Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Boxii44

#31301 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Boxii44 »

Izgleda da se i Kamenjas nece naigrat vise kako je poceo ovaj Caboclo igrat, ispo je iz rotacije,mozda u ABA ligi bude igrao nesto, mada i tu ce sigurno sjedit na klupi kad dodu bitnije utakmice
Rogie

#31302 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Rogie »

kakavdanakneiskustvu wrote: 05/02/2026 17:06 Queta je među njslabijim startnim centrima trernutno u nba atakvom je Garza rezerva

ja ne spomenuh nikakvu statistiku danas. činjenica je sviđalo se to nekome ili ne da je već petu sezonu rezerva, da je tek u bostonu gdje su on i Queta jedini centri, on na 17 minuta prosječno, sa solidnom ali ne i odičnom statistikom za tu minutažu. ostaje da vidimo kako će i kolikio će igrati sad kad je i Vučević u Bostonu
Ja, i?

Spominjao si vise puta dosad, pusti suplju. Eto i sad brojis krvna zrnca i trazis razloge da umanjis njegov kvalitet i ono sto radi na parketu. Bas bi se pored KAT-a, Goberta, Randlea i Reida drugi igraci naigrali :thumbup:

Cinjenica je i da sasvim legitimno igra NBA ligu i ima dobre ucinke u ekipi koja je na vrhu tabele (ne tankuje), sto je san ili nije uspjelo mnogim igracima koji su harali Euroligom. Zamisli tuge da u NBA budes rezerva... :sad:

8 pts za nekoga ko je osma opcija u napadu je sve osim 'solidna' statistika, ali moras nekad i upaliti neku utakmicu jok gledati samo statistiku. Nurkic npr. sa znatno vecom minutazom i ulogom u ekipi ima 11 pts.

Moze doci i Jokic i on totalno izgubiti mjesto u ekipi (nista sto se ne desava u NBA), sto ne znaci apsolutno da nije igrac koji ima kvalitet da igra u ligi – sto opet ne znaci da ce i igrati.
kakavdanakneiskustvu

#31303 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

Rogie wrote: 05/02/2026 18:12
kakavdanakneiskustvu wrote: 05/02/2026 17:06 Queta je među njslabijim startnim centrima trernutno u nba atakvom je Garza rezerva

ja ne spomenuh nikakvu statistiku danas. činjenica je sviđalo se to nekome ili ne da je već petu sezonu rezerva, da je tek u bostonu gdje su on i Queta jedini centri, on na 17 minuta prosječno, sa solidnom ali ne i odičnom statistikom za tu minutažu. ostaje da vidimo kako će i kolikio će igrati sad kad je i Vučević u Bostonu
Ja, i?

Spominjao si vise puta dosad, pusti suplju. Eto i sad brojis krvna zrnca i trazis razloge da umanjis njegov kvalitet i ono sto radi na parketu. Bas bi se pored KAT-a, Goberta, Randlea i Reida drugi igraci naigrali :thumbup:

Cinjenica je i da sasvim legitimno igra NBA ligu i ima dobre ucinke u ekipi koja je na vrhu tabele (ne tankuje), sto je san ili nije uspjelo mnogim igracima koji su harali Euroligom. Zamisli tuge da u NBA budes rezerva... :sad:

8 pts za nekoga ko je osma opcija u napadu je sve osim 'solidna' statistika, ali moras nekad i upaliti neku utakmicu jok gledati samo statistiku. Nurkic npr. sa znatno vecom minutazom i ulogom u ekipi ima 11 pts.

Moze doci i Jokic i on totalno izgubiti mjesto u ekipi (nista sto se ne desava u NBA), sto ne znaci apsolutno da nije igrac koji ima kvalitet da igra u ligi – sto opet ne znaci da ce i igrati.
pa šta govori o njegovoj kvaliteti za NBA to da u prve 4 sezone je imao prosječno 9 minuta po utakmici, a nisu mu konkurencija bili Hakeem, Duncan, Barkley.Sad mu je konkurencija Queta,tačnije ispred Garze je, koji je prošle sezone bio 4. centar Bostona
Nurkić za 9 minuta prosječno više ima i 10 skokova prosječno, odnosno 6 skokova prosječno više nego garza, ima skoro 4 asista više nego Garza

Ja nigdje ne napisah da Garza nije dobar igrač.
Rogie

#31304 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Rogie »

kakavdanakneiskustvu wrote: 05/02/2026 18:55 pa šta govori o njegovoj kvaliteti za NBA to da u prve 4 sezone je imao prosječno 9 minuta po utakmici, a nisu mu konkurencija bili Hakeem, Duncan, Barkley.Sad mu je konkurencija Queta,tačnije ispred Garze je, koji je prošle sezone bio 4. centar Bostona
Nurkić za 9 minuta prosječno više ima i 10 skokova prosječno, odnosno 6 skokova prosječno više nego garza, ima skoro 4 asista više nego Garza

Nisu, samo su igraci koji su (tada bili) u top 5-10 centara lige.

Za ostatak, nazalost ne mogu ti pomoci ako tako bukvalno sve kontas. :thumbup: Dzaba krecim.
kakavdanakneiskustvu

#31305 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Rogie wrote: 05/02/2026 19:45
kakavdanakneiskustvu wrote: 05/02/2026 18:55 pa šta govori o njegovoj kvaliteti za NBA to da u prve 4 sezone je imao prosječno 9 minuta po utakmici, a nisu mu konkurencija bili Hakeem, Duncan, Barkley.Sad mu je konkurencija Queta,tačnije ispred Garze je, koji je prošle sezone bio 4. centar Bostona

Za ostatak, nazalost ne mogu ti pomoci ako tako bukvalno sve kontas. :thumbup: Dzaba krecim.
da,eto Reid je u top 5-10 centara lige. kako već napisah, pola sezone u bostonu ispred njega je igrač koji je prošle sezone bio 4. centar celticsa
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 05/02/2026 22:37, edited 1 time in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#31306 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Ma tip konstantno omalovazava Luku od EP kad je bila prica na ovoj temi Luka ili play. I sta ti god napises za Luku on ce to da pobija. Zato sam ja namjerno i napisao jer sam znao za reakciju. Njih 2-3 silje svoju pricu o reprezentaciji i privatizuje ovu temu jer sta god napises eto njih :) Ali dobro nek se omladina zabavlja :lol: :lol: :lol:
kakavdanakneiskustvu

#31307 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

čuj omladina a ja u šestoj deceniji
canvra888

#31308 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

hrasno38 wrote: 05/02/2026 22:30

Njih 2-3 silje svoju pricu o reprezentaciji i privatizuje ovu temu jer sta god napises eto njih :)
Ironično kako ovo isto pišu za tebe na temi o KK Bosni :)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#31309 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

canvra888 wrote: 05/02/2026 23:37
hrasno38 wrote: 05/02/2026 22:30

Njih 2-3 silje svoju pricu o reprezentaciji i privatizuje ovu temu jer sta god napises eto njih :)
Ironično kako ovo isto pišu za tebe na temi o KK Bosni :)
Pisu upravo takvi koji miniraju jos od EP temu o reprezentaciji. Sve ukupno 5-6 likova koji su se "jucer" pojavili na kosarkaskim temema.
canvra888

#31310 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Dakle drugim riječima potvrđuješ da privatizuješ temu, jer likovi koji su se "jučer" pojavili na košarkaškim temama nemaju šta da pišu izgleda :-)
kakavdanakneiskustvu

#31311 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

u nedostatku argumenata ono po obicaju prelazi na uvrede, i onda ostane začuđeno zašto mu se brišu postovi ili svako malo bude banovan.
kakavdanakneiskustvu

#31312 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

jučer se kao neko pojavio na kosarkasim temama a ja o kosarci na ovom forumu pisem otkad sam se registrovao na forumu, prije boga pitaj koliko godina

ali hajd, treba nesto lupiti, a to sto to nema nikakve veze sa činjenicama to gore po činjenijce.
kakavdanakneiskustvu

#31313 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Slab Garza sinoć

samo 2 poena i 3 skoka za 10 minuta igre
Rogie

#31314 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Rogie »

kakavdanakneiskustvu wrote: 07/02/2026 07:22 Slab Garza sinoć

samo 2 poena i 3 skoka za 10 minuta igre
Eto vidis da samo potvrdjujes ono sto sam prije dva dana napisao :lol:

Moram priznati da sam te ocekivao :lol:
kakavdanakneiskustvu

#31315 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

sta sam potvrdio?

ti nisi primijetio moje postove u kojima sam pisao da je Garza odigrao dobre tekme???
spree

#31316 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spree »

Garza je naš drugi najbolji igrač, ali to ne znači da je dobar NBA igrač. Nažalost prespor je i šupalj u odbrani. Ja bi prvi volio da je Duncan, ali nije i prestanite ga dizati u nebesa. Treba biti realan. Zvjezdica nas pravo jebe. Da je nema ne bi bilo uopšte ovolike rasprave ovdje. Valjda se i dalje radi na skidanju iste. I prestanite napadati @kakavdanakneiskustvu, jer čovjek samo realno govori. Kaže čovjek skromna partija,vi odmah da je hejter, da se naslađuje a ono fakat skromna partija. Vala ove godine je imao priliku da se nametne, ali jbg ne ide izgleda, šteta.
Rogie

#31317 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Rogie »

spree wrote: 08/02/2026 01:02 Garza je naš drugi najbolji igrač, ali to ne znači da je dobar NBA igrač. Nažalost prespor je i šupalj u odbrani. Ja bi prvi volio da je Duncan, ali nije i prestanite ga dizati u nebesa. Treba biti realan. Zvjezdica nas pravo jebe. Da je nema ne bi bilo uopšte ovolike rasprave ovdje. Valjda se i dalje radi na skidanju iste. I prestanite napadati @kakavdanakneiskustvu, jer čovjek samo realno govori. Kaže čovjek skromna partija,vi odmah da je hejter, da se naslađuje a ono fakat skromna partija. Vala ove godine je imao priliku da se nametne, ali jbg ne ide izgleda, šteta.
Niko i ne kaze da je vrhunski NBA igrac, ali je simptomaticno da se na (gotovo) svaku objavu o Lukinoj dobroj partiji lik pojavi s nekakvom potrebom da kaze kako proslu/e utakmicu/e nije igrao osim malo, postigao 5 poena i sl. Totalno bezvezni i besmisleni upadi, s ne znam ni ja kojim ciljem.

Lik igra i vise nego solidnu sezonu s 8 pts na 17 min – s procentima suta koji su odlicni. I pri tome, ponavljam se po n-ti put, covjek je osma opcija u napadu. Sta si ti ocekivao ziv bio da ce se nesto bolje nametnuti? Ocekujes od njega 30+ min i 20-10-5 statistiku?

Znas li koja je statistika (u NBA), za mnoge, naseg najboljeg igraca ikad – Teletovica? Isto nekih 8 pts...

Zamisli sad da se svaka los(ij)a partija Atica, Kamenog, Adina ovdje apostrofira, ili se na njihovu odlicnu igru u nekoj utakmici spominje 6 losih (a igraju u neuporedivo slabijim ligama i ekipama)?
kakavdanakneiskustvu

#31318 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Rogie wrote: 08/02/2026 04:51
spree wrote: 08/02/2026 01:02 Garza je naš drugi najbolji igrač, ali to ne znači da je dobar NBA igrač. Nažalost prespor je i šupalj u odbrani. Ja bi prvi volio da je Duncan, ali nije i prestanite ga dizati u nebesa. Treba biti realan. Zvjezdica nas pravo jebe. Da je nema ne bi bilo uopšte ovolike rasprave ovdje. Valjda se i dalje radi na skidanju iste. I prestanite napadati @kakavdanakneiskustvu, jer čovjek samo realno govori. Kaže čovjek skromna partija,vi odmah da je hejter, da se naslađuje a ono fakat skromna partija. Vala ove godine je imao priliku da se nametne, ali jbg ne ide izgleda, šteta.
Niko i ne kaze da je vrhunski NBA igrac, ali je simptomaticno da se na (gotovo) svaku objavu o Lukinoj dobroj partiji lik pojavi s nekakvom potrebom da kaze kako proslu/e utakmicu/e nije igrao osim malo, postigao 5 poena i sl. Totalno bezvezni i besmisleni upadi, s ne znam ni ja kojim ciljem.

Lik igra i vise nego solidnu sezonu s 8 pts na 17 min – s procentima suta koji su odlicni. I pri tome, ponavljam se po n-ti put, covjek je osma opcija u napadu. Sta si ti ocekivao ziv bio da ce se nesto bolje nametnuti? Ocekujes od njega 30+ min i 20-10-5 statistiku?

Znas li koja je statistika (u NBA), za mnoge, naseg najboljeg igraca ikad – Teletovica? Isto nekih 8 pts...

Zamisli sad da se svaka los(ij)a partija Atica, Kamenog, Adina ovdje apostrofira, ili se na njihovu odlicnu igru u nekoj utakmici spominje 6 losih (a igraju u neuporedivo slabijim ligama i ekipama)?
pises gluposti, ja sam nekoliko puta i sigurno najvise na ovoj temi tokom sezone napisao da je Garza odigrao dobru tekmu kada se to i desilo, i to je vrlo lako provjeriti na ovoj temi.

a valjda je problem kada napišem da je bio loš u sinoćnoj tekmi??
Rogie

#31319 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Rogie »

kakavdanakneiskustvu wrote: 08/02/2026 07:29 pises gluposti, ja sam nekoliko puta i sigurno najvise na ovoj temi tokom sezone napisao da je Garza odigrao dobru tekmu kada se to i desilo, i to je vrlo lako provjeriti na ovoj temi.

Jasta neg. Hrasno napise da je Luka odigrao dobro, ti odmah s kontrom kako nije igrao ovoliko, kako je postigao malo poena itd.
I jos jucer maksuz dodjes da napises kako je bio SLAB 8-)

Sto ne napisa isto za Nurkica sinoc ili Kamenjasa koji zadnje dvije utakmice nije vidio parketa?
kakavdanakneiskustvu

#31320 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Rogie wrote: 08/02/2026 13:48
kakavdanakneiskustvu wrote: 08/02/2026 07:29 pises gluposti, ja sam nekoliko puta i sigurno najvise na ovoj temi tokom sezone napisao da je Garza odigrao dobru tekmu kada se to i desilo, i to je vrlo lako provjeriti na ovoj temi.

Jasta neg. Hrasno napise da je Luka odigrao dobro, ti odmah s kontrom kako nije igrao ovoliko, kako je postigao malo poena itd.
I jos jucer maksuz dodjes da napises kako je bio SLAB 8-)

Sto ne napisa isto za Nurkica sinoc ili Kamenjasa koji zadnje dvije utakmice nije vidio parketa?
pa zar nije bio slab ako je za 10 minuta imao 2 poena i 3 skoka??

kamenjaša uopće ne pratim, aba ligu općenito ne pratim, Nurkić sinoć nije bio loš. 14 skokova, 6 asista, 3 poena, 1 blokada i 1 osv. lopta za 23 minute nije uopće loš učinak

kako već napisah,ali iugleda nekima treba ponavljati, na ovoj temi tokom ocve sezone sam ja sigurnio najviše putanapisao da je Graza odigrao dobre tekme. lako je to provjeriti. to što sam napisaio da je nekada bio loš, nije do mene jer nekada jeste bio loš.
studeni76

#31321 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by studeni76 »

Hehe, jedva dočeka da napise da je los.
A kad zasluzi pohvalu, onda ima ono "ali..."
kakavdanakneiskustvu

#31322 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

budalastine, gluposti.

ja na temi sigurno najvise postova napisao da je odihrao dobre tekme, vrlo lako je to provjeriti
kakavdanakneiskustvu

#31323 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

kakavdanakneiskustvu wrote: 21/12/2025 07:55 Odličan Garza sinoć
kakavdanakneiskustvu wrote: 31/12/2025 07:32 Garza vrlo dobar, Nurkić u odličnoj formi
kakavdanakneiskustvu wrote: 11/01/2026 07:57
kakavdanakneiskustvu wrote: 16/01/2026 16:44 Garza na zadnjih 10 odigranih tekmi igra preko 20 minuta, a ima 9,5 poena i 5 skokova proječno.

Minutažu je napokon dobio, učinak je solidan ,nadati je da će minutaža ostati slična

ali problem je kada napišem da je bio slab jer je imao 2 poena i 3 skoka za 10 minuta
Laertes

#31324 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Laertes »

Garza pravo loš večeras. Odlično! 🧡💙
spree

#31325 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spree »

edit: pogresna tema. prebacicu na nba. nije ga islo. fulio je trice kad je sam na sutu bio. igrao malo vremena sa vucevicem a i portugalcem, sto nije lose.
Post Reply