Neradna nedjelja u FBiH
Moderator: anex
-
Hakiz
#13401 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ne mora administracija raditi do 00:00, ali bi mogla do 20:00. I subotom barem do 17, ne mora nedjeljom. Kao i banke, pošte itd.
Odavno već, i prije zakona, individualne prodavnice, frizerski saloni i slični nisu radili nedjeljom. Nije im trebao zakon da ne rade. I nije im smetala konkurencija u vidu prodavnica koje prodaju istu robu, salona itd koji su radili nedjeljom u sklopu tržnog centra ili zato što su u turističkom centru pa im se isplatlo raditi. Recimo prodavnice opreme za mobitele, odjeće i obuće itd.
Odavno već, i prije zakona, individualne prodavnice, frizerski saloni i slični nisu radili nedjeljom. Nije im trebao zakon da ne rade. I nije im smetala konkurencija u vidu prodavnica koje prodaju istu robu, salona itd koji su radili nedjeljom u sklopu tržnog centra ili zato što su u turističkom centru pa im se isplatlo raditi. Recimo prodavnice opreme za mobitele, odjeće i obuće itd.
-
ljubijankic
#13402 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ja sam za to da se svi drzimo istog. Ako rade prodavnice nek rade i uhljebi, ako ne rade uhljebi nek ne rade ni prodavnice ni bilo ko drugi.kakaljin wrote: ↑11/02/2026 11:30Onda i prodavac isto tako za tebe sve uraditi. Znaci i ti si protiv zabrane rada nedeljom. Drago mi je to cuti.ljubijankic wrote: ↑11/02/2026 08:41Pa i hranu mozes naruciti. Sta ces u prodavnici, glovo ti donese na vrata. Cuj da ja placam online a uhljebi da sjedemoze al u nekoj stvari
Sve sto uhljeb moze uraditi za mene i uradit ce
![]()
-
ljubijankic
#13403 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ja na svom poslu radim u i nedjeljom i preko noci kada za to ima potrebe. Kada nema onda ne radim ni ponedjeljkom, utorkom ili bilo kojim drugim radnim danom. Dakle prilagođavam se potrebama onog ko me plaća, zbog koga postoji moja firmaVladaFBiH wrote: ↑11/02/2026 11:31hmmm administraciju koja se servis kompanijama i građanima (kakav takav ali je i dalje servis) bi prebacio da rade kada se završi radno vrijeme u većini kompanija - interesantno... realno što bi se desilo da bi se i tebi radno vrijeme pomjerilo na isto jer bez tog servisa većina kompanija ne može da posluje. Želio priznati ili ne sve je setovano i vezano za standardno radno vrijeme i pomjeranje bilo čega (ili slučajno neka zabrana khm) dovodi do haosa tako da takve ideje nisu ni ideje već samo tjeranje "inata" tamo gdje ga ne treba da bude.ljubijankic wrote: ↑11/02/2026 11:22Da bi nekog nazvao radnikom on mora raditidrug_profi wrote: ↑11/02/2026 11:13
Naravno da bi povećalo broj zaposlenih na budžetu. I to je svakom jasno.
Imaš animozitet prema državnim službenicima. Razumljiv, ali su i oni samo radnici.
Pri tom te napominjem da ne zaboraviš, da ne postoji zabrana rada institucija subotom i nedjeljom. To je njihova odluka da tako rade.
Postoji zabrana trgovine nedjeljom i to samo za neke objekte. Niko nije sprječavao radnje da zatvore nedjeljom, kao što je recimo DM zatvarao.Tako da ne, oni nisu radnici nego uhljebi. Opcina kao servis građana bi trebala da radi kada gradjani ne rade, znaci od 16:00 do 00:00 i vikendom kada vecina odmara. Mozda ideja na kojoj bi se mogla graditi neka izborna kampanja
![]()
- drug_profi
#13404 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Nije isto ako je jednima zabranjeno raditi, drugima nije.ljubijankic wrote: ↑11/02/2026 11:43 Ja sam za to da se svi drzimo istog. Ako rade prodavnice nek rade i uhljebi, ako ne rade uhljebi nek ne rade ni prodavnice ni bilo ko drugi.
- drug_profi
#13405 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Khm... onda si odlutao u ovoj podrsci zabrane trgovine nedjeljom.ljubijankic wrote: ↑11/02/2026 11:46 Ja na svom poslu radim u i nedjeljom i preko noci kada za to ima potrebe. Kada nema onda ne radim ni ponedjeljkom, utorkom ili bilo kojim drugim radnim danom. Dakle prilagođavam se potrebama onog ko me plaća, zbog koga postoji moja firma Ako je sve setovano na standardno radno vrijeme hajmo i prodavnice zatvoriti u 16:00. U ovoj drzavi sve mozes, samo uhljebe nemoj dirati a jebali su nam majku za sva vremena sto nesposobnoscu sto gluposcu
Jer ispada da kupci postoje radi trgovina, a ne trgovine radi kupaca.
A ovaj zakon je produkt ovog drugog naglašenog tvog teksta.
-
k4mi
#13406 Re: Neradna nedjelja u FBiH
trziste ce onda odgovoriti sa ovim www.pixevia.com i onda se moze i 7 dana odmarati, sto samo jedanMartin Rigs wrote: ↑11/02/2026 08:04 Kuknjava zbog zatvorenog binga nedjeljom a upakovana u brigu za radnike,brigu za Ustav,brigu sto svake nedjelje 2 milijarde maraka Bosnjaci potrose u manjem entitetu
...svasta sam procitao ovdje.
A zapravo iz procitanog sto neko rece samo se javlja zelja da se moze kako uvest i subota neradna..
PA da onda kad vec volimo Ustav i prava ljudi svi budemo jednaki i da svi zajedno ne radimo ni subotu ni nedjelju.
Ili ako se vec prica o pravima i zali onda se hajmo solidarisati pa svi da radimo i subotu i nedjelju.
A da svi odmaramo onako kako je to bilo prije ovog zakona organizovano u npr eto bingu.
-
kakaljin
#13407 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Mozda bi imalo smisla da su iste djelatnosti i da je isti obim potraznje usluga i kod jednih i kod drugih.ljubijankic wrote: ↑11/02/2026 11:43Ja sam za to da se svi drzimo istog. Ako rade prodavnice nek rade i uhljebi, ako ne rade uhljebi nek ne rade ni prodavnice ni bilo ko drugi.kakaljin wrote: ↑11/02/2026 11:30Onda i prodavac isto tako za tebe sve uraditi. Znaci i ti si protiv zabrane rada nedeljom. Drago mi je to cuti.ljubijankic wrote: ↑11/02/2026 08:41
Pa i hranu mozes naruciti. Sta ces u prodavnici, glovo ti donese na vrata. Cuj da ja placam online a uhljebi da sjedemoze al u nekoj stvari
Sve sto uhljeb moze uraditi za mene i uradit ce
![]()
Neka svako bira koliko ce raditi bez ikakvog nametanja bilo kome. Neka svako odluci u zavisnosti od potraznje za njihovom ulsugom neka pravi radno vrijeme.
-
kakaljin
#13408 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Znaci radis u zavisnosti od potreba i kupaca, pa tako i trgovina radi u zavisnosti od potrebe kupaca, a ti bi za zabranu rada. Sto onda i sebi ne uveds da ne radis samo nedelju a ostalim danima radis, jer prov polazis od sebe. Ti bi drugima uslovljavao a ti da radis kad hoces. Malo si kontradiktoran sam sa sobomljubijankic wrote: ↑11/02/2026 11:46Ja na svom poslu radim u i nedjeljom i preko noci kada za to ima potrebe. Kada nema onda ne radim ni ponedjeljkom, utorkom ili bilo kojim drugim radnim danom. Dakle prilagođavam se potrebama onog ko me plaća, zbog koga postoji moja firmaVladaFBiH wrote: ↑11/02/2026 11:31hmmm administraciju koja se servis kompanijama i građanima (kakav takav ali je i dalje servis) bi prebacio da rade kada se završi radno vrijeme u većini kompanija - interesantno... realno što bi se desilo da bi se i tebi radno vrijeme pomjerilo na isto jer bez tog servisa većina kompanija ne može da posluje. Želio priznati ili ne sve je setovano i vezano za standardno radno vrijeme i pomjeranje bilo čega (ili slučajno neka zabrana khm) dovodi do haosa tako da takve ideje nisu ni ideje već samo tjeranje "inata" tamo gdje ga ne treba da bude.ljubijankic wrote: ↑11/02/2026 11:22
Da bi nekog nazvao radnikom on mora raditiTako da ne, oni nisu radnici nego uhljebi. Opcina kao servis građana bi trebala da radi kada gradjani ne rade, znaci od 16:00 do 00:00 i vikendom kada vecina odmara. Mozda ideja na kojoj bi se mogla graditi neka izborna kampanja
![]()
Ako je sve setovano na standardno radno vrijeme hajmo i prodavnice zatvoriti u 16:00. U ovoj drzavi sve mozes, samo uhljebe nemoj dirati a jebali su nam majku za sva vremena sto nesposobnoscu sto gluposcu
-
ljubijankic
#13409 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ja kazem da svi trebalo raditi prema potrebema, znaci i ja i prodavnica i drzavne institucije, a ne da moram izlaziti sa svog posla da izvadim rodni list jer se uhljebu ne radi subotom ili nedjeljom. Znaci ili svi trebamo raditi po potrebama i svakim danom ili niko. Za sta god se odlucimo ja podrzavam. Također podržavam sve ono što je protiv uhljeba i što im ne odgovara.kakaljin wrote: ↑11/02/2026 12:21Znaci radis u zavisnosti od potreba i kupaca, pa tako i trgovina radi u zavisnosti od potrebe kupaca, a ti bi za zabranu rada. Sto onda i sebi ne uveds da ne radis samo nedelju a ostalim danima radis, jer prov polazis od sebe. Ti bi drugima uslovljavao a ti da radis kad hoces. Malo si kontradiktoran sam sa sobomljubijankic wrote: ↑11/02/2026 11:46Ja na svom poslu radim u i nedjeljom i preko noci kada za to ima potrebe. Kada nema onda ne radim ni ponedjeljkom, utorkom ili bilo kojim drugim radnim danom. Dakle prilagođavam se potrebama onog ko me plaća, zbog koga postoji moja firmaVladaFBiH wrote: ↑11/02/2026 11:31
hmmm administraciju koja se servis kompanijama i građanima (kakav takav ali je i dalje servis) bi prebacio da rade kada se završi radno vrijeme u većini kompanija - interesantno... realno što bi se desilo da bi se i tebi radno vrijeme pomjerilo na isto jer bez tog servisa većina kompanija ne može da posluje. Želio priznati ili ne sve je setovano i vezano za standardno radno vrijeme i pomjeranje bilo čega (ili slučajno neka zabrana khm) dovodi do haosa tako da takve ideje nisu ni ideje već samo tjeranje "inata" tamo gdje ga ne treba da bude.Ako je sve setovano na standardno radno vrijeme hajmo i prodavnice zatvoriti u 16:00. U ovoj drzavi sve mozes, samo uhljebe nemoj dirati a jebali su nam majku za sva vremena sto nesposobnoscu sto gluposcu
-
k4mi
#13410 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Pa tako treba svugdje da bude. Prilagodjavanje potrebama uz optimizaciju troska i da to bude svakome na volju kako ce. Kao sto je npr Hose zatvorio nedjeljom i prije ovog zakona jer mu se nije isplatilo iz ovog ili onog razloga. DM nije radio osim u trznim centrima.ljubijankic wrote: ↑11/02/2026 12:27 Ja kazem da svi trebalo raditi prema potrebema, znaci i ja i prodavnica i drzavne institucije, a ne da moram izlaziti sa svog posla da izvadim rodni list jer se uhljebu ne radi subotom ili nedjeljom. Znaci ili svi trebamo raditi po potrebama i svakim danom ili niko. Za sta god se odlucimo ja podrzavam. Također podržavam sve ono što je protiv uhljeba i što im ne odgovara.
U Sarajevu, opstine su odgovorila na potrebe pa su produzili radno vrijeme da se moze izvaditi rodni list do 6 sati. Ako ima potrebe moze se uvesti i vikend ako smo mi spremni da se jos salterskih radnika zaposli. Mislim da ipak nismo i da nam je ovo sada optimalno.
-
Hakiz
#13411 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Nezaposleni invalidi i još poneki su ti koji bi rado popunili radna mjesta potrebnih šalterskih radnika da administrativne usloge mogu biti pružene poslije podne i subotom. A kažu da prihodi i prikupljanje poreza rastu, pa ima i para za njihove plate i doprinose.k4mi wrote: ↑11/02/2026 12:44Pa tako treba svugdje da bude. Prilagodjavanje potrebama uz optimizaciju troska i da to bude svakome na volju kako ce. Kao sto je npr Hose zatvorio nedjeljom i prije ovog zakona jer mu se nije isplatilo iz ovog ili onog razloga. DM nije radio osim u trznim centrima.ljubijankic wrote: ↑11/02/2026 12:27 Ja kazem da svi trebalo raditi prema potrebema, znaci i ja i prodavnica i drzavne institucije, a ne da moram izlaziti sa svog posla da izvadim rodni list jer se uhljebu ne radi subotom ili nedjeljom. Znaci ili svi trebamo raditi po potrebama i svakim danom ili niko. Za sta god se odlucimo ja podrzavam. Također podržavam sve ono što je protiv uhljeba i što im ne odgovara.
U Sarajevu, opstine su odgovorila na potrebe pa su produzili radno vrijeme da se moze izvaditi rodni list do 6 sati. Ako ima potrebe moze se uvesti i vikend ako smo mi spremni da se jos salterskih radnika zaposli. Mislim da ipak nismo i da nam je ovo sada optimalno.
-
k4mi
#13412 Re: Neradna nedjelja u FBiH
dobar prijedlogHakiz wrote: ↑11/02/2026 12:51Nezaposleni invalidi i još poneki su ti koji bi rado popunili radna mjesta potrebnih šalterskih radnika da administrativne usloge mogu biti pružene poslije podne i subotom. A kažu da prihodi i prikupljanje poreza rastu, pa ima i para za njihove plate i doprinose.k4mi wrote: ↑11/02/2026 12:44Pa tako treba svugdje da bude. Prilagodjavanje potrebama uz optimizaciju troska i da to bude svakome na volju kako ce. Kao sto je npr Hose zatvorio nedjeljom i prije ovog zakona jer mu se nije isplatilo iz ovog ili onog razloga. DM nije radio osim u trznim centrima.ljubijankic wrote: ↑11/02/2026 12:27 Ja kazem da svi trebalo raditi prema potrebema, znaci i ja i prodavnica i drzavne institucije, a ne da moram izlaziti sa svog posla da izvadim rodni list jer se uhljebu ne radi subotom ili nedjeljom. Znaci ili svi trebamo raditi po potrebama i svakim danom ili niko. Za sta god se odlucimo ja podrzavam. Također podržavam sve ono što je protiv uhljeba i što im ne odgovara.
Ako mogu da dodam ne bi bilo lose sa njima zamjeniti mnoge koji sada rade na tim poslovima. Njima da se nadje posao sa kojim mogu sebi da zarade za dostojan zivot, pomazu drustvu a ovi koji mogu raditi druge poslove da se preusmjere
-
kakaljin
#13413 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Znaci protiv si zabrane rada nedeljom . Napokon da si priznao.ljubijankic wrote: ↑11/02/2026 12:27Ja kazem da svi trebalo raditi prema potrebema, znaci i ja i prodavnica i drzavne institucije, a ne da moram izlaziti sa svog posla da izvadim rodni list jer se uhljebu ne radi subotom ili nedjeljom. Znaci ili svi trebamo raditi po potrebama i svakim danom ili niko. Za sta god se odlucimo ja podrzavam. Također podržavam sve ono što je protiv uhljeba i što im ne odgovara.kakaljin wrote: ↑11/02/2026 12:21Znaci radis u zavisnosti od potreba i kupaca, pa tako i trgovina radi u zavisnosti od potrebe kupaca, a ti bi za zabranu rada. Sto onda i sebi ne uveds da ne radis samo nedelju a ostalim danima radis, jer prov polazis od sebe. Ti bi drugima uslovljavao a ti da radis kad hoces. Malo si kontradiktoran sam sa sobomljubijankic wrote: ↑11/02/2026 11:46
Ja na svom poslu radim u i nedjeljom i preko noci kada za to ima potrebe. Kada nema onda ne radim ni ponedjeljkom, utorkom ili bilo kojim drugim radnim danom. Dakle prilagođavam se potrebama onog ko me plaća, zbog koga postoji moja firmaAko je sve setovano na standardno radno vrijeme hajmo i prodavnice zatvoriti u 16:00. U ovoj drzavi sve mozes, samo uhljebe nemoj dirati a jebali su nam majku za sva vremena sto nesposobnoscu sto gluposcu
-
ljubijankic
#13414 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Pod određenim uslovima apsolutnokakaljin wrote: ↑11/02/2026 14:09Znaci protiv si zabrane rada nedeljom . Napokon da si priznao.ljubijankic wrote: ↑11/02/2026 12:27Ja kazem da svi trebalo raditi prema potrebema, znaci i ja i prodavnica i drzavne institucije, a ne da moram izlaziti sa svog posla da izvadim rodni list jer se uhljebu ne radi subotom ili nedjeljom. Znaci ili svi trebamo raditi po potrebama i svakim danom ili niko. Za sta god se odlucimo ja podrzavam. Također podržavam sve ono što je protiv uhljeba i što im ne odgovara.kakaljin wrote: ↑11/02/2026 12:21
Znaci radis u zavisnosti od potreba i kupaca, pa tako i trgovina radi u zavisnosti od potrebe kupaca, a ti bi za zabranu rada. Sto onda i sebi ne uveds da ne radis samo nedelju a ostalim danima radis, jer prov polazis od sebe. Ti bi drugima uslovljavao a ti da radis kad hoces. Malo si kontradiktoran sam sa sobom
![]()
![]()
![]()
![]()
-
kakaljin
#13415 Re: Neradna nedjelja u FBiH
PA vec si rekao uslovi da svako radi u zavisnosti od potreba. To je protiv zabrane rada nedeljomljubijankic wrote: ↑11/02/2026 14:10Pod određenim uslovima apsolutnokakaljin wrote: ↑11/02/2026 14:09Znaci protiv si zabrane rada nedeljom . Napokon da si priznao.ljubijankic wrote: ↑11/02/2026 12:27
Ja kazem da svi trebalo raditi prema potrebema, znaci i ja i prodavnica i drzavne institucije, a ne da moram izlaziti sa svog posla da izvadim rodni list jer se uhljebu ne radi subotom ili nedjeljom. Znaci ili svi trebamo raditi po potrebama i svakim danom ili niko. Za sta god se odlucimo ja podrzavam. Također podržavam sve ono što je protiv uhljeba i što im ne odgovara.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
ljubijankic
#13416 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Svako, ne samo trgovine. Mislim da sam bio poprilicno jasan kada sam rekao ili svi ili niko.
- Edin H.
#13417 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ne možeš crkvi zabraniti da radi nedeljom.ljubijankic wrote: ↑11/02/2026 14:24Svako, ne samo trgovine. Mislim da sam bio poprilicno jasan kada sam rekao ili svi ili niko.
-
kakaljin
#13418 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Pa ja svi koji imaju potrebu i potraznju da rade svim danima. Nikakve zabrane nikomeljubijankic wrote: ↑11/02/2026 14:24Svako, ne samo trgovine. Mislim da sam bio poprilicno jasan kada sam rekao ili svi ili niko.
-
ljubijankic
#13419 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Naravno. Cim budem mogao vikendom platiti racun, popuniti i uplatiti uplatnicu i podici neki dokument istog momenta pocinjem podrzavati i rad nedjeljom za trgovinekakaljin wrote: ↑11/02/2026 14:27Pa ja svi koji imaju potrebu i potraznju da rade svim danima. Nikakve zabrane nikomeljubijankic wrote: ↑11/02/2026 14:24Svako, ne samo trgovine. Mislim da sam bio poprilicno jasan kada sam rekao ili svi ili niko.
-
kakaljin
#13420 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ja placam svim danima racune to odavno mozes. Tako da to ti nije problem nikakavljubijankic wrote: ↑11/02/2026 14:41Naravno. Cim budem mogao vikendom platiti racun, popuniti i uplatiti uplatnicu i podici neki dokument istog momenta pocinjem podrzavati i rad nedjeljom za trgovinekakaljin wrote: ↑11/02/2026 14:27Pa ja svi koji imaju potrebu i potraznju da rade svim danima. Nikakve zabrane nikomeljubijankic wrote: ↑11/02/2026 14:24
Svako, ne samo trgovine. Mislim da sam bio poprilicno jasan kada sam rekao ili svi ili niko.![]()
Pa kada bude puno zahtjeva za dokuemtima kao za trgovinom nedeljom bice i to. Tako si rekao da podrzavas sve zasta bude potrebe velike. Tako da ti cestitam na podrsci za ukidanju neradne nedelje. Svaka ti cast sto si napokon skontao da je uvodjenje nedelje pogresan potez.
- drug_profi
#13421 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Možeš vikendom platiti račun i u sred noći, samo što ti ne želiš jeftinije i lakše, ili se bojiš elektronskog bankarstva.
A državne službe koje tebi trebaju mogu raditi i duže ako vlast ocijeni da ima potrebe i opravdanosti za time.
Nije im zabranjeno.
Kao što je trgovcima zabranjeno, iako postoji potreba i opravdanost.
A državne službe koje tebi trebaju mogu raditi i duže ako vlast ocijeni da ima potrebe i opravdanosti za time.
Nije im zabranjeno.
Kao što je trgovcima zabranjeno, iako postoji potreba i opravdanost.
-
ljubijankic
#13422 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Naravno, ali ne zelim da izlazim sa posla da placam racune. To mi predstavlja problem, imam veznijeg posla tad. A dok obiđes telecom, elektroprivredu, ViK treba sahatak. Ako mogu to mogu onda i u prodavnicu, onako usput.kakaljin wrote: ↑11/02/2026 15:02Ja placam svim danima racune to odavno mozes. Tako da to ti nije problem nikakavljubijankic wrote: ↑11/02/2026 14:41Naravno. Cim budem mogao vikendom platiti racun, popuniti i uplatiti uplatnicu i podici neki dokument istog momenta pocinjem podrzavati i rad nedjeljom za trgovine![]()
Pa kada bude puno zahtjeva za dokuemtima kao za trgovinom nedeljom bice i to. Tako si rekao da podrzavas sve zasta bude potrebe velike. Tako da ti cestitam na podrsci za ukidanju neradne nedelje. Svaka ti cast sto si napokon skontao da je uvodjenje nedelje pogresan potez.
-
kakaljin
#13423 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Pa sve to online platis sa posla ne ustajes sa stolice, to se vec godinama radi tako da kao sto sjedis za racunarom i pises na klix forumu tako i racune sve poplacas, olaksanje za tebe veliko ako nisi znaoljubijankic wrote: ↑11/02/2026 15:05Naravno, ali ne zelim da izlazim sa posla da placam racune. To mi predstavlja problem, imam veznijeg posla tad. A dok obiđes telecom, elektroprivredu, ViK treba sahatak. Ako mogu to mogu onda i u prodavnicu, onako usput.kakaljin wrote: ↑11/02/2026 15:02Ja placam svim danima racune to odavno mozes. Tako da to ti nije problem nikakavljubijankic wrote: ↑11/02/2026 14:41
Naravno. Cim budem mogao vikendom platiti racun, popuniti i uplatiti uplatnicu i podici neki dokument istog momenta pocinjem podrzavati i rad nedjeljom za trgovine![]()
-
ljubijankic
#13424 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ma jok, volim ja to na šalteru. Sta bi uhljebi radili kada bi mi sve online plaćali.kakaljin wrote: ↑11/02/2026 15:09Pa sve to online platis sa posla ne ustajes sa stolice, to se vec godinama radi tako da kao sto sjedis za racunarom i pises na klix forumu tako i racune sve poplacas, olaksanje za tebe veliko ako nisi znaoljubijankic wrote: ↑11/02/2026 15:05Naravno, ali ne zelim da izlazim sa posla da placam racune. To mi predstavlja problem, imam veznijeg posla tad. A dok obiđes telecom, elektroprivredu, ViK treba sahatak. Ako mogu to mogu onda i u prodavnicu, onako usput.kakaljin wrote: ↑11/02/2026 15:02
Ja placam svim danima racune to odavno mozes. Tako da to ti nije problem nikakav
P.S. tako mozes i naruciti stvari iz trgovine, tako da nema potrebe da nedjeljom ides
-
kakaljin
#13425 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Pa to je do tebe sto zelis da hodas satima da placas racune umjesto sebi da olaksas, niko tebe ne tjera da toliko hodas.ljubijankic wrote: ↑11/02/2026 15:10Ma jok, volim ja to na šalteru. Sta bi uhljebi radili kada bi mi sve online plaćali.kakaljin wrote: ↑11/02/2026 15:09Pa sve to online platis sa posla ne ustajes sa stolice, to se vec godinama radi tako da kao sto sjedis za racunarom i pises na klix forumu tako i racune sve poplacas, olaksanje za tebe veliko ako nisi znaoljubijankic wrote: ↑11/02/2026 15:05
Naravno, ali ne zelim da izlazim sa posla da placam racune. To mi predstavlja problem, imam veznijeg posla tad. A dok obiđes telecom, elektroprivredu, ViK treba sahatak. Ako mogu to mogu onda i u prodavnicu, onako usput.
P.S. tako mozes i naruciti stvari iz trgovine, tako da nema potrebe da nedjeljom idesGlovo i korpa odavno to imaju
Pa eto ti hoces da hodas satima da placas racune neko drugi hoce satima da hoda po prodavnicama, imas izbor niko te ne sprecava a ti bi da druge sprecavas. Imas izbor, onda omoguci i drugima da imaju izbor. To se zove egoizam ja hocu da radim sta hocu ali drugima sprecavam da rade sta hoce.
Budi dosljedan