kazes bezbjedan i siguran saobracajdrug_profi wrote: ↑18/02/2026 20:39Kakvih moralnih razloga? Jel ti razumiješ koncept moralnih razloga?
Jedini ministar koji je cijeli svoj mandat posvetio oporavku javnog prevoza da bi bio siguran, bezbjedan, uredan, treba da iz moralnih razloga podnese ostavku jer nije uspio bas sve da pospremi i popravi sto je bilo sjebano.
Hajd direktor Grasa, on bi trebao te moralne razloge da uvazi, ali ministar Šteta nema apsolutno nikakav razlog da se stidi ili osjeća moralnu krivicu. One je učinio baš sve što je u njegovoj moći da prevoz bude u skladu sa evropskim 21. vijekom.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
svesuper25
#103851 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
svesuper25
#103852 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Silajdzic iz sbih,eh tad su trojci valjali protesti.Tad su i ostavke trazili.A gle sad,optuzuju omladinu sto protestuju.Pa o tom licemjerstvo citavo vrijeme pricam.Tad su uz sdp bili vecina medija,nevladinih organizacija.202 i ftv bili isto pod sdp rezimom.A gle danas ,totalno druga prica,sad ko god kritikuje trojku odmah im je sdf bot.Pa necemo tako drugovi i drugarice.Ne valja bit licemjeran.DonieBrasco wrote: ↑18/02/2026 20:52 Ko se sjecan onog lika "zove mi dijete, tajo bojim se, ne dam ostavku radi toga".![]()
-
mali_balon
#103853 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
gubis se idi po nove istrukcije.....tada nije bilo trojke..koliko su te ubili u pojam s trojkom vidijs je svigdje...jel bila trojka i 1990svesuper25 wrote: ↑18/02/2026 20:55Silajdzic iz sbih,eh tad su trojci valjali protesti.Tad su i ostavke trazili.A gle sad,optuzuju omladinu sto protestuju.Pa o tom licemjerstvo citavo vrijeme pricam.Tad su uz sdp bili vecina medija,nevladinih organizacija.202 i ftv bili isto pod sdp rezimom.A gle danas ,totalno druga prica,sad ko god kritikuje trojku odmah im je sdf bot.Pa necemo tako drugovi i drugarice.Ne valja bit licemjeran.DonieBrasco wrote: ↑18/02/2026 20:52 Ko se sjecan onog lika "zove mi dijete, tajo bojim se, ne dam ostavku radi toga".![]()
- ZoomZoomKiwi
#103854 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nevjerovatno 
-
svesuper25
#103855 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
bio licemjerni sdp,dobro ti znas o cemu pricam.mali_balon wrote: ↑18/02/2026 20:57gubis se idi po nove istrukcije.....tada nije bilo trojke..koliko su te ubili u pojam s trojkom vidijs je svigdje...jel bila trojka i 1990svesuper25 wrote: ↑18/02/2026 20:55Silajdzic iz sbih,eh tad su trojci valjali protesti.Tad su i ostavke trazili.A gle sad,optuzuju omladinu sto protestuju.Pa o tom licemjerstvo citavo vrijeme pricam.Tad su uz sdp bili vecina medija,nevladinih organizacija.202 i ftv bili isto pod sdp rezimom.A gle danas ,totalno druga prica,sad ko god kritikuje trojku odmah im je sdf bot.Pa necemo tako drugovi i drugarice.Ne valja bit licemjeran.DonieBrasco wrote: ↑18/02/2026 20:52 Ko se sjecan onog lika "zove mi dijete, tajo bojim se, ne dam ostavku radi toga".![]()
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#103856 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa isto ti je, i ovaj radi sta mu šljam kaže, to da je dobar krepo bi ali bi izgurao dobroNaslovnica wrote: ↑18/02/2026 18:29
Ako je rješenje da pošten čovjek da otkaz ko će ostati na kraju, čemu da se nadamo?
Ovako ti je svejedno, apsolutno podređeni sustavu i tjt
Kažem ti ko njemci u WW2... nisu mogli od nacista i vlasti
-
moimoi
#103857 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo je tokio… nema ko drugi biti 
-
mali_balon
#103858 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A gdje je tvoja sda bilasvesuper25 wrote: ↑18/02/2026 21:01bio licemjerni sdp,dobro ti znas o cemu pricam.mali_balon wrote: ↑18/02/2026 20:57gubis se idi po nove istrukcije.....tada nije bilo trojke..koliko su te ubili u pojam s trojkom vidijs je svigdje...jel bila trojka i 1990svesuper25 wrote: ↑18/02/2026 20:55 Silajdzic iz sbih,eh tad su trojci valjali protesti.Tad su i ostavke trazili.A gle sad,optuzuju omladinu sto protestuju.Pa o tom licemjerstvo citavo vrijeme pricam.Tad su uz sdp bili vecina medija,nevladinih organizacija.202 i ftv bili isto pod sdp rezimom.A gle danas ,totalno druga prica,sad ko god kritikuje trojku odmah im je sdf bot.Pa necemo tako drugovi i drugarice.Ne valja bit licemjeran.
-
svesuper25
#103859 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mani se vise tih jeftinih spinova,kad me vidis na temi sda ,da ih tamo branim,onda mozes nesto pricat.mali_balon wrote: ↑18/02/2026 21:02A gdje je tvoja sda bilasvesuper25 wrote: ↑18/02/2026 21:01bio licemjerni sdp,dobro ti znas o cemu pricam.mali_balon wrote: ↑18/02/2026 20:57
gubis se idi po nove istrukcije.....tada nije bilo trojke..koliko su te ubili u pojam s trojkom vidijs je svigdje...jel bila trojka i 1990
Fino ti danas omladina na protestima porucila "NISMO NICIJI,KAO STO STE VI,BOTOVI PARAZITSKI "
-
mali_balon
#103860 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A de mi reci ko je iz tadasnej vlasti podnio opstavku iz moralnih ili bilo kakvih razlogasvesuper25 wrote: ↑18/02/2026 21:05Mani se vise tih jeftinih spinova,kad me vidis na temi sda ,da ih tamo branim,onda mozes nesto pricat.
Fino ti danas omladina na protestima porucila "NISMO NICIJI,KAO STO STE VI,BOTOVI PARAZITSKI "
Ako iko spinujuje to si ti. ustvari pokusavas da spinuje, i to mjesecima nisi ti juce doso ovdje da trolas.....ne moras ti biti na sda temi da ih branis.....malo mi se prosipas, mora ti uputstva pisati neko mladji....ovi pokusaji bacanja parsine, tj sto te nema na temi o sda, su zastraljeli reci tim dzuturumima u centrali da vam odrijese ruke moza cete biti originalniji
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#103861 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kod mene rodjak imao firmu DE. Kad su Rumunji i Bugari usli u EU zatvorio, kaze oborili cijenu rada, nije mu se isplatilo. Zatvorio firmu i na biro. Za 3 mjeseca zovu, gospodine da li biste vozili kamion. Ali nemam C kategoriju. Mi, biro ce platiti. Imate i platu dok ne polozite. Covjek sa 53 godine ucio voziti kamion. Vec 10 godina tako vozi, pred penzijom.Naslovnica wrote: ↑18/02/2026 18:29Teško je nekome ko je 20 ili više godina u uniformi dati otkaz.mk ultra wrote: ↑18/02/2026 18:24Pa nek daju otkazNaslovnica wrote: ↑18/02/2026 18:16 Imam poprilično policijskih službenika u bližoj familiji, ne bih nikome preporučio da ide tamo da radi sa namjerom da ganja pravdu, "to serve and protect" i slično.
Džaba beneficirani radni staž i ostale beneficije.
Žalosno je to u kojoj mjeri je degradiran pošten policijski poziv i do čega su dovedeni.
Zaštićeni ološ im se doslovno sere po uniformama a oni mogu samo nijemo da posmatraju.
Nije to skladište ili vozač kamiona.
Jbga, trpe ljudi, godina za godinom, sve se nadaš biće bolje.
I nije u pitanju pojedinac nego sama institucija policije.
Ako je rješenje da pošten čovjek da otkaz ko će ostati na kraju, čemu da se nadamo?
Punac, 20 godina živio u Italiji. Sa 57 godina preselio u DE. Kontam jel lud, gdje ce u pm. Kaze Italija je propala, ja idem, moram raditi.
Dakle, ima jos nesto sto ne napuštaju. Isto kao i ostali po državnim službama, iako privatnici u nekim slučajevima bolje placaju
-
noviclan
#103862 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
DonieBrasco wrote: ↑18/02/2026 20:52 Ko se sjecan onog lika "zove mi dijete, tajo bojim se, ne dam ostavku radi toga".![]()
Samir tajo silajdzic, poslije premijerske pozicije skromno zaposlen u bh telecomu
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#103863 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
tooo samkeee brateee povedi nassvesuper25 wrote: ↑18/02/2026 21:05
- kabal1337
#103864 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
izlupase ove nove tramvaje u udesima ovo par dana, kako je krenilo nece nista ostat
-
Naslovnica
#103865 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Druže, spominješ Italiju i Njemačku, EU.sime_cipol wrote: ↑18/02/2026 21:39Kod mene rodjak imao firmu DE. Kad su Rumunji i Bugari usli u EU zatvorio, kaze oborili cijenu rada, nije mu se isplatilo. Zatvorio firmu i na biro. Za 3 mjeseca zovu, gospodine da li biste vozili kamion. Ali nemam C kategoriju. Mi, biro ce platiti. Imate i platu dok ne polozite. Covjek sa 53 godine ucio voziti kamion. Vec 10 godina tako vozi, pred penzijom.Naslovnica wrote: ↑18/02/2026 18:29Teško je nekome ko je 20 ili više godina u uniformi dati otkaz.
Nije to skladište ili vozač kamiona.
Jbga, trpe ljudi, godina za godinom, sve se nadaš biće bolje.
I nije u pitanju pojedinac nego sama institucija policije.
Punac, 20 godina živio u Italiji. Sa 57 godina preselio u DE. Kontam jel lud, gdje ce u pm. Kaze Italija je propala, ja idem, moram raditi.
Dakle, ima jos nesto sto ne napuštaju. Isto kao i ostali po državnim službama, iako privatnici u nekim slučajevima bolje placaju
Ja pričam o Bosni i Hercegovini, o policajcu.
Naravno da ima nešto zašto ljudi ne napuštaju posao iako su nezadovoljni i razočarani. Sigurnost da će dobiti platu koja vjerojatno nije ni loša u odnosu na prosjek.
- Laplace
- Laplace
#103867 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ali, ne, ministar saobraćaja i vlada će dati ostavke tako da će ovi nabrojani izbjeći svu odgovornost i nastaviti da zabušavaju, neispravna vozila fiktivno prikazuju kao ispravna, na papiru su servisi i popravke odrađene dok u stvarnosti nisu itd. To je rješenje kakvo traže na protestima.made_in_sarajevo wrote: ↑16/02/2026 15:21ali kakve veze ova saobracajna nesreca ima sa politikom i ministrom i vladom? ti uzmes sluzbeno auto, pukne ti osovina i ubijes covjeka u drugom autu, ko je kriv tu, jel politika, jesi ti, jel neko ko je zaduzen za odrzavanje tih auta, hoce li direktor firme sam sebi otkaz dati?benzapen wrote: ↑16/02/2026 15:05Sistem je napravljen od svih onih koji su u vlasti. Bili i jesu sada. I svi trebaju odgovarati. Neki trenutno i odgovaraju, eno ih sjede u Vojkovićima. Tako će ako Bog da sjediti i svi ostali ogrezli u kriminal. Posebno oni odgovorni za smrt nedužnih ljudi. I ne miješaj babe i žabe. Sudar u saobraćaju na Lapišnici i očigledan nemar odgovornih za gradski saobraćaj nisu ni blizu uporedivi.made_in_sarajevo wrote: ↑16/02/2026 14:56
koji sistem, ko je napravio taj sistem, ko je udario dobre i debele temelje tog sistema? sta trenutna vlada i ministar imaju sa tim sistemom? kako jedna kad ne gledas politicki obicna saobracajna nesreca sa smrtnim ishodom ima veze sa ministrom i vladom? hocemo sutra svaku saobracajnu nesrecu sa smrtnim ishodom obarati vlade, protestovati i slicno? gdje treba nije problem i kad se kriju djeca ljudi bliskih sa SDA, govorim za saobracajne nesrece evo kao ova, niko nije pobjegao, imaju svjedoci, dokazi i tako dalje. sto se protesti nisu napravili za saobracajnu nesrecu od prije par dana iznad Bentbase kad je poginula cura iz Gorazda?
desila se nesreca radi kvara koji se istrazuje. saobracajna nesreca kao i svaka druga sa smrtnim ishodom, osim sto je ovdje SDA zajedno sa satelitima poletila iste minute da okrene u politicku borbu i to su napravili, samo ovi na ulici to ne kontaju nikako. evo nek i predsjednistvo sad da ostavku.
dakle vrlo je jasno, vozac je kriv i prvi se hapsi u svakoj jebenoj nesreci sa smrtnim ishodom. nakon toga istraga krene, uzmu se izjave i to ne znaci da je vozac kriv, istraga traje. evo vozac pusten i istraga ide dalje. neko je pustio tramvaj neispravan, mozda je bio ispravan, ali su znali da se moze kvariti ali jebiga nece valjda. dakle ima servis, ima sef servisa, ima dispecer, ima neki izvrsni direktor saobracaja, ima direktor na kraju krajeva.
sta ovo sve ima veze sa ministrom i vladom KS, da se nalazi bilo ko u vladi pa i SDA, sta ima sa njima? nisu ovi dole krivi iako svi znamo sta je gras i isti ti radnici, nego je kriva politika sto oni moraju krasti i zajebavati se na poslu. politika njih tjera da kradu i zajebavaju se?
ministar i vlada treba da obezbjede pare za sta im ovi dostave da treba, trebaju nam tramvaji steta ih obezbjedio,treba nam pruga i to je obezbjedio, treba nam nova remiza i to je obezbjedio jer se ista renovira. sta ministar i vlada KS imaju znati kako tramvaj radi, koliko sarafa se zateze, kako kontakter radi, kako relej radi, kako taster radi, kako elektromotor radi i tako dalje. da je Sebija licno sjedila na ovoj poziciji, sta ona ima sa tim kao ministar.
saobracajna nesreca se desila, poginuo momak ni kriv ni duzan, cura osakacena i treba neko zatvora zaglaviti, ali sigurno ne ministar i vlada. tramvaj ako je neispravan i znas da te zajebava, ostavis ga u garazai i kazes direktoru da prijavi ministru da ubrza nabavku jos tramvaja jer je jos jedan crko i kaput je.
evo koji su zahtjevi protesta, evo sta hoce ovi sad. vlada pala,direktor dao ostavku sta je sljedece? pritisak na tuzilastvo, jel to idemo se mjesati u rad tuzilastva ali su protesti posteni samo hoce pravdu? kakvu pravdu, pa ovo je sve samo nije pravda jer tuzilastvo je svakako nesposobno i sa dobrim uticajem SDA jos uvijek (ne pitaj kako znam, znam odlicno dobro), na pritisak i ho-ruk kazu vozac je, a svaka izjava sto imaju govori kontra. sta je to nego mjesanje u pravdu i da tuzioc leti glavom kroz zid da usere sve. ova istraga je vec u startu usrana i umjesto da se krene sa 0 i gradi se istraga, oni sad krecu sa -100, pogotovo sto je avdo avdic uredno objavio sve dokumente koji ne bi trebali biti u javnosti (i ovo znam ne pitaj kako kad traje istraga nema price, pogotov ne javno).
- drug_profi
#103868 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja guglao tramvajske nesreće sa smrtnim ishodom.
Uz epilog političke ostavke imamo dva slučaja. Sarajevo 2026 (1 smrtno stradalo) i grad Kamianske u Ukrajini, 1996. (34 stradalo - isto iskakanje radi otkaza kočnica).
Portugal 2025.(iskakanje iz šina otkazale kočnice - 16 mrtvih), nema ostavki, temeljita istraga još u toku.
London (Croydon) (iskakanje iz šina, otkazale kočnice - 7 mrtvih) 2016, nema ostavki, pojačane sigurnosne mjere.
Dakle kad se politikanstvo umješa u ovakav događaj, to je zapravo najbolji način da se ništa kako treba ne uradi. Pritisak na politiku da povlači poteze koji nemaju smisla ni koristi, pritisak na pravosuđe, unaprijed proglašavanje krivaca i nevinih...
A zapravo je jedini način da se ovo spriječi ulazak policije u Gras. Pa pritisni servisere, vozače, nek propjevaju.
Zašto se pored 2-3 sigurnosna sistema u tramvaju ni jedan nije aktivirao.
Šteta ih ugasio?
Uz epilog političke ostavke imamo dva slučaja. Sarajevo 2026 (1 smrtno stradalo) i grad Kamianske u Ukrajini, 1996. (34 stradalo - isto iskakanje radi otkaza kočnica).
Portugal 2025.(iskakanje iz šina otkazale kočnice - 16 mrtvih), nema ostavki, temeljita istraga još u toku.
London (Croydon) (iskakanje iz šina, otkazale kočnice - 7 mrtvih) 2016, nema ostavki, pojačane sigurnosne mjere.
Dakle kad se politikanstvo umješa u ovakav događaj, to je zapravo najbolji način da se ništa kako treba ne uradi. Pritisak na politiku da povlači poteze koji nemaju smisla ni koristi, pritisak na pravosuđe, unaprijed proglašavanje krivaca i nevinih...
A zapravo je jedini način da se ovo spriječi ulazak policije u Gras. Pa pritisni servisere, vozače, nek propjevaju.
Šteta ih ugasio?
- Laplace
#103869 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dakle, ja mogu okupiti raju da blokiramo raskrsnicu i tražimo smjenu gradonačelnika jer eto?
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#103870 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
mogu li ja blokirati grad, trazim smjenu ove tete iz personala, neda mi godisnji u prvoj sedmici augusta?Laplace wrote: ↑19/02/2026 08:31Dakle, ja mogu okupiti raju da blokiramo raskrsnicu i tražimo smjenu gradonačelnika jer eto?
- Laplace
#103871 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Više puta sam napominjao: zašto su kod nas privatni fakulteti lakši negodržavni (na Zapadu su privatni teži)? Zato što je kod nas bitna diploma, a ne znanje i sposobnost. Kakvu god (i odakle god) diplomu da ima, Šteta je za tramvajski saobraćaj uradio više pozitivnih pomaka nego svi raniji ministri sa kakvim god dipkomama.drndalo wrote: ↑16/02/2026 16:43Zaboravilo se, se odnosilo na sultanijino zaboravljanje dje joj je diploma, jebga, vlast udarila u glavu.Ništa se nije zaboravilo. Ti su ostali i bez diploma i bez stolica. Neki Bogami i bez slobode. A tako će isto neki sada koji se zaklanjaju iza botova, kupljenih sindikalista, ogrezli u kriminal ostati bez i bez stolica i slobode. A s diplomama su svakako mogli uvijek i guzicu obrisati.
Kupljeni sindikalisti i ogrezli u kriminalu...? Mislis sve i jedan onaj "vjernik" iz prvih safova?
Steta vas je cak i sa diplomom za brisanje guzice toliko potukao, da vas jos guzice bole od suhe penetracije...? Uz sve vrijedne diplome iz SDA, jedna bezvrijedna uradi u saobracaju Kantona SA 5x vise...? Bimo bio Rektor Univerziteta uvazenog Travnickog, i direktor GRASa cca. 38 god. i opet Steta napravio manje stete, a kupio vise tramvaja i trolejbusa... Kako to?
Da je Steta diplomirao kod Bime na Univerzitetu, to bi onda bio odlican kadar, zar ne?
Rezultat, kolege, a ne papiri. Kad diplomiraš, tvoje obrazovanje tek počinje.
- Laplace
#103872 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mogu i ja tražiti ostavku ministra obrazovanja jer sam jutros kupio jučerašnje kifle umjesto svježih jutrošnjih.izvrsni direktor wrote: ↑19/02/2026 08:43mogu li ja blokirati grad, trazim smjenu ove tete iz personala, neda mi godisnji u prvoj sedmici augusta?
- dr_Evil
#103873 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tramvajske nesrece u Europi se dogadjaju jako cesto, ali smrtni slucaj tu treba biti bas debelo nesretan jer su manje brzine koje postize tramvaj za razliku od voza gdje su takvi ishodi gotovo uvijek smrtonosni.drug_profi wrote: ↑19/02/2026 08:29 Ja guglao tramvajske nesreće sa smrtnim ishodom.
Šteta ih ugasio?
Sto se tice GRAS-a mislim da je njih jednostavno konacno kostalo ono zaposljavanje preko amidzica glave, vjerovatno vise nemaju znanje kako pravilno odrzavati. Sjecam se primjera u starMo prije par godina kad su pumpe za vodu u Blagaju se pokvarile, sarafali 10 dana i na kraju zovi penzionere da poprave. Dakle opet je odgovornost firme da ima znanje, i prema tome moze po okoncanju istrage odgovarati za ovo.
- dr_Evil
#103874 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://bljesak.info/vijesti/crna-kroni ... ale/551207
otac 23-godišnjeg Erdoana Morankića je poručio: ''Ovo su laži, sram i stid da bude ovakve portale!!!!''
-
moimoi
#103875 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zamisljam ono kada ti dodje majstor kojem je mrsko nesto zamijeniti jer se treba isprljati pa odokativnom metodom procjeni “ma moze to jos”dr_Evil wrote: ↑19/02/2026 08:51
Sto se tice GRAS-a mislim da je njih jednostavno konacno kostalo ono zaposljavanje preko amidzica glave, vjerovatno vise nemaju znanje kako pravilno odrzavati. Sjecam se primjera u starMo prije par godina kad su pumpe za vodu u Blagaju se pokvarile, sarafali 10 dana i na kraju zovi penzionere da poprave. Dakle opet je odgovornost firme da ima znanje, i prema tome moze po okoncanju istrage odgovarati za ovo.