ing-ecc wrote: ↑16/02/2026 14:22
made_in_sarajevo wrote: ↑16/02/2026 13:16
Nece, meni produzenje ugovora uz prelazak na manji paket nisu bili u stanju za 7 dana zavrsiti. Bukvalno imam osjecaj kad sam upitao sta je problem da je tad neko uzeo i zavrsio. To pravdau ispitivala se tehnicka mogucnost, na adresi gdje vec koristim taj paket, a ja sad trazio i manji paket. Mene su odbili kaze nije osnovano. Reko hvala javit cu se raku i zastita potrosaca sto i jesam, kad odgovoraju ma joj znate ima kod nas drugostepena, pa napisite detaljno sta i kako
1. Ti sa svojim zahtjevom gomilas gluposti i velika vecina, za sve te zahtjeve i ne treba uredovati. Sam radis sve sto tebi pase a ne obazires se na ono sto potpises.
2. Potpisao si ugovor na adresi na kojoj ima TM, sve ostalo je tvoj trosak. Ako imas u ugovoru da se obaveze prenose i na drugu adrssu onda slobodno pisi RAKu
18.11.2025 sam imao selidbu prikljucka u novi stan sto je "prekrasno uradjeno" i neka je hajde, dobar je momak necemo ga. dakle od 18.11.2025 godine,a i ranije na privremenoj lokaciji sam koristio paket NET L i pristao da necu imati brzinu kao na optici jer nemam optike vise.
08.12.2025 godine idem u BCC u telekom centar i kazem sutra mi istice ugovor, hocu novi ugovor i samo ga prebaci na NET M, jer nemam potrebe za L vise kad ne mogu imati 100/10 brzinu interneta radi optike, a fakticki zvanicno eto od 18.11.2025 ja i koristim taj NET M samo sto sam jos imao HBO otkljucan. necu HBO da imam, brzinu sam svakako pristao da necu imati kao na optici, fakticki koristim NET M. na tom istom salteru u BCC kazu da im sistem ne dozvoljava da produzuju ugovor, a pogotovo da mjenjaju paket dok ne istekne, pa da dodjemo kad istekne. ja 10.12.2025 godine odem i kaze covjek evo sad cemo, potpisite ovaj papir, tu potpis i eto to je to.
17.12.2025 godine saljem email podrsci da pitam kad misle promjeniti paket jer mi uredno naplacuju punu cijenu NET L paketa, da bi se ekspresno tad paket promjenio i dobio odgovor dok su ispitali tehnicku mogucnost.
izvini ba jesam glup, neznalica, najgori od sve djece, ali nisam bas toliko glup i da me tako pravis budalom. uredno dosao racun gdje je uredno naplaceno 7 dana po punoj cijeni NET L paketa, a onda sabran novi paket NET M.
evo ja koji pojma nemam, ne znam ni jaje napraviti, kako je moguce da 18.11.2025 godine dodje monter i spoji mi uslugu bhtelecoma, a prije toga na 1444 covjek trazi podatke starih vlasnika i nadje da su nekad imali telekom i da mu to pomaze ustvari da lakse pripremi. ovaj sto je dosao 3h je hodao od kuce do bazne stanice na Dobrinji i nazad i na kraju je uspio. dakle cijela 22 dana sam koristio fakticki NET M paket da bi onda rekli "aa moramo 7 dana ispitivati tehnicku mogucnost".
da ne spominjem kako se biser neki sjetio i radi "majstorluka" ovog montera, sami od sebe skinu mi bonus bodove, eto da mi umanje racun jer je ovaj sfuserio posao. pa to je vrhunski potez.
ako je ovaj zahtjev glupost jer neko garantujem nije uradio svoj posao na vrijeme i sproveo novi ugovor, nego kad je dosao email naklikali na brzinu i eto ga ispitivali tehnicku mogucnost usluge koju vec koristim, onda ne znam sto koji klinac postojite uopste. sa jebenim telemachom kojeg ce te unistiti 100% sam ovo zavrsavao za 5min bez da ih ocima vidim.