benzapen wrote: ↑16/02/2026 15:05
made_in_sarajevo wrote: ↑16/02/2026 14:56
benzapen wrote: ↑16/02/2026 14:35
Šta sam se pokazao, kakve gluposti valjaš. Duboko korumpirani kriminalni društveni sistem je izvršio ubistvo. Isti taj sistem je ubio i ljude u Tuzli i Jablanici. Sistem umreženih kriminalaca u kravatama, koji misle da mogu sve. Međutim ponekad, nažalost vrlo rijetko, pojedinci iz takvog sistema moraju odgovarati za to.
Ne nosam ja ničije slike, vjera mi ne dozvoljava to.
koji sistem, ko je napravio taj sistem, ko je udario dobre i debele temelje tog sistema? sta trenutna vlada i ministar imaju sa tim sistemom? kako jedna kad ne gledas politicki obicna saobracajna nesreca sa smrtnim ishodom ima veze sa ministrom i vladom? hocemo sutra svaku saobracajnu nesrecu sa smrtnim ishodom obarati vlade, protestovati i slicno? gdje treba nije problem i kad se kriju djeca ljudi bliskih sa SDA, govorim za saobracajne nesrece evo kao ova, niko nije pobjegao, imaju svjedoci, dokazi i tako dalje. sto se protesti nisu napravili za saobracajnu nesrecu od prije par dana iznad Bentbase kad je poginula cura iz Gorazda?
Sistem je napravljen od svih onih koji su u vlasti. Bili i jesu sada. I svi trebaju odgovarati. Neki trenutno i odgovaraju, eno ih sjede u Vojkovićima. Tako će ako Bog da sjediti i svi ostali ogrezli u kriminal. Posebno oni odgovorni za smrt nedužnih ljudi. I ne miješaj babe i žabe. Sudar u saobraćaju na Lapišnici i očigledan nemar odgovornih za gradski saobraćaj nisu ni blizu uporedivi.
ali kakve veze ova saobracajna nesreca ima sa politikom i ministrom i vladom? ti uzmes sluzbeno auto, pukne ti osovina i ubijes covjeka u drugom autu, ko je kriv tu, jel politika, jesi ti, jel neko ko je zaduzen za odrzavanje tih auta, hoce li direktor firme sam sebi otkaz dati?
desila se nesreca radi kvara koji se istrazuje. saobracajna nesreca kao i svaka druga sa smrtnim ishodom, osim sto je ovdje SDA zajedno sa satelitima poletila iste minute da okrene u politicku borbu i to su napravili, samo ovi na ulici to ne kontaju nikako. evo nek i predsjednistvo sad da ostavku.
dakle vrlo je jasno, vozac je kriv i prvi se hapsi u svakoj jebenoj nesreci sa smrtnim ishodom. nakon toga istraga krene, uzmu se izjave i to ne znaci da je vozac kriv, istraga traje. evo vozac pusten i istraga ide dalje. neko je pustio tramvaj neispravan, mozda je bio ispravan, ali su znali da se moze kvariti ali jebiga nece valjda. dakle ima servis, ima sef servisa, ima dispecer, ima neki izvrsni direktor saobracaja, ima direktor na kraju krajeva.
sta ovo sve ima veze sa ministrom i vladom KS, da se nalazi bilo ko u vladi pa i SDA, sta ima sa njima? nisu ovi dole krivi iako svi znamo sta je gras i isti ti radnici, nego je kriva politika sto oni moraju krasti i zajebavati se na poslu. politika njih tjera da kradu i zajebavaju se?
ministar i vlada treba da obezbjede pare za sta im ovi dostave da treba, trebaju nam tramvaji steta ih obezbjedio,treba nam pruga i to je obezbjedio, treba nam nova remiza i to je obezbjedio jer se ista renovira. sta ministar i vlada KS imaju znati kako tramvaj radi, koliko sarafa se zateze, kako kontakter radi, kako relej radi, kako taster radi, kako elektromotor radi i tako dalje. da je Sebija licno sjedila na ovoj poziciji, sta ona ima sa tim kao ministar.
saobracajna nesreca se desila, poginuo momak ni kriv ni duzan, cura osakacena i treba neko zatvora zaglaviti, ali sigurno ne ministar i vlada. tramvaj ako je neispravan i znas da te zajebava, ostavis ga u garazai i kazes direktoru da prijavi ministru da ubrza nabavku jos tramvaja jer je jos jedan crko i kaput je.
evo koji su zahtjevi protesta, evo sta hoce ovi sad. vlada pala,direktor dao ostavku sta je sljedece? pritisak na tuzilastvo, jel to idemo se mjesati u rad tuzilastva ali su protesti posteni samo hoce pravdu? kakvu pravdu, pa ovo je sve samo nije pravda jer tuzilastvo je svakako nesposobno i sa dobrim uticajem SDA jos uvijek (ne pitaj kako znam, znam odlicno dobro), na pritisak i ho-ruk kazu vozac je, a svaka izjava sto imaju govori kontra. sta je to nego mjesanje u pravdu i da tuzioc leti glavom kroz zid da usere sve. ova istraga je vec u startu usrana i umjesto da se krene sa 0 i gradi se istraga, oni sad krecu sa -100, pogotovo sto je avdo avdic uredno objavio sve dokumente koji ne bi trebali biti u javnosti (i ovo znam ne pitaj kako kad traje istraga nema price, pogotov ne javno).