Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post Reply
skrbavi-admin

#377 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by skrbavi-admin »

de se gospodo dogovorite jel Gen Z pametna ili glupa i jel su hrabri ili su picke :lol: svi svima vicete jes jes ono ne biste li jedni drugima lakse u guzicu..... ne valjaju kad protestuju pa vam valjaju, malo biste se vozali, malo biste da drugi kurcem lupaju gloginje....

cuj ono podmetalo ledja da bi im bilo bolje :lol: ..... kurca oni nemaju, ni pare ni niceg.... kad skuckaju za 100+ konja naprave belaj i sebi i drugima.....

samo da vas podsjetim to su VASA djeca a ne nekog drugog.... :lol:
ljubijankic

#379 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by ljubijankic »

k4mi wrote: 17/02/2026 07:52
:sad: :sad:

ovo je tuzno gledati
Blago drzavi sa ovakvom omladinom :lol: :lol: :bih:
Tyke

#380 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Tyke »

Do jucer se ovdje piskaralo kako smo nesposobni, indolentni, bitna nam je kafa i šiša dok gledamo kako omladina u Srbiji izlazi na proteste za promjene i bolje sutra. Mahom se ovdje svrsavali na komsijsku volju i zelju. Na kraju nisu napravili nista.

Evo vec danas mi izlazimo na ulice i trazimo pravdu i promjene, solidna brojka u Sarajevu znajuci da ovi nije politicki protest sa ciljem mijenjanaj vlasti (jer ti su uvijek brojniji i agresivniji). Zato ne pametujte po forumu o nekakvim generacijama, nego izadjite napolje i dajte podrsku promjenama. Ne koristi javni prevoz samo Gen Z, koriste ga svi.
k4mi

#382 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by k4mi »

Tyke wrote: 17/02/2026 08:26 Do jucer se ovdje piskaralo kako smo nesposobni, indolentni, bitna nam je kafa i šiša dok gledamo kako omladina u Srbiji izlazi na proteste za promjene i bolje sutra. Mahom se ovdje svrsavali na komsijsku volju i zelju. Na kraju nisu napravili nista.

Evo vec danas mi izlazimo na ulice i trazimo pravdu i promjene, solidna brojka u Sarajevu znajuci da ovi nije politicki protest sa ciljem mijenjanaj vlasti (jer ti su uvijek brojniji i agresivniji). Zato ne pametujte po forumu o nekakvim generacijama, nego izadjite napolje i dajte podrsku promjenama. Ne koristi javni prevoz samo Gen Z, koriste ga svi.
svaka vam cast sto ste se organizovali ali morate rijesiti pitanje vodjenja protesta. Skaniranje karijernom kriminalcu kojeg je vaseg druga, vaseg vrsnjaka zamalo ubio i to se predstavlja promjena.

Znam da ne volite slusati, nije ni moja generacija. Ako si jedan od ovih ucesnika na protestima, ne moras mi ni odgovoriti ovdje, ali pogledaj malo ko je bio Spahovic, pa pogledaj sta je bilo Orhanu pa onda malo prvo sam sa sobom razmisli o takvim potezima i o potezima osoba koje nose megafon.

Ako se rasciste ove i ovakve stvari mozete ocekivati veci broj gradjana da vam se pridruzi.
dr_Evil

#383 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by dr_Evil »

Tyke wrote: 17/02/2026 08:26 Do jucer se ovdje piskaralo kako smo nesposobni, indolentni, bitna nam je kafa i šiša dok gledamo kako omladina u Srbiji izlazi na proteste za promjene i bolje sutra. Mahom se ovdje svrsavali na komsijsku volju i zelju. Na kraju nisu napravili nista.

Nisam vam ja to pisao iz razloga sto ne protestujete. Mi smo nase proteste imali 2014-e i naucili nasu lekciju da nije moguce napraviti nesto bez protesta u 3 centra. 12 godina, vi se tih protesta i ne sjecate pa zato reagujete ovako, barem oni medju vama koji misle srcem a ne clanskom. Sto bi Zeljko KOmsic rekao Gori Vatra, vecina nas je stajala pored te vatre.

Vi nemate centralnu vlast niti centralizovanu drzavu pa ga glumite studente iz Srbije. Mozete vi zahtijevati pravdu i promjene, ali nemate mogucnost da dodjete do iste osim ako se politicki profilisete, a onda cete imati i moju podrsku. Taman da sutra uletite u parlament i predsjednistvo necete postici nista, ali bas nista, jer ovaj protektorat je stvoren bas iz tog razlga da nije moguce napraviti drzavni udar.

Plan napravite, a ne lutati ko muha oko kravinog dupeta.
Point.

#384 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Point. »

Ljudi koji ne izlaze na proteste bi ovima što sad izlaze da nešto pametuju, kako će i šta će.
Haris.ba

#385 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Haris.ba »

Point. wrote: 17/02/2026 08:49 Ljudi koji ne izlaze na proteste bi ovima što sad izlaze da nešto pametuju, kako će i šta će.
Pa mi na forumu znamo najbolje. :mrgreen:

Image
dr_Evil

#386 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by dr_Evil »

Haris.ba wrote: 17/02/2026 08:51
Point. wrote: 17/02/2026 08:49 Ljudi koji ne izlaze na proteste bi ovima što sad izlaze da nešto pametuju, kako će i šta će.

Image
Nazalost znamo :D

Opeklo nas :D
Trappist

#387 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Trappist »

ovo je tuzno gledati
:run:
dr_Evil

#388 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by dr_Evil »

ovo je tuzno gledati
Stvarno jeste :S
Spahović je od ranije poznat policiji jer je automobilom "porše" udario 16-godišnjeg sina poznatog reditelja Danisa Tanovića kojem je tad naneo teške i po život opasne povrede, zbog čega je donedavno robijao u KPZ Zenica. Ipak, šira javnost ga je zapamtila kao učesnika rijalitija "Parovi", gde je imao ljubavne romanse sa mnogim ženama.
Ipak na njegovo ime stizalo je i mnoštvo porekršajnih prijava.
Covjek poznat i u regiji bio, ekavicom ga slave.

Drago mi je da omladina pozadi nije se primila, valjda ne znaju o cemu taj tip prica :D
stric

#389 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by stric »

pošteno.
nego, ako može, jedan od zahtijeva da bude, da mlađi (đaci i studenti) u vozilima gradskog saobraćaja ustupaju mjesto osobama starijim od 65 godina (penzionerima)!?
stric :bih:
A_A_AKCIJA

#390 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by A_A_AKCIJA »

ovo je tuzno gledati
Zašto sam morao vidjeti ovo?

Kakav odron
Better Man

#391 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Better Man »

konektovan wrote: 17/02/2026 02:20
Better Man wrote: 16/02/2026 19:18
basicm wrote: 16/02/2026 19:12

Nesreca je desila prije par dana, sam pronadji odgovorne za to. Isto da kazem da je neko umro u 80-oj godini jer je progutao zvaku kad je bio mali.
Da, nesrećanse desila prije par dana, ali je sve to posljedica još od Bime. Evo izjavejqve vozača tramvaja otkrivaju mnoge stvari jasno nam.daju do znanja da su i oni odgovorni, jer su znali za probleme starih Češki tramvaja, ali su šutjeli i time indirektno doveli do ove nesreće.
Haj ne seri zivota ti...cuj nesreca posljedica jos od bime :-)
Jeste, jer sve je to njegovo nasljeđe. On je uništio GRAS,a nasljednici su nastavili zajedno sa upravom i uposlenicima. Tek dolaskom Štete počele su se pozitivne stvari dešavati u obnovi gradskog prevoza.
kamberovica polje

#392 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by kamberovica polje »

dr_Evil wrote: 17/02/2026 08:44

Nisam vam ja to pisao iz razloga sto ne protestujete. Mi smo nase proteste imali 2014-e i naucili nasu lekciju da nije moguce napraviti nesto bez protesta u 3 centra. 12 godina, vi se tih protesta i ne sjecate pa zato reagujete ovako, barem oni medju vama koji misle srcem a ne clanskom. Sto bi Zeljko KOmsic rekao Gori Vatra, vecina nas je stajala pored te vatre.

Vi nemate centralnu vlast niti centralizovanu drzavu pa ga glumite studente iz Srbije. Mozete vi zahtijevati pravdu i promjene, ali nemate mogucnost da dodjete do iste osim ako se politicki profilisete, a onda cete imati i moju podrsku. Taman da sutra uletite u parlament i predsjednistvo necete postici nista, ali bas nista, jer ovaj protektorat je stvoren bas iz tog razlga da nije moguce napraviti drzavni udar.

Plan napravite, a ne lutati ko muha oko kravinog dupeta.
Pusti ih.
Shvatit će za par godina kad vakuum popune Haris (goveđa glava) Zahiragić i ekipa...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#393 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by konektovan »

Better Man wrote: 17/02/2026 09:43
konektovan wrote: 17/02/2026 02:20
Better Man wrote: 16/02/2026 19:18

Da, nesrećanse desila prije par dana, ali je sve to posljedica još od Bime. Evo izjavejqve vozača tramvaja otkrivaju mnoge stvari jasno nam.daju do znanja da su i oni odgovorni, jer su znali za probleme starih Češki tramvaja, ali su šutjeli i time indirektno doveli do ove nesreće.
Haj ne seri zivota ti...cuj nesreca posljedica jos od bime :-)
Jeste, jer sve je to njegovo nasljeđe. On je uništio GRAS,a nasljednici su nastavili zajedno sa upravom i uposlenicima. Tek dolaskom Štete počele su se pozitivne stvari dešavati u obnovi gradskog prevoza.
Da li znas da je sve i ijedno rukovodece mjesto u toj firmi, trojka zamjenila svojim kadrom? Bolikurcizam pojedinih radnika i sindikat..je najvece zlo u toj firmi, gdje se stiti nerad pa cak i nagradjuje..
Stalno se spominju novi tramvaji, trolejbusi..i to niko ne spori, zaista, ali isto tako i "ovi" se nisu upustili da se izvrsi pritisak i cistka od pojedinaca za ovih nekoliko godina kako.su na vlasti..Ne moze se stalno prozivati sda i amnestirati vladajuce na taj nacin..
baxus

#394 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by baxus »

k4mi wrote: 17/02/2026 08:35

svaka vam cast sto ste se organizovali ali morate rijesiti pitanje vodjenja protesta. Skaniranje karijernom kriminalcu kojeg je vaseg druga, vaseg vrsnjaka zamalo ubio i to se predstavlja promjena.

Znam da ne volite slusati, nije ni moja generacija. Ako si jedan od ovih ucesnika na protestima, ne moras mi ni odgovoriti ovdje, ali pogledaj malo ko je bio Spahovic, pa pogledaj sta je bilo Orhanu pa onda malo prvo sam sa sobom razmisli o takvim potezima i o potezima osoba koje nose megafon.

Ako se rasciste ove i ovakve stvari mozete ocekivati veci broj gradjana da vam se pridruzi.
Ono skandiranje Spahovicu su spontano poveli ubačeni elementi, vjerovanto oni Vicini Hoologansi.
Ponio ih momenat 😁

Ne treba odmah zbog toga etiketirati sve ostale učesnike.
Haris.ba

#395 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Haris.ba »

baxus wrote: 17/02/2026 10:21 Ono skandiranje Spahovicu su spontano poveli ubačeni elementi, vjerovanto oni Vicini Hoologansi.
Ponio ih momenat

Ne treba odmah zbog toga etiketirati sve ostale učesnike.
Pa ne etiketiraju se svi ostali. Na snimku se vidi da nije uspio lik u namjeri da se slavi pokojni Spaha.

Taj lik je u organizaciji od pocetka. Valjda je to dovoljno da se shvate neke stvari.
Jedino da se sve nacrta.
A_A_AKCIJA

#396 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by A_A_AKCIJA »

SDA koristi Vučićeve metode.

Ko prati Mulahusića i ostale botove, jasno zna o čemu govorim.

Pokušali su sa protestima ispred OHRa, pa nisu uspjeli nakon što ih je narod provalio.

Poslije Jablanice, nisu pozivali na proteste ispred kantonalne vlade u Mostaru niti kantonalnog Tužilaštva, nego u Sarajevu.

Ni nakon tragedije u Tuzli nisu tražili pravdu u Kantonu nego u Sarajevu.

Ubijene žene u Tuzli, pedofilija, opet ništa jer je Kanton Tuzla pod SDA šapom.

Mulahusić i botovi koriste svaki problem u državi da pozovu narod na ulice samo protiv Trojke. To je postalo uobičajeno.

Zato me bi malo ne čudi ova fina Spahovićeva ekipa i treći dan protesta nakon što su svi zahtjevi ispunjeni.

Jedino objašnjenje je da protesti danas nemaju nikakve veze sa nesrećom, nego da su u pitanju lešinari koji koriste mrtve da ispune svoje ciljeve.
shbc

#397 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by shbc »

Image
Dosta clanova foruma je vec proslo kroz ovo kroz sta ova djeca sada prolaze. Pocevsi od protesta 90-ih, preko JMBG do onih paljevina sirom BiH 2014. Nije revolucionarni duh karakteristican za ovu generaciju, svi smo ga imali. Samo blijedi kako staris.

Iskustvo nas je naucilo da se nikad nista nije sustinski promijenilo pa smo vjerovatno svi pomalo skepticni da ce i ovo. Niko sretniji od mene da oni uspiju u svom naumu i naprave bolje drustvo prvenstveno za sebe, moje dijete pa onda samim tim i sve nas ostale, ali... Da bog da...

Ako nista neka uce iz gresaka koje smo mi pravili na nasim protestima, gdje smo dozvolili pojedincima da preotmu proteste i iskaljuju se na javnoj imovini, gdje smo isli na pogresne adrese, gdje su nas nasankali na nekakve plenume od kojih nikakvih koristi nismo imali itd.
mishic

#398 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by mishic »

Definitivno, "građani Sarajeva" i "građani BiH" ostaju potpuno zarobljeni i zakovani međustranačkim neslaganjima, sukobima i podjelama jer sve negativno u ovome društvu ima svoje opravdanje u krivici one druge strane. Onih koji su gori i za sve krivi! I to i sa jedne i sa druge i bilo koje strane.

Decenijama slušamo jedna te ista opravdanja, slušamo svaljivanje krivice na nekoga drugog a sve, počev od zarobljenih državnih institucija, nefunkcionisanja sigurnosnih agencija, tužilaštava, sudova i kompletnog sistema vlasti konstantno se pravda "krivicom nekoga drugog" i potpuno je svejedno ko je, kada i koliko dugo na vlasti oni aktuelni nikada i ni za što nisu krivi.

I potpuno je svejedno koji je to nivo vlasti, jesu li u pitanju državne, entitetske, kantonalne, općinske i bilo koje institucije koje su u haosu, trajno i za sva vremena postoji opravdanje, postoje oni drugi koji su krivi i postoji btovska podrška aktuelnima koji svi odreda funkcioniraju na isti mafijaško-klanovski način bilo da su u pitanju velike stranke ili one znatno manje. Pricip funkcioniranja je uvijek isti pa shodno tome i princip pravdanja.

Otuda građana nema ni na mapi, pravne države nema ni u naznakama, institucije vlasti su kriminalne a krivica je u magli, nema je, ne postoji. Zato su jedni protiv "unitarne" države, drugi za "konstitutivnost", treći entitet pretvaraju u državu, izbori se kradu, namještaju, čini se sve masovniji i teži kriminal, vlast je dokinula pravosuđe, narko-karteli su u sprzi sa vlašću...

I tako godinama, decenijama... Univerzalna i trajna "opravdanja" se medijski spinuju, društvo nazaduje i propada a stranačke elite se bogate, ne rade, ne odgovaraju, zaštićene su... Jasno je da će biti i da se mora pojaviti "kap" koja će preliti čašu i da će, bez obzira na sve spinove i kvaziopravdanja, građani jednom morati da vrisnu i da botovima ma kojeg tora i ma koje fele morati reći DOSTA!

Hoće li se hulje i na ovim prostorim koprcati kao Vučić ili će obzirom da je više torova i različitih fela hulja lakše doći pod udar nezadovoljnih, ogorčenih, osiromašenih i upropaštenih ni krivih ni dužnih građana, ostaje da vidimo. Kap je konačno prelila čašu, krenulo je i bez obzira na botove i njihovu vrisku ovo ne bi smjelo stati. DOSTA JE BAGRO!!!
Last edited by mishic on 17/02/2026 10:58, edited 1 time in total.
dr_Evil

#399 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by dr_Evil »

A_A_AKCIJA wrote: 17/02/2026 10:44 SDA koristi Vučićeve metode.

Ko prati Mulahusića i ostale botove, jasno zna o čemu govorim.

Pokušali su sa protestima ispred OHRa, pa nisu uspjeli nakon što ih je narod provalio.

Poslije Jablanice, nisu pozivali na proteste ispred kantonalne vlade u Mostaru niti kantonalnog Tužilaštva, nego u Sarajevu.

Ni nakon tragedije u Tuzli nisu tražili pravdu u Kantonu nego u Sarajevu.

Ubijene žene u Tuzli, pedofilija, opet ništa jer je Kanton Tuzla pod SDA šapom.

Mulahusić i botovi koriste svaki problem u državi da pozovu narod na ulice samo protiv Trojke. To je postalo uobičajeno.

Zato me bi malo ne čudi ova fina Spahovićeva ekipa i treći dan protesta nakon što su svi zahtjevi ispunjeni.

Jedino objašnjenje je da protesti danas nemaju nikakve veze sa nesrećom, nego da su u pitanju lešinari koji koriste mrtve da ispune svoje ciljeve.
:thumbup: :thumbup:

Istovremeno kao zalog bilo kakve buducnosti moramo naci modus da mladi iskazu svoje nezadovoljstvo, jer ova nesreca s tramvajem je mozda samo okidac, ali nezadovoljstvo je akumulacija svega onog sta se desilo jos prije njihovog rodjenja. Ako zelimo da drustvo ima bilo kakvu sansu danasnja omladina mora iskazati svoj bunt i imati osjecaj da su nesto postigli. Imat ce kad da svijet posmatraju skepticno kao mi danas. A milicija je tu da odstrani pipke bivseg rezima koji je sve osim mrtav.

Sjecam se plenuma u Mostaru, taman krenulo, skupilo se raje sa svih strana. Dodje neki tip, ja sam taj i taj, treniram kick box 15 godina, za sve u Mostaru su krivi Ultrasi i Hrvati(slabo se sjecam), ko hoce nek izadje da se pobije sa mnom ako se ne slaze. Raspad, ili kukavicje jaje.
Tyke

#400 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Tyke »

dr_Evil wrote: 17/02/2026 08:53

Image
Nazalost znamo :D

Opeklo nas :D
Evo @Evil i slicni znaju, oni su imali svoje proteste 2014. :lol:
I to meni prica o tim protestima kao da sam neko dijete, a ja medju prvima bio na tim peotestima sve do zadnjeg dana u Tuzli odakle je sve i krenulo.

Bitno je supljirati po forumu, imati savjet i ideju za svako rjesenje ali bez njih, ako ikako moze. Raja izasla na ulicu nezadovoljna stanjem u javnom prevozu, tako i treba. Treba dati podrsku i probati izvuci najbolje iz toga. Ali hajmo mi na forum baciti koji strucni savjet i ismijavati one koji se bore i za nas. :bih:
Post Reply