https://www.klix.ba/biznis/privreda/vel ... /251125080
nemoj mi neki jesu, jesu i oni koji rade nedjeljom, oni koji su nebitni ocigledno, pekare, pumpe, kladionice itd.
https://www.klix.ba/biznis/privreda/vel ... /251125080
Iskreno nisam bolji post odavno cuo, to je sustina svega, trideset godina tako zujimo i zelimo da zujimo.palermo wrote: ↑20/02/2026 09:51
Da, I sta je problem u ovome. Smeta ti sto ce tata odigrati ticket,, I kcerka I mater hodati po buticima ? Ne shvatam sta je problem ?
Mislim, ako I postoji ti si svakako pobjegao od problema.
Dakle, sta je problem da mi koji smo ovdje ostali u miru, u praznicnom ozracju odigramo u miru bez stresa I ticket u ponedeljak ? Stvarno, sta je problem......sta vam smeta.
Sta ministru smeta da zujamo po gradu u ponedeljak. Trideset godina smo tako zujali, sta je sad problem. I zamisli, jos se lijepo potrefilo, Imas petak popodne, subotu I praznik pada u nedelju, obicajno se prebacuje na ponedeljak, mozes otici negdje, mozes uraditi neki posao, mozes.idigrati I taj ticket....sta smeta ministru I vama odanim sljedbenicima ministra.
Bolji ste ljudi ? Vrijedniji ? Pametniji ? Vise brinete o drzavi? Sta vam smeta taj jedan dan na koji su ljudi racunali....
De bolan zemo, nemoj me vuci za jezik......imas dovoljno ovdje supljologa kojima.mozes prosipati tu mudrosti istinu....dr_Evil wrote: ↑20/02/2026 09:58Iskreno nisam bolji post odavno cuo, to je sustina svega, trideset godina tako zujimo i zelimo da zujimo.palermo wrote: ↑20/02/2026 09:51
Da, I sta je problem u ovome. Smeta ti sto ce tata odigrati ticket,, I kcerka I mater hodati po buticima ? Ne shvatam sta je problem ?
Dakle, sta je problem da mi koji smo ovdje ostali u miru, u praznicnom ozracju odigramo u miru bez stresa I ticket u ponedeljak ? Stvarno, sta je problem......sta vam smeta.
Sta ministru smeta da zujamo po gradu u ponedeljak. Trideset godina smo tako zujali, sta je sad problem. I zamisli, jos se lijepo potrefilo, Imas petak popodne, subotu I praznik pada u nedelju, obicajno se prebacuje na ponedeljak, mozes otici negdje, mozes uraditi neki posao, mozes.idigrati I taj ticket....sta smeta ministru I vama odanim sljedbenicima ministra.
Bolji ste ljudi ? Vrijedniji ? Pametniji ? Vise brinete o drzavi? Sta vam smeta taj jedan dan na koji su ljudi racunali....
![]()
![]()
![]()
P.S. nisam ja pobjegao, a ti ostao, nego ste mene otjerali da bi vi mogli zujati i gledati nase jedva punoljetne djevojke u kladionici izmedju dzamije i skole.
Ne, ali cemo pricati o patriotizmu, o tome ko je pobjegao, a ko ostao u miru da slavi u prazicnoj atmosferi. Logika je da ako si "pobjegao" znaci da svakako nisi bio dio naseg sistema, pa onda to svakako nije tvoj praznik i ne zelimo te, i pusti nas koji smo ostali u miru da slavimo ono za sta smo dali 77% zemlje.palermo wrote: ↑20/02/2026 10:00De bolan zemo, nemoj me vuci za jezik......imas dovoljno ovdje supljologa kojima.mozes prosipati tu mudrosti istinu....dr_Evil wrote: ↑20/02/2026 09:58Iskreno nisam bolji post odavno cuo, to je sustina svega, trideset godina tako zujimo i zelimo da zujimo.palermo wrote: ↑20/02/2026 09:51
![]()
![]()
![]()
P.S. nisam ja pobjegao, a ti ostao, nego ste mene otjerali da bi vi mogli zujati i gledati nase jedva punoljetne djevojke u kladionici izmedju dzamije i skole.
dr_Evil wrote: ↑20/02/2026 10:13Ne, ali cemo pricati o patriotizmu, o tome ko je pobjegao, a ko ostao u miru da slavi u prazicnoj atmosferi. Logika je da ako si "pobjegao" znaci da svakako nisi bio dio naseg sistema, pa onda to svakako nije tvoj praznik i ne zelimo te, i pusti nas koji smo ostali u miru da slavimo ono za sta smo dali 77% zemlje.
I upravu si. Da znam kako, rahatniji bi mnogo bio.
Sto je najgore usluga je na tako niskom (da ne kazem bijednom nivou) da uz malo ali malo truda i napora je mogu bez problema unaprijediti tih 20%. Ali, kvaka je uvijek u ali...Trappist wrote: ↑20/02/2026 11:11 "Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine obavještavaju javnost da će od 01. marta 2026. godine povećati cijene prevoza u putničkom saobraćaju za 20 posto.
Istovremeno, ukinut će komercijalne povlastice u visini od 50%, za prevoz grupe od 30 i više putnika."
sad ce i usluga biti 20% bolja je li tako...?
Sta znaju Srbi kako se radi I gradi drzava .Trappist wrote: ↑20/02/2026 12:26 joj sta upravo nadjoh![]()
"Dan državnosti Srbije, poznat kao Sretenje, praznuje se 15. februara. Za 2026. godinu, pošto 15. februar pada u nedelju, neradni dani su ponedeljak 16. i utorak 17. februar". Znaci tri dana se u srbiji slavi dan drzavnosti. Ali, jos nesto jace: "U bosanskohercegovačkom entitetu RS u ponedjeljak, 16. februara, bio je neradni dan, i to povodom Sretenja odnosno Dana državnosti Srbije i, kako su navele zvanične institucije RS-a, dana državnosti entiteta RS."
znaci u rs se isto ponedjeljak nije radio iako je u nedjelju bio dan drzavnosti srbije![]()
A u fbih hoce da se radi u ponedjeljak iako je u nedjelju dan nezavisnosti BiH![]()
![]()
![]()
Jeste i ako ima u zakonu da je to obavezno, onda treba po zakonu.
Fkt treba čestitati ministru koji je praznik Dan nezavisnosti vratio u zakonski okvir.drug_profi wrote: ↑20/02/2026 13:06Jeste i ako ima u zakonu da je to obavezno, onda treba po zakonu.
Jer svi mi volimo da ne radimo.
Ali i logika da drugi mart nije praznik ničeg ima također snagu.
Novak20 wrote: ↑20/02/2026 13:11Fkt treba čestitati ministru koji je praznik Dan nezavisnosti vratio u zakonski okvir.drug_profi wrote: ↑20/02/2026 13:06Jeste i ako ima u zakonu da je to obavezno, onda treba po zakonu.
Jer svi mi volimo da ne radimo.
Ali i logika da drugi mart nije praznik ničeg ima također snagu.
Ovi što su nešto planirali neka uzmu dan neplaćenog odsustva. Ako mogu.
2. mart će ipak biti neradni dan: Vlada FBiH donijela odluku nakon konsultacija Nikšića s Delićem