaža.

majstori, inženjeri, šefovi, uprava. i za ovaj nesretni tramvaj, i za sve ostale ako su pokvarene puštali u promet. ako je ikada bila prilika, to je sada da se ovo preduzeće definitivno ugasi, jer sumnjam da bi iko sada zaplakao za njim.

isto mi nije jasan ni Šteta. trebao bi da visi po TVu i demantuje gomilu gluposti koje isplivavaju.
Cini mi se rece da su ga tako advokati savjetovali.
Laplace

#104282 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

konektovan wrote: 20/02/2026 10:17
svesuper25 wrote: 20/02/2026 10:15 Zato u subotu u 12 h idu jos jaci protesti.Ovu omladina je nestranacka.Zaboli njih za botove,stranke i partije.Hvala Bogu da je tako.I sigurno ta omladina ne cita botovsko branjene po forumima.Uzlaud vam trud sviraci.Mladog Erdouana vise nema, a vi idalje branite nekakve ministre ,partije.Pa ocitio imate nekakvu korist od njih.Kao da su Tito i Emerik Blum zajedno u tim partijama.Dizete ih u nebesa.Nece vam to vise proc.Dolazi novo doba.
Koje novo doba, zeleno??
Znači, zeleno nam se piše. Biće nekad 2028. pisanja o starim Stadlerovim tramvajima, koji su već odavno za smeće.
mali_balon

#104283 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

moimoi wrote: 20/02/2026 12:14
Chmoljo wrote: 20/02/2026 12:03 ako bar 10 ljudi iz GRASa ovdje ne zaradi robije, neće me niko ubijediti da nije u pitanju sabotaža.

Upravo trebalo je od petka svaki dan da bude press.konferencija....kazem treba neko da im samar opali a to ce uraditi sda u oktobru
Laplace

#104284 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

svesuper25 wrote: 20/02/2026 10:21
konektovan wrote: 20/02/2026 10:17
svesuper25 wrote: 20/02/2026 10:15 Zato u subotu u 12 h idu jos jaci protesti.Ovu omladina je nestranacka.Zaboli njih za botove,stranke i partije.Hvala Bogu da je tako.I sigurno ta omladina ne cita botovsko branjene po forumima.Uzlaud vam trud sviraci.Mladog Erdouana vise nema, a vi idalje branite nekakve ministre ,partije.Pa ocitio imate nekakvu korist od njih.Kao da su Tito i Emerik Blum zajedno u tim partijama.Dizete ih u nebesa.Nece vam to vise proc.Dolazi novo doba.
Koje novo doba, zeleno??
Ne pravi se budala,samo trojkini fanovi prozivaju nekakve zelene.Nece narod ni zelene ,a ni lazne crvene.Kako vam to vise nije jasno.Dolaze nove generacije.Mladi prije nisu glasali,a sad ce itekako izac glasat.Odzvonilo vam je,Uzalud vam silni spinovi.
aha, dolaze nam vanzemaljci da riješe sve probleme i uvedu sveopšte blagostanje.
Laplace

#104285 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

drndalo wrote: 20/02/2026 10:29
svesuper25 wrote: 20/02/2026 10:15Dolazi novo doba.
Novo doba:

Image
Još 30 najtežih godina zajedno.
tokio25

#104286 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

ima smisla jer ako ce pokrenuti tuzbu bilo kakvu to sve sto bi ispricao su dokazi
ili su mozda vec dokazi za ovo sto je podignuta optuznica za njih 54 ako se ne varam
Drug Saban

#104287 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Drug Saban »

Zasto konstantni strah od SDA, kao prvo ako bi pravosudje koje je jedino i nadlezno, uradilo posao odnosno da ih neko konacno prisili na to, i ako bi bili kaznjeni pravi krivci pa valjda je to veliki poen za Trojku.

Jedino ako je krivac neko od Trojkinih politicara, pa oni to znaju, i pokusavaju se sakriti. Sto je tesko vjerovati jer nije Steta potpisivao naloge u GRASu, i radio remont kocnica.

Rjesavanje ovog tragicnog slucaja moze samo donijeti poene Trojki, a nerjesavanje e u tom slucaju SDA hajruje.

Jasno je kao dan sto je ciniti. Ako zataskavaju, sebe stite, a onda je SDA u pravu na zalost.
tokio25

#104288 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

a zasto se odmah smatra da se zataskava?
mozda zataskavaju radncii grasa jer bi inace isplivao prljav ves firme pa bi ko zna koliko tuzbi i zatvorskih kazni dobili od cistacice do direktora vjerovatno
a i zasto odmah to zataskavanje kad znamo da se ovaj slucaj ne moze rijesiti za 5 dana nego ce mozda proci i mjeseci da se sve slozi da se vidi sta je bilo i kako se radilo
drug_profi

#104289 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Drug Saban wrote: 20/02/2026 12:30 Rjesavanje ovog tragicnog slucaja moze samo donijeti poene Trojki, a nerjesavanje e u tom slucaju SDA hajruje.
A vidiš li ko zapravo upire da se skrene pažnja sa istrage i da se presuda donese na ulici?
drndalo

#104290 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drndalo »

Podvalu?

Naravno da je podvala, zasto? Ostavke su (po)date, mozda cak i 1.put u istoriji BiH, zbog objektivne odgovornosti, makar i 2 dana prekasno. Jos cekamo da SDA prvi put u istoriji, makar i sa 18 godina kasnjenja podnese 1 ostavku na bilo sta...

Sta ne bi bila podvala ? da podnesu jos 12 ostavki unaprijed (pre-paid) za svaki slucaj u buducnosti?
Last edited by drndalo on 20/02/2026 12:55, edited 1 time in total.
Drug Saban

#104291 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Drug Saban »

Koje istrage, one sto jedan dan kaze "snimci sa kamere su izuzeti" pa drugi dan "nema snimaka, kamera ne radi".

Kakva je to istraga i sta bi mi trebali misliti o njoj.
nekome

#104292 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nekome »

MRLJA :pisnuo:
Laplace

#104293 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

dr_Evil wrote: 20/02/2026 11:51
Laplace wrote: 20/02/2026 11:49
suspect_zero wrote: 20/02/2026 00:31

Hvala Bogu pa te rijetko sta zaboli pa nemas potrebu ici doktoru. To je tako stresno radi samog puta da dodjes do dr., prvo ambulanta koja radi-ne radi, zivkaj i zakazuj i čekaj, onda u DZ i opet čekaj, u medjuvremenu vazda neko nesto fuli ili uputnicu, ili ne zna gdje da te upiti ili nesto oko th., a jos ako trebas u neku od klinika tu nastane picvajz...radije na svoju ruku roknem nešto, jer ovako je kidanje živaca.
Odem doktoru zbog glavobolje. U čekaonici dobijem još sedam boleština i želju da sam sebe do smrti izbodem čačkalicom.
skoro 40 godina nisam znao sta je glavobolja, niti sam 2 puta u zivotu uzeo nesto protiv bola. Kad me sasjeklo 5 mjeseci ne prestaje glavobolja... ebi ga. I ja sam se smijao ljudima onomad :D
Ja sam znao satima da trpim glavobolju da bih na kraju popio tabletu i skontao da sam bio budala i uzalud trpio. Uglavnom poslije četrdesete, vjerovatno genetski uslovljeno.
Ateista

#104294 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Drug Saban wrote: 20/02/2026 12:30 Zasto konstantni strah od SDA, kao prvo ako bi pravosudje koje je jedino i nadlezno, uradilo posao odnosno da ih neko konacno prisili na to, i ako bi bili kaznjeni pravi krivci pa valjda je to veliki poen za Trojku.

Jedino ako je krivac neko od Trojkinih politicara, pa oni to znaju, i pokusavaju se sakriti. Sto je tesko vjerovati jer nije Steta potpisivao naloge u GRASu, i radio remont kocnica.

Rjesavanje ovog tragicnog slucaja moze samo donijeti poene Trojki, a nerjesavanje e u tom slucaju SDA hajruje.

Jasno je kao dan sto je ciniti. Ako zataskavaju, sebe stite, a onda je SDA u pravu na zalost.
Rjesavanje ovog slucaja ni na koji nacin ne moze nastetiti trojki, ne znam odakle uopste ta ideja i odakle prica o zataskavanju?
Istraga i vjestacenja su u toku, tek kad bude konkretnih rezultata mozemo komentarisati da li neko nesto pokusava zataskati.

Kako god, prava krivica moze biti samo unutar samog grasa, mala je sansa da neko od politicara moze imati krivicnu odgovornost za ovako nesto, a sam Steta je vec govorio kakvo je stanje zateknuto u grasu i sigurno da nema razloga da nekoga tu stiti.
Ateista

#104295 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Drug Saban wrote: 20/02/2026 12:34 Koje istrage, one sto jedan dan kaze "snimci sa kamere su izuzeti" pa drugi dan "nema snimaka, kamera ne radi".

Ne postoji mogucnost da je izuzeta kamera i tek onda ustanovljeno da ne radi? Ako kamera postoji fizicki, prvi korak je da se ona preuzme, pa onda procjerava ima li sta na njoj. Kad su rekli "snimci", vjerovatno se mislilo na kameru uz pretpostavku da su ista radi i da su tu snimci.
Drug Saban

#104296 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Drug Saban »

Vidjecemo uskoro, hoce li iko biti kaznjen ili ce se sve gurnuti pod tepih "slucajnosti i greske".

Mi imamo toliko zataskanih slucajeva da je paranoja sasvim opravdana. Niko vise ne vjeruje BiH sudstvu, posljednicno ni politicarima.

Kazem uskoro, jer valjda vjestacenje i istraga nece trajati 3 mjeseca, nije pao spejssatl vec tramvaj.
gistro

#104297 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by gistro »

drndalo wrote: 20/02/2026 12:34

Podvalu?

Naravno da je podvala, zasto? Ostavke su (po)date, mozda cak i 1.put u istoriji BiH, zbog objektivne odgovornosti, makaer i 2 dana prekasno. Jos cekamo da SDA prvi put u istoriji, makar i sa 18 godina kasnjenja podnese 1 ostavku na bilo sta...

Sta ne bi bila podvala ? da podnesu jos 12 ostavki unaprijed (pre-paid) za svaki slucaj u buducnosti?
Podvala je ova kvazi ostavka, jer ce biti u teh mandatu do izbora
Laplace

#104298 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Drug Saban wrote: 20/02/2026 12:30 Zasto konstantni strah od SDA, kao prvo ako bi pravosudje koje je jedino i nadlezno, uradilo posao odnosno da ih neko konacno prisili na to, i ako bi bili kaznjeni pravi krivci pa valjda je to veliki poen za Trojku.

Zato što se sve vrijeme pokušava krivica sa stvarnih krivaca prebaciti na Štetu. Gdje su protesti ispred GRAS-a? Gdje je traženje odgovornosti od GRAS-ovim servisera, menadžera i vozača? Nigdje, samo "dolje vlada".
moimoi

#104299 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

mali_balon wrote: 20/02/2026 12:25

Upravo trebalo je od petka svaki dan da bude press.konferencija....kazem treba neko da im samar opali a to ce uraditi sda u oktobru
Nemamo mi nazalost “krizni pr”. A advokat, logicno, savjetuje kako je njemu najlakse.
Ovako bi pravnici morali biti u komunikaciji sa pr.. sto ocigledno nisu.
drug_profi

#104300 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Drug Saban wrote: 20/02/2026 12:34 Koje istrage, one sto jedan dan kaze "snimci sa kamere su izuzeti" pa drugi dan "nema snimaka, kamera ne radi".

Istraga samo može odvesti vozača i ljude iz Grasa u zatvor. Ne može ni jednog ministra.
Dakle jedino dupe koje se može čuvati sabotažom istrage je jedna ili više osoba iz Grasa.
Međutim neko će morati platiti mrtvu glavu. Vozač, ako se ne dokaže nesipravnost.
Serviser, šef održavanja i ko još sve u Grasu, ako se dokaže neispravnost kontaktora koji je slijepio u kritičnom momentu, jer mora postojati još sigurnosnih sistema koji obuzdavaju taj kvar.
Ako je nešto od toga propustio uraditi vozač, opet je on kriv.
Ako je nešto propustio uraditi serviser, on nosi dio krivice.
Ali vozač je tu najvjerovatniji krivac na kraju. Dijelom ili poptuno, zavisi samo od dokaza koji će se naći njemu u prilog.
Post Reply