Martin Rigs wrote: ↑04/02/2026 12:36
Sta je tvoja zelja. Da Bingo radi nedjeljom.
Evo ti konkretno, pa mi odgovori konkretno zasto se ne slaze sa mnom:
-potpuno postovanje ZOR
-dva slobodna dana ili
-jedan slobodan, nedjelja 100% dodatno se placa.
Na ovaj nacin insistirati da se ispostuju sva prava radnika, pa ako je 20 dana godisnjeg, da je 20, a ne 12 etc. Da ima dva slobodna dana umjesto trenutno jednog, sto da ne? Ako ne moze dva dana, da je nedjelja placena duplo vise, jer UVIJEK IMA NEKO KO HOCE RADITI.
Zasto ONEMOGUCAVATI DA SE RADI. NISMO SVI ISTI, nemamo svi potrebu sjediti kuci nedjeljom. Omogucis, pa ko hoces da radi, bujrum, mogu poslodavci samoinicijativno zatvoriti.
Slavljenje cinjenice da si imao jedan dan i sada opet dobijes samo jedan dan ja ne znam objasniti. Kako ba neko to moze "slaviti"? Da su pored slobodnog dana dobili i nedjelju, covjek nista ne bi rekao - zakon za radnika.
Dodatno, apsolutno zaboravljate da je ONEMOGUCENO raznim biznisima 50tak radnih dana. Kako ce se to nadoknaditi? Gdje ste gazde, hocete li odmah poceti sa umobolnom pricom "ako zavisis od 52 dana, zatvori". Odlika onih koji nemaju dvije ciste o biznisu.
I onda na kraju svega kazes uvreda? Kakva ba uvreda, cinjenica obicna.
No hej, ja roman da napisem, ti i slicni imate svoju naucenu pricu, poltronsku, jer ljubite nekom dupe i klimate glavom, ja ja ministre, tako je.
Hajde ti meni objasni:
-zasto samo odredjen broj djelatnosti ima zabranu prodaje nedjeljom
-zasto taj famozni sindikat koji u imenu ima i ugostiteljstvo nije trazio da se i usluzne djelatnosti obuhvate ovom zabranom prodaje?
-zasto je onemogucen rad vlasniku i njegovoj porodici
Eto daj mi samo smislen odgovor na ova tri pitanja, a posebno na zadnje.
Martin Rigs wrote: ↑04/02/2026 12:36
I da,danas je srijeda,obavezno kupiti sve sto treba kupiti u malom lokalnom marketu u kojemu radi samo siroti gazda kojemu ne daju da radi nedjeljom
Opet ti narices. Rekoh ti da mi u Sa imamo alternativu i da me ne dotice sta radi i da li radi.