Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Laplace

#53301 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

zdruzdjo wrote: 07/02/2026 20:31 Znam da se opet ponavljam, ali dzigericu mi pojedose nesposobnjakovici.
Veceras pred vece prolazim uskom ulicom niz brdo. Ide mi u susret audi a3. ne mozemo se provuci jedno pored drugog ali ja dadnem desni zmigavac jer ima bozna ulicica sa desne strane Reko uvuci cu se tu neka on prodje, da se ne vracam rikvercom 20 metara gdje ima prosirenje. Uvukao sam se prije nego mi je prisao. On je stao, ne znam zasto jer je mogao proci pored mene bez da staje ikako, ali vidim nevoljno nesto krivi facu. Balonja 22-25 godina.
Ulica je iznad njega na nekih 2 metra. Ja sam se uvukao i cekam da on prodje. Bukvalno ga vidim kroz svoj prozor.
Uzbrdica njemu je tako bezvezna da ti rucna uopste tu ne treba.
Lik povlaci rucnu i krece. Malo se pomjeri, ugasi mu se auto.
Drugi put, opet se ugasi
Treci put, opet se ugasi.
Cetvrti
Peti
Sest jebenih puta pokusava i sest puta mu se gasi.
Vidim nesto psuje gramza rukicama.... i skontam da mi mater opsova. Ugasim auto i izlazim iz auta, jer vec mi je u glavu udarilo. Iako imam "baby face" valjda je vidio da sam zakrvavio ocima. opleo je po gasu i krenuo tako, da je mislim litar nafte izbacio na auspuh. Oblak crnostao iza njega.
Da napomenem, uopste nema potrebe da ide tuda jer ima okolna cesta gdje nema uzbrdice uopste i dovoljno je siroko da mogu se dva kamiona mimoici.
Ali jok idem ja tuda iako ne znam voziti pod rucnom. da je bio neko iza njega, opalio bi ga jer mi je svih sest puta auto krenulo nazad barem 50-ak cm.
pa jeeee mu majku i rucnu vise.
Biće da ipak zna krenuti pod ručnom, samo mu treba odgovarajuća motivacija. :D
zdruzdjo

#53302 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Laplace wrote: 09/02/2026 07:33 [
Btw, koja je poenta vožnje sa uključenim dugim/velikim svjetlima danju, kad je vrijeme vedro i vidljivost preko kilometar? Zašto po takvom danu pale maglenke, naročito zadnje?

Poenta je sto je baji crkla sijalica. Pa da ga ko fol ne bi policija zaustavila zato sto "nema upaljena svjetla".
Problem je isto tako sto kod nekih auta novije generacije zamjena sijalice nije bas 1, 2, 3 nego je komplikovana. Moras i majstoru otici. A ko ce ici majstoru ako auto ide. Nema veze sto smetas ljudima koji ti idu u susret.
nepass1

#53303 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

zdruzdjo wrote: 08/02/2026 17:41
DonieBrasco wrote: 08/02/2026 16:50
zdruzdjo wrote: 08/02/2026 16:24

ako je automatik i nesto se sjeee sa mjenjacem nema mrdanja . A puno ljudi ne zna kako "osloboditi" automatski mjenjac.
Prosvjetli me ?
Prijatelj ima bmw. Automatik. Prosle godine mu je nesto otislo oko struje, a automatika mu je bas vezana za struju. Nije mogao ubaciti nikako u "ler". Auto mu je moralo raditi da bi se izbacilo iz "P". Pokusali ga slepati "na silu", nema sanse. Nazvao servisera i objasnio mu da treba da skine poklopac konzole ispred mjenjaca i tu ima mjesto za kljuc koji je kocka kao od steke za sobna vrata. Okrenes ga i auto slobodno.
Kasnije sam cuo da ima jos nekih modela koji imaju istu majđu.
Valjda svaki at ima to kraj mjenjaca kockica, otvoris i "otkljucas" mjenjac
BadBoy

#53304 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

nepass1 wrote: 09/02/2026 11:56

Prosvjetli me ?
Prijatelj ima bmw. Automatik. Prosle godine mu je nesto otislo oko struje, a automatika mu je bas vezana za struju. Nije mogao ubaciti nikako u "ler". Auto mu je moralo raditi da bi se izbacilo iz "P". Pokusali ga slepati "na silu", nema sanse. Nazvao servisera i objasnio mu da treba da skine poklopac konzole ispred mjenjaca i tu ima mjesto za kljuc koji je kocka kao od steke za sobna vrata. Okrenes ga i auto slobodno.
Tako je, trebao bi svaki automatik imati ovo. U suštini, to je fizičko otključavanje mjenjača iz P u ler (oslobi se onaj klinčić što drži mjenjač u P modu).
Dimu1927

#53305 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dimu1927 »

Imaju to konvencionalni automatici naravno

Problem su ovi tosteri i njihovi "mjenjaci", ima nekih videa...
BiBi911

#53306 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BiBi911 »

BadBoy wrote: 09/02/2026 15:33

Tako je, trebao bi svaki automatik imati ovo. U suštini, to je fizičko otključavanje mjenjača iz P u ler (oslobi se onaj klinčić što drži mjenjač u P modu).
Svaki ima samo sto neki stave da je taj pipak ispod auta
Laplace

#53307 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Prosvjetli me ?
Na prvu pomislih "šta će konju kockica kod mjenjača, uostalom šta će mu i mkjenjač" i onda skontah da misliš na automatski mjenjač (AT). Moram napraviti jaču kafu, ova ne djeluje.
Laplace

#53308 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

BadBoy wrote: 09/02/2026 15:33

Ako sam dobro gledao, kod mene se ne mora ništa ni skidati, pored ručice mjenjača je pravougaoni otvor za ključ.
Optimist

#53309 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Image
Optimist

#53311 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Slikan odmah poslije Josanice naplatnih, prema Podlugovima.
BiBi911

#53312 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BiBi911 »

Jel ovo donio iz italije ili neki domaci snijeg
escobar__

#53313 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by escobar__ »

Prečest debilizam.
Better Man

#53314 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Better Man »

Ja sam jedno dvije sedmice nakon prošlog snijega kad se već dobro otopio vidio lika vozi auto, a krv pun snijega i još gore šoferšajba od snijega, samo mali dio čist oko volana. Isto tako sam vidio lika vozi auto, a šoferšajba potpuno zamagljena.
Staylezz

#53315 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Staylezz »

Jutros Stup-Skenderija 08:00-09:10 - ničim izazvanih sat i deset minuta.... Nigdje udesa nikakvog, saobraćajnica prohodna :bih:
JOINT_1921
Vozim: odlično

#53316 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JOINT_1921 »

Sporači i uvaljivači u raskrsnicama su glavni uzroci guzvi...
Staylezz

#53317 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Staylezz »

Ne znam više šta je, samo je jedno sigurno - upotreba auta više nema smisla uopšte a gradski prevoz katastrofa.. Ne znam koja je alternativa
sahbazzz

#53318 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sahbazzz »

JOINT_1921 wrote: 17/02/2026 09:37 Sporači i uvaljivači u raskrsnicama su glavni uzroci guzvi...
Onaj dan kad je bila nesreca sa tramvajem, policajac regulise saobracaj na Skenderiji. Idem iz Hamze Hume pa cu na most na Skenderiju. Ispred mene dva auta usla u raskrsnicu i stala jer je na mostu crveno za desno. Posto nisam bio siguran da cu moci proci, nekako se pozicioniram da ne udjem u raskrsnicu kako ne bih zatvorio ove iz Hiseta ako bi ih on pustio. Naravno odmah iza ide sviranje, mahanje rukama, sto je najgore i sam policajac te tjera da zatvoris ulicu. Govorim mu pa zatvori cijelu ulicu, gleda me ko tele. Kad nisam izasao i polupao i sebe i njega, i sve one iza. Srcani cu jedan dobit u sred grada.
nepass1

#53319 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

Staylezz wrote: 17/02/2026 09:41 Ne znam više šta je, samo je jedno sigurno - upotreba auta više nema smisla uopšte a gradski prevoz katastrofa.. Ne znam koja je alternativa
Ako ne znas saburati lex od 3mg ujutro

Ja sam jucer prvi pit vidio da po 4-5 ljudi ispadne iz trole kad otvori vrata, ja usao na auatrijskom nema mjesta haman da stanes. O sjedenju i ne razmisljas
xamp

#53320 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by xamp »

sahbazzz wrote: 17/02/2026 10:52
JOINT_1921 wrote: 17/02/2026 09:37 Sporači i uvaljivači u raskrsnicama su glavni uzroci guzvi...
Onaj dan kad je bila nesreca sa tramvajem, policajac regulise saobracaj na Skenderiji. Idem iz Hamze Hume pa cu na most na Skenderiju. Ispred mene dva auta usla u raskrsnicu i stala jer je na mostu crveno za desno. Posto nisam bio siguran da cu moci proci, nekako se pozicioniram da ne udjem u raskrsnicu kako ne bih zatvorio ove iz Hiseta ako bi ih on pustio. Naravno odmah iza ide sviranje, mahanje rukama, sto je najgore i sam policajac te tjera da zatvoris ulicu. Govorim mu pa zatvori cijelu ulicu, gleda me ko tele. Kad nisam izasao i polupao i sebe i njega, i sve one iza. Srcani cu jedan dobit u sred grada.
Ma nasi saobracajni policajci su toliko sposobni, da naprave samo vecu guzvu kad oni full nesto ureduju saobracaj. Ok ih je stavit samo da 'izvuku' auta ispred semafora kao kod zemaljskog muzeja sto rade, sve preko toga je kvatna fizika za njih.
noviclan

#53321 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by noviclan »

Staylezz wrote: 17/02/2026 09:41 Ne znam više šta je, samo je jedno sigurno - upotreba auta više nema smisla uopšte a gradski prevoz katastrofa.. Ne znam koja je alternativa
Romibil, uz rizik
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#53322 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

Staylezz wrote: 17/02/2026 09:34 Jutros Stup-Skenderija 08:00-09:10 - ničim izazvanih sat i deset minuta.... Nigdje udesa nikakvog, saobraćajnica prohodna :bih:
To je vec uporedivo pjeske da se ide
Zdravije u svakom slucaju
zdruzdjo

#53323 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Veceras oko 18:00 parkiram na obala kulina bana malo iznad starog parkinga kod pozorista. Negdje od prilike kod onog restorancica "grappa".
Iako znam da u ta doba nema ni onog parking čike, ili pauka, platim sms-om. Ono neki moral i legalista u meni mi ne dozvoljava da ne platim.
Zadrzao se nekih sahatak. Vracam se. Bukvalno pored mene parkirani seat cupra ona kao suv i neki tiguan. Ono doslovno stoje ljudi parkirani na pola trake jer se odmaknuo da moze fino izaci iz auta.
Ja stao i ne vjerujem. Mogu se izvuci onako u knap, ali kolicina drskosti mi je fascinantna. Ono stao i gledam, pa nemogu da vjerujem. Kontam da zovnem policiju, ali bezveze cu cekati da se nakanu da dodju. I onda ce mu napisati 30 km kazne za nepropisno parkiranje. Eventualno ce jos uci u kafanu i traziti ko je i reci mu "haj'pomjeri se", pa mu nece ni tu kaznu napisati. I fakat izadjem oa ko polako, i kontam jesam li konj, jesam li glup....nesto. Em sam platio parking, em me lik zagradio. I da je bilo vrijeme kada parking ciko radi, sigurno bi mene zaklamfo onim lisicama da nisam platio. A njemu ne bi nista.
zigson

#53324 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zigson »

zdruzdjo wrote: 17/02/2026 20:47 Veceras oko 18:00 parkiram na obala kulina bana malo iznad starog parkinga kod pozorista. Negdje od prilike kod onog restorancica "grappa".
Iako znam da u ta doba nema ni onog parking čike, ili pauka, platim sms-om. Ono neki moral i legalista u meni mi ne dozvoljava da ne platim.
Zadrzao se nekih sahatak. Vracam se. Bukvalno pored mene parkirani seat cupra ona kao suv i neki tiguan. Ono doslovno stoje ljudi parkirani na pola trake jer se odmaknuo da moze fino izaci iz auta.
Ja stao i ne vjerujem. Mogu se izvuci onako u knap, ali kolicina drskosti mi je fascinantna. Ono stao i gledam, pa nemogu da vjerujem. Kontam da zovnem policiju, ali bezveze cu cekati da se nakanu da dodju. I onda ce mu napisati 30 km kazne za nepropisno parkiranje. Eventualno ce jos uci u kafanu i traziti ko je i reci mu "haj'pomjeri se", pa mu nece ni tu kaznu napisati. I fakat izadjem oa ko polako, i kontam jesam li konj, jesam li glup....nesto. Em sam platio parking, em me lik zagradio. I da je bilo vrijeme kada parking ciko radi, sigurno bi mene zaklamfo onim lisicama da nisam platio. A njemu ne bi nista.
Kako platis sms-om zivota ti, meni izbacuje svaki put neispravan format iako je ispravan "Vasa SMS poruka: "" NE predstavlja validnu registarsku oznaku za vozilo. Registarska oznaka se sastoji od SLOVA i brojeva."

I 1 je pauk na citav kanton sarajevo, tako da nacekao bi se ako je zauzet.. vidjao sam i ja tu, tako ostavljaju i lagano kafica
zdruzdjo

#53325 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

zigson wrote: 17/02/2026 20:52
Kako platis sms-om zivota ti, meni izbacuje svaki put neispravan format iako je ispravan "Vasa SMS poruka: "" NE predstavlja validnu registarsku oznaku za vozilo. Registarska oznaka se sastoji od SLOVA i brojeva."

I 1 je pauk na citav kanton sarajevo, tako da nacekao bi se ako je zauzet.. vidjao sam i ja tu, tako ostavljaju i lagano kafica
Koristim aplikaciju "Parking SMS Scheduler" vec par godina. Maxuz namjenjena za to. Salje poruku za tebe u pravom formatu. ima prepoznavanje ili unos rucni gradova gdje si i u kojoj si zoni. Odlicna stvar i nikad nisam imao probem sa tim.
Post Reply