SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

I naravno Dzej

#103976 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by I naravno Dzej »

Ne znam ko može nekom zabraniti da se drogira. Priča mi jedan rođak ,živi u Švedskoj , radi u Volvu... Pošto je kod njih vikendom razvaljivanje od alkohola, ponedjeljkom kaze tetiranje na alkohol i drogu prije ulaska u pogon. Da li laže ne znam.
muha_sa

#103977 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

I naravno Dzej wrote: 19/02/2026 16:31 Ne znam ko može nekom zabraniti da se drogira. Priča mi jedan rođak ,živi u Švedskoj , radi u Volvu... Pošto je kod njih vikendom razvaljivanje od alkohola, ponedjeljkom kaze tetiranje na alkohol i drogu prije ulaska u pogon. Da li laže ne znam.
Imam jarana u ŠveCkoj--u Štokholmu vozi gradski bus. Prije nego starta bus u nekakav uredja puhne--ako ima bogdu alkohola kurac ce upalit autobus :lol:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#103978 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

svesuper25 wrote: 19/02/2026 16:27
DaysleepeR wrote: 19/02/2026 16:24 Ja bih prije rekao da lagano propada lov na vještice.
Vidjećemo šta će se utvrditi za ovog što je uhapšen pa pušten.
Najbitnije je bilo naprviti pritisak da vozač nije kriv, nego sve prebaciti na infrastrukturu da se politički ubije Šteta.
Hoces da kazes da ne postoji nikakva "zaljepljena voznja" o kojoj vozaci pricaju :?
Meni je zanimljivo da se ta "zalijepljena voznja" nikad nije desila od Marijin Dvora do Bascarsije i nazad, gdje je tramvaj povaljao 10 auta i izletio sa sina oko Vijećnice
muha_sa

#103979 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

sime_cipol wrote: 19/02/2026 16:35
DaysleepeR wrote: 19/02/2026 16:24 Ja bih prije rekao da lagano propada lov na vještice.
Najbitnije je bilo naprviti pritisak da vozač nije kriv, nego sve prebaciti na infrastrukturu da se politički ubije Šteta.
Hoces da kazes da ne postoji nikakva "zaljepljena voznja" o kojoj vozaci pricaju :?
Meni je zanimljivo da se ta "zalijepljena voznja" nikad nije desila od Marijin Dvora do Bascarsije gdje je tramvaj povaljao 10 auta i izletio sa sina oko Vijećnice
Dešavalo se na ravnici i vozac ima vremena reagovat. Komšija mi dugogodišnji vozac tramvaj i on mi dan poslije ove nesreco prico pošto ga ja upitah šta i kako se desilo :-) kako ga zaustavi nisam pito :-)
moimoi

#103980 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

Da hoce nekom od nasih vrlih novinara pasti na um da kontaktira kolege u Ceskoj, a nije da ih nema, pa da se istrazi to “zaljepljenje”. Da li je i Cesima poznato ili se fenomen “zaljepljenja” samo kod nas desava?
muha_sa

#103981 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

moimoi wrote: 19/02/2026 16:40 Da hoce nekom od nasih vrlih novinara pasti na um da kontaktira kolege u Ceskoj, a nije da ih nema, pa da se istrazi to “zaljepljenje”. Da li je i Cesima poznato ili se fenomen “zaljepljenja” samo kod nas desava?
Tamo strucnjaci servisiraju i original djelove ugradjuju kad je potrebno nešto zamjenit.
Kod nas je sve improvizacija.
Moje mišljenje--ne mora bit tacno al ......................... :-)
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#103982 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

muha_sa wrote: 19/02/2026 16:38
svesuper25 wrote: 19/02/2026 16:27 Hoces da kazes da ne postoji nikakva "zaljepljena voznja" o kojoj vozaci pricaju :?
Meni je zanimljivo da se ta "zalijepljena voznja" nikad nije desila od Marijin Dvora do Bascarsije gdje je tramvaj povaljao 10 auta i izletio sa sina oko Vijećnice
Dešavalo se na ravnici i vozac ima vremena reagovat. Komšija mi dugogodišnji vozac tramvaj i on mi dan poslije ove nesreco prico pošto ga ja upitah šta i kako se desilo :-) kako ga zaustavi nisam pito :-)
Ok mi je to kad se tramvaj vozi svojom trasom. Od Marijin Dvora do Bascarsije i nazad je medju autima. Očito svi imamo vise srece nego pameti :roll:
Hakiz

#103983 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

DaysleepeR wrote: 19/02/2026 16:27 Ako dolaziš na radno mjesto drogiran, nije kriv ni kolega ni direktor firme, kriv si samo ti.

Drugo bi bilo da GRAS ima protokole testiranja vozača na drogu na dnevnoj bazi koji nije poštovan.
Obzirom da nema, odgovornost je samo do ovog pojedinca.
Pa, odgovornost direktora je to što nema protokola o testiranju na alkohol i droge.

Naravno da je direktor odgovoran. Radnik je kriv, direktor je odgovoran.

Evo, sada se pojavio odličan razlog i izgovor da se testiranja uvedu.

Ako ga sada ne uvedu, odgovorni su oni koji vode javno preduzeće. Doduše, direktor Grasa i Vlada su u ostavci, pa opet mir, mir, mir, niko nije kriv, pojela maca.

Znaju i u trojci kao i u SDA izbjeći odgovornost. To nam je nacionalni sport, izbjegavanje odgovornosti.
made_in_sarajevo

#103984 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

Nesto mi je previse ovo slucajnosti nakon nesrece i napada na vladu, a pogotovo na stetu kojem ce sad ovo fakturisati naravno, lic no ga je steta drogirao, a svs poslije nesrece koju sda jase od prve sekunde. Nakon sranja kojeg imas, istrage, smjen vlade i da daju frajeru sa isteknutom dozvolom da vozi. Haj drogiran sta onaj zna jsl drogiran ili nije ili se pooravio u voznji, mada realno moze biti da je kakvu jaku terapiju popio i ovaj ocitao kao drogu, pisalo je vec o tome da je moguce da tako ocita. Ali hajd sve to, popravio se lik ali da nakon sranja kad ti se firma rovi ti das frajeru sa isteknutom dozvolom da vozi. Ne ide jebiga, jesmo divljina ali sad je vec previse.

Naravno licno ga steta drogira i steta ga licno stavio za tramvaj
svesuper25

#103985 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by svesuper25 »

made_in_sarajevo wrote: 19/02/2026 16:50 Nesto mi je previse ovo slucajnosti nakon nesrece i napada na vladu, a pogotovo na stetu kojem ce sad ovo fakturisati naravno, lic no ga je steta drogirao, a svs poslije nesrece koju sda jase od prve sekunde. Nakon sranja kojeg imas, istrage, smjen vlade i da daju frajeru sa isteknutom dozvolom da vozi. Haj drogiran sta onaj zna jsl drogiran ili nije ili se pooravio u voznji, mada realno moze biti da je kakvu jaku terapiju popio i ovaj ocitao kao drogu, pisalo je vec o tome da je moguce da tako ocita. Ali hajd sve to, popravio se lik ali da nakon sranja kad ti se firma rovi ti das frajeru sa isteknutom dozvolom da vozi. Ne ide jebiga, jesmo divljina ali sad je vec previse.

I opet za takvo stanje u GRAS-u je kriv i direktor ,a i resorni ministar, koji u takvim situacijama ODMAH DAJE OSTAVKU IZ MORALNIH RAZLOGA ,jer je smrtno stradao mladic, i tesko povredjena djevojka,od vozila javnog preduzeca.
svesuper25

#103986 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by svesuper25 »

Hakiz wrote: 19/02/2026 16:48
DaysleepeR wrote: 19/02/2026 16:27 Ako dolaziš na radno mjesto drogiran, nije kriv ni kolega ni direktor firme, kriv si samo ti.

Drugo bi bilo da GRAS ima protokole testiranja vozača na drogu na dnevnoj bazi koji nije poštovan.
Obzirom da nema, odgovornost je samo do ovog pojedinca.
Pa, odgovornost direktora je to što nema protokola o testiranju na alkohol i droge.

Naravno da je direktor odgovoran. Radnik je kriv, direktor je odgovoran.

Evo, sada se pojavio odličan razlog i izgovor da se testiranja uvedu.

Ako ga sada ne uvedu, odgovorni su oni koji vode javno preduzeće. Doduše, direktor Grasa i Vlada su u ostavci, pa opet mir, mir, mir, niko nije kriv, pojela maca.

Znaju i u trojci kao i u SDA izbjeći odgovornost. To nam je nacionalni sport, izbjegavanje odgovornosti.
:thumbup: tacno tako.svi bjeze od odgovornosti.A moto sdp-a je BUDIMO ODGOVORNI
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#103987 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

Meni je zanimljivo da se ta "zalijepljena voznja" nikad nije desila od Marijin Dvora do Bascarsije i nazad, gdje je tramvaj povaljao 10 auta i izletio sa sina oko Vijećnice
vijećnica, ilidža, nedžarići, čengić vila, skenderija... sve skretnice koje cimaju tramvaj i nikad nijednom se nije desilo, uvijek se dešava na pravcima.

no dobro, ako uspiju da "ubiju" Štetu i njegove rezultate, ubili su time svakoga ko je ikad htio nešto uraditi, što je vjerovatno i krajnji cilj.
Hakiz

#103988 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

made_in_sarajevo wrote: 19/02/2026 16:50 Nesto mi je previse ovo slucajnosti nakon nesrece i napada na vladu, a pogotovo na stetu kojem ce sad ovo fakturisati naravno, lic no ga je steta drogirao, a svs poslije nesrece koju sda jase od prve sekunde. Nakon sranja kojeg imas, istrage, smjen vlade i da daju frajeru sa isteknutom dozvolom da vozi. Haj drogiran sta onaj zna jsl drogiran ili nije ili se pooravio u voznji, mada realno moze biti da je kakvu jaku terapiju popio i ovaj ocitao kao drogu, pisalo je vec o tome da je moguce da tako ocita. Ali hajd sve to, popravio se lik ali da nakon sranja kad ti se firma rovi ti das frajeru sa isteknutom dozvolom da vozi. Ne ide jebiga, jesmo divljina ali sad je vec previse.

Ima i ta. Vjernici kažu da slučajnost ne postoji. Ja nisam vjernik, ali možda...
adnante

#103989 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by adnante »

Truo je taj sistem u kojem vozac sa isteklom dozvolom izadje na teren. Valjda ima neki sistem u kojem se unesu podaci vozacke i onda taj sistem ne dozvoli...ah da, sistem. To mi nemamo ni u vlastitim kucama, a da imamo u firmama, ili drzavi.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#103990 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /260219146

Otprilike MUPa KS zaboli neka stvar sto je 70% vozaca na ulici drogirano
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#103991 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

adnante wrote: 19/02/2026 17:05 Truo je taj sistem u kojem vozac sa isteklom dozvolom izadje na teren. Valjda ima neki sistem u kojem se unesu podaci vozacke i onda taj sistem ne dozvoli...ah da, sistem. To mi nemamo ni u vlastitim kucama, a da imamo u firmama, ili drzavi.
Dolaze braća, amiđići, i ostali na red

Dok konacno se ne urusi drustvo u sebe i ostane na ispod miliona ovdje sa tendencijom daljeg nestajanja.
drndalo

#103992 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drndalo »

svesuper25 wrote: 19/02/2026 16:12
DonieBrasco wrote: 19/02/2026 16:11 Znaci pocinje lov na vjestice - vozace tramova da se na jednom napravi primjer, a sira slika i probleme produzeca i svega ostaloga pod tepih.
Nije iskljuceno i to.
Jasta, vjestice ga nadrogirale...
drndalo

#103993 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drndalo »

svesuper25 wrote: 19/02/2026 16:27 Hoces da kazes da ne postoji nikakva "zaljepljena voznja" o kojoj vozaci pricaju :?
Pa de ga upitaj da saznamo i to, kad vec imas pristup
moimoi

#103994 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

adnante wrote: 19/02/2026 17:05 Truo je taj sistem u kojem vozac sa isteklom dozvolom izadje na teren. Valjda ima neki sistem u kojem se unesu podaci vozacke i onda taj sistem ne dozvoli...ah da, sistem. To mi nemamo ni u vlastitim kucama, a da imamo u firmama, ili drzavi.
Pa usmenom predajom se kvarovi prijavljuju. Haj sto nisu usli u 21.st pa da samo naklikaju greske koje su primjetili u toku voznje.. nego sto ni papira i olovke nemaju.
svesuper25

#103995 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by svesuper25 »

Uglavnom znalo se to u grasu,naravno da takve voznje nisu normalne,pogotovo ako imas i krivine.Cesi imaju i dan danas u prometu ,iste ovakve tramvaje kao u Sarajevu,samo sto su njihovi modernizovani i redovno servisirani.
drndalo

#103996 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drndalo »

svesuper25 wrote: 19/02/2026 16:54

I opet za takvo stanje u GRAS-u je kriv i direktor ,a i resorni ministar, koji u takvim situacijama ODMAH DAJE OSTAVKU IZ MORALNIH RAZLOGA ,jer je smrtno stradao mladic, i tesko povredjena djevojka,od vozila javnog preduzeca.
Sta da urade sad kad su vec ostavili ostavke, da daju jos po jednu ostavku? Pre-paid, za ubuduce, bjanko ostavka?
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#103997 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

meni jednom istekla lična karta ,10 dana me niko nije primjećivao dok nisam dobio novu...
svesuper25

#103998 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by svesuper25 »

drndalo wrote: 19/02/2026 17:21
svesuper25 wrote: 19/02/2026 16:54

Sta da urade sad kad su vec ostavili ostavke, da daju jos po jednu ostavku? Pre-paid, za ubuduce, bjanko ostavka?
Ne pravi se budala,govorim o danu kad se ovo sve desilo.Odmah je trebao neko iz vlade tad izac pred javnost i smirit je.A ne cekat da prodje dva dana.Da se prvo vidi hocel vozac ostat u zatvoru ili ce ga pustit.U normalnim drzavama kad se ovako nesto desi,odmah resorni ministar daje ostavku iz moralnih razloga.A ne da se nesto necka i ceka.
muha_sa

#103999 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

drndalo wrote: 19/02/2026 17:14

Pa de ga upitaj da saznamo i to, kad vec imas pristup
:thumbup:
Bio sam sjeban to jutro a i on te nisam htio duljit :-)
JovicSA

#104000 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JovicSA »

svesuper25 wrote: 19/02/2026 17:24
drndalo wrote: 19/02/2026 17:21
svesuper25 wrote: 19/02/2026 16:54 I opet za takvo stanje u GRAS-u je kriv i direktor ,a i resorni ministar, koji u takvim situacijama ODMAH DAJE OSTAVKU IZ MORALNIH RAZLOGA ,jer je smrtno stradao mladic, i tesko povredjena djevojka,od vozila javnog preduzeca.
Ne pravi se budala,govorim o danu kad se ovo sve desilo.Odmah je trebao neko iz vlade tad izac pred javnost i smirit je.A ne cekat da prodje dva dana.Da se prvo vidi hocel vozac ostat u zatvoru ili ce ga pustit.U normalnim drzavama kad se ovako nesto desi,odmah resorni ministar daje ostavku iz moralnih razloga.A ne da se nesto necka i ceka.
Ne daje. U Španiji od početka godine dvije ili tri nesreće su bile i niko nije dao ostavku.
Post Reply