Moguce, nisam pratio sve godine, znam da je prosle godine u januaru bio pad, prije toga nisam detaljno pratio jer je uvijek bilo uzlazno.
Mislim da smo se jednom slozili oko toga, da je OK izgubiti jednu godinu ako ce radnicka prava biti poboljsana, ja sam se slozio s tim - licno mi ni to nije OK, ali je prihvatljivo obrazlozenje.
Kad smo prije godinu dana pisali na tu temu, ja sam imao tada "pesimisticna" predvidjanja da ce negdje u septembru 2025 god. broj zaposlenih izjednaci s onim na kraju 2024 god. Hajd sto sam zestoko promasio u predvidjanju, ali sad kola krenula dalje nizbrdo, pa vi ste slavili sto je u septembru bio veci broj zaposlenih nego u augustu (tad su opravdanja bili ugovori u skolama, hajde ok).
Ali gleda se dugorocni trend, trenutno je glede broja zaposlenih FBIH u minusu cijele 3 godine (mozda i vise), pa bih i tebe pitao, kakva su tvoja predvidjanja, kada ce se doci na "nulu" tj. broj zaposlenih sa kraja 2024. god? (mada i ta nula nije nula, nego minus, ali u sadasnjoj situaciji i to se moze progutati).