TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

coco1

#26626 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by coco1 »

zippoo87 wrote: 21/01/2026 21:20
coco1 wrote: 21/01/2026 19:15 Tesla TV QLED Q50E655GUS

kakav je ovaj? mislim uzeti za vikendice, imam mojatv bh gore, najvise zbog nase lige, doplatim onih 5 KM za arene premium. a, svakako tv dobro dodje za ubijanje dosade kad se nema sta pametnije raditi. otkako su mi zamjenili albis sa android stb (pisao sam na bhtelekom temi koje probleme sam imao oko toga) imam mogucnost koristiti i yt. znaci, nikakvo zahtjevno koristenje
Ti jeftiniji televizori manje vise svi isti sto se kvalitete slike tice. Ako vec kupujes novo,samo gledaj da ima sto vise garancije i sto bolju cijenu. QLED bi nacelno trebao biti ok sa slikom ali nemam pojma od koga uzima tesla panele i ko to sklapa njima.
Mada bi ja za duplo manje para nasao kakav polovan TV i nasadio ga na viksu...naravno trazio bi da bude android ili ako vec imas i YT na tom android boxu od moja tv,onda ni to nije uslov. P
Pratis malo oglase par dana i naletiti ce neko da prodaje kratko koristen u pola cijene,sa papirima i garancijom.
jos jednom, hvala na savjetu, ali sam na kraju ipak uzeo ovaj teslin na 2 godine preko bhtelekoma. cca 21 KM rata + 85 KM PDV uz januarski racun. dobije se i teslina friteza na vruci zrak od 5l, sto nisam znao na prvu i saznao tek jutros kad su mi dostavili. svakako sam pretplatnik bht-a od 2000 i neke i bit cu to sigurno i te 2 naredne godine.
zippoo87

#26627 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by zippoo87 »

semirsar wrote: 24/01/2026 04:31
zippoo87 wrote: 23/01/2026 21:34 Zelite li cuti jednu kratku horor pricu vezanu za televizor ???
:lol: :lol:

Danas kupljen Philips TV PUS8510,QLED,75" model...kod mene u komsiluku.
Zapakovan u kutiji.
Izvadimo ga iz kutije,prethodno postavili nosac na zid...ustekamo u struju,upalimo TV...i NISTA.
Crno na ekranu,nikakve slike nema,nista. Ima malo baca pozadinsko osvjetljenje,rade ledice pozadi od Ambilight ali tv nema sliku.
Znaci dobili smo NOV TV koji je DOA (Death on arrival) hahahahhahahahahahhahahahahha
Placen pofino...preko 2000 KM

Pokusao ga hard reset,preko tipke power...jednom blinkne i na pola ekrana se pojavi kao crna deblja linija verzikalno i to je to.
I ja kada sam to vidio,reko daj da snimimo to,nece nam niko vjerovati...i pojavise se jos 2-3 komsije,mi pricamo,niko ne vjeruje,svi govore nemoguce.
Hahhahahhaa
Reko de pogledajte snimak,kad su pogledali,kazu da i ovo vidimo.
Iskreno ni ja nikada do sada nisam vidio mrtav nov tv,da nece ni da se upali ,nebitno koja marka. :lol:

A da stvar bude gora...ja tog komsiju prije 10 dana savjetovao da kupi TCL c6 ili c7 model i on ode ovdje u lokalnu radnju,ovaj trgovac mu proda pricu kako je Philips top i kupi taj tv. Hahhahahaha
Znaci ismijao sam se danas,isto scene iz nekog skeca ili komedije.
Eto da ne kazete da Philips ne valja...vidite kako se fino moze ismijati uz njega.
Doduse,meni je bilo smijesno a komsija se preznojio i iznervirao tri puta. :lol:
Na kraju smo ga ponovo zapakovali i spremili za povratak...dobiti ce drugi zamjenski slijedece sedmice.
Ali je ogroman tv...75 Inca bukvalno kao da ona dvokrilna vrata na kuci okrenes vodoravno a kutija u kojoj dodje je veca od kreveta :D

Davno sam ja sam sebi postao dosadan sa palamudjenjem i svadjom s bower-om na ovoj temi u vezi philipsa... jbg, i dan danas sranja se desavaju :roll: :mrgreen:
Barem je komsija na kraju dobro prosao, samo ne rece sta ce dobiti... opet isti? :mrgreen: :run:

P.S. Sad nesto gledam, ako si ti dobro napisao model i cijenu ... taj komsin ahbab prodavac ga vala pofino uzeo :mrgreen:
https://televizori.ba/proizvod/75-phili ... us8510-12/

Image

a ovo je jos prvi koji je ispao u pretrazi, mozebit da ima i jeftinije :mrgreen:
Ma nisam pitao za tacnu cijenu ali rekao je da mu je budzet oko 2000 KM
A evo sada sam pronasao u radnji gdje je kupio,1900 KM cijena. Ne znam je li dobio kakav popust.
A dobiti ce ponovo isti ovakav da...nije ni trazio drugi. :lol:
Ja se uhvatio za glavu kada sam vidio sta je kupio...operativni sistem na njemu je nekakav Titan OS,to je haman isto sto i VIDAA.
Ali dobro,nece on to ni koristiti,mozda zena pusti sta sa youtubea i to je to.
ALi opet,ja ga savjetovao da kupi TCL C6 ili C7,Mini LED tehnologija,slika boli glava,android tv i sve ostale dzidze midze...on kupi Philips sa VIDAA OS hahaha
Ali eto,tako je kada pokusas pomoci informaticki nepismenom covjeku,nista strasno.
Ajde makar ovaj Philips ima one ledice iza TVa,to ce da sljasti i da im bude zanimljivo...sta oni znaju ta je dobra slika i sta odlicna,jos ce se moja tv gledati na tome...75" za HD i SD kanale. :lol:
Rogie

#26628 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Rogie »

Najgore mi je kad nekog tako savjetujem sta kupiti od tehnologije (ko je bas s tim na VI), nerijetko npr. i sam duzi period koristim isti uredjaj, potrudim se polijepo da mu objasnim, posaljem i video snimke sta su prednosti, zbog cega bih ga ja licno sebi kupio... i onda na kraju kupi nesto totalno drugo, cesto duplo losije (a nekad i skuplje).

I zato u posljednje vrijeme od ovih obliznjih, bas rijetko kome pokusavam sta reci. Nema fajde umarati se.
zippoo87

#26629 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by zippoo87 »

Rogie wrote: 24/01/2026 18:45 Najgore mi je kad nekog tako savjetujem sta kupiti od tehnologije (ko je bas s tim na VI), nerijetko npr. i sam duzi period koristim isti uredjaj, potrudim se polijepo da mu objasnim, posaljem i video snimke sta su prednosti, zbog cega bih ga ja licno sebi kupio... i onda na kraju kupi nesto totalno drugo, cesto duplo losije (a nekad i skuplje).

I zato u posljednje vrijeme od ovih obliznjih, bas rijetko kome pokusavam sta reci. Nema fajde umarati se.
Ja sam ovom odmah rekao da mu vise necu savjetovati nista . :-x
Njegov argument je da nije htio kupovati od nekog tako nepoznatog,u slucaju kvara,nego je bas otisao kod ovog lokalno tu da vidi sta ima u ponudi. Ovaj nije imao TCL,ali je imao haman Philips i smunta da ga je Philips dobar,on ga kao koristi i ovaj to uzme. Mislim on nema pojma nista oko toga,mozes mu prodati sta god hoces,on nece znati sta je sta.
Ali smijesna situacija,ja ulazim u kucu,gledam tv,hvatam se za glavu,reko sto si ovo kupio,najgori moguci brend za kupiti...on kaze nemoj mi odmah tu negative...reko dobro,makar je velik. :lol:
I da ga upalimo,nece,mrtav. :lol:
Kao da sam prizvao belaj haha
Quaresma

#26630 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Quaresma »

Ja sam odavno prestao generalno savjetovati oko tehnologije. Isprva sam savjetovao iz dobre namjere, pa sam onda kad neko upita za neki savjet i onda na kraju kad objasnim razlike, zasto je bolje uzeti nesto od drugog na kraju dobijem odgovor, ma meni je to nevazno, bitno je da radi, ne znam ja nista od toga. I sebi postavim pitanje jel meni ovo treba, a ne treba i okanim se.

Zato nam je danas kako jeste. Nazalost, veliki broj procentualno gledajuci ljudi, pojma nema niti zeli znati. Pa s toga se uzimaju razne subskripcije, telefona, mobitela, na osnovu imena.

Evo recimo moj ćaća ako ga upitas koji tv uzeti, odmah ce ti reci Philips. Nekad je valjda Philips valjao i to je tako ostalo. Dzaba ja njemu sad da objasnjavam trenutnu situaciju sa Philipsom i trzistem kad on jednostavno ne zeli to da zna.
sencobih

#26631 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by sencobih »

Valja li šta Philips 65 PUS 9010 ?
Sanjarko

#26632 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Sanjarko »

Mi smo imali davno Philips prije korone ili tu negdje oko nje i radi još ali obični plaćen oko 200 BAM tada.

Raja to jest narod nam je polupismen ili nepismen informatički.

Tako je kako je, razumljivo je barem meni.
Drug Clan

#26633 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Drug Clan »

Probao sam razne načine za čišćenje OLED ekrana i ova Frosch pjena mi se pokazala kao najbolja. Nema potrebe za dodatnim sušenjem suvom krpom, jer se sama osuši i ne ostavlja nikakve tragove.

Image
AnonymousBIH

#26634 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by AnonymousBIH »

Quaresma wrote: 24/01/2026 21:22 Ja sam odavno prestao generalno savjetovati oko tehnologije. Isprva sam savjetovao iz dobre namjere, pa sam onda kad neko upita za neki savjet i onda na kraju kad objasnim razlike, zasto je bolje uzeti nesto od drugog na kraju dobijem odgovor, ma meni je to nevazno, bitno je da radi, ne znam ja nista od toga. I sebi postavim pitanje jel meni ovo treba, a ne treba i okanim se.

Zato nam je danas kako jeste. Nazalost, veliki broj procentualno gledajuci ljudi, pojma nema niti zeli znati. Pa s toga se uzimaju razne subskripcije, telefona, mobitela, na osnovu imena.

Evo recimo moj ćaća ako ga upitas koji tv uzeti, odmah ce ti reci Philips. Nekad je valjda Philips valjao i to je tako ostalo. Dzaba ja njemu sad da objasnjavam trenutnu situaciju sa Philipsom i trzistem kad on jednostavno ne zeli to da zna.
Meni je najjače kad savjete daju ljudi koji su predmetni hardver vidjeli samo na slikama.
dudlov

#26635 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by dudlov »

Drug Clan wrote: 25/01/2026 20:23 Probao sam razne načine za čišćenje OLED ekrana i ova Frosch pjena mi se pokazala kao najbolja. Nema potrebe za dodatnim sušenjem suvom krpom, jer se sama osuši i ne ostavlja nikakve tragove.

Image
ima li ovo u sarajevu nabaviti
semirsar

#26636 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by semirsar »

dudlov wrote: 27/01/2026 21:10
Spoiler
Show
Drug Clan wrote: 25/01/2026 20:23 Probao sam razne načine za čišćenje OLED ekrana i ova Frosch pjena mi se pokazala kao najbolja. Nema potrebe za dodatnim sušenjem suvom krpom, jer se sama osuši i ne ostavlja nikakve tragove.

Image
ima li ovo u sarajevu nabaviti
https://www.dm-drogeriemarkt.ba/frosch- ... 53681.html

inace tezak google za upotrebu :roll:
hopi

#26637 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by hopi »

Quaresma wrote: 24/01/2026 21:22 Ja sam odavno prestao generalno savjetovati oko tehnologije. Isprva sam savjetovao iz dobre namjere, pa sam onda kad neko upita za neki savjet i onda na kraju kad objasnim razlike, zasto je bolje uzeti nesto od drugog na kraju dobijem odgovor, ma meni je to nevazno, bitno je da radi, ne znam ja nista od toga. I sebi postavim pitanje jel meni ovo treba, a ne treba i okanim se.

Tako sam i ja prije razmišljao ali mislim da to nije ispravno.
Naime, kupujem tv gledam recenzije, reviewe korisnika, you tube, uspoređujem čitam do besvijesti, ips va mini led qled oled bogled isusled itd. Pa evo sada si gledam slušalice te kakav je anc kod ankera, jbl, modovi opcije uspoređivanje u nebesa. Ali čemu to? Što ću kupiti nešto bolje slušalice ili tv za pare?
Vjeruj zadovoljniji I sretniji je onaj ko samo ode u radnju, vidi šta mu se sviđa i uklapa cjenovno, pazari ode kući i uživa.
A vako uvijek kontaš ima nešto bolje, neka opcija, nešto što sam propustio, nešto bolje sam mogao kupiti itd. Jebo to.
Evo bio kod druga, stavio novi tv, pitam ga koji je, zna samo marku i veličinu i ništa više. Zamijenio kod nekog ostavio svoj stari do platio za ovaj. I šta misliš da je nešto propustio, pogriješio? Jašta je.
Evo recimo većina ima auto, misliš da svi znaju koji je promjer prednjih diskova, redoslijed paljenja cilindara, međuosovinski razmak, pritisak turbine prije nego što kupe auto? Jašta rade.
Kažem ti, ovo što radimo (barem ja) ovo istraživanje dok sve ne pogledas nije normalno i ne treba tako.
Haris033

#26638 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Haris033 »

Boze zdravlja, uzimam i ja TCL 75” c7k ili c8k. :-D
Kod staraca se c7k mini led pokazao vrhunskim!

Trenutno imam LG Oled 65” B8 i Panasonic Plasmu 50” G serije koja traje i vrhunski služi preko 10 godina :roll: ali je vakat za nabavku veće dijagonale.
Ne pada mi napamet davati min. 4 milje KM za 77” Lg ili Sony oled.

Kad smo kod Ankera.. Malo off :)

Uzeo za vikendice bluetooth zvučnik Anker Soundcore Boom 2 Plus, a prije njega mali Anker Soundcore 3 (najbolji u klasi manjih zvučnika).
Kinezi pojedoše konkurenciju :izet:
Preporuka, nevjerovatno jak i odličan zvučnik kao i visoko kvalitetan zvuk i bass, dugotrajna baterija, vodootporan, a puno jeftiniji od konkrencije (JBL)! :thumbup:

Naravno, treba čitati i gledati recenzije, Reddit, YT komentare..

Anker Soundcore Boom 2 (na Plus.ba 380KM ili cca 16KM na 24 rate)
Image

Mali BT Anker Soundcore 3 zvučnik sa perfektnim zvukom
40US$ na eBay.com
Image
semirsar

#26639 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by semirsar »

hopi wrote: 28/01/2026 09:13
Spoiler
Show

Naime, kupujem tv gledam recenzije, reviewe korisnika, you tube, uspoređujem čitam do besvijesti, ips va mini led qled oled bogled isusled itd. Pa evo sada si gledam slušalice te kakav je anc kod ankera, jbl, modovi opcije uspoređivanje u nebesa. Ali čemu to? Što ću kupiti nešto bolje slušalice ili tv za pare?
Vjeruj zadovoljniji I sretniji je onaj ko samo ode u radnju, vidi šta mu se sviđa i uklapa cjenovno, pazari ode kući i uživa.
A vako uvijek kontaš ima nešto bolje, neka opcija, nešto što sam propustio, nešto bolje sam mogao kupiti itd. Jebo to.
Evo bio kod druga, stavio novi tv, pitam ga koji je, zna samo marku i veličinu i ništa više. Zamijenio kod nekog ostavio svoj stari do platio za ovaj. I šta misliš da je nešto propustio, pogriješio? Jašta je.
Evo recimo većina ima auto, misliš da svi znaju koji je promjer prednjih diskova, redoslijed paljenja cilindara, međuosovinski razmak, pritisak turbine prije nego što kupe auto? Jašta rade.
Kažem ti, ovo što radimo (barem ja) ovo istraživanje dok sve ne pogledas nije normalno i ne treba tako.
Postujem, svakom njegovo :thumbup:
Samo... ne bih se slozio. Ko ne zna sta zeli i placa onoliko koliko se trazi a to ne vrijedi ni upola po kvaliteti, jer... Boze moj.
Imam bruku raje i komsija koji su uzimali i uzimaju uredjaje samo tako, i na kraju balade zakukaju kako kod tebe tako bolja slika, zvuk...
2017godine, nekoliko mjeseci, prije nego sam kupio trenutni tv, sam trazio po netu koji brend i model mi je najbolji za iznos koji sam odredio za potrositi. Vjeruj, bilo je tu svega, recenzija sto stranih domacih, portala youtube kanala i na kraju spao izbor na dva modela koji su bili na stanju u Sa.
I sta, izaberem na kraju treci koji nije bio u uzem izboru zbog cijene koja je bila iznad one koju sam bio odredio. Doplatio sam nesto para i dobio odredjeni popust od prodavca i sad imam tv s kojim sam jos uvijek prezadovoljan. Nisam od onih koji ne znaju sta zele, niti se pruza vise nego se moze pokriti a pogotvo nisam od onih sto se vode s onom, "Blazen u neznanju" jer na kraju balade vecina skontaju zajeb. Klasican primjer ti je par postova iznad postavio @zippoo87 gdje se kupilo onako, ma sve je to isto...
Kome trebaju takvi stresovi i zajebancije bujrum. :mrgreen:

P.S. Sve ovo gore ne znaci da i "skupi" brendirani uredjaj ne mre zajebat, mere ali su sanse za to znatno manje. :thumbup:
nemezis

#26640 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by nemezis »

Šta kupiti do 2000 KM (60-65", Android)?
rida1976

#26641 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by rida1976 »

TCL 65C7K oko 1700 izade
BlackCaviar

#26642 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by BlackCaviar »

Nafurao sam se na taj TCL, valja li sta C6KS 65" za 1200 na bigbang vidim akcija lafo
rida1976

#26643 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by rida1976 »

Valja, vrijedi te pare
nemezis

#26644 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by nemezis »

rida1976 wrote: 31/01/2026 10:31 TCL 65C7K oko 1700 izade
Gdje ima na stanju i da je 1700?
rida1976

#26645 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by rida1976 »

Cpu infotech
zippoo87

#26646 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by zippoo87 »

Ja nisam ovog tvog razmisljanja.
Ako vec imam odredjena predznanja iz tehnike i tehnologija i donekle pratim svo to trziste,zasto onda to znanje ne iskoristiti i ne dobiti najvise za ulozeni novac ?
Nije da me sta kosta ako malo istrazim modele,trziste i cijene i vidim sta mi je najbolje za ulozeni novac.
Do sada nikada nisam pogrijesio,uvijek izvucem maksimum za ulozene pare...sta god da kupujem. Naravno,ja ne zurim nikada sa kupovinom bilo cega i pripremim kes i onda samo cekam,kada se pojavi nesto,kupim. Nisam od onih sto sve kupuju na nekakve otplate,rate,dugove i onda im pola radnji otpada,jer ili ne primaju kartice ili je na karticu skuplje.

Ja sam davno naucio da kes najvise vrijedi i kada imas pare u rukama,imas pregovaracku prednost. Kada nemas,onda se ti prilagodjavas drugom a ne drugi tebi.
Ali eto,svakom njegovo.

A ti sto tako kupe nesto napamet,oni ne znaju nista...oni samo znaju da kupuju TV i to je to. A tako se najlakse bace pare i popusis na necemu sto svaki dan gledas par sati. Pa ne bi se patio svaki dan za svoje pare,nema sanse. I niko ne moze reci da je to sve isto,kada nije ni slicno. :D
nepass1

#26647 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by nepass1 »

zippoo87 wrote: 31/01/2026 21:34

Ako vec imam odredjena predznanja iz tehnike i tehnologija i donekle pratim svo to trziste,zasto onda to znanje ne iskoristiti i ne dobiti najvise za ulozeni novac ?
Nije da me sta kosta ako malo istrazim modele,trziste i cijene i vidim sta mi je najbolje za ulozeni novac.
Do sada nikada nisam pogrijesio,uvijek izvucem maksimum za ulozene pare...sta god da kupujem. Naravno,ja ne zurim nikada sa kupovinom bilo cega i pripremim kes i onda samo cekam,kada se pojavi nesto,kupim. Nisam od onih sto sve kupuju na nekakve otplate,rate,dugove i onda im pola radnji otpada,jer ili ne primaju kartice ili je na karticu skuplje.

Ja sam davno naucio da kes najvise vrijedi i kada imas pare u rukama,imas pregovaracku prednost. Kada nemas,onda se ti prilagodjavas drugom a ne drugi tebi.
Ali eto,svakom njegovo.

A ti sto tako kupe nesto napamet,oni ne znaju nista...oni samo znaju da kupuju TV i to je to. A tako se najlakse bace pare i popusis na necemu sto svaki dan gledas par sati. Pa ne bi se patio svaki dan za svoje pare,nema sanse. I niko ne moze reci da je to sve isto,kada nije ni slicno. :D
Ali ti sto kupe napamet ne znaju da su popusili. A najbolje je zivjeti u neznanju :D
I ja ko i ti sve ispratim i proucim, cekam snizenja kad je rijec o tv, rerni, masini za ves, klimi. Ali npr mob uvjek medju najjeftinijim kupujem. Jer me uopste ne zanima sta moze iphone, samsung, flagship itd. Hocu mob od 300km, da mogu pozvati, otvoriti net i da viber radi.
zippoo87

#26648 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by zippoo87 »

nepass1 wrote: 31/01/2026 22:45
zippoo87 wrote: 31/01/2026 21:34

Ali eto,svakom njegovo.

Ali ti sto kupe napamet ne znaju da su popusili. A najbolje je zivjeti u neznanju :D
I ja ko i ti sve ispratim i proucim, cekam snizenja kad je rijec o tv, rerni, masini za ves, klimi. Ali npr mob uvjek medju najjeftinijim kupujem. Jer me uopste ne zanima sta moze iphone, samsung, flagship itd. Hocu mob od 300km, da mogu pozvati, otvoriti net i da viber radi.
Meni nije ali znam da vecini jeste. Ljudi se boje znanja,kao da je suga. :lol:
A svako kupuje sebi sta zeli,neko se razumije,neko ne a neko se razumije ali mu za njegove potrebe ne treba nista jace/bolje.
Ali evo recimo i ti telefoni do 300 KM,ima se sta probrati i ima bas pravog smeca a ima i pristojnih telefona. Znaci opet nije isto,sta ces kupiti,ma koliko niska cijena bila. :lol:
nepass1

#26649 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by nepass1 »

Ma ide xiaomi za 3 stoje pa dok ne crkne.
drug_profi

#26650 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by drug_profi »

De mi savjet, šta uzeti za stari Sony smart TV koji je još izvrstan, ali mu je softver zastario i ne moze se update aplikacija vise uraditi?
Firestick ili nešto drugo?
I koji konkretno model, da može da se instalira Netflix te neka IPTV aplikacija tipa Stremio, OTT i sl.

Hće žena Netflix na TV, dodijao joj miroring, a ja neću da kupujem novi TV pored potpuno ispravnog.
Post Reply