Dobro je, John ipak na spisku
Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
kakavdanakneiskustvu
-
Boxii44
#31278 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ocekivano kao sto sam i mislio kondic i dalje ne zna sta hoce, to jest zna al glumi. Oke ovaj prozor je povrijeden ali bas me zanima na ljeto da li ce se odazvat, vjerujem da se i sad ne bi odazvo da nije povrijeden
-
kakavdanakneiskustvu
#31279 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Garza dolaskom Vučevića će sigurno imati manju minutažu
-
kakavdanakneiskustvu
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#31281 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Adnan Arslanagić (Jahorina), Amar Alibegović (Granada, Španija), Edin Atić (Bosna BH Telecom), Tarik Hrelja (Student m:tel), Amar Gegić (SC Derby, Crna Gora), Asim Gutić (Bosna BH Telecom), Vojin Ilić (Igokea m:tel), Džanan Musa (Dubai, UAE), Adin Vrabac (trenutno bez kluba), Aleksandar Lazić (Igokea m:tel), Haris Delalić (Bosna BH Telecom), Lazar Mutić (Lietkabelis, Litvanija), Fahrudin Manjgafić (trenutno bez kluba), Emir Sulejmanović (Unicaja, Španija), Ajdin Penava (Slask, Poljska), Kenan Kamenjaš (Dubai, UAE), Nikola Marić (Girona, Španija), Stefan Simanić (Šiaulai, Litvanija), Novak Manojlović (Bosna BH Telecom), Darko Talić (Borac WWin), John Roberson (Toulon, Francuska), Dušan Makitan (Borac WWin), Reuf Livadić (Promo Donji Vakuf), Malik Skalonjić (Spartak Subotica, Srbija) i Sani Čampara (Sloboda Energoinvest).
-
Boxii44
#31282 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kad je to vrabac raskino ugovor u madarskoj, nisam vidio dosad?
- hrasno38
-
Rogie
#31284 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Na kraju od spiska 'tresla se gora...'
Iskreno, ocekivao sam Durmu, Sertovica i mozda jos 1-2 igraca kojih nema. Istina da mi i nemamo neki bazen kvalitetnih igraca koji se mogu pozvati, ali Dario osim Mutica fakticki nikog novog nije 'pronasao' – aludiram na igrace koji bi mogli barem 10% ekipu uciniti boljom (pogotovo onda kada se neki ne mogu odazvati/budu povrijedjeni).
Kako god, tek je pocetak njegovog mandata i treba dati vremena svemu tome.
Iskreno, ocekivao sam Durmu, Sertovica i mozda jos 1-2 igraca kojih nema. Istina da mi i nemamo neki bazen kvalitetnih igraca koji se mogu pozvati, ali Dario osim Mutica fakticki nikog novog nije 'pronasao' – aludiram na igrace koji bi mogli barem 10% ekipu uciniti boljom (pogotovo onda kada se neki ne mogu odazvati/budu povrijedjeni).
- hrasno38
#31285 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
POzvao je sve sto je mogao da pozove a da nesto vrijedi mada stvarno u ovom trenutku ne vidim zasto je pozvao Delalica i Gutica. Bolje bi bilo da je stavio umjesto Delalica Jureta Zubca.Takodje i Gegic je van stroja jer je opet povrijedjen. Ali recimo nije na spisku najbolji strijelac naseg prvenstva po procentu Josip Covic koji je malte ne svaku utakmicu dvocifren i veoma blizu double/double ucinka. POzvan je i osporavani od forumskih strucnjaka Reuf Livadic koji je tek neki dan vidjeh u polufinalu kupa Bosni napravio double/double ucinak i povaljo centre Bosne sa 20 poena i 10-15 skokova.Rogie wrote: ↑04/02/2026 16:43 Na kraju od spiska 'tresla se gora...'![]()
- canvra888
#31286 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Slažem se da je Jure trebao biti na spisku umjesto Asima.
Što kaže Rogie, tresla se gora, rodio se miš... Stvarno ne razumijem kako neko ko eto barem pogleda statistiku, ako ne već i same utakmice, može pozvati Gutića umjesto Zubca. Baš se prave neke teško objašnjive odluke.
I da, opet nema Đedovića ni na širem spisku, a povrijeđeni Gegić je pozvan. A Đedović je spominjan bio tokom novembra-decembra. U ovom momentu više ne znam je li ta odluka do Darija ili je možda čak i do saveza koji možda stvara pritisak na Darija da se on ne zove. Moguće da se to s garniture na garnituru saveza prenosi, da Đedović ostane etiketiran kao persona non grata.
Što kaže Rogie, tresla se gora, rodio se miš... Stvarno ne razumijem kako neko ko eto barem pogleda statistiku, ako ne već i same utakmice, može pozvati Gutića umjesto Zubca. Baš se prave neke teško objašnjive odluke.
I da, opet nema Đedovića ni na širem spisku, a povrijeđeni Gegić je pozvan. A Đedović je spominjan bio tokom novembra-decembra. U ovom momentu više ne znam je li ta odluka do Darija ili je možda čak i do saveza koji možda stvara pritisak na Darija da se on ne zove. Moguće da se to s garniture na garnituru saveza prenosi, da Đedović ostane etiketiran kao persona non grata.
-
kakavdanakneiskustvu
#31287 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
ja sam uvjeren da se šupak ne bi ni odazvao sad za ove tekme, jer mu posve logicno savez nije htio srediti da vrati nase drzavljanstvo prije eurobasketa
- Altsa
#31288 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa jel vratio drzavljanstvo?canvra888 wrote: ↑04/02/2026 19:10 Slažem se da je Jure trebao biti na spisku umjesto Asima.
-
kakavdanakneiskustvu
#31289 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
da je to uradio, valjda bi to negdje javno i objavio.Altsa wrote: ↑04/02/2026 19:19Pa jel vratio drzavljanstvo?canvra888 wrote: ↑04/02/2026 19:10 Slažem se da je Jure trebao biti na spisku umjesto Asima.
- canvra888
#31290 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Treba savez da pokrene postupak, a da bi savez pokrenuo postupak, valjda treba selektor da inicijativu dadne pozivom na širi spisak.Altsa wrote: ↑04/02/2026 19:19Pa jel vratio drzavljanstvo?canvra888 wrote: ↑04/02/2026 19:10 Slažem se da je Jure trebao biti na spisku umjesto Asima.
Ne lobiram ja s nekom izričitom namjerom za Đedovića da se vrati, ali kada se godinama može insistirati, čekati i davati prilike igraču koji je iza leđa radio sa savezom potpuno druge države i nikada lično javno medijima nije ni rekao da nedvosmisleno želi da nastupa za reprezentaciju BiH, onda mi je svakako prioritetnije da se da ponovna prilika i nekome ko za razliku od prvoimenog jeste odigrao i dao nešto ovoj reprezentaciji i jeste rekao javno da je voljan da se vrati. Uz to, i u ovim tredesetim je i dalje produktivan igrač.
- Altsa
#31291 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Sve ja to znam ali ti si to napisao tako kao da ga je vratio a nije dobio poziv. Ne bih imao n ista protiv da zaigra jer nam je svaki dobar igrac potreban.canvra888 wrote: ↑04/02/2026 20:56Treba savez da pokrene postupak, a da bi savez pokrenuo postupak, valjda treba selektor da inicijativu dadne pozivom na širi spisak.Altsa wrote: ↑04/02/2026 19:19Pa jel vratio drzavljanstvo?canvra888 wrote: ↑04/02/2026 19:10 Slažem se da je Jure trebao biti na spisku umjesto Asima.
Ne lobiram ja s nekom izričitom namjerom za Đedovića da se vrati, ali kada se godinama može insistirati, čekati i davati prilike igraču koji je iza leđa radio sa savezom potpuno druge države i nikada lično javno medijima nije ni rekao da nedvosmisleno želi da nastupa za reprezentaciju BiH, onda mi je svakako prioritetnije da se da ponovna prilika i nekome ko za razliku od prvoimenog jeste odigrao i dao nešto ovoj reprezentaciji i jeste rekao javno da je voljan da se vrati. Uz to i u ovim tredesetim je i dalje produktivan igrač.
- canvra888
#31292 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma to sam napisao jer je Dario sam izjavio u novembru da ako postoji ikakva šansa da se vrati Đedović, da će porazgovarati sa njim. Zato sam i napisao u prvom postu da je moguće da se savez oglušio na neke eventualne Darijeve inicijative, ako ih je bilo. Volio bih da neki novinar postavi pitanje o tome.Altsa wrote: ↑04/02/2026 20:58Sve ja to znam ali ti si to napisao tako kao da ga je vratio a nije dobio poziv. Ne bih imao n ista protiv da zaigra jer nam je svaki dobar igrac potreban.canvra888 wrote: ↑04/02/2026 20:56Treba savez da pokrene postupak, a da bi savez pokrenuo postupak, valjda treba selektor da inicijativu dadne pozivom na širi spisak.
Ne lobiram ja s nekom izričitom namjerom za Đedovića da se vrati, ali kada se godinama može insistirati, čekati i davati prilike igraču koji je iza leđa radio sa savezom potpuno druge države i nikada lično javno medijima nije ni rekao da nedvosmisleno želi da nastupa za reprezentaciju BiH, onda mi je svakako prioritetnije da se da ponovna prilika i nekome ko za razliku od prvoimenog jeste odigrao i dao nešto ovoj reprezentaciji i jeste rekao javno da je voljan da se vrati. Uz to i u ovim tredesetim je i dalje produktivan igrač.
-
kakavdanakneiskustvu
#31293 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
šansa postoji npr. da se đedović sam potrudi a imao je vremena dovoljno da sam sve zavrsi oko vracanja naseg drzavljanstva, kako je sve sam se potrudio da se odrekne istog
- canvra888
#31294 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne mislim da može sam. Mora sportsko BiH državljanstvo dobiti preko saveza, tj. preko VM. Pričao je o tome na podcastu.
-
kakavdanakneiskustvu
#31295 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
može sam, jer moze imati ne sportsko nego regularn io nase drzavljanstvo
smiješno je vjerovati nečemu što on priča, on je izjavio da je oduvijek na raspolaganju našoj repci??? kako majstore kad nisi nas igrac zbog toga sto si sve sam uradio,,kako si na raspolaganju??
smiješno je vjerovati nečemu što on priča, on je izjavio da je oduvijek na raspolaganju našoj repci??? kako majstore kad nisi nas igrac zbog toga sto si sve sam uradio,,kako si na raspolaganju??
- hrasno38
#31296 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Onaj Luka Garza u Bostonu doveden samo da sjedi na klupi i igra epizodne uloge. Samo 33 minute, samo 19 koseva, samo 6 skokova i jedna asistencija. 17 minuta u prosjeku, 8.1 poena, 4.3 skoka i 1.1 asistencija. Na 14 utakmica dvocifren i sto je interesantno na 7 utakmica je postizao po 11 poena. Za tri poena sut mu 45,7%. Ta ce Luka!
-
kakavdanakneiskustvu
#31297 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
i tek drugi puta starter, i rezerva centru iz kosarkaske velesile Portugala,Queti
kako li se ne sjeti nesto napisati kada Garza odigra 7 ili 4 minute
- hrasno38
#31298 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pucajte cirevi.....
-
Rogie
#31299 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kakve veze sto nije starter, i jos kakve veze iz koje drzave je centar kome je Luka zamjena? To po automatizmu znaci da je los igrac?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑05/02/2026 15:15 i tek drugi puta starter, i rezerva centru iz kosarkaske velesile Portugala,Queti
Previse smaras, povlaceci nekakve besmislene paralele i statisticke podatke kao da se od njega ocekuju igre u rangu Nikole Jokica, valjda s ciljem da ga omalovazis?
Znatno talentovaniji, s nemjerljivo boljim fizickim/atletskim predispozicijama od njega, s ogromnim pedigreom iz EL ili gdje vec, a nisu bili u stanju raditi ni blizu onoga sto on radi kad god dobije priliku igrati. Covjek je na terenu gotovo po pravilu postavljen da bude kao neka robot masina za hvatanje ofanzivnih skokova, iz kojih i postize mnoge svoje poene – zbog nevjerovatne borbe i pozrtvovanosti te vrhunskog napadackog skilla koji se ne iskoristava ni 10% upravo zbog toga sto je tu da 'hamali' za Browna, Whitea i ostale i bude neka 10. opcija u napadu.
-
kakavdanakneiskustvu
#31300 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Queta je među njslabijim startnim centrima trernutno u nba atakvom je Garza rezervaRogie wrote: ↑05/02/2026 16:43Kakve veze sto nije starter, i jos kakve veze iz koje drzave je centar kome je Luka zamjena? To po automatizmu znaci da je los igrac?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑05/02/2026 15:15 i tek drugi puta starter, i rezerva centru iz kosarkaske velesile Portugala,Queti
Previse smaras, povlaceci nekakve besmislene paralele i statisticke podatke kao da se od njega ocekuju igre u rangu Nikole Jokica, valjda s ciljem da ga omalovazis?
Znatno talentovaniji, s nemjerljivo boljim fizickim/atletskim predispozicijama od njega, s ogromnim pedigreom iz EL ili gdje vec, a nisu bili u stanju raditi ni blizu onoga sto on radi kad god dobije priliku igrati. Covjek je na terenu gotovo po pravilu postavljen da bude kao neka robot masina za hvatanje ofanzivnih skokova, iz kojih i postize mnoge svoje poene – zbog nevjerovatne borbe i pozrtvovanosti te vrhunskog napadackog skilla koji se ne iskoristava ni 10% upravo zbog toga sto je tu da 'hamali' za Browna, Whitea i ostale i bude neka 10. opcija u napadu.
ja ne spomenuh nikakvu statistiku danas. činjenica je sviđalo se to nekome ili ne da je već petu sezonu rezerva, da je tek u bostonu gdje su on i Queta jedini centri, on na 17 minuta prosječno, sa solidnom ali ne i odičnom statistikom za tu minutažu. ostaje da vidimo kako će i kolikio će igrati sad kad je i Vučević u Bostonu