I obavezno ga pitaj jesul te kvarove privaljivali nadleznim,imali pisani trag.Jel im znaju sefovi za to.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- drndalo
#104002 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma OK, shvatam to. Upitaj kad ga opet vidis. Sad se i ja zainteresovao da postanem vjestak, kad vec vjestica (koja drogira po kucama i tramvajima) ne mogu biti.
-
svesuper25
#104003 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nedavno ubistvo u Sloveniji,odmah sutradan ministar i direktor MUP-a dali ostavke iz moralnih razloga.A Steta je uvijek bio oko Grasa- i tramvaja,tako da je itekako trebao dat tu ostavku odmah.JovicSA wrote: ↑19/02/2026 17:27Ne daje. U Španiji od početka godine dvije ili tri nesreće su bile i niko nije dao ostavku.svesuper25 wrote: ↑19/02/2026 17:24Ne pravi se budala,govorim o danu kad se ovo sve desilo.Odmah je trebao neko iz vlade tad izac pred javnost i smirit je.A ne cekat da prodje dva dana.Da se prvo vidi hocel vozac ostat u zatvoru ili ce ga pustit.U normalnim drzavama kad se ovako nesto desi,odmah resorni ministar daje ostavku iz moralnih razloga.A ne da se nesto necka i ceka.
- drndalo
#104004 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne pravim se budala, ja to jesam jer vec 133x s tobom presipam iz supljeg u prazno.svesuper25 wrote: ↑19/02/2026 17:24Ne pravi se budala,govorim o danu kad se ovo sve desilo.Odmah je trebao neko iz vlade tad izac pred javnost i smirit je.A ne cekat da prodje dva dana.Da se prvo vidi hocel vozac ostat u zatvoru ili ce ga pustit.U normalnim drzavama kad se ovako nesto desi,odmah resorni ministar daje ostavku iz moralnih razloga.A ne da se nesto necka i ceka.drndalo wrote: ↑19/02/2026 17:21Sta da urade sad kad su vec ostavili ostavke, da daju jos po jednu ostavku? Pre-paid, za ubuduce, bjanko ostavka?svesuper25 wrote: ↑19/02/2026 16:54 I opet za takvo stanje u GRAS-u je kriv i direktor ,a i resorni ministar, koji u takvim situacijama ODMAH DAJE OSTAVKU IZ MORALNIH RAZLOGA ,jer je smrtno stradao mladic, i tesko povredjena djevojka,od vozila javnog preduzeca.
A i ti si, jer pocinjes recenicu kao da jesmo normalna zemlja, a ne kretenski vilajet...
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#104005 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
E ja budaletina, nakon svih dešavanja ovi opet po starom, to sve otkaz pa jovo nanovo. Kako neko iz firme nije provjerio makar voizačke dozvole ovih par dana, imaju valjda inzinjera zastite na radu. Niko nista, ne kontam kakav to soj ljudi radi tamomk ultra wrote: ↑19/02/2026 17:07 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /260219146
Otprilike MUPa KS zaboli neka stvar sto je 70% vozaca na ulici drogirano
- muha_sa
#104006 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mogu vala sve upitat jer smo komšije 30 i kusur godina. Vjerujem da jesu prijavljivali--al znaš nassvesuper25 wrote: ↑19/02/2026 17:29I obavezno ga pitaj jesul te kvarove privaljivali nadleznim,imali pisani trag.Jel im znaju sefovi za to.
Ovo je samo moje laicko mišljenje jer se ne petljam u nešto o cem pojma nemam.
-
svesuper25
#104007 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa zar nismo doveli trojku da budemo konacno normalna drzavadrndalo wrote: ↑19/02/2026 17:34Ne pravim se budala, ja to jesam jer vec 133x s tobom presipam iz supljeg u prazno.svesuper25 wrote: ↑19/02/2026 17:24Ne pravi se budala,govorim o danu kad se ovo sve desilo.Odmah je trebao neko iz vlade tad izac pred javnost i smirit je.A ne cekat da prodje dva dana.Da se prvo vidi hocel vozac ostat u zatvoru ili ce ga pustit.U normalnim drzavama kad se ovako nesto desi,odmah resorni ministar daje ostavku iz moralnih razloga.A ne da se nesto necka i ceka.
A i ti si, jer pocinjes recenicu kao da jesmo normalna zemlja, a ne kretenski vilajet...
-
JovicSA
#104008 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Razumijem ideološku poziciju sa koje nastupaš i sa te pozicije je to opravdano. Šteta sigurno da snosi srazmjernu suodgovornost ali mnogo veća odgovornost je na onima koji su gotovo 20 godina zanemarivali GRAS, okretali glavu od problema u toj firmi i govorili da je sve u redu dok su bivši direktori bagerima krali i uništavali GRAS. Na kraju porediti Sloveniju i nas je teško gledanje kroz roza naočale jer u Sloveniji ne postoji nešto slično da se sistematski uništava neka javna kompanija decenijama a da niko nita ne poduzme.svesuper25 wrote: ↑19/02/2026 17:31Nedavno ubistvo u Sloveniji,odmah sutradan ministar i direktor MUP-a dali ostavke iz moralnih razloga.A Steta je uvijek bio oko Grasa- i tramvaja,tako da je itekako dat tu ostavku odmah.JovicSA wrote: ↑19/02/2026 17:27Ne daje. U Španiji od početka godine dvije ili tri nesreće su bile i niko nije dao ostavku.svesuper25 wrote: ↑19/02/2026 17:24 Ne pravi se budala,govorim o danu kad se ovo sve desilo.Odmah je trebao neko iz vlade tad izac pred javnost i smirit je.A ne cekat da prodje dva dana.Da se prvo vidi hocel vozac ostat u zatvoru ili ce ga pustit.U normalnim drzavama kad se ovako nesto desi,odmah resorni ministar daje ostavku iz moralnih razloga.A ne da se nesto necka i ceka.
-
JovicSA
#104009 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma bolje da ne znaš, da čuješ kada se ljudi otvore na kafi šta tvrde i iznose...Bobi wrote: ↑19/02/2026 17:34E ja budaletina, nakon svih dešavanja ovi opet po starom, to sve otkaz pa jovo nanovo. Kako neko iz firme nije provjerio makar voizačke dozvole ovih par dana, imaju valjda inzinjera zastite na radu. Niko nista, ne kontam kakav to soj ljudi radi tamomk ultra wrote: ↑19/02/2026 17:07 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /260219146
Otprilike MUPa KS zaboli neka stvar sto je 70% vozaca na ulici drogirano? Bolikurac sistem zaposlenih preko veze
. Ma kakve promjene, u šta da se promijeni, na staro opet po običaju ?
-
svesuper25
#104010 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Daj ba mojne te price,nema 8 OSAM GODINA SDA u SA kantonu .Trojka postavila svog direktora i svoje ljude.Pa valjda je dovoljno tih 8 godina ,da se to preduzece procisti ,i uspostavi red i sistemJovicSA wrote: ↑19/02/2026 17:35Razumijem ideološku poziciju sa koje nastupaš i sa te pozicije je to opravdano. Šteta sigurno da snosi srazmjernu suodgovornost ali mnogo veća odgovornost je na onima koji su gotovo 20 godina zanemarivali GRAS, okretali glavu od problema u toj firmi i govorili da je sve u redu dok su bivši direktori bagerima krali i uništavali GRAS. Na kraju porediti Sloveniju i nas je teško gledanje kroz roza naočale jer u Sloveniji ne postoji nešto slično da se sistematski uništava neka javna kompanija decenijama a da niko nita ne poduzme.svesuper25 wrote: ↑19/02/2026 17:31Nedavno ubistvo u Sloveniji,odmah sutradan ministar i direktor MUP-a dali ostavke iz moralnih razloga.A Steta je uvijek bio oko Grasa- i tramvaja,tako da je itekako dat tu ostavku odmah.
Ili ako si nesposoban,fino opet izadji u javnost i reci Mi smo nemocni i nesposobni,tamo je sda pustila svoje korijene i mi tu nista ne mozemo.
-
moimoi
#104011 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nisu iz moralne nego objektivne odgovornosti. I izvukao si iz konteksta jer probleme sa romskom populacijom u N.M imaju godinama.svesuper25 wrote: ↑19/02/2026 17:31
]Nedavno ubistvo u Sloveniji,odmah sutradan ministar i direktor MUP-a dali ostavke iz moralnih razloga.A Steta je uvijek bio oko Grasa- i tramvaja,tako da je itekako trebao dat tu ostavku odmah.
-
JovicSA
#104012 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pokrenut je...svesuper25 wrote: ↑19/02/2026 17:43Daj ba mojne te price,nema 8 OSAM GODINA SDA u SA kantonu .Trojka postavila svog direktora i svoje ljude.Pa valjda je dovoljno tih 8 godina ,da se to preduzece procisti ,i uspostavi red i sistemJovicSA wrote: ↑19/02/2026 17:35Razumijem ideološku poziciju sa koje nastupaš i sa te pozicije je to opravdano. Šteta sigurno da snosi srazmjernu suodgovornost ali mnogo veća odgovornost je na onima koji su gotovo 20 godina zanemarivali GRAS, okretali glavu od problema u toj firmi i govorili da je sve u redu dok su bivši direktori bagerima krali i uništavali GRAS. Na kraju porediti Sloveniju i nas je teško gledanje kroz roza naočale jer u Sloveniji ne postoji nešto slično da se sistematski uništava neka javna kompanija decenijama a da niko nita ne poduzme.svesuper25 wrote: ↑19/02/2026 17:31 Nedavno ubistvo u Sloveniji,odmah sutradan ministar i direktor MUP-a dali ostavke iz moralnih razloga.A Steta je uvijek bio oko Grasa- i tramvaja,tako da je itekako dat tu ostavku odmah.Jel sta god da se desi odmah imas alibi ,ma to je sda kriva.Tu pricu vise niko ne pusi.Trojka je uzela vlast ,a time i odgovornost.Tako prestanite se ponasat kao da ste opozicija.A vlast ste u Sa kantonu 8 godina.Za toliko vrijeme si mogao preokrenut citav kanton..Iznjet u javnost sve transparetno ako je bio kriminal od prije.
Ili ako si nesposoban,fino opet izadji u javnost i reci Mi smo nemocni i nesposobni,tamo je sda pustila svoje korijene i mi tu nista ne mozemo.
- Rješavanje redukcija vode
- Porodiljske naknade
- Kompenzacije za roditelje, nema čekanja na državni vrtić
- Uspostava trolejbusa do Vogošće
- Pruga do Hrasnice (višedecenijski proijekat ralizovan)
- Nabavka trolejbusa, tramvaja
- Rješavanje duga GRAS-a
Samo je dio onoga što je pokrenuto i rješeno. Ja nisam rekao da nemaju nikako odgovornosti ali je ona dosta manja od onoga kako SDA trubarduri prikazuju. Ne počinje GRAS prije 8 godina niti sa dolaskom Štete, Šestorke ili Trojke. Ti bi da amnestiramo sve što je bilo prije ali da svako zrno sudimo Šteti i Trojki. Nije fer, pogotovo u Ramazanu za takav stav i priču.
-
svesuper25
#104013 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Svaka cast,znam da je tako,ali opet moraju vise transparetni da budu,da odmah izadju pred narod i javnost.A ne nesto cekat.Reci kako jest odmah.Nek ne budu kao sdf.JovicSA wrote: ↑19/02/2026 17:48Pokrenut je...svesuper25 wrote: ↑19/02/2026 17:43Daj ba mojne te price,nema 8 OSAM GODINA SDA u SA kantonu .Trojka postavila svog direktora i svoje ljude.Pa valjda je dovoljno tih 8 godina ,da se to preduzece procisti ,i uspostavi red i sistemJovicSA wrote: ↑19/02/2026 17:35
Razumijem ideološku poziciju sa koje nastupaš i sa te pozicije je to opravdano. Šteta sigurno da snosi srazmjernu suodgovornost ali mnogo veća odgovornost je na onima koji su gotovo 20 godina zanemarivali GRAS, okretali glavu od problema u toj firmi i govorili da je sve u redu dok su bivši direktori bagerima krali i uništavali GRAS. Na kraju porediti Sloveniju i nas je teško gledanje kroz roza naočale jer u Sloveniji ne postoji nešto slično da se sistematski uništava neka javna kompanija decenijama a da niko nita ne poduzme.Jel sta god da se desi odmah imas alibi ,ma to je sda kriva.Tu pricu vise niko ne pusi.Trojka je uzela vlast ,a time i odgovornost.Tako prestanite se ponasat kao da ste opozicija.A vlast ste u Sa kantonu 8 godina.Za toliko vrijeme si mogao preokrenut citav kanton..Iznjet u javnost sve transparetno ako je bio kriminal od prije.
- Rješavanje redukcija vode
- Porodiljske naknade
- Kompenzacije za roditelje, nema čekanja na državni vrtić
- Uspostava trolejbusa do Vogošće
- Pruga do Hrasnice (višedecenijski proijekat ralizovan)
- Nabavka trolejbusa, tramvaja
- Rješavanje duga GRAS-a
Samo je dio onoga što je pokrenuto i rješeno. Ja nisam rekao da nemaju nikako odgovornosti ali je ona dosta manja od onoga kako SDA trubarduri prikazuju.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#104014 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo je vec drugi Novi tramvaj u zadnjih 7 dana koji je udaren...i onda povuku i ova dva, i kolaps u saobracaju jos izvjesniji.Bobi wrote: ↑19/02/2026 17:34E ja budaletina, nakon svih dešavanja ovi opet po starom, to sve otkaz pa jovo nanovo. Kako neko iz firme nije provjerio makar voizačke dozvole ovih par dana, imaju valjda inzinjera zastite na radu. Niko nista, ne kontam kakav to soj ljudi radi tamomk ultra wrote: ↑19/02/2026 17:07 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /260219146
Otprilike MUPa KS zaboli neka stvar sto je 70% vozaca na ulici drogirano? Bolikurac sistem zaposlenih preko veze
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#104015 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
zaboravili ste dodati na spisak jedno 93 bespotrebnih lezecih i 37 kamera koje ne sluze nizasta 
-
tokio25
#104016 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nemoj vrijedjatimoimoi wrote: ↑19/02/2026 09:48@tokio, shampita .. koji vec nik po redu.svesuper25 wrote: ↑19/02/2026 09:38 Pa kakav je to direktor koji ne zna sta mu se radi u preduzecu .Jel mu to niko ne podnosni izvjestaje o kvarovimaCuj nije kriv.Ako se dokaze da su neispravni tramvaji svjesno gurani u saobracaj.Pa naravno da ce i direktor odgovarat.Dobro se zna lanac odgovornosti.
Je li ti stvarno mislis da direktor grasa svakodnevno dobija izvjestaj o kvarovima vozila? Da je to njegov posao- mikro menadzment?
Koja je onda svrha menadzera?
Nije fima sa 10 zaposlenih.
ja sa se sa ovim srekom svesuper jos ljetos prepirao i skontao da je grinch stranka i da gusla za zelene a sve pod izgovorom kako se brine za buducnost a kako nije za sda
mene su banovali na 14 dana sto sam pstavio komentar za hajat koji se nije svidio sda-ovki i na kraju se ispostavilo tako al jbg
-
tokio25
#104017 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sto se tice nesrece jedina strana u svemu ovome odgovorna za nesrecu je gras
pa neka se nadju tamo serviseri vodje sefovi pa i vozaci koji su svaki dan vozili neispravne tramvaje da vide ko je tu kriv i koliko
protesti su ok al se meni ne svidja sto zelena gamad pokusava to prisvojiti sebi i pored toga zele da se identifikuju sa studenima u srbiji nazivajuci suprotne caciji a ustvari su oni ti caciji jer se situacija u srbiji i ovdje ne moze porediti posto je obrnuta situacija barem u sarajevu sto se tice vlasti odgovornosti itd
pa neka se nadju tamo serviseri vodje sefovi pa i vozaci koji su svaki dan vozili neispravne tramvaje da vide ko je tu kriv i koliko
protesti su ok al se meni ne svidja sto zelena gamad pokusava to prisvojiti sebi i pored toga zele da se identifikuju sa studenima u srbiji nazivajuci suprotne caciji a ustvari su oni ti caciji jer se situacija u srbiji i ovdje ne moze porediti posto je obrnuta situacija barem u sarajevu sto se tice vlasti odgovornosti itd
- Edin H.
#104018 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kakva je to vozačka za tramvaj?
U Engleskoj samo moraš posjedovati vozačku za motorna vozila, pohađati obuku i položiti test koji organizuje operator, što bi u ovom slučaju bio GRAS
-
MinistarKulture
#104019 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mogu poslati kolko hoces tramvaja da voze, opet ce biti kolaps u saobracaju. Auto samo sto ne pocnu u haustore parkiratikonektovan wrote: ↑19/02/2026 17:56Ovo je vec drugi Novi tramvaj u zadnjih 7 dana koji je udaren...i onda povuku i ova dva, i kolaps u saobracaju jos izvjesniji.Bobi wrote: ↑19/02/2026 17:34E ja budaletina, nakon svih dešavanja ovi opet po starom, to sve otkaz pa jovo nanovo. Kako neko iz firme nije provjerio makar voizačke dozvole ovih par dana, imaju valjda inzinjera zastite na radu. Niko nista, ne kontam kakav to soj ljudi radi tamomk ultra wrote: ↑19/02/2026 17:07 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /260219146
![]()
- tramvajtrojka
#104020 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bice popravljen za desetak dana, ovo je broj 003 koji je sinoc u nesreci bio isti onaj sto je na ilidzi izletio kad je snijeg pao, nakon desetak dana je bio u saobraćaju tako ce i ovaj put bitikonektovan wrote: ↑19/02/2026 17:56Ovo je vec drugi Novi tramvaj u zadnjih 7 dana koji je udaren...i onda povuku i ova dva, i kolaps u saobracaju jos izvjesniji.Bobi wrote: ↑19/02/2026 17:34E ja budaletina, nakon svih dešavanja ovi opet po starom, to sve otkaz pa jovo nanovo. Kako neko iz firme nije provjerio makar voizačke dozvole ovih par dana, imaju valjda inzinjera zastite na radu. Niko nista, ne kontam kakav to soj ljudi radi tamomk ultra wrote: ↑19/02/2026 17:07 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /260219146
![]()
-
JovicSA
#104021 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Stoji i to, nakitili su kamera k'o u priči, po meni bespotrebno jer one same po sebi neće spriječiti ove trkače da i dalje jurcaju. Boli njega, on svakako ne plaća kazne.bitanga_sa_otesa wrote: ↑19/02/2026 17:57 zaboravili ste dodati na spisak jedno 93 bespotrebnih lezecih i 37 kamera koje ne sluze nizasta![]()
-
tokio25
#104022 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
samo neka pocnu sprovoditi da se kola zaplijene ako imas kazni preko prosjecne plate
- benzapen
#104023 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Čitajući pojedine komentare neupućeni bi pomislio da se u najmanju ruku o svetom ministru. Bilo ko da spomene odgovornost štete za nesreću i gras bude proglašen za sda, zelene termite, zelenu gamad,itd,itd. Da mi je neko rekao da ću se Emelom složiti ne bih vjerovao.
Nego koja je cifra štetina bot armijo?
Nego koja je cifra štetina bot armijo?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#104024 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
naravno da nece,jer takvi kreteni ni ne placaju kazne,vozaju tudja i poluraspala auta i jasu 60 km/h preko lezecih...
-
QSuzi
#104025 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Realno
jedva čekam da SDA zajaše opet
Nadam se da vam rasproda nove tramvaje, uzmu pare sebi i drndaju vas u ovim povučenim
jedva čekam da SDA zajaše opet
Nadam se da vam rasproda nove tramvaje, uzmu pare sebi i drndaju vas u ovim povučenim