SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

JovicSA

#103376 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JovicSA »

LSD wrote: 16/02/2026 15:34
JovicSA wrote: 16/02/2026 15:27
LSD wrote: 16/02/2026 15:24

Ljudino, ja ti nisam SDAovac (niti kad bio)...prenosi te opasno.
Zar ne vidite kako se svakim danom sve vise pratvarate u trojkase ćacije, po uzoru na one Vuciceve....samo sto oni bar to rade za pare, a vi besplatno rintate po vazdan :shock:
TAkvim stavom i pričom ti se ofiraš samo da nisi SDAovac. Kakvi spiskovi...bezveze se glupiraš. Ja razumijem da ti polaziš sa sstanovišta da ako bi ti to radio da bi i drugi. Nego šta je sada opravdanje za blokiranje ceste i zajebavanje naroda? Ispunjeni zahtjevi, date ostavke...šta još treba de napravite konačan spisak da se zna, da ne bude opet naredna sedmica da blokirate grad a zahtjevi se ispunajvaju. Ima li kraja? Nisu svi besposleni, neki moraju i do grada završavati poslove i obaveze.
Narod ima pravo da protestuje ! neces ti po forumu to zabranjivati... sta je s tobom ? jesi dobar.
I sta se ti toliko uznemiravas oko zahtjeva ? ne traze tvoju smjenu.
Brate ja radim, imam obaveza po gradu, podržavam proteste 100% ali mora se znati neki red valjda kada se i protestuje. Izneseš zahtjeve i ako se zahtevi ispune pitam čemu protesti dalje? Ako ne, nastavak protesta je opravdan. Jednostavno je.

Na šta ovo liči? Cirkus...
Okupljeni su stigli na Marijin-Dvor, gdje traže i ostavku ministrice obrazovanja Naide Muminović Hote.
:shock: :shock: :shock:

Ovo izgleda kako im šalju iz centrale SDA zahtjeve tako oni okrenu kolo.
kabal1337

#103377 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kabal1337 »

@JovicSA Informacije uvijek treba provjeriti.
Isto kao sto treba precesljati ove sto se predstavljaju na celu protestanta.
benzapen

#103378 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by benzapen »

drndalo wrote: 16/02/2026 15:36
benzapen wrote: 16/02/2026 14:20
Jasno je da bi ti i takvi vrlo rado četnike pustili da umarširaju na tenkovima u grad. Isto kao i kad ste išli s titovim slikama da branite 1992 grad. A biti će i tebi takvima jasno sve u oktobru. Ako Bog da.
A aBnd ? Ako Bog ne da ??? Sta onda ?

Koliko si godina imao 1992, i koliko godina ratovanja protiv cetnika koji umarsirase u grad imas?

Mnogi ovdje kojima se ovakvim natpisima seres za vrat imaju 3.5+ godine RATOVANJA, za razliku od (vjerovatno) tvojih "logisticara i moralista"...
19. 39 mjeseci. I kusur. Jasno mi je da te istina pogodila, šteta vam je tobe jarabi abuzenze. U mojoj porodici nije bilo logističara, šta znači moralista. Ako je moralista onaj što je okupljao ljude govoreći im šta nam se sprema, tih je bilo. Otac, amidža, daidže pa čak i dedo sa 70 godina je proveo 2 godine. Na dedu rahmetli sam posebno ponosan.
LSD

#103379 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by LSD »

JovicSA wrote: 16/02/2026 15:37

Okupljeni su stigli na Marijin-Dvor, gdje traže i ostavku ministrice obrazovanja Naide Muminović Hote.

Ma narod ima pravo da trazi smjene bilo koga...i Konakovica i Niksica i Forte i Trumpa i Putina, boga oca....sta je s tobom ? ne mogu da vjerujem sta pises...nije ti ovo vise titov komunizam pa da branis ljudima proteste i zahjteve.
I preofiran si sa tom pricom o SDA :shock:
Last edited by LSD on 16/02/2026 15:48, edited 3 times in total.
Dimu1927

#103380 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dimu1927 »

LSD wrote: 16/02/2026 15:16
JovicSA wrote: 16/02/2026 14:52 Ja ne znam ko ljudima daje za pravo blokirati rasksnice? Evo dali su ostavke šta je sada? Ovo policija treba rastjerati.
Protesti u Sarajevu: Demonstranti krenuli prema Alipašinoj džamiji, nakratko će blokirati raskrsnicu
Ovako je Dragan J. Vucicevic na Informeru porucivao da policija krene ostrije i rastjera blokadere.
Copy-paste.
Ponasanje vlasti prema protestima precrtano kao vucic nakon novog sada

Nalozili ćaci botoviju da obezvrijedjuje proteste jer im se ne svidjaju face svih prisutnih, nisu dovoljno fgr, nemaju puno gena neleta brege i ostalih sarajevskih velikana za kojima jos zale
JovicSA

#103381 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JovicSA »

kabal1337 wrote: 16/02/2026 15:42 @JovicSA Informacije uvijek treba provjeriti.
Isto kao sto treba precesljati ove sto se predstavljaju na celu protestanta.
Moj jarane, kakvih je sve paušalnih, polu informacija i neprovjerenih poslato u eter ovih dana i to ne samo na ovom forumu već i preko sredstava javnog informisanja pa do "svjedoka" i svjedoka događaja ne zna im se broj. Od toga da vozač apriori nije kriv, prije bilo kakvog zvaičnog izvještaja, pa do toga da je Šteta najveći krivac, ova vlada...itd.
Edin H.

#103382 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

Jasno je da bi ti i takvi vrlo rado četnike pustili da umarširaju na tenkovima u grad. Isto kao i kad ste išli s titovim slikama da branite 1992 grad. A biti će i tebi takvima jasno sve u oktobru. Ako Bog da.

Koliko si godina imao 1992, i koliko godina ratovanja protiv cetnika koji umarsirase u grad imas?

Mnogi ovdje kojima se ovakvim natpisima seres za vrat imaju 3.5+ godine RATOVANJA, za razliku od (vjerovatno) tvojih "logisticara i moralista"...

U okroMbru znaci opet pocinju "jedna vreca za mog Bakira" sergije???
Ovolika indoktrinacija omladine je zaista neshvatljiva.
daario naharis

#103383 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by daario naharis »

Savez napolje!!!!
JovicSA

#103384 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JovicSA »

LSD wrote: 16/02/2026 15:45
JovicSA wrote: 16/02/2026 15:37

Ma narod ima pravo da trazi smjene bilo koga...i Konakovica i Niksica i Forte i Trumpa i Putina, boga oca....sta je s tobom ? ne mogu da vjerujem sta pises...nije ti ovo vise titov komunizam pa da branis ljudima proteste i zahjteve.
I preofiran si sa tom pricom o SDA :shock:
Ja ne mogu svojoj ženi zabraniti išta a da zabranim proteste šta je sa tobom, nemoj se gubiti k'o abdest.
4L0n3

#103385 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 4L0n3 »

Ne znam za vas al meni je iznimno drago vidjet ovu omladinu na protestima i nadam se da ce ovo oznacit novu generaciju, ne toliko pasivnih gradjana vec povratak na kulturu organizovanja protesta. Nema veze sto ova djeca pojma nemaju sta hoce :lol: Al lijepo ih je vidjeti. Doduse ja radim od kuce tako da, razumijem i vas sto bi ih isprangijali jer blokiraju ulice bezveze :D
drndalo

#103386 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drndalo »

benzapen wrote: 16/02/2026 15:44

19. 39 mjeseci. I kusur. Jasno mi je da te istina pogodila, šteta vam je tobe jarabi abuzenze. U mojoj porodici nije bilo logističara, šta znači moralista. Ako je moralista onaj što je okupljao ljude govoreći im šta nam se sprema, tih je bilo. Otac, amidža, daidže pa čak i dedo sa 70 godina je proveo 2 godine. Na dedu rahmetli sam posebno ponosan.
Jel ti dedo bio ponosan na Bakirove vrece? Jesi li ti sretan kako strelovito napredovasmo nakon rata? Kako isprosismo razne 50+ god. stare tramvaje i autobuse? Pa ih u staro zeljezo prodasmo? Jesam li sta zaboravio?
benzapen

#103387 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by benzapen »

drndalo wrote: 16/02/2026 16:03
benzapen wrote: 16/02/2026 15:44

Jel ti dedo bio ponosan na Bakirove vrece? Jesi li ti sretan kako strelovito napredovasmo nakon rata? Kako isprosismo razne 50+ god. stare tramvaje i autobuse? Pa ih u staro zeljezo prodasmo? Jesam li sta zaboravio?
Jesam ponosan na to što nam Aleksandar Vučić nije predsjednik. Što se vreća tiče, na vlasti nije Bakir već godinama, što ne istražite to sve do kraja. Imate vlast, sudove, tužioce, ministre, sve imate, pa ništa. Imate doduše premijere i ministre s novim tramvajima. I kupljenim četničkim diplomama. Kupljenim našim novcem. A koliko, to je jelte "tajna".
drndalo

#103388 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drndalo »

Ko bolan "sta" ima !?

Burzicku i ostale je postavio ko, Steta ili IO SDA? O cemu pricas?

80% pravosudja je jos uvijek postavljeno iz vase ljubljene SDA/SZBiH/HDZ/SDS/SNSD koalicije, i ne moze ih ni NATO dislocirati...

Kupljenim diplomama? Imas obraza to reci? Neki bas znaju gdje su im (Sokolacke) diplome, za razliku od nekih prvih zena nam u nas, koje ni ne znaju gdje su im (doduse Zagrebacke) njihove diplome... Jebiga, zaboravilo se. I sto je najtuznije, time se sama posere na svoju postenu UNSA diplomu doktora od prije rata... Ali bi ona osim heroine i profesorica, dekanica, Akademicarka da bude... A sve za 2 godine, uz podizanje djeteta paralaleno...

Nego, nesto pokusavam da se sjetim ijednog tramvaja kojeg je bilo ko iz SDA kupio svojim novcem, umjesto nasim??? Cak ne mogu da se sjetim ni da su ijedan tramvaj kupili cak i nasim novcem, ali nije bas da pare nisu nestajale, i da nije kupovano, tipa metla za 220 KM, 2008 god...
benzapen

#103389 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by benzapen »

drndalo wrote: 16/02/2026 16:15 Ko bolan "sta" ima !?

Burzicku i ostale je postavio ko, Steta ili IO SDA? O cemu pricas?

80% pravosudja je jos uvijek postavljeno iz vase ljubljene SDA/SZBiH/HDZ/SDS/SNSD koalicije, i ne moze ih ni NATO dislocirati...

Kupljenim diplomama? Imas obraza to reci? Neki bas znaju gdje su im (Sokolacke) diplome, za razliku od nekih prvih zena nam u nas, koje ni ne znaju gdje su im (doduse Zagrebacke) njihove diplome... Jebiga, zaboravilo se. I sto je najtuznije, time se sama posere na svoju postenu UNSA diplomu doktora od prije rata... Ali bi ona osim heroine i profesorica, dekanica, Akademicarka da bude... A sve za 2 godine, uz podizanje djeteta paralaleno...

Nego, nesto pokusavam da se sjetim ijednog tramvaja kojeg je bilo ko iz SDA kupio svojim novcem, umjesto nasim??? Cak ne mogu da se sjetim ni da su ijedan tramvaj kupili cak i nasim novcem, ali nije bas da pare nisu nestajale, i da nije kupovano, tipa metla za 220 KM, 2008 god...
Ništa se nije zaboravilo. Ti su ostali i bez diploma i bez stolica. Neki Bogami i bez slobode. A tako će isto neki sada koji se zaklanjaju iza botova, kupljenih sindikalista, ogrezli u kriminal ostati bez i bez stolica i slobode. A s diplomama su svakako mogli uvijek i guzicu obrisati.
Haris.ba

#103390 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Nadrealno. Svadjamo se ko ima manje kupljenu diplomu :bih:
DaysleepeR wrote: 16/02/2026 15:32 Ne mogu da vjerujem da nikom još nije jasno, ali Tužilaštvo i Sud nisu dužni javno objavljivati svaki dokaz dok traje istraga kako bi iste tumačila Faketa iz Buća Potoka.
Naravno da nisu. Ali, mogu i objaviti sta zele cuvajuci privatnost tamo gdje moraju.

Da su objavili snimak iz tramvaja prvu noc, ne bi bilo ni ovakvih protesta, ni danasnje situacije.

A, sad sto bas pustise vozaca u momentu protesta....e, tu im cestitam. :mrgreen:
Kako da kazem, slucajnosti nema.
Last edited by Haris.ba on 16/02/2026 16:43, edited 2 times in total.
benzapen

#103391 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by benzapen »

Haris.ba wrote: 16/02/2026 16:37 Nadrealno. Svadjamo se ko ima manje kupljenu diplomu :bih:
Nema svađe. Samo suhe činjenice. Govno je govno, iz kojeg god da je šupka izašlo, isto smrdi.
drndalo

#103392 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drndalo »

Ništa se nije zaboravilo. Ti su ostali i bez diploma i bez stolica. Neki Bogami i bez slobode. A tako će isto neki sada koji se zaklanjaju iza botova, kupljenih sindikalista, ogrezli u kriminal ostati bez i bez stolica i slobode. A s diplomama su svakako mogli uvijek i guzicu obrisati.
Zaboravilo se, se odnosilo na sultanijino zaboravljanje dje joj je diploma, jebga, vlast udarila u glavu.

Kupljeni sindikalisti i ogrezli u kriminalu...? Mislis sve i jedan onaj "vjernik" iz prvih safova?

Steta vas je cak i sa diplomom za brisanje guzice toliko potukao, da vas jos guzice bole od suhe penetracije...? Uz sve vrijedne diplome iz SDA, jedna bezvrijedna uradi u saobracaju Kantona SA 5x vise...? Bimo bio Rektor Univerziteta uvazenog Travnickog, i direktor GRASa cca. 38 god. i opet Steta napravio manje stete, a kupio vise tramvaja i trolejbusa... Kako to?

Da je Steta diplomirao kod Bime na Univerzitetu, to bi onda bio odlican kadar, zar ne?
moimoi

#103393 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

Fahro okrivljuje trojku sto dir skola upozoravaju roditelje sto je logicno i normalno :shock: :-)

https://www.avaz.ba/vijesti/bih/1023727 ... onstracije
Haris.ba

#103394 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

moimoi wrote: 16/02/2026 16:44 Fahro okrivljuje trojku sto dir skola upozoravaju roditelje sto je logicno i normalno :shock: :-)

Ne krivim ja Fahru za nista. Samo narod koji ce se sloziti sa njim.
Edin H.

#103395 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

Haris.ba wrote: 16/02/2026 16:48
moimoi wrote: 16/02/2026 16:44 Fahro okrivljuje trojku sto dir skola upozoravaju roditelje sto je logicno i normalno :shock: :-)

Ne krivim ja Fahru za nista. Samo narod koji ce se sloziti sa njim.
Neopravdani časovi, prekoračiš, znaju se posljedice.
kabal1337

#103396 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kabal1337 »

pa neka ga privedu i tjt
benzapen

#103397 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by benzapen »

drndalo wrote: 16/02/2026 16:43
Zaboravilo se, se odnosilo na sultanijino zaboravljanje dje joj je diploma, jebga, vlast udarila u glavu.

Kupljeni sindikalisti i ogrezli u kriminalu...? Mislis sve i jedan onaj "vjernik" iz prvih safova?

Steta vas je cak i sa diplomom za brisanje guzice toliko potukao, da vas jos guzice bole od suhe penetracije...? Uz sve vrijedne diplome iz SDA, jedna bezvrijedna uradi u saobracaju Kantona SA 5x vise...? Bimo bio Rektor Univerziteta uvazenog Travnickog, i direktor GRASa cca. 38 god. i opet Steta napravio manje stete, a kupio vise tramvaja i trolejbusa... Kako to?

Da je Steta diplomirao kod Bime na Univerzitetu, to bi onda bio odlican kadar, zar ne?
Podveleško alkoholizirano kriminalno govedo vam je važnije od stranke, razumijem da vas je pogodilo. Tonete zajedno, neka tako i treba. Što se tiče lokacije kupovine diplome, kupovina je kupovina. Gdje god je trgovina. S tom razlikom da Bimina gang ekipa s tim parama neće kupiti oružje da puca po nama, ova Cickova hoće.
Što se tiče vjere i vjernika, prošlo je vrijeme kad su Staljinovi učenici određivali ko je vjernik. Bog dragi to samo zna, svako će snositi odgovornost za sve što čini. Sindikalisti su oduvijek kod nas bili plaćenici vlasti. Svake, pa tako i ove.
Što se tiče nasuho, znate vi dobro da vam slijedi potop u oktobru. Zato i sikćete, jer jbg valja se skinuti sa sise. A poneki Bogami i kako prvi hercegovački krono voli reći idu pod spengavanje.
made_in_sarajevo

#103398 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

I jel se znaju razlozi protesta na kraju? Nikad gori javni prevoz, tockovi otpadaju, svake sedmice 20 ubijenih od javnog prevoza?
red evil

#103399 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by red evil »

Nije mi jasno koliko neka stranka treba biti na vlasti da bi snosila političku odgovornost jer, očigledno, 7-8 godina nije dovoljno? Jedino kod nas nije vlast odgovorna nizašta, oni su tu onako reda radi. Pa, valjda, oni uspostavljaju sistem i način rada, postavljaju direktore itd. I po tom pitanju snose odgovornost i moraju odgovarati. A za ovu nesreću trebaju svi odgovarati jer ovo je bila tempirana bomba gdje smo samo čekali da se desi nešto.

Vozač kao pojedinac snosi malu odgovornost ali svi vozači kao skupina snose veliku jer sam ništa ne može ali ako su svi tu onda mogu puno toga. Ako su svi vozači znali da ovaj problem postoji onda su, svi, kolektivno trebali odbiti voziti te tramvaje. Pa onda ići do direktora, servisera, mehaničara ma svih koji su rekli da ovi tramvaji mogu u vožnju, ukoliko je sve ovo tačno što se govori. Ali, ne samo dati ostavku i to je to, idemo dalje, već snositi i krivičnu odgovornost.
benzapen

#103400 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by benzapen »

red evil wrote: 16/02/2026 16:59 Nije mi jasno koliko neka stranka treba biti na vlasti da bi snosila političku odgovornost jer, očigledno, 7-8 godina nije dovoljno? Jedino kod nas nije vlast odgovorna nizašta, oni su tu onako reda radi. Pa, valjda, oni uspostavljaju sistem i način rada, postavljaju direktore itd. I po tom pitanju snose odgovornost i moraju odgovarati. A za ovu nesreću trebaju svi odgovarati jer ovo je bila tempirana bomba gdje smo samo čekali da se desi nešto.

Vozač kao pojedinac snosi malu odgovornost ali svi vozači kao skupina snose veliku jer sam ništa ne može ali ako su svi tu onda mogu puno toga. Ako su svi vozači znali da ovaj problem postoji onda su, svi, kolektivno trebali odbiti voziti te tramvaje. Pa onda ići do direktora, servisera, mehaničara ma svih koji su rekli da ovi tramvaji mogu u vožnju, ukoliko je sve ovo tačno što se govori. Ali, ne samo dati ostavku i to je to, idemo dalje, već snositi i krivičnu odgovornost.
Upravo tako. Ako si odgovoran kad stvari idu dobro, onda si i odgovoran kad kola krenu nizbrdo. O kome god da se radi.
Post Reply