Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#56051 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Kako vole Dodika to je cudo
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#56052 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

GandalfSivi wrote: 03/02/2026 14:30 Cvijanovic dva puta sa Lutnickom te u cetvrtak govor na Atlantic Councel-u.
Dodik na molitvenom dorucku.
Covic preko Max Primorca direktan utican na kongres ima.

Zeljko i Denis k’o dva djeteta iz obdanista tantrume po medijima prosipaju.

Pisao sam milion puta, umorio sam se vise. Sretno nam svima…
Vala i na taj Molitveni dorucak nema ko nije pozvan.
sinuhe

#56053 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sinuhe »

Ameriku Bošnjaci i Srbi ne mogu očima. Jeste nešto će sa Trumpom Srbi uraditi.
GandalfSivi

#56054 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GandalfSivi »

_BataZiv_0809 wrote: 03/02/2026 16:18

Kako vole Dodika to je cudo
Sta god nam se desi, zasluzili smo, ako nista drugo a onda zbog ovakvih govnara od wannabe novinara…
Point.

#56055 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

Cvijanovička po DCju, Dodik ide na neke fruštuke tamo, Draganče također najavio posjetu tamo a proBosanski prvaci se zadeverali oko jebenog Hayata.

Vizionari.
DaysleepeR

#56056 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Ne možete kritikovati što se nešto radi pa onda kritikovati što se to isto nije uradilo.

Do MAGA administracije najlakše se dolazi preko Izraela.

Zamislite samo da je bilo ko iz Trojke išao tamo ljubit guzice po Izraelu.

Visili bi po banderama.

Ovaj lik što se slikao sa Cvijanovićkom je žestoko u Epstein fajlovima.
Apsolutno svi likovi u ovoj priči su žestoko kompromitovani.
To što su trenutno na čelu poluga moći ništa ne znači dugoročno.
Ako bude skroz po njihovom nas svakako neće biti.
Prije da će se sve srušiti ranije nego iko očekuje.
Novak20

#56057 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

GandalfSivi wrote: 03/02/2026 16:06 Dolazi i Covic za desetak dana da zakuca Cvijanovickinu pricu. Raspad sistema. Mozemo mi odavde kukati koliko god hocemo, ne ide mi u glavu kako ljudi mogu biti toliko kratkovidni.

Da se prisjetimo stvari o kojima su ljudi malo pametniji od mene pricali prije godinu dana…

https://radiosarajevo.ba/metromahala/ja ... btdF_ocYzQ
Pa tako ti je to kada se oslanjaš isključivo na vanjske faktore u težnji da dominiraš u složenoj višeetničkoj i multikonfesionalnoj državi koja ima konsocijacijski ustav ne vodeći računa o političkim kreditima i njihovoj potrošnji.

Vjerujem da je bilo zabavno gledati druge kako godinama kmeče i nešto traže, ali..... Politička publika se izgleda promijenila, naša lokalna predstava je postala dosadna i neuspješna pa su kmečavci počeli da soliraju i improviziraju kao i glavni likovi prije njih. Čisto da privuku pažnju na sebe.

Je li to dobro ili loše, za ovu državu i njene narode pokazati će vrijeme.
A_A_AKCIJA

#56058 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

DaysleepeR wrote: 03/02/2026 16:26 Ne možete kritikovati što se nešto radi pa onda kritikovati što se to isto nije uradilo.

Do MAGA administracije najlakše se dolazi preko Izraela.

Zamislite samo da je bilo ko iz Trojke išao tamo ljubit guzice po Izraelu.

Visili bi po banderama.

Ovaj lik što se slikao sa Cvijanovićkom je žestoko u Epstein fajlovima.
Apsolutno svi likovi u ovoj priči su žestoko kompromitovani.
To što su trenutno na čelu poluga moći ništa ne znači dugoročno.
Ako bude skroz po njihovom nas svakako neće biti.
Prije da će se sve srušiti ranije nego iko očekuje.
Upravo tako
Haris.ba

#56059 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

DaysleepeR wrote: 03/02/2026 16:26 Zamislite samo da je bilo ko iz Trojke išao tamo ljubit guzice po Izraelu.

Visili bi po banderama.
Ne bi.

Ugovor sa Kabirijem se nekako samoproduzio, niko u sustini ni mukajet.
GandalfSivi

#56060 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GandalfSivi »

Novak20 wrote: 03/02/2026 16:33
GandalfSivi wrote: 03/02/2026 16:06 Dolazi i Covic za desetak dana da zakuca Cvijanovickinu pricu. Raspad sistema. Mozemo mi odavde kukati koliko god hocemo, ne ide mi u glavu kako ljudi mogu biti toliko kratkovidni.

Da se prisjetimo stvari o kojima su ljudi malo pametniji od mene pricali prije godinu dana…

Pa tako ti je to kada se oslanjaš isključivo na vanjske faktore u težnji da dominiraš u složenoj višeetničkoj i multikonfesionalnoj državi koja ima konsocijacijski ustav ne vodeći računa o političkim kreditima i njihovoj potrošnji.

Vjerujem da je bilo zabavno gledati druge kako godinama kmeče i nešto traže, ali..... Politička publika se izgleda promijenila, naša lokalna predstava je postala dosadna i neuspješna pa su kmečavci počeli da soliraju i improviziraju kao i glavni likovi prije njih. Čisto da privuku pažnju na sebe.

Da li je Hrvatska “vanjski faktor”? Pitam za prijatelja…
N.N.

#56061 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by N.N. »

GandalfSivi wrote: 03/02/2026 14:30 Cvijanovic dva puta sa Lutnickom te u cetvrtak govor na Atlantic Councel-u.

Priglupi Bosnjacki politicari vode brigu oko Hayata, da im jeb’o on matere. A drzava k’o drzava, drugi ce se baviti njome.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#56062 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 03/02/2026 16:25 Cvijanovička po DCju, Dodik ide na neke fruštuke tamo, Draganče također najavio posjetu tamo a proBosanski prvaci se zadeverali oko jebenog Hayata.

Vizionari.
A kad smo nasli lobiste, kuka i motika se preko i tog Hayata digla da ljude proglase monterima klima.

Sto kaze Dejsliper
DaysleepeR wrote: 03/02/2026 16:26 Ne možete kritikovati što se nešto radi pa onda kritikovati što se to isto nije uradilo.
:thumbup:
Prpa.ba

#56063 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Ko se puno radovao "americkoj pomoci", taj se sad puno sekira oko "americke odmoci". U stvarnosti, niti su nam ikada sustinski pomogli, niti ce nam sada nesto sustinski odmoci. A posto se nova verzija americkog rezima ponasa kao slon u staklarskoj radnji, ko zna sta sve mogu hotimice polomiti. :mrgreen:

Tako da je ovo jedna od rijetkih situacija gdje se mogu apsolutno sloziti sa nasim forumskim cvijecem u vidu rezidentnih politickih krscana. :mrgreen:

ps.
Dokle su monteri klima. Nije valjda da su se naljutili zbog par sala u javnosti. :mrgreen:
Point.

#56064 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 03/02/2026 17:14
Point. wrote: 03/02/2026 16:25 Cvijanovička po DCju, Dodik ide na neke fruštuke tamo, Draganče također najavio posjetu tamo a proBosanski prvaci se zadeverali oko jebenog Hayata.

Vizionari.
A kad smo nasli lobiste, kuka i motika se preko i tog Hayata digla da ljude proglase monterima klima.

Sto kaze Dejsliper
Jebo bolan Hayat, ko da je bitan Hayat sad. Nadam se da će od tih lobista biti hajra, ko god da su.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#56065 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 03/02/2026 17:22
_BataZiv_0809 wrote: 03/02/2026 17:14

Vizionari.

Sto kaze Dejsliper
Jebo bolan Hayat, ko da je bitan Hayat sad. Nadam se da će od tih lobista biti hajra, ko god da su.
To ti kazem
tramvajtrojka

#56066 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Prpa.ba wrote: 03/02/2026 17:14 Ko se puno radovao "americkoj pomoci", taj se sad puno sekira oko "americke odmoci". U stvarnosti, niti su nam ikada sustinski pomogli, niti ce nam sada nesto sustinski odmoci. A posto se nova verzija americkog rezima ponasa kao slon u staklarskoj radnji, ko zna sta sve mogu hotimice polomiti. :mrgreen:

Tako da je ovo jedna od rijetkih situacija gdje se mogu apsolutno sloziti sa nasim forumskim cvijecem u vidu rezidentnih politickih krscana. :mrgreen:

ps.
Dokle su monteri klima. Nije valjda da su se naljutili zbog par sala u javnosti. :mrgreen:
Image
Image
Image
Image
Image

Malo ste se šalili, pa dobro vasa bitka za drzavu i Bošnjake je jedina velika neslana šala tako da vas razumijem :oops:

I sada ti isti prozivaju za lobiranje a spinovali sve zivo u vezi lobiranja prije pola godine :mrgreen:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#56067 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

Mislim da su Covic i Max najopasniji
Molitveni doručak nista specijalno, isli su i nevazniji ljudi.
Cvijanovićka je tu dovedena da upozori sefa (jer on nema funkciju, nece se američki zvanicnik sastajati sa turistima) da ne zateze oko američkih investicija, jer lova mora da se vrti. A sve ce Ici preko Drzave BiH, pa da mu ne pada na pamet da ulazu VNI
Da je dobro, nije
Da je lose, nije.
Covic i Max su opasniji
Prpa.ba

#56068 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Tramvaju, jedan si od sistematicnijih botova, vidi se da nisi bosnjo. :mrgreen:

Monteri klima zajebani likovi, da ih nije ICE pokupio. :lol:
palermo

#56069 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

tramvajtrojka wrote: 03/02/2026 17:27
Prpa.ba wrote: 03/02/2026 17:14 Ko se puno radovao "americkoj pomoci", taj se sad puno sekira oko "americke odmoci". U stvarnosti, niti su nam ikada sustinski pomogli, niti ce nam sada nesto sustinski odmoci. A posto se nova verzija americkog rezima ponasa kao slon u staklarskoj radnji, ko zna sta sve mogu hotimice polomiti. :mrgreen:

ps.
Image
Image
Image
Image
Image

Malo ste se šalili, pa dobro vasa bitka za drzavu i Bošnjake je jedina velika neslana šala tako da vas razumijem :oops:

I sada ti isti prozivaju za lobiranje a spinovali sve zivo u vezi lobiranja prije pola godine :mrgreen:
Pa sta bi od ovog lobiranja???
Prpa.ba

#56070 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

palermo wrote: 03/02/2026 17:31 Pa sta bi od ovog lobiranja???
Ko i sa svime sto Konakovic dotakne. Mida sa Soukbunara - sto dotakne, ispadne sranje. :lol:
Novak20

#56071 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

GandalfSivi wrote: 03/02/2026 16:58
Novak20 wrote: 03/02/2026 16:33

Da li je Hrvatska “vanjski faktor”? Pitam za prijatelja…
Nebitno pitanje. Hrvatska i ne mora biti "vanjski faktor" nego susjed koji je svoje ciljeve postigao uključujući se u EU i NATO što mu daje komotnu poziciju da pomogne ili odmogne.

Gornjim postom sam htio reći da pravi mir i dogovor unutarnjih političkih aktera u BiH nisu zaživjeli jer je svatko gledao da za.ebe drugoga držeći se "vanjskih faktora", njihovih savjeta, akcija i eksperimenata. Prilike za napredak u ovih trideset godina su propuštene, nismo ništa manje politički zavađeni nego 1995.

Danas se karte miješaju na globalnom nivou i opet smo malo bure baruta koje može ukresati svaka budala što me plaši više nego tebe i tvog prijatelja. :D
Last edited by Novak20 on 03/02/2026 17:37, edited 1 time in total.
Haris.ba

#56072 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

palermo wrote: 03/02/2026 17:31 Pa sta bi od ovog lobiranja???
Dino se naljutio na forumase sto mu nisu pisali hvalospjeve pa odustao.
Novak20

#56073 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

sime_cipol wrote: 03/02/2026 17:31

Cvijanovićka je tu dovedena da upozori sefa (jer on nema funkciju, nece se američki zvanicnik sastajati sa turistima) da ne zateze oko američkih investicija, jer lova mora da se vrti. A sve ce Ici preko Drzave BiH, pa da mu ne pada na pamet da ulazu VNI
Da je dobro, nije
Da je lose, nije.
Covic i Max su opasniji
:lol:

A zašto ?
dječak sa šibicama

#56074 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dječak sa šibicama »

Av Av je placenik i nekako razumijem nedostatak karaktera obraza, pa je od najveceg pljuvaca zelene politike, transformisao se u najveceg tribuna i glasnogovornika iste. Pretpostavljam da se podebljao racun na banci i stanje nekretnina. Njegovi apologeti ce popljuvati Bakira H kao trojkinog direktora, ali ce zaboraviti da je Av Av bio najglasnije kerce sa Bakirove uzice.

A sta bi sa Pecaninom, on je prvi uz S. Avdica, najglasniji kriticar zelene politike krajem devedesetih i pocetkom dvije hiljaditih, pisali su Dani o onome sto drugi nisu smjeli ili htjeli.

I on placenik? sad je vidim postrao advokat po profesiji i pro bono za SDFA politiku. Ili nije pro bono.

Pretpostavljam da je i prije 25 godina primao neke uplate da pise sto je pisao, samo ne znam od koga.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#56075 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

Novak20 wrote: 03/02/2026 17:36
sime_cipol wrote: 03/02/2026 17:31

Da je dobro, nije
Da je lose, nije.
Covic i Max su opasniji
:lol:

A zašto ?
Latini ukratko
Post Reply