TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

MTV

#26601 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by MTV »

Nije to je model od prije 2-3 godine.
semirsar

#26602 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by semirsar »

moke_31 wrote: 06/01/2026 11:15 Je li to taj TV C8K https://shop.imel.ba/artikal/tv-tcl-qle ... k-android/

Poskup :D
Nije to taj... uglavnom, bilo je na eKupi i u pojedinim OLX shopovima modela od 75" po cijeni 3100KM pa navise, sad vise nema, znam jer pratim ne bi li ub'o sta. Ovo dole je 75" inch koji je vrlo brzo rasprodat, pa mi nikako nije jasno sto ne uvoze 65" to bi tek planulo :twisted:

Image
black_noke

#26603 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by black_noke »

https://www.bigbang.ba/tv-i-audio/telev ... le-tv.html

Kakav je ovo tv? I ima li nesto bolje cca 43 inca?
problemnatravunu

#26604 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by problemnatravunu »

Ja bih kupio , 5 godina garancija , Android ...

https://ananas.ba/proizvod/tcl-tv-43p7k ... NEEALw_wcB
black_noke

#26605 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by black_noke »

https://www.bigbang.ba/tv-43-philips-43 ... light.html

Opet ja, izgubljen sam u ovolikoj ponudi i modelima...
Kakva su iskustva sa Philipsom? I ima li opcija garancije 2+3?

Potreban je za srenjovjecnu osobu, uglavnom za tv i youtube..
Sanjarko

#26606 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Sanjarko »

black_noke wrote: 18/01/2026 21:51 https://www.bigbang.ba/tv-43-philips-43 ... light.html

Opet ja, izgubljen sam u ovolikoj ponudi i modelima...
Kakva su iskustva sa Philipsom? I ima li opcija garancije 2+3?

Potreban je za srenjovjecnu osobu, uglavnom za tv i youtube..
Kažu da nije kao nekad ovaj brend i njihovi mnogi proizvodi tv uključujući.
MTV

#26607 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by MTV »

Titan OS pa ce biti sto ne mogu ovo ili ono instalirat... ko sto je onaj trazio google play na samaungu :-)
Sanjarko

#26608 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Sanjarko »

MTV wrote: 19/01/2026 12:51 Titan OS pa ce biti sto ne mogu ovo ili ono instalirat... ko sto je onaj trazio google play na samaungu :-)
Ko će više upratiti ove od svakog ponaosob proizvođača OS.

Ali 100% si upravu.
mayab

#26609 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by mayab »

https://www.bug.hr/biznis/tcl-i-sony-ud ... emom-56888
TCL i Sony udružuju poslovanje s televizorima i audio opremom
Japanski Sony i kineski TCL dogovorili su osnivanje zajedničke tvrtke, kojom će dominirati TCL, s ciljem spajanja japanske audio-vizualne tehnologije s kineskom industrijskom snagom u području televizora
ahaaa, vidi ovo
Sanjarko

#26610 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Sanjarko »

mayab wrote: 20/01/2026 12:27 https://www.bug.hr/biznis/tcl-i-sony-ud ... emom-56888
Japanski Sony i kineski TCL dogovorili su osnivanje zajedničke tvrtke, kojom će dominirati TCL, s ciljem spajanja japanske audio-vizualne tehnologije s kineskom industrijskom snagom u području televizora
ahaaa, vidi ovo
👍 Žuti dolaze? Kremansko proročanstva i sl. 😂
drug_profi

#26611 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by drug_profi »

Tiha voda brijege lomi.
Za 50 godina oni će biti neprikosnovena ekonomska, vojna, svemirska, tehnološka sila kojoj cijeli svijet zajedno neće moći parirati.
Naročito što u ostatku svijeta imamo Trumpa i Putina da ga razvijaju.
Haris033

#26612 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Haris033 »

mayab wrote: 20/01/2026 12:27 https://www.bug.hr/biznis/tcl-i-sony-ud ... emom-56888
ahaaa, vidi ovo
I podici ce cijenu TCL tv-a.
Teufik

#26613 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Teufik »

Haris033 wrote: 20/01/2026 14:01
I podici ce cijenu TCL tv-a.

I spuste cijenu Sony tv-a.
Mozda :D
sahbazzz

#26614 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by sahbazzz »

ahaaa, vidi ovo
Malo me sta moze iznenaditi, ali ovo je paf... brada do poda.

Zamisli da ti je prije 20-30 godina neko rekao da ce neki kineski TCL biti vecinski vlasnik u kompaniji u kojoj je takodjer i Sony.
mc-twin

#26615 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by mc-twin »

Sta je sebi dozvolio i na sta je spao Sony. :run: S druge strane kad se vec nisu odlucili za proizvodnju svojih displeja ovo je "dobar" potez i s finansijske strane. Ovako barem nece ovisiti o drugima.
coco1

#26616 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by coco1 »

Tesla TV QLED Q50E655GUS

kakav je ovaj? mislim uzeti za vikendice, imam mojatv bh gore, najvise zbog nase lige, doplatim onih 5 KM za arene premium. a, svakako tv dobro dodje za ubijanje dosade kad se nema sta pametnije raditi. otkako su mi zamjenili albis sa android stb (pisao sam na bhtelekom temi koje probleme sam imao oko toga) imam mogucnost koristiti i yt. znaci, nikakvo zahtjevno koristenje
zippoo87

#26617 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by zippoo87 »

coco1 wrote: 21/01/2026 19:15 Tesla TV QLED Q50E655GUS

kakav je ovaj? mislim uzeti za vikendice, imam mojatv bh gore, najvise zbog nase lige, doplatim onih 5 KM za arene premium. a, svakako tv dobro dodje za ubijanje dosade kad se nema sta pametnije raditi. otkako su mi zamjenili albis sa android stb (pisao sam na bhtelekom temi koje probleme sam imao oko toga) imam mogucnost koristiti i yt. znaci, nikakvo zahtjevno koristenje
Ti jeftiniji televizori manje vise svi isti sto se kvalitete slike tice. Ako vec kupujes novo,samo gledaj da ima sto vise garancije i sto bolju cijenu. QLED bi nacelno trebao biti ok sa slikom ali nemam pojma od koga uzima tesla panele i ko to sklapa njima.
Mada bi ja za duplo manje para nasao kakav polovan TV i nasadio ga na viksu...naravno trazio bi da bude android ili ako vec imas i YT na tom android boxu od moja tv,onda ni to nije uslov. P
Pratis malo oglase par dana i naletiti ce neko da prodaje kratko koristen u pola cijene,sa papirima i garancijom.
coco1

#26618 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by coco1 »

zippoo87 wrote: 21/01/2026 21:20
coco1 wrote: 21/01/2026 19:15 Tesla TV QLED Q50E655GUS

Ti jeftiniji televizori manje vise svi isti sto se kvalitete slike tice. Ako vec kupujes novo,samo gledaj da ima sto vise garancije i sto bolju cijenu. QLED bi nacelno trebao biti ok sa slikom ali nemam pojma od koga uzima tesla panele i ko to sklapa njima.
Mada bi ja za duplo manje para nasao kakav polovan TV i nasadio ga na viksu...naravno trazio bi da bude android ili ako vec imas i YT na tom android boxu od moja tv,onda ni to nije uslov. P
Pratis malo oglase par dana i naletiti ce neko da prodaje kratko koristen u pola cijene,sa papirima i garancijom.
hvala.
HD_2015

#26619 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by HD_2015 »

Samo QLED, OLED. Šta je sa frekvencijom (sport, igrice), šta je sa procesorom (upscaling) - dan-danas većina sadržaja nije u 4K. Šta je sa operativnim sistemom - da li mogu instalirati bez da gubim živce. Da li je gladak, pravi probleme.

Moj poznanik kupio TV i da ga uključimo - prije nekoliko godina. Ne možeš ga uključiti bez smartphona. Mora se preko smartphona sinhronizovati i preko smartphonea instalirati. Neko sranje totalno - neka se po...ere na ono što je uštedio. Više sam živaca potrošio.

Imam nekog sonya i ne bih drugi tv uzimao.
zippoo87

#26620 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by zippoo87 »

Lako je kupiti najbolje kada budzet nije problem.
Ali kada gledas neku budzet verziju,onda moras biti spreman na kompromise.
Covjek kupuje za vikendicu i tv je tu reda radi,zato i ne trazi nista posebno.
A logicno sto jeftiniji tv,losiji procesor,60Hz osvjezenje...neki znj sistem a koji ima android tv,to je top.
Ja bi za vikendice uzeo sta polovno a jeftino i nek traje dok traje.
zippoo87

#26621 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by zippoo87 »

Zelite li cuti jednu kratku horor pricu vezanu za televizor ???
:lol: :lol:

Danas kupljen Philips TV PUS8510,QLED,75" model...kod mene u komsiluku.
Zapakovan u kutiji.
Izvadimo ga iz kutije,prethodno postavili nosac na zid...ustekamo u struju,upalimo TV...i NISTA.
Crno na ekranu,nikakve slike nema,nista. Ima malo baca pozadinsko osvjetljenje,rade ledice pozadi od Ambilight ali tv nema sliku.
Znaci dobili smo NOV TV koji je DOA (Death on arrival) hahahahhahahahahahhahahahahha
Placen pofino...preko 2000 KM

Pokusao ga hard reset,preko tipke power...jednom blinkne i na pola ekrana se pojavi kao crna deblja linija verzikalno i to je to.
I ja kada sam to vidio,reko daj da snimimo to,nece nam niko vjerovati...i pojavise se jos 2-3 komsije,mi pricamo,niko ne vjeruje,svi govore nemoguce.
Hahhahahhaa
Reko de pogledajte snimak,kad su pogledali,kazu da i ovo vidimo.
Iskreno ni ja nikada do sada nisam vidio mrtav nov tv,da nece ni da se upali ,nebitno koja marka. :lol:

A da stvar bude gora...ja tog komsiju prije 10 dana savjetovao da kupi TCL c6 ili c7 model i on ode ovdje u lokalnu radnju,ovaj trgovac mu proda pricu kako je Philips top i kupi taj tv. Hahhahahaha
Znaci ismijao sam se danas,isto scene iz nekog skeca ili komedije.
Eto da ne kazete da Philips ne valja...vidite kako se fino moze ismijati uz njega. :lol: :lol:

Doduse,meni je bilo smijesno a komsija se preznojio i iznervirao tri puta. :lol: :lol:
Na kraju smo ga ponovo zapakovali i spremili za povratak...dobiti ce drugi zamjenski slijedece sedmice.
Ali je ogroman tv...75 Inca bukvalno kao da ona dvokrilna vrata na kuci okrenes vodoravno a kutija u kojoj dodje je veca od kreveta :D
nepass1

#26622 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by nepass1 »

zippoo87 wrote: 23/01/2026 21:34 Zelite li cuti jednu kratku horor pricu vezanu za televizor ???

Zapakovan u kutiji.
Izvadimo ga iz kutije,prethodno postavili nosac na zid...ustekamo u struju,upalimo TV...i NISTA.
Crno na ekranu,nikakve slike nema,nista. Ima malo baca pozadinsko osvjetljenje,rade ledice pozadi od Ambilight ali tv nema sliku.
Znaci dobili smo NOV TV koji je DOA (Death on arrival) hahahahhahahahahahhahahahahha

Pokusao ga hard reset,preko tipke power...jednom blinkne i na pola ekrana se pojavi kao crna deblja linija verzikalno i to je to.
I ja kada sam to vidio,reko daj da snimimo to,nece nam niko vjerovati...i pojavise se jos 2-3 komsije,mi pricamo,niko ne vjeruje,svi govore nemoguce.
Hahhahahhaa
Iskreno ni ja nikada do sada nisam vidio mrtav nov tv,da nece ni da se upali ,nebitno koja marka. :lol:

A da stvar bude gora...ja tog komsiju prije 10 dana savjetovao da kupi TCL c6 ili c7 model i on ode ovdje u lokalnu radnju,ovaj trgovac mu proda pricu kako je Philips top i kupi taj tv. Hahhahahaha
Eto da ne kazete da Philips ne valja...vidite kako se fino moze ismijati uz njega. :lol: :lol:

Doduse,meni je bilo smijesno a komsija se preznojio i iznervirao tri puta. :lol: :lol:
Na kraju smo ga ponovo zapakovali i spremili za povratak...dobiti ce drugi zamjenski slijedece sedmice.
Ali je ogroman tv...75 Inca bukvalno kao da ona dvokrilna vrata na kuci okrenes vodoravno a kutija u kojoj dodje je veca od kreveta :D
Meni se ovo desilo sa philipsom, davno mislim 2013e. Kupio, nisam ni pomislio u radnji da probam. Kuci, prikopcam samo crn ekran. Ali odmah mi nov dali u radnji.
zippoo87

#26623 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by zippoo87 »

Haha...13 godina poslije,desava se jos uvijek. :lol:
Mislim opet je dobro ispalo...bolje da je odmah ovako pokazao da je mrtav,nego kroz 5-6 dana,tada bi bila komplikacija...jer bi isao na servis,pa onda cekanje i peglanje ..ko zna da li bi dobio novi TV i za mjesec.
A covjek tek useljava u kucu...sredio sve,kupio veliki tv da se pocasti i bum,mrtav :lol:

Nije on zahtjevan,on ne zna ni sta je dobar tv ni sta nije,niti ga nesto puno gleda,radi po cijeli dan ali eto,ono novo sve u kuci,pa da i tv bude na mjestu.
Poslusa ovog prodavca,ima sa njim jos neku saradnju oko nekih drugih stvari,kao on mu rekao,ima i on Phillips i on zadovoljan i ovaj uzme,jer je htio TV da kupi kod nekog tu,ko ce mu izaci u susret u slucaju problema.
I eto,problem odmah cim smo ga izvadili iz kutije. :lol:
Meni smijesno a on se nasikirao ali opet je sve dobro proslo,vec je novi porucen...vjerovatno u ponedjeljak-utorak stize.
semirsar

#26624 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by semirsar »

zippoo87 wrote: 23/01/2026 21:34 Zelite li cuti jednu kratku horor pricu vezanu za televizor ???

Zapakovan u kutiji.

Hahhahahhaa

Davno sam ja sam sebi postao dosadan sa palamudjenjem i svadjom s bower-om na ovoj temi u vezi philipsa... jbg, i dan danas sranja se desavaju :roll: :mrgreen:
Barem je komsija na kraju dobro prosao, samo ne rece sta ce dobiti... opet isti? :mrgreen: :run:

P.S. Sad nesto gledam, ako si ti dobro napisao model i cijenu ... taj komsin ahbab prodavac ga vala pofino uzeo :mrgreen:
https://televizori.ba/proizvod/75-phili ... us8510-12/

Image

a ovo je jos prvi koji je ispao u pretrazi, mozebit da ima i jeftinije :mrgreen:
problemnatravunu

#26625 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by problemnatravunu »

Dešava se ,
mora nam svima biti jasno da se gotovi proizvod ne provjerava individualno da li radi , nakon što se sklopi i prije nego ide u kutiju ,
nego se provjeri jedan ili nekoliko modela toga proizvodnog dana , po slučajnom odabiru... tako sam barem ja čuo
Post Reply