Svi Univerziteti u BIH imaju u svom statutu ravnopravno tri jezika za tri etnije, izvoli statu Dzemal Bijedic.svesuper25 wrote: ↑29/01/2026 10:34Sve se to moglo rijesit dogovorom i zdravom komunikacijom,a ne gledat BH samo iz Sarajeva.Komsic u prvom mandatu je to trebao radit.Zato je tad i dobijo glasove.On je trebao bit taj most spajanja.Igrala nedavno mlada bh repka u Mostaru.A jel ima na univerzitetu Dzemal Bjedic hrvatski jezikdr_Evil wrote: ↑29/01/2026 10:27 Slazem se ja s tobom svesuper25, zasto neko ne obilazi krajeve sa vecinski katolickim zivljem. Ali bih postavio bolje pitanje, nakon hipoteke izdaje i pokusaja disolucije Bosne i Hercegovine, zanemarimo ratne zlocine uz taj pokusaj, sta su politicki predstavnici stanovnika BiH koje je pokusalo secesiju uradili da steknu povjerenje ostatka stanovnistva?
Ko i iz kojih razloga prebacuje loptu na to da predstavnici onih stanovnika koji su branili cjelovitost domovine "ce dodatno ogaditi BiH" onima koji su je pokusali unistiti, i zasto neko stalno ocekuje snishodljivost, dok ne daje nista zauzvrat osim novih prijetnji secesijom?
I sve ok, slazem se ja da je Komso podbacio, nego druze kad ces ti uzeti zastavu BiH pa se provozati od Mostara do Gruda? Kad ce repka zaigrati pod otudjenim stadionom u Mostaru? Kad ces traziti zatvaranje dvije skole pod istim krovom? Kad ces traziti da Sveuciliste u Mostaru ima ravnopravan bosanski jezik sa hrvatskim? Kad ces traziti da se Elektroprivrede ujedine?
Prebacujes loptu na drugu stranu, SOA sistem.De ba mojne mi te price.U Mostaru se isto ne podnose bosnjaci i hrvati.To je ta sda hdz politika koja je zavadila narode,a kroz politiku odlicno suradjivala.Ovi iz sdf-a isto mrze hrvate,kao sto hercegovacki hrvati mrze njih.

Igrala mlada repka, pa ti mora da se salis?
Opet prebacivanje loptice na Komsica, kao da 3 godine prije njega nije bio pokusaj secesije, Hercegovacka banka, autonomija, i onda SFOR po Mostaru. Pa hajde otvori zdravu komunikaciju i dogovor, pa onda pronosaj zastavu od Mostara do Gruda, reci nesto protiv skola, skini krstove iz Doma Zdravlja Mostar, skini krst i one ploce iz MUP-a HNK-a, i hajde da vidimo taj jezik na Sveucilistu.