Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
DonieBrasco
#56076 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://www.klix.ba/vijesti/bih/esljp-o ... /260203157
Nema prepreke da sad Šmit nametne bas kako hoce Covic sto ce i biti na kraju.
Ne vezano za ovu odluku, openito je veliko pusnje za bosnje i drzavu, Dodik i Covic lobiraju i dobijaju, bosnje cuvaju fotelje i uzimaju tendere, pljackaju dok jos mogu.
Nema prepreke da sad Šmit nametne bas kako hoce Covic sto ce i biti na kraju.
Ne vezano za ovu odluku, openito je veliko pusnje za bosnje i drzavu, Dodik i Covic lobiraju i dobijaju, bosnje cuvaju fotelje i uzimaju tendere, pljackaju dok jos mogu.
-
Novak20
#56077 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
sime_cipol wrote: ↑03/02/2026 17:39Latini ukratkoNovak20 wrote: ↑03/02/2026 17:36sime_cipol wrote: ↑03/02/2026 17:31
Mislim da su Covic i Max najopasniji
Molitveni doručak nista specijalno, isli su i nevazniji ljudi.
Cvijanovićka je tu dovedena da upozori sefa (jer on nema funkciju, nece se američki zvanicnik sastajati sa turistima) da ne zateze oko američkih investicija, jer lova mora da se vrti. A sve ce Ici preko Drzave BiH, pa da mu ne pada na pamet da ulazu VNI
Da je dobro, nije
Da je lose, nije.
Covic i Max su opasniji![]()
A zašto ?
Nadasve racionalan razlog .
Sada sam siguran da će te glava manje boljeti od lobiranja komšija.
-
Sociolog
#56078 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Senad Pecanin, od 2010 pa na ovamo, poprilicno korektan covjek, dok je vodio jos posrnule novine Dane, pa kasnije kad je radio/i kao advokat pa daje intervjuje za Tv kuce i njegovi medijski nastupi se mogu intrepretirati poprilicno neutrno i objektivno.dječak sa šibicama wrote: ↑03/02/2026 17:38 Av Av je placenik i nekako razumijem nedostatak karaktera obraza, pa je od najveceg pljuvaca zelene politike, transformisao se u najveceg tribuna i glasnogovornika iste. Pretpostavljam da se podebljao racun na banci i stanje nekretnina. Njegovi apologeti ce popljuvati Bakira H kao trojkinog direktora, ali ce zaboraviti da je Av Av bio najglasnije kerce sa Bakirove uzice.
A sta bi sa Pecaninom, on je prvi uz S. Avdica, najglasniji kriticar zelene politike krajem devedesetih i pocetkom dvije hiljaditih, pisali su Dani o onome sto drugi nisu smjeli ili htjeli.
I on placenik? sad je vidim postrao advokat po profesiji i pro bono za SDFA politiku. Ili nije pro bono.
Pretpostavljam da je i prije 25 godina primao neke uplate da pise sto je pisao, samo ne znam od koga.
-
palermo
#56079 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma.opasniji su zato sto su blize oltaru tj. pripadaju toj zapadnoj krscanskoj uljudbi, a I njihovi ciljevi su realniji. Oni ne ruse drzavu kao Dodik, oni bi samo da budu gazde u toj drzavi. A briga nekog ko je gazda u tudoj kuci. Ako mu redovno placas harac.
Mada ja mislim , gledajuci sa bosnjacke strane, da je termin opasan I opasniji prilicno deplasiran. Najopasniji smo sami sebi. Umjesto da se ceka Godo ( kao sto se radi) treba drugima.pokazati da si ziv da je bolje sa nama nego bez nas.
-
Novak20
#56080 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa kud ćeš bolje pokazivanje od onog da se izabere Slaven za člana Predsjedništva BiH iz "reda Hrvata".palermo wrote: ↑03/02/2026 18:13Ma.opasniji su zato sto su blize oltaru tj. pripadaju toj zapadnoj krscanskoj uljudbi, a I njihovi ciljevi su realniji. Oni ne ruse drzavu kao Dodik, oni bi samo da budu gazde u toj drzavi. A briga nekog ko je gazda u tudoj kuci. Ako mu redovno placas harac.
Mada ja mislim , gledajuci sa bosnjacke strane, da je termin opasan I opasniji prilicno deplasiran. Najopasniji smo sami sebi. Umjesto da se ceka Godo ( kao sto se radi) treba drugima.pokazati da si ziv da je bolje sa nama nego bez nas.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
-
Novak20
#56082 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nisi ti džaba sebi dao nick cipol.sime_cipol wrote: ↑03/02/2026 18:21Usro sam se od lobiranja komsija.![]()
- sime_cipol
- House
#56084 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
valja izlobirati skidanje napaćenog čavare s crne liste. 
- sime_cipol
#56085 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Juzna Interkonekcijs,, elektrane na plin, ulaganja u milijardama se nece praviti u ratnim okolnostima. Sto ce reci da rata biti nece.
Dodik se mirno odcijepi, mi sutimo ili uzimamo puske? Sutimo, onda smo svi bezveze srali bez pokrica.
Dodik se mirno odcijepi, mi sutimo ili uzimamo puske? Sutimo, onda smo svi bezveze srali bez pokrica.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#56086 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Logicnosime_cipol wrote: ↑03/02/2026 18:52 Juzna Interkonekcijs,, elektrane na plin, ulaganja u milijardama se nece praviti u ratnim okolnostima. Sto ce reci da rata biti nece.
- no_sekirli
#56087 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Svasta je moguce sa ovim neandertalcima koji kroje svjetsku politiku.
Koliko sam ja skontao, spominju se 3 elektrane na plin, ali samo na teritoriju FBiH. Pitanje koje lebdi je, da li ce biti dozvoljena neka "nezavisnost" RSa, za velike investicije i US kisobran nad FBiH, ili kako bi se ovaj dio drzave nastavio zvati nakon rasturanja drzave. Treba imati uvijek na umu da ni Kosovo nije jos rijeseno i ja smatram da ce se BiH i Kosovo rjesavati u nekom paketu.
Koliko sam ja skontao, spominju se 3 elektrane na plin, ali samo na teritoriju FBiH. Pitanje koje lebdi je, da li ce biti dozvoljena neka "nezavisnost" RSa, za velike investicije i US kisobran nad FBiH, ili kako bi se ovaj dio drzave nastavio zvati nakon rasturanja drzave. Treba imati uvijek na umu da ni Kosovo nije jos rijeseno i ja smatram da ce se BiH i Kosovo rjesavati u nekom paketu.
Last edited by no_sekirli on 03/02/2026 19:09, edited 1 time in total.
- GandalfSivi
#56088 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kupio ga Safa Orucevic prije 20 i kusur godina, pokrio mu kockarske dugove.dječak sa šibicama wrote: ↑03/02/2026 17:38 Av Av je placenik i nekako razumijem nedostatak karaktera obraza, pa je od najveceg pljuvaca zelene politike, transformisao se u najveceg tribuna i glasnogovornika iste. Pretpostavljam da se podebljao racun na banci i stanje nekretnina. Njegovi apologeti ce popljuvati Bakira H kao trojkinog direktora, ali ce zaboraviti da je Av Av bio najglasnije kerce sa Bakirove uzice.
A sta bi sa Pecaninom, on je prvi uz S. Avdica, najglasniji kriticar zelene politike krajem devedesetih i pocetkom dvije hiljaditih, pisali su Dani o onome sto drugi nisu smjeli ili htjeli.
I on placenik? sad je vidim postrao advokat po profesiji i pro bono za SDFA politiku. Ili nije pro bono.
Pretpostavljam da je i prije 25 godina primao neke uplate da pise sto je pisao, samo ne znam od koga.
- GandalfSivi
#56089 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Svi su oni opasni koliko im mi dopustimo. Mi smo imali tako jaku startnu poziciju, koja je u zadnjih 30 godina razvaljena, unistena, ugazena. I to ne zbog “njih”, nego zbog “nas”. Ovo sto se trenutno desava izmedju Zeljke i Denisa je novo dno “probosanske” politike, ne zato sto su njih dvojica najgori, nego zato sto bi trebali biti najbolji.sime_cipol wrote: ↑03/02/2026 17:31Mislim da su Covic i Max najopasnijiGandalfSivi wrote: ↑03/02/2026 14:30 Cvijanovic dva puta sa Lutnickom te u cetvrtak govor na Atlantic Councel-u.
Dodik na molitvenom dorucku.
Covic preko Max Primorca direktan utican na kongres ima.
Zeljko i Denis k’o dva djeteta iz obdanista tantrume po medijima prosipaju.
Pisao sam milion puta, umorio sam se vise. Sretno nam svima…
Cvijanovićka je tu dovedena da upozori sefa (jer on nema funkciju, nece se američki zvanicnik sastajati sa turistima) da ne zateze oko američkih investicija, jer lova mora da se vrti. A sve ce Ici preko Drzave BiH, pa da mu ne pada na pamet da ulazu VNI
Da je dobro, nije
Da je lose, nije.
Covic i Max su opasniji
Nemam pojma. Poceo sam raditi na jednom velikom, ogromnom, nestranackom ali probosanskom projektu gdje cemi trebati vise od cuda da uspijem, ali jedina prednost koju imam je sto sam za razliku od sviju njih apsolutno niko. Jedino sto imam su zelja, predanost i podrsku od par dobrih ljudi koji su vise manje isto niko kao i ja.
-
palermo
#56090 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Izmedju ostalog.Novak20 wrote: ↑03/02/2026 18:18Pa kud ćeš bolje pokazivanje od onog da se izabere Slaven za člana Predsjedništva BiH iz "reda Hrvata".palermo wrote: ↑03/02/2026 18:13Ma.opasniji su zato sto su blize oltaru tj. pripadaju toj zapadnoj krscanskoj uljudbi, a I njihovi ciljevi su realniji. Oni ne ruse drzavu kao Dodik, oni bi samo da budu gazde u toj drzavi. A briga nekog ko je gazda u tudoj kuci. Ako mu redovno placas harac.
Mada ja mislim , gledajuci sa bosnjacke strane, da je termin opasan I opasniji prilicno deplasiran. Najopasniji smo sami sebi. Umjesto da se ceka Godo ( kao sto se radi) treba drugima.pokazati da si ziv da je bolje sa nama nego bez nas.![]()
Al ne samo to, postoje I drugi nacini
- sime_cipol
#56091 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zelim ti svu srećuGandalfSivi wrote: ↑03/02/2026 19:17Svi su oni opasni koliko im mi dopustimo. Mi smo imali tako jaku startnu poziciju, koja je u zadnjih 30 godina razvaljena, unistena, ugazena. I to ne zbog “njih”, nego zbog “nas”. Ovo sto se trenutno desava izmedju Zeljke i Denisa je novo dno “probosanske” politike, ne zato sto su njih dvojica najgori, nego zato sto bi trebali biti najbolji.sime_cipol wrote: ↑03/02/2026 17:31Mislim da su Covic i Max najopasnijiGandalfSivi wrote: ↑03/02/2026 14:30 Cvijanovic dva puta sa Lutnickom te u cetvrtak govor na Atlantic Councel-u.
Da je dobro, nije
Da je lose, nije.
Covic i Max su opasniji
Nemam pojma. Poceo sam raditi na jednom velikom, ogromnom, nestranackom ali probosanskom projektu gdje cemi trebati vise od cuda da uspijem, ali jedina prednost koju imam je sto sam za razliku od sviju njih apsolutno niko. Jedino sto imam su zelja, predanost i podrsku od par dobrih ljudi koji su vise manje isto niko kao i ja.
Jesi pitar
- Danguba
#56092 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nije ni cudo sto smo u murcu kako tumacite stvari.tramvajtrojka wrote: ↑03/02/2026 17:27
Malo ste se šalili, pa dobro vasa bitka za drzavu i Bošnjake je jedina velika neslana šala tako da vas razumijem![]()
I sada ti isti prozivaju za lobiranje a spinovali sve zivo u vezi lobiranja prije pola godine![]()
Zasto nije razmislio sa kime pravi ugovor i u ime koga?
Zasto je Tuzilastvo promptno reagovalo u ovom slucaju a nije u stotine drugih?
Ko mu je pokvario posao, tuzilastvo ili neki novinarcic?
Kako ocekivati neko lobiranje ako ne znate ni sa kime poceti.
Dodik bi vas izuo iz cipela da je situacija obrnuta.
Pisao bi od ambasade do SD da razjasni situaciju ko koga predstavlja i ko ne moze sam bez saglasnosti drugih clanova predsjednistva nastupati ali selo gori a baba se ceslja.
- tramvajtrojka
#56093 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nije ni cudo sto smo u murcu kako tumacite stvari.
Zasto nije razmislio sa kime pravi ugovor i u ime koga?
Zasto je Tuzilastvo promptno reagovalo u ovom slucaju a nije u stotine drugih?
Ko mu je pokvario posao, tuzilastvo ili neki novinarcic?
Kako ocekivati neko lobiranje ako ne znate ni sa kime poceti.
Dodik bi vas izuo iz cipela da je situacija obrnuta.
Pisao bi od ambasade do SD da razjasni situaciju ko koga predstavlja i ko ne moze sam bez saglasnosti drugih clanova predsjednistva nastupati ali selo gori a baba se ceslja.
[/quote]
Jos jedan dan jos jedna dangubina fascinacija dodikom istim onim gradjaninom dodikom koji je podvijenog repa sisao sa svih funkcija i sa kojom ste u glas pljuvali sud BiH
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#56094 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Frajer gotivi Osmicu i Dodika 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- House
#56096 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
oops!_BataZiv_0809 wrote: ↑03/02/2026 20:18 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sta-ce- ... /260203201
Get in there @House
- Danguba
- Danguba
#56098 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bas me sramota nekada ucestvovati u ovim raspravama kada vidim koji su to kapaciteti i to jos uhljebi...
...pa se cudimo zasto nam je tako.
...pa se cudimo zasto nam je tako.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#56099 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
More winning moj HouseHouse wrote: ↑03/02/2026 20:23oops!_BataZiv_0809 wrote: ↑03/02/2026 20:18 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sta-ce- ... /260203201
Get in there @House![]()
-
Dangubic
#56100 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
SDA i Bakir su to dopusili Dodigu da radi sta hoce kad je situacija za nas bila daleko povoljnija ,sad je kasno ali bolje ikad nego nikad, optuzbe protiv Dodika su trebale biti kad smo imali vise podrske da ne govorim o tuzbi za Srbiju. Dobro je da su i sad krenuli ali vlast se sastoji od malih partija,sa kim stranci da pricaju, nekim ko predstavlja malu partiju .Dodik ima vlast, stranci znaju sa kim pricaju tj jedan covjek za sve i stalno im tuvi istu pricu u glavu 20 godina , to je sve i Bakir mogao kad su vremena daleko bolja bila za nas. Bakir i njegovi sa diplomama iz Travnika kojim ne bi dao ni ovce da cuvaju su nam ucerali. Otkad je otisao SDA ipak ima pozitivnih stvari,Lagundzija je napravio dobro u UN za dan sjecanja za Srebrenicu bitna stvar i ipak su uspjeli natjerati Dodiga da prizna sud BiH.GandalfSivi wrote: ↑03/02/2026 19:17Svi su oni opasni koliko im mi dopustimo. Mi smo imali tako jaku startnu poziciju, koja je u zadnjih 30 godina razvaljena, unistena, ugazena. I to ne zbog “njih”, nego zbog “nas”. Ovo sto se trenutno desava izmedju Zeljke i Denisa je novo dno “probosanske” politike, ne zato sto su njih dvojica najgori, nego zato sto bi trebali biti najbolji.sime_cipol wrote: ↑03/02/2026 17:31Mislim da su Covic i Max najopasnijiGandalfSivi wrote: ↑03/02/2026 14:30 Cvijanovic dva puta sa Lutnickom te u cetvrtak govor na Atlantic Councel-u.
Da je dobro, nije
Da je lose, nije.
Covic i Max su opasniji