TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
- MTV
#26601 Re: TV uređaji - sve o tome
Nije to je model od prije 2-3 godine.
- semirsar
#26602 Re: TV uređaji - sve o tome
Nije to taj... uglavnom, bilo je na eKupi i u pojedinim OLX shopovima modela od 75" po cijeni 3100KM pa navise, sad vise nema, znam jer pratim ne bi li ub'o sta. Ovo dole je 75" inch koji je vrlo brzo rasprodat, pa mi nikako nije jasno sto ne uvoze 65" to bi tek planulomoke_31 wrote: ↑06/01/2026 11:15 Je li to taj TV C8K https://shop.imel.ba/artikal/tv-tcl-qle ... k-android/
Poskup![]()

-
black_noke
#26603 Re: TV uređaji - sve o tome
https://www.bigbang.ba/tv-i-audio/telev ... le-tv.html
Kakav je ovo tv? I ima li nesto bolje cca 43 inca?
Kakav je ovo tv? I ima li nesto bolje cca 43 inca?
- problemnatravunu
#26604 Re: TV uređaji - sve o tome
Ja bih kupio , 5 godina garancija , Android ...
https://ananas.ba/proizvod/tcl-tv-43p7k ... NEEALw_wcB
https://ananas.ba/proizvod/tcl-tv-43p7k ... NEEALw_wcB
-
black_noke
#26605 Re: TV uređaji - sve o tome
https://www.bigbang.ba/tv-43-philips-43 ... light.html
Opet ja, izgubljen sam u ovolikoj ponudi i modelima...
Kakva su iskustva sa Philipsom? I ima li opcija garancije 2+3?
Potreban je za srenjovjecnu osobu, uglavnom za tv i youtube..
- Sanjarko
#26606 Re: TV uređaji - sve o tome
Kažu da nije kao nekad ovaj brend i njihovi mnogi proizvodi tv uključujući.black_noke wrote: ↑18/01/2026 21:51 https://www.bigbang.ba/tv-43-philips-43 ... light.html
- MTV
#26607 Re: TV uređaji - sve o tome
Titan OS pa ce biti sto ne mogu ovo ili ono instalirat... ko sto je onaj trazio google play na samaungu 
- Sanjarko
- mayab
#26609 Re: TV uređaji - sve o tome
https://www.bug.hr/biznis/tcl-i-sony-ud ... emom-56888
ahaaa, vidi ovoTCL i Sony udružuju poslovanje s televizorima i audio opremom
Japanski Sony i kineski TCL dogovorili su osnivanje zajedničke tvrtke, kojom će dominirati TCL, s ciljem spajanja japanske audio-vizualne tehnologije s kineskom industrijskom snagom u području televizora
- Sanjarko
#26610 Re: TV uređaji - sve o tome
mayab wrote: ↑20/01/2026 12:27 https://www.bug.hr/biznis/tcl-i-sony-ud ... emom-56888ahaaa, vidi ovoTCL i Sony udružuju poslovanje s televizorima i audio opremom
Japanski Sony i kineski TCL dogovorili su osnivanje zajedničke tvrtke, kojom će dominirati TCL, s ciljem spajanja japanske audio-vizualne tehnologije s kineskom industrijskom snagom u području televizora
- drug_profi
#26611 Re: TV uređaji - sve o tome
Tiha voda brijege lomi.
Za 50 godina oni će biti neprikosnovena ekonomska, vojna, svemirska, tehnološka sila kojoj cijeli svijet zajedno neće moći parirati.
Naročito što u ostatku svijeta imamo Trumpa i Putina da ga razvijaju.
Za 50 godina oni će biti neprikosnovena ekonomska, vojna, svemirska, tehnološka sila kojoj cijeli svijet zajedno neće moći parirati.
Naročito što u ostatku svijeta imamo Trumpa i Putina da ga razvijaju.
- Haris033
#26612 Re: TV uređaji - sve o tome
I podici ce cijenu TCL tv-a.mayab wrote: ↑20/01/2026 12:27 https://www.bug.hr/biznis/tcl-i-sony-ud ... emom-56888ahaaa, vidi ovoTCL i Sony udružuju poslovanje s televizorima i audio opremom
-
Teufik
-
sahbazzz
#26614 Re: TV uređaji - sve o tome
Malo me sta moze iznenaditi, ali ovo je paf... brada do poda.mayab wrote: ↑20/01/2026 12:27 https://www.bug.hr/biznis/tcl-i-sony-ud ... emom-56888ahaaa, vidi ovoTCL i Sony udružuju poslovanje s televizorima i audio opremom
Zamisli da ti je prije 20-30 godina neko rekao da ce neki kineski TCL biti vecinski vlasnik u kompaniji u kojoj je takodjer i Sony.
- mc-twin
#26615 Re: TV uređaji - sve o tome
Sta je sebi dozvolio i na sta je spao Sony.
S druge strane kad se vec nisu odlucili za proizvodnju svojih displeja ovo je "dobar" potez i s finansijske strane. Ovako barem nece ovisiti o drugima.
-
coco1
#26616 Re: TV uređaji - sve o tome
Tesla TV QLED Q50E655GUS
kakav je ovaj? mislim uzeti za vikendice, imam mojatv bh gore, najvise zbog nase lige, doplatim onih 5 KM za arene premium. a, svakako tv dobro dodje za ubijanje dosade kad se nema sta pametnije raditi. otkako su mi zamjenili albis sa android stb (pisao sam na bhtelekom temi koje probleme sam imao oko toga) imam mogucnost koristiti i yt. znaci, nikakvo zahtjevno koristenje
kakav je ovaj? mislim uzeti za vikendice, imam mojatv bh gore, najvise zbog nase lige, doplatim onih 5 KM za arene premium. a, svakako tv dobro dodje za ubijanje dosade kad se nema sta pametnije raditi. otkako su mi zamjenili albis sa android stb (pisao sam na bhtelekom temi koje probleme sam imao oko toga) imam mogucnost koristiti i yt. znaci, nikakvo zahtjevno koristenje
-
zippoo87
#26617 Re: TV uređaji - sve o tome
Ti jeftiniji televizori manje vise svi isti sto se kvalitete slike tice. Ako vec kupujes novo,samo gledaj da ima sto vise garancije i sto bolju cijenu. QLED bi nacelno trebao biti ok sa slikom ali nemam pojma od koga uzima tesla panele i ko to sklapa njima.coco1 wrote: ↑21/01/2026 19:15 Tesla TV QLED Q50E655GUS
Mada bi ja za duplo manje para nasao kakav polovan TV i nasadio ga na viksu...naravno trazio bi da bude android ili ako vec imas i YT na tom android boxu od moja tv,onda ni to nije uslov. P
Pratis malo oglase par dana i naletiti ce neko da prodaje kratko koristen u pola cijene,sa papirima i garancijom.
-
coco1
#26618 Re: TV uređaji - sve o tome
hvala.zippoo87 wrote: ↑21/01/2026 21:20Ti jeftiniji televizori manje vise svi isti sto se kvalitete slike tice. Ako vec kupujes novo,samo gledaj da ima sto vise garancije i sto bolju cijenu. QLED bi nacelno trebao biti ok sa slikom ali nemam pojma od koga uzima tesla panele i ko to sklapa njima.coco1 wrote: ↑21/01/2026 19:15 Tesla TV QLED Q50E655GUS
Mada bi ja za duplo manje para nasao kakav polovan TV i nasadio ga na viksu...naravno trazio bi da bude android ili ako vec imas i YT na tom android boxu od moja tv,onda ni to nije uslov. P
Pratis malo oglase par dana i naletiti ce neko da prodaje kratko koristen u pola cijene,sa papirima i garancijom.
-
HD_2015
#26619 Re: TV uređaji - sve o tome
Samo QLED, OLED. Šta je sa frekvencijom (sport, igrice), šta je sa procesorom (upscaling) - dan-danas većina sadržaja nije u 4K. Šta je sa operativnim sistemom - da li mogu instalirati bez da gubim živce. Da li je gladak, pravi probleme.
Moj poznanik kupio TV i da ga uključimo - prije nekoliko godina. Ne možeš ga uključiti bez smartphona. Mora se preko smartphona sinhronizovati i preko smartphonea instalirati. Neko sranje totalno - neka se po...ere na ono što je uštedio. Više sam živaca potrošio.
Imam nekog sonya i ne bih drugi tv uzimao.
Moj poznanik kupio TV i da ga uključimo - prije nekoliko godina. Ne možeš ga uključiti bez smartphona. Mora se preko smartphona sinhronizovati i preko smartphonea instalirati. Neko sranje totalno - neka se po...ere na ono što je uštedio. Više sam živaca potrošio.
Imam nekog sonya i ne bih drugi tv uzimao.
-
zippoo87
#26620 Re: TV uređaji - sve o tome
Lako je kupiti najbolje kada budzet nije problem.
Ali kada gledas neku budzet verziju,onda moras biti spreman na kompromise.
Covjek kupuje za vikendicu i tv je tu reda radi,zato i ne trazi nista posebno.
A logicno sto jeftiniji tv,losiji procesor,60Hz osvjezenje...neki znj sistem a koji ima android tv,to je top.
Ja bi za vikendice uzeo sta polovno a jeftino i nek traje dok traje.
Ali kada gledas neku budzet verziju,onda moras biti spreman na kompromise.
Covjek kupuje za vikendicu i tv je tu reda radi,zato i ne trazi nista posebno.
A logicno sto jeftiniji tv,losiji procesor,60Hz osvjezenje...neki znj sistem a koji ima android tv,to je top.
Ja bi za vikendice uzeo sta polovno a jeftino i nek traje dok traje.
-
zippoo87
#26621 Re: TV uređaji - sve o tome
Zelite li cuti jednu kratku horor pricu vezanu za televizor ???
Danas kupljen Philips TV PUS8510,QLED,75" model...kod mene u komsiluku.
Zapakovan u kutiji.
Izvadimo ga iz kutije,prethodno postavili nosac na zid...ustekamo u struju,upalimo TV...i NISTA.
Crno na ekranu,nikakve slike nema,nista. Ima malo baca pozadinsko osvjetljenje,rade ledice pozadi od Ambilight ali tv nema sliku.
Znaci dobili smo NOV TV koji je DOA (Death on arrival) hahahahhahahahahahhahahahahha
Placen pofino...preko 2000 KM
Pokusao ga hard reset,preko tipke power...jednom blinkne i na pola ekrana se pojavi kao crna deblja linija verzikalno i to je to.
I ja kada sam to vidio,reko daj da snimimo to,nece nam niko vjerovati...i pojavise se jos 2-3 komsije,mi pricamo,niko ne vjeruje,svi govore nemoguce.
Hahhahahhaa
Reko de pogledajte snimak,kad su pogledali,kazu da i ovo vidimo.
Iskreno ni ja nikada do sada nisam vidio mrtav nov tv,da nece ni da se upali ,nebitno koja marka.
A da stvar bude gora...ja tog komsiju prije 10 dana savjetovao da kupi TCL c6 ili c7 model i on ode ovdje u lokalnu radnju,ovaj trgovac mu proda pricu kako je Philips top i kupi taj tv. Hahhahahaha
Znaci ismijao sam se danas,isto scene iz nekog skeca ili komedije.
Eto da ne kazete da Philips ne valja...vidite kako se fino moze ismijati uz njega.
Doduse,meni je bilo smijesno a komsija se preznojio i iznervirao tri puta.

Na kraju smo ga ponovo zapakovali i spremili za povratak...dobiti ce drugi zamjenski slijedece sedmice.
Ali je ogroman tv...75 Inca bukvalno kao da ona dvokrilna vrata na kuci okrenes vodoravno a kutija u kojoj dodje je veca od kreveta
Zapakovan u kutiji.
Izvadimo ga iz kutije,prethodno postavili nosac na zid...ustekamo u struju,upalimo TV...i NISTA.
Crno na ekranu,nikakve slike nema,nista. Ima malo baca pozadinsko osvjetljenje,rade ledice pozadi od Ambilight ali tv nema sliku.
Znaci dobili smo NOV TV koji je DOA (Death on arrival) hahahahhahahahahahhahahahahha
Pokusao ga hard reset,preko tipke power...jednom blinkne i na pola ekrana se pojavi kao crna deblja linija verzikalno i to je to.
I ja kada sam to vidio,reko daj da snimimo to,nece nam niko vjerovati...i pojavise se jos 2-3 komsije,mi pricamo,niko ne vjeruje,svi govore nemoguce.
Hahhahahhaa
Iskreno ni ja nikada do sada nisam vidio mrtav nov tv,da nece ni da se upali ,nebitno koja marka.
A da stvar bude gora...ja tog komsiju prije 10 dana savjetovao da kupi TCL c6 ili c7 model i on ode ovdje u lokalnu radnju,ovaj trgovac mu proda pricu kako je Philips top i kupi taj tv. Hahhahahaha
Eto da ne kazete da Philips ne valja...vidite kako se fino moze ismijati uz njega.
Doduse,meni je bilo smijesno a komsija se preznojio i iznervirao tri puta.
Na kraju smo ga ponovo zapakovali i spremili za povratak...dobiti ce drugi zamjenski slijedece sedmice.
Ali je ogroman tv...75 Inca bukvalno kao da ona dvokrilna vrata na kuci okrenes vodoravno a kutija u kojoj dodje je veca od kreveta
- nepass1
#26622 Re: TV uređaji - sve o tome
Meni se ovo desilo sa philipsom, davno mislim 2013e. Kupio, nisam ni pomislio u radnji da probam. Kuci, prikopcam samo crn ekran. Ali odmah mi nov dali u radnji.zippoo87 wrote: ↑23/01/2026 21:34 Zelite li cuti jednu kratku horor pricu vezanu za televizor ???
![]()
![]()
Zapakovan u kutiji.
Hahhahahhaa
Iskreno ni ja nikada do sada nisam vidio mrtav nov tv,da nece ni da se upali ,nebitno koja marka.![]()
Eto da ne kazete da Philips ne valja...vidite kako se fino moze ismijati uz njega.![]()
![]()
Doduse,meni je bilo smijesno a komsija se preznojio i iznervirao tri puta.![]()
Ali je ogroman tv...75 Inca bukvalno kao da ona dvokrilna vrata na kuci okrenes vodoravno a kutija u kojoj dodje je veca od kreveta![]()
-
zippoo87
#26623 Re: TV uređaji - sve o tome
Haha...13 godina poslije,desava se jos uvijek.
Mislim opet je dobro ispalo...bolje da je odmah ovako pokazao da je mrtav,nego kroz 5-6 dana,tada bi bila komplikacija...jer bi isao na servis,pa onda cekanje i peglanje ..ko zna da li bi dobio novi TV i za mjesec.
A covjek tek useljava u kucu...sredio sve,kupio veliki tv da se pocasti i bum,mrtav
Nije on zahtjevan,on ne zna ni sta je dobar tv ni sta nije,niti ga nesto puno gleda,radi po cijeli dan ali eto,ono novo sve u kuci,pa da i tv bude na mjestu.
Poslusa ovog prodavca,ima sa njim jos neku saradnju oko nekih drugih stvari,kao on mu rekao,ima i on Phillips i on zadovoljan i ovaj uzme,jer je htio TV da kupi kod nekog tu,ko ce mu izaci u susret u slucaju problema.
I eto,problem odmah cim smo ga izvadili iz kutije.
Meni smijesno a on se nasikirao ali opet je sve dobro proslo,vec je novi porucen...vjerovatno u ponedjeljak-utorak stize.
Mislim opet je dobro ispalo...bolje da je odmah ovako pokazao da je mrtav,nego kroz 5-6 dana,tada bi bila komplikacija...jer bi isao na servis,pa onda cekanje i peglanje ..ko zna da li bi dobio novi TV i za mjesec.
A covjek tek useljava u kucu...sredio sve,kupio veliki tv da se pocasti i bum,mrtav
Nije on zahtjevan,on ne zna ni sta je dobar tv ni sta nije,niti ga nesto puno gleda,radi po cijeli dan ali eto,ono novo sve u kuci,pa da i tv bude na mjestu.
Poslusa ovog prodavca,ima sa njim jos neku saradnju oko nekih drugih stvari,kao on mu rekao,ima i on Phillips i on zadovoljan i ovaj uzme,jer je htio TV da kupi kod nekog tu,ko ce mu izaci u susret u slucaju problema.
I eto,problem odmah cim smo ga izvadili iz kutije.
Meni smijesno a on se nasikirao ali opet je sve dobro proslo,vec je novi porucen...vjerovatno u ponedjeljak-utorak stize.
- semirsar
#26624 Re: TV uređaji - sve o tome
zippoo87 wrote: ↑23/01/2026 21:34 Zelite li cuti jednu kratku horor pricu vezanu za televizor ???
![]()
![]()
Zapakovan u kutiji.
Hahhahahhaa
Iskreno ni ja nikada do sada nisam vidio mrtav nov tv,da nece ni da se upali ,nebitno koja marka.![]()
Eto da ne kazete da Philips ne valja...vidite kako se fino moze ismijati uz njega.![]()
![]()
Doduse,meni je bilo smijesno a komsija se preznojio i iznervirao tri puta.![]()
Ali je ogroman tv...75 Inca bukvalno kao da ona dvokrilna vrata na kuci okrenes vodoravno a kutija u kojoj dodje je veca od kreveta![]()
Davno sam ja sam sebi postao dosadan sa palamudjenjem i svadjom s bower-om na ovoj temi u vezi philipsa... jbg, i dan danas sranja se desavaju
Barem je komsija na kraju dobro prosao, samo ne rece sta ce dobiti... opet isti?
P.S. Sad nesto gledam, ako si ti dobro napisao model i cijenu ... taj komsin ahbab prodavac ga vala pofino uzeo
https://televizori.ba/proizvod/75-phili ... us8510-12/

a ovo je jos prvi koji je ispao u pretrazi, mozebit da ima i jeftinije
- problemnatravunu
#26625 Re: TV uređaji - sve o tome
Dešava se ,
mora nam svima biti jasno da se gotovi proizvod ne provjerava individualno da li radi , nakon što se sklopi i prije nego ide u kutiju ,
nego se provjeri jedan ili nekoliko modela toga proizvodnog dana , po slučajnom odabiru... tako sam barem ja čuo
mora nam svima biti jasno da se gotovi proizvod ne provjerava individualno da li radi , nakon što se sklopi i prije nego ide u kutiju ,
nego se provjeri jedan ili nekoliko modela toga proizvodnog dana , po slučajnom odabiru... tako sam barem ja čuo