Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post Reply
A_A_AKCIJA

#351 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by A_A_AKCIJA »

basicm wrote: 16/02/2026 18:40 Eno Muris danas sa djecom, treba li prevodilac za to?
Sta boli djecu za bimom i tim vasim spinovima. Oni znaju za Dzenu, za Dzejlu, za Erdoana i Ellu…
Idu onom pjesmom od Ede Maajke.
Samo neka djeca istraže dobro.

Neka se pitaju zašto tužilaštva brane kriminalce i zločince.

Sve ostalo će samo doći
inflames

#352 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by inflames »

Malo offtopic, al' gledam ovu djecu što daju izjave na protestima pa me zanima što pričaju ovako? Šae ba ovo kume?
Hakiz

#353 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Hakiz »

inflames wrote: 16/02/2026 18:57 Malo offtopic, al' gledam ovu djecu što daju izjave na protestima pa me zanima što pričaju ovako? Šae ba ovo kume?
Ne znaju dvije rečenice sastaviti kako treba, ali hoće snimke i dokumente da analiziraju :-)

Provući će kroz GROK, CHAT GPT itd da dobiju odgovore, šta li :lol:

Stručnjaci :roll:
Better Man

#354 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Better Man »

basicm wrote: 16/02/2026 18:40
A_A_AKCIJA wrote: 16/02/2026 16:24
Drug Saban wrote: 16/02/2026 16:20 Ko garantuje da se nece "ustanoviti" kao i u slucaju Gadzun, u slucaju Jablanica, u slucaju Dom penzionera, u slucaju pedofilije u TK, i u svim slucajevima zataskanih ubistava kriminala pedofilije i tako dalje.

Zato protesti, da se sve ne gurne pod tepih, kao milion puta prije ovoga.

Ko ne vidi rak rane naseg drustva, na celu sa pravosudjem, ne moze nista ni vidjeti ili vidi sve ali podrzava jer se "snaso".
Odlično, tužilaštvo je prava adresa.

I tu imaš priču, kako je jedan tužilac uništio slučaj protiv Bime i spriječio oduzimanje pokradene imovine.

Možda si zaboravio, imaš ubistvo Dženana Memića, koje je također zataškalo to tužilaštvo, skrivajući politički vrh jedne stranke

Samo istraži
Eno Muris danas sa djecom, treba li prevodilac za to?
Sta boli djecu za bimom i tim vasim spinovima. Oni znaju za Dzenu, za Dzejlu, za Erdoana i Ellu…

Pa Bimo je glavni i najveći grobar GRAS-a. On je 17 godina pljačkao i uništavao GRAS i zato je imao podršku SDA i SBiH. I njegovim odlaskom se nastavila pljačka i uništavanje. Tek dolaskom Adnana Štete je krenula obnova gradskog saobraćaja i samog preduzeča. Ova nesreća je upravo posljedica pljačke i uništavanja GRAS-a od strane Bime, SDA, SBiH kao i od strane uposlenika GRAS-a.
Better Man

#355 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Better Man »

Hakiz wrote: 16/02/2026 19:00
inflames wrote: 16/02/2026 18:57 Malo offtopic, al' gledam ovu djecu što daju izjave na protestima pa me zanima što pričaju ovako? Šae ba ovo kume?
Ne znaju dvije rečenice sastaviti kako treba, ali hoće snimke i dokumente da analiziraju :-)

Nepismena ološ, koja sutra kad budu izbori će ostati kući umjesto da izađu na izbore.
Naslovnica

#356 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Naslovnica »

Generacija Z.
Koliko god da govorimo da su glupi, ovakvi, onakvi...glupi smo mi koji smo saburali čekajući platu koja je kasnila po 3 mjeseca, bitno je bilo da ide staž i da ne puca.
Mi smo sami sebe doveli tu gdje jesmo, na njima ostaje svijet a ne na nama.
Oni su pametni za sebe i tako je bolje.
Mi smo imali svoje šanse, pokazali smo se.
basicm

#357 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by basicm »

Better Man wrote: 16/02/2026 19:07
A_A_AKCIJA wrote: 16/02/2026 16:24

Odlično, tužilaštvo je prava adresa.

I tu imaš priču, kako je jedan tužilac uništio slučaj protiv Bime i spriječio oduzimanje pokradene imovine.

Možda si zaboravio, imaš ubistvo Dženana Memića, koje je također zataškalo to tužilaštvo, skrivajući politički vrh jedne stranke

Samo istraži

Pa Bimo je glavni i najveći grobar GRAS-a. On je 17 godina pljačkao i uništavao GRAS i zato je imao podršku SDA i SBiH. I njegovim odlaskom se nastavila pljačka i uništavanje. Tek dolaskom Adnana Štete je krenula obnova gradskog saobraćaja i samog preduzeča. Ova nesreća je upravo posljedica pljačke i uništavanja GRAS-a od strane Bime, SDA, SBiH kao i od strane uposlenika GRAS-a.
Nesreca je desila prije par dana, sam pronadji odgovorne za to. Isto da kazem da je neko umro u 80-oj godini jer je progutao zvaku kad je bio mali.
Better Man

#358 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Better Man »

basicm wrote: 16/02/2026 19:12

Nesreca je desila prije par dana, sam pronadji odgovorne za to. Isto da kazem da je neko umro u 80-oj godini jer je progutao zvaku kad je bio mali.
Da, nesrećanse desila prije par dana, ali je sve to posljedica još od Bime. Evo izjavejqve vozača tramvaja otkrivaju mnoge stvari jasno nam.daju do znanja da su i oni odgovorni, jer su znali za probleme starih Češki tramvaja, ali su šutjeli i time indirektno doveli do ove nesreće.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#359 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by _BataZiv_0809 »

Naslovnica wrote: 16/02/2026 19:11 Generacija Z.
Koliko god da govorimo da su glupi, ovakvi, onakvi...glupi smo mi koji smo saburali čekajući platu koja je kasnila po 3 mjeseca, bitno je bilo da ide staž i da ne puca.
Ma imaju vise izbora nego mi.
Jednostavno je.
I ja gotivim Gen Z, ali njihovu kurcevitost smo im na svojim plecima donijeli mi iz generacija ispred.
JohnnyS

#360 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by JohnnyS »

Prva generacija u povijesti čovječanstva koja ima niži IQ od prethodne i sad oni pametni. Ma dajte molim vas. TO je izgubljena generacija skroz, ne znaju đe su. Srećom generacija alfa se doima boljom
ZoomZoomKiwi

#361 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by ZoomZoomKiwi »

_BataZiv_0809 wrote: 16/02/2026 19:58
Ma imaju vise izbora nego mi.
Jednostavno je.
I ja gotivim Gen Z, ali njihovu kurcevitost smo im na svojim plecima donijeli mi iz generacija ispred.
100%
Haris.ba

#362 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Haris.ba »

JohnnyS wrote: 16/02/2026 20:02 Prva generacija u povijesti čovječanstva koja ima niži IQ od prethodne i sad oni pametni. Ma dajte molim vas. TO je izgubljena generacija skroz, ne znaju đe su. Srećom generacija alfa se doima boljom
Ne znam kako je to generacijski podjeljeno sta je bitno u zivotu, ali valjda je na kraju balade bitan rezultat.

Oni, svoje zahtjeve ispunjavaju.

A, mi ko biva iz pametnije generacije komentarisemo ko starkelje iz mapeta.

Vidim ovdje se spominju Bime i Sda.
Nikako da se shvati da ta mnoga djeca ne znaju sta znaci sda vlast. Licnih iskustava nemaju. Kada se priblizavaju kraju formiranje licnosti znaju samo za trojku. A, zivo ih boli briga za trojku. Nit glasali za nju, nit kontaju kontekst.
Last edited by Haris.ba on 16/02/2026 20:07, edited 2 times in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#363 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Chmoljo »

Better Man wrote: 16/02/2026 19:08

Nepismena ološ, koja sutra kad budu izbori će ostati kući umjesto da izađu na izbore.
Pa vecina njih mece izaci s potpunim pravom - jer nece imati pravo glasa.

Ovo vecinom ucenici, ne studenti. Ako grijesim, do mene.
svesuper25

#364 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by svesuper25 »

Ma bice ih dovoljno za glasanje u oktobru,nemoj samo da vi brinete o tome.Imaju pravo da odlucuju o svojoj buducnosti.Odmah su sasjekli nekakve upadice poput Alickovica,kojeg su odmah odjebali.Nikakav belaj nisu pravili.Vec su dosta postigli.
Zivila svjesna omladina,koja nisu navijaci stranaka ili partija :thumbup:
kamberovica polje

#365 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by kamberovica polje »

svesuper25 wrote: 16/02/2026 20:09 Ma bice ih dovoljno za glasanje u oktobru,nemoj samo da vi brinete o tome.Imaju pravo da odlucuju o svojoj buducnosti.Odmah su sasjekli nekakve upadice poput Alickovica,kojeg su odmah odjebali.Nikakav belaj nisu pravili.Vec su dosta postigli.
Zivila svjesna omladina,koja nisu navijaci stranaka ili partija :thumbup:
Glasat će za teletabise i mumijeve?
baxus

#367 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by baxus »

Tako je. Oni dolaze i pravit će svijet na svoju mjeru.
Mi nismo uspjeli spriječiti ove kenjce da naprave svo ovo sranje, od rata do poraća. Neki od moje generacije napustili mjesto zločina i otišli vani, a neki im se pridružili.

I sad ismijavaomo ovu omladinu, eto zaboga glupi, ne znaju pricat…
Evo za početak su pametniji od nas sto neće da rade za bijedne plate kao sto smo mi pristajali.
talijan97

#368 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by talijan97 »

Prije neki dan sam pisao da je društvu potreban jedan dio fokusiranih (budala) koji imaju neku svoju viziju a dovoljno hrabri da to izguraju. To treba biti u sferi građanskog neposluha kao i u poduzetnosti / kulturi.

Kad kažem budale mislim na ljude koji djeluju izvan naših stidljivih normi.
Priglavke

#369 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Priglavke »

Pogledaj sirinu vokabulara Radoncica, Bakira, Milorada,Cvijanovic, Covica,Niksica, Isaka i slicnih.... I sve ce ti bi jasno. Stare prdonje sa vokabularom od 10-15 rijeci koje vrte u krug. I sta onda ocekivati od ove omladine. Ocekivati od njih sirinu sa ovakvim obrazovnim sistemom je
ludo. Ne moze!!!!
Konakovic ima nesto malo siri od vokabular, al' nista znacajno s obzirom na funkciju koju obnasa.

Novinar Hadzifejzovic bi trebao da ima mnogo siri vokabuar, al' on to nema. Svi mi snosimo odgovornost,jer smo dopustili da nam propalice (cast izuzetcima) obrazuju djecu, omladinu. Svi!
Dimu1927

#370 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Dimu1927 »

A okeric ti je recimo elokventan ? Ham bum hum ham
Better Man

#371 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Better Man »

I ova stoka treba da mjenja društvo i državu i da bude budućnost. Ovakve treba metrom rastjerati i pohapsiti, jer slave kriminalca i kabadahiju, kojem sistem nije mogao ništa, ali jeste jedan vozač svojim idiotskim potezom, potezom koji nakraju svega i nije idiotski, jer je grad oslobodio jednog nasilnika i kriminalca kadnto sudstvo i policija nisu znali uraditi.
Novi_Nick

#372 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Novi_Nick »

Image

Radiosarajevo.ba

Vijesti

Ovo su zahtjevi mladih koji protestuju u Sarajevu: Pročitajte šta tačno traže

Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Protesti u Sarajevu

Na protestima, četvrtim po redu, koji se danas, 16. februara, održavaju u Sarajevu uručeni su zahtjevi neformalnog udruženja "Borba za pravdu", koji navode da imaju podršku mladih Bosne i Hercegovine.

Njihovu poruku objavljujemo u cijelosti:

"Obraćamo vam se u ime svih mladih Kantona Sarajevo uz spisak zahtjeva koje želimo ostvariti povodom tragičnog događaja koji je zadesio naš grad 12. februara 2026. godine.

Nadamo se da ćete naš iskaz iskoristiti u ispravne svrhe suzbijanja korupcije i napokon stajanju u kraj situaciji koja se odvija godinama na području Bosne i Hercegovine.

Zahtjevi
1. Da sve srednje škole i fakulteti dobiju obavještenje o sjednicama Skupštine Kantona Sarajevo, te da su iste otvorene za javnost kako bi učenici i studenti imali mogućnost prisustva.

2. Da se predoče biografije svih kandidata u opticaju za novu Vladu Kantona Sarajevo javno i transparentno u svim medijima Bosne i Hercegovine.

3. Da se ne propuste zakonski rokovi.

4. Da imenovanje Nadzornog Odbora GRAS-a bude javno i da svi studenti, učenici i građani budu upoznati s izborom kandidata, te upoznati s njihovim biografijama i eventualnim prekršajima bilo koje naravi.

5. Da svi studenti i učenici budu informisani o terminima intervjua za direktora GRAS-a koji će biti sprovedeni javno tako da svi zainteresovani građani mogu prisustvovati.

6. Da se svi odgovorni za nepodnošenje izvještaja o radu GRAS-a procesuiraju i kazne, te da im se zabrani obavljanje istih ili sličnih djelatnosti do kraja njihovog radnog vijeka.

7. Da su u medijima dostupni snimci kamere iz tramvaja koji je uzrokovao tragediju, te kamera sa zgrade Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

8. Da budu javni svi sudski p8.rocesi vezani za ovaj slučaj.

9. da se javno objave svi dokazi vještačenja, te da se oformi neovisna grupa vještaka saobraćajne struke za ovaj slučaj, koji će sadržavati jednog neovisnog stručnjaka iz BiH, dva neovisna eksperta iz zemalja Evropske Unije, te jednog člana nevladine organizacije i jednog člana Studentskog Parlamenta Univerziteta u Sarajevu koji će nadzirati rad vještaka i obavještavati javnost:

11. Da se sudski vještak Ševal Kovačević isključi iz slučaja zbog prethodnog lažnog svjedočenja u slučaju ubistva Dženana Memića.

12. Da se uvede sudska zabrana prilaska Senada Mujagića Adnanu Kasapoviću i njegovoj porodici, kako se ne bi mogao vršiti politički pritisak nad Adnanom Kasapovićem.

Naši zahtjevi su sastavljeni u cilju da se izbjegne dalja korupcija u ovom slučaju, s obzirom na to da se više udesa i nesreca koje uključuju javni prevoz dogodilo u Sarajevu u proteklih nekoliko dana. I naravno u cilju da naša država napreduje, te da je nakon svih ovih godina učinimo pravednom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

https://radiosarajevo.ba/vijesti/lokaln ... e_vignette
Last edited by Novi_Nick on 17/02/2026 02:19, edited 1 time in total.
Novi_Nick

#373 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Novi_Nick »

Last edited by Novi_Nick on 17/02/2026 02:21, edited 1 time in total.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#374 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by konektovan »

Better Man wrote: 16/02/2026 19:18
basicm wrote: 16/02/2026 19:12

Da, nesrećanse desila prije par dana, ali je sve to posljedica još od Bime. Evo izjavejqve vozača tramvaja otkrivaju mnoge stvari jasno nam.daju do znanja da su i oni odgovorni, jer su znali za probleme starih Češki tramvaja, ali su šutjeli i time indirektno doveli do ove nesreće.
Haj ne seri zivota ti...cuj nesreca posljedica jos od bime :-)
Post Reply