Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Laplace

#53251 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Averus wrote: 04/02/2026 12:38
canvra888 wrote: 04/02/2026 00:02 Noćas na autoputu kod Visokog prije Petrolove pumpe na dijelu gdje je nadvožnjak, dakle dio bez zaustavnih, hoda pješak skoro pa po samoj desnoj liniji desne trake, malo odmaknut. Lagano, s kesom u ruci. Još je to možda i najmračniji dio te dionice Visoko - Sarajevo, bez ikakve ulične rasvjete u blizini, a on bez bilo čega svijetlog, kamoli fluorescentnog na sebi. Kvalitetno sam se stresao :)
To je redovna pojava na autoputu od Zenice do Vogosce.
Takvog kad udaris samo treba obrisati krv s auta i nastaviti voziti. Ako njemu njegov zivot nije drag, sto bi mene tangirao
Meni je na tom dijelu pretrčavao kamiondžija, srećom po danu u iza mene (sačekao je da prođem). Kamion bio parkiran na zaustavnoj, iza tog nadvožnjaka, a on sačekao da prođem i iza pretrčavao. Čak sam očekivao to pa sam se prije prolaska prestrojio u lijevu (bila prazna), za svaki slučaj.
Laplace

#53252 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Šta je više sa tim svjetlima na autima? Juče mi se (sad će neki reći da lažem) iza prilijepila dvojka (Golf dvojka, sa "v", umalo da mi se provuče riječ bez v) i - vjerovali ili ne (znam da nećete vjerovati) - svjetla ubiše u oči. Usred dana. Toliko su blještala da sam preklopio unutrašnji retrovizor.

Znam kakva su svjetla na Golfu dvojci, nema šanse da je ono fabrički.
Laplace

#53253 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Dobrinjac-u-Pragu wrote: 04/02/2026 16:21
Laplace wrote: 04/02/2026 15:43
Dobrinjac-u-Pragu wrote: 03/02/2026 15:33
Jesil vozio po poljskoj ili italiji? Ne preporucujem. Bosna je mila majka za ove ludjake 😳
Po Italiji jesam, doduše do Trsta i Palmanove. Voze prilično brzo i pomalo blentavo. Meni je palo u oči koliko malo mare ako im se pri prilasku semaforu upali crveno svjetlo. Naprosto svi prođu, tj. prvih par. Ono, kao da je žuto, kao da se prolazak do dvije ili tri sekunde nakon paljenja crvenog toleriše.

I u toj klimi vozim opuštenije nego u Bi. Doduše, možda bi bilo drugačije da vozim duže relacije tamo. Sjećam se vožnje autobusom, kad pred naplatne kućice neki genijalac presiječe putanju autobusu, naš vozač jedva izbjegao sudar.
blago tebi onda ako ti italijanska voznja opustena :D

ja sam vozio po milanu i firenci i sto sam vidio sljedece: presjecanje traka bez zmigavca, uvaljivanje u dupe auta svaki put kad vozis na autoputu, da ne pricam o parkiranju to je blaga katastrofa i oni njihovi mopedi i skuteri, jedno 30 puta sam bio blizu da ih udarim koliko voze neoprezno :D
u poljskoj sam doduse vidio drugi fenomen koji samo tamo postoji... voze prebrzo i policija nista ne cini... na autoputu voze po 190-200 dok na magistralnoj voze najmanje 130, u gradu bez problema voze 70-80 u centru grada... a policije koje tamo ima dosta, kao da ne smeta :D

da bosna ima ceste ko poljska siguran sam da bi mi bio ugodnije voziti nego u poljskoj
Onda je do toga što sam Italiju samo maklo okrznuo. NIsam vozio po Milanu i Firenci (u tim gradovima sam išao autobusom, a i sa njim je bilo par situacija).

Btw, ne štede sirenu Italijani, naprotiv.
Laplace

#53254 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

ZoomZoomKiwi wrote: 04/02/2026 16:24 Talijani voze kako voze, ali je fazon što znaju voziti. Meni je ljepota bilo kroz Italiju sa Volvom S60, a prošao od Trsta, preko Firenze, Pise, kompletne Toskane, sve do Rima. I po tim gradovima nikakvih problema nisam imao.

Ako si siguran vozač, imaš pregled situacije, top država za vožnju. Ako si spor i prepadnut, onda svakako nije.

Češka mi je isto top za voziti.

Slovenija također.

BiH je katastrofa jer je agresivnost praćena neznanjem, ili opet prevelik strah praćen neznanjem. Kako god, dvije najgore kombinacije.
Imaju dobre puteve. Od Trsta do Palmanove vozio lokalnim putevima, kroz neke šume i seoskim putevima, u tu je kvalitet asfalta bio dobar. Mada, opet sa autobusom godinu ranije je bilo (na drugoj nekoj cesti) loših dijelova.

Interesantno je da magistralom voziš dosta dugo a da nema nijednog priključnog puta, bar u Toskani. Nije kao kod nas da svaka kuća ima izlaz na magistralu.
Averus

#53255 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Averus »

Laplace wrote: 04/02/2026 17:10 Šta je više sa tim svjetlima na autima? Juče mi se (sad će neki reći da lažem) iza prilijepila dvojka (Golf dvojka, sa "v", umalo da mi se provuče riječ bez v) i - vjerovali ili ne (znam da nećete vjerovati) - svjetla ubiše u oči. Usred dana. Toliko su blještala da sam preklopio unutrašnji retrovizor.

Ne znam jarane, postalo je nepodnošljivo šta ljudi rade
Em što ne podese svjetla kako treba za gradsku vožnju, nego ih dignu u nebesa, em što po' grada vozi sa kineskim ultramega LED svjetlima, izbiše oči, a onda na to još intelektualci upale i duga...

Pisao sam nedavno ovdje, baš me zanima možemo li pokrenuti neku inicijativu, nešto, da se jbn policija angažuje po tom pitanju i da se ljudi sa neispravnim svjetlima, a i štopkama kažnjavaju.

Pola Renola i Citroena po gradu nema nikako kočionu signalizaciju :oops:
Nemam bgm ništa protiv te grupacije, ali fakat sam primjetio da su najčešći po tom pitanju.
Laplace

#53256 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Averus wrote: 04/02/2026 18:31
Laplace wrote: 04/02/2026 17:10 Šta je više sa tim svjetlima na autima? Juče mi se (sad će neki reći da lažem) iza prilijepila dvojka (Golf dvojka, sa "v", umalo da mi se provuče riječ bez v) i - vjerovali ili ne (znam da nećete vjerovati) - svjetla ubiše u oči. Usred dana. Toliko su blještala da sam preklopio unutrašnji retrovizor.

Ne znam jarane, postalo je nepodnošljivo šta ljudi rade
Em što ne podese svjetla kako treba za gradsku vožnju, nego ih dignu u nebesa, em što po' grada vozi sa kineskim ultramega LED svjetlima, izbiše oči, a onda na to još intelektualci upale i duga...

Pisao sam nedavno ovdje, baš me zanima možemo li pokrenuti neku inicijativu, nešto, da se jbn policija angažuje po tom pitanju i da se ljudi sa neispravnim svjetlima, a i štopkama kažnjavaju.

Pola Renola i Citroena po gradu nema nikako kočionu signalizaciju :oops:
Nemam bgm ništa protiv te grupacije, ali fakat sam primjetio da su najčešći po tom pitanju.
Naprijed farovi blješte i ubijaju u oči. Nazad su svjetlosne grupe zatamnjene i ne vidiš ni pozicije ni žmigavac ni stop svjetlo.
zigson

#53257 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zigson »

Niste vi po istanbulu vozili :lol:
NediM17

#53258 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Ni Tirani nije mane.
mali_balon

#53259 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

Ni mozabiku
NediM17

#53260 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Kad si biJo?
nepass1

#53261 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

Nisam vozio ali egipat je drugi svijet. Prva dva dana me konobar preko ceste prevodio.
canvra888

#53262 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by canvra888 »

peca777 wrote: 04/02/2026 12:08
canvra888 wrote: 04/02/2026 00:02 Noćas na autoputu kod Visokog prije Petrolove pumpe na dijelu gdje je nadvožnjak, dakle dio bez zaustavnih, hoda pješak skoro pa po samoj desnoj liniji desne trake, malo odmaknut. Lagano, s kesom u ruci. Još je to možda i najmračniji dio te dionice Visoko - Sarajevo, bez ikakve ulične rasvjete u blizini, a on bez bilo čega svijetlog, kamoli fluorescentnog na sebi. Kvalitetno sam se stresao :)
Jesi li prijavio?
Nisam. Nije mi BT bio upaljen. Bio sam u frci s vremenom, nisam imao kad stajati na zaustavnu da zovem policiju.
Averus wrote: 04/02/2026 12:38
To je redovna pojava na autoputu od Zenice do Vogosce.
Takvog kad udaris samo treba obrisati krv s auta i nastaviti voziti. Ako njemu njegov zivot nije drag, sto bi mene tangirao
Ma savjest jarane. Zamisli živjeti s tim kasnije. A pri tim brzinama od 100+ km/h, da sam ga samo retrovizorom udario, pitanje je šta bi bilo.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#53263 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

zigson wrote: 04/02/2026 19:12 Niste vi po istanbulu vozili :lol:
Išao ja na studentske pohode i ulazimo u Istanbul autoputem, brat bratu 5 traka u jednom pravcu. Stoji bus, pored nas auto. Nalijeće drugi jedno 80km/h udara u ovog pored nas, ušao do zadnjih sjedišta haman. Izašli, zagrlili se i produžili vozit. Jedan poskakuje drugi probio radijator pa se puši iz haube.

E reko "ovo će biti avantura" hahaha
zigson

#53264 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zigson »

liaar wrote: 05/02/2026 09:25
zigson wrote: 04/02/2026 19:12 Niste vi po istanbulu vozili :lol:
Išao ja na studentske pohode i ulazimo u Istanbul autoputem, brat bratu 5 traka u jednom pravcu. Stoji bus, pored nas auto. Nalijeće drugi jedno 80km/h udara u ovog pored nas, ušao do zadnjih sjedišta haman. Izašli, zagrlili se i produžili vozit. Jedan poskakuje drugi probio radijator pa se puši iz haube.

E reko "ovo će biti avantura" hahaha
:lol:
Laplace

#53265 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Šta im je fora sa LED barom na okviru tablice? Neko veče mi u susret ide VW Plo star ~20 godina sa LED barom na okviru prednje tablicom, svjetlo prolazi kroz lobanju kao rentgenska zraka.
House

#53266 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by House »

Laplace wrote: 06/02/2026 19:00 Šta im je fora sa LED barom na okviru tablice? Neko veče mi u susret ide VW Plo star ~20 godina sa LED barom na okviru prednje tablicom, svjetlo prolazi kroz lobanju kao rentgenska zraka.
izdrži :mrgreen:

meni se takvi ubacuju bez žmigavca. TDI kante
House

#53267 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by House »

nekad umisli da vozi chirona, a ne golfa iz 2015 godine.
zigson

#53268 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zigson »

Osobe sa izrazito niskim iq
Naslovnica

#53269 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

GORE GUME, BLOKIRANI PUTEVI, BES NA ULICAMA Haos u komšiluku: Građani traže da voze BEZ VOZAČKE DOZVOLE, a onda je usledio šok kad je uhapšen policajac

https://www.blic.rs/vesti/svet/haos-u-s ... -i/89tbbd1

🤣🤣🤣🤣🤣
vjeshalica

#53270 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Laplace wrote: 06/02/2026 19:00 Šta im je fora sa LED barom na okviru tablice? Neko veče mi u susret ide VW Plo star ~20 godina sa LED barom na okviru prednje tablicom, svjetlo prolazi kroz lobanju kao rentgenska zraka.
Umislio da je lovac pa stavio...uglavnom ces to vidjeti na terenskim autima, ali na raspalom Polu...hehehe
NediM17

#53271 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Naslovnica wrote: 07/02/2026 14:36 GORE GUME, BLOKIRANI PUTEVI, BES NA ULICAMA Haos u komšiluku: Građani traže da voze BEZ VOZAČKE DOZVOLE, a onda je usledio šok kad je uhapšen policajac

https://www.blic.rs/vesti/svet/haos-u-s ... -i/89tbbd1

🤣🤣🤣🤣🤣
Vjerujem da ni kod nas nije bolje, dabogda da i nasi romale chavale imaju vozacke dozvole.
zdruzdjo

#53272 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Znam da se opet ponavljam, ali dzigericu mi pojedose nesposobnjakovici.
Veceras pred vece prolazim uskom ulicom niz brdo. Ide mi u susret audi a3. ne mozemo se provuci jedno pored drugog ali ja dadnem desni zmigavac jer ima bozna ulicica sa desne strane Reko uvuci cu se tu neka on prodje, da se ne vracam rikvercom 20 metara gdje ima prosirenje. Uvukao sam se prije nego mi je prisao. On je stao, ne znam zasto jer je mogao proci pored mene bez da staje ikako, ali vidim nevoljno nesto krivi facu. Balonja 22-25 godina.
Ulica je iznad njega na nekih 2 metra. Ja sam se uvukao i cekam da on prodje. Bukvalno ga vidim kroz svoj prozor.
Uzbrdica njemu je tako bezvezna da ti rucna uopste tu ne treba.
Lik povlaci rucnu i krece. Malo se pomjeri, ugasi mu se auto.
Drugi put, opet se ugasi
Treci put, opet se ugasi.
Cetvrti
Peti
Sest jebenih puta pokusava i sest puta mu se gasi.
Vidim nesto psuje gramza rukicama.... i skontam da mi mater opsova. Ugasim auto i izlazim iz auta, jer vec mi je u glavu udarilo. Iako imam "baby face" valjda je vidio da sam zakrvavio ocima. opleo je po gasu i krenuo tako, da je mislim litar nafte izbacio na auspuh. Oblak crnostao iza njega.
Da napomenem, uopste nema potrebe da ide tuda jer ima okolna cesta gdje nema uzbrdice uopste i dovoljno je siroko da mogu se dva kamiona mimoici.
Ali jok idem ja tuda iako ne znam voziti pod rucnom. da je bio neko iza njega, opalio bi ga jer mi je svih sest puta auto krenulo nazad barem 50-ak cm.
pa jeeee mu majku i rucnu vise.
drug_profi

#53273 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Balo sa curom u crvenom pežovu 206 ide od stadiona Otoka i dolazi do krivine gdje počinje šetnica. Cesta nastavlja lijevo prema džamiji.
Vidim ja on stao i nešto se predomišlja i hop, autom na šetnicu. Ja mu zapriječim prolaz, neću da se sklonim, reko nije ovdje cesta. Kaže znam samo nisam mogao da se okrenem. Đe da se okrećeš jadnanebio, vidim te otkud si došao. Iskoristi on to što sam se maknuo ispred auta i po gasu...
I onda se zadevero. Visok ivičnjak, ne može sići, pa će okolo po trotoaru, ali ne može dalje ima prepreka. Pa će preko trave... i nekako između dva auta, po travi, siđe na ulicu.

Reko moraš baš biti papak, ali baš ono žešći đonaš...
A pismene face i kod njega i kod nje.
Logovan

#53274 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

Sinoć se neko parkirao u Valtera Perića i blokirao ulicu :roll: I to još u kontra smjeru :lol:
Naslovnica

#53275 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Logovan wrote: 08/02/2026 09:53 Sinoć se neko parkirao u Valtera Perića i blokirao ulicu :roll: I to još u kontra smjeru :lol:
muha_sa wrote: 08/02/2026 09:21
Post Reply