Novak20 wrote: ↑28/01/2026 14:34
Taj problem koji ti zoveš "nametanjem samo hrvatskog identiteta" (koje se vjerojatno odnosi na pojave u lokalnim samoupravama i u dijelu županija) bi (je) trebalo rješavati prije izmjena Izbornog zakona. I sam sam pisao da mi nije jasno zašto se u ustavima pojedinih županija ne priznaje recimo srpski jezik pa ne bih imao ništa protiv da hrvatska politika sama sebi popravi imidž.
Bravo !!!
A evo mojih pitanja.
1. Zašto visoki predstavnici, federalne i državne vlasti do sada nisu riješili problem "nametanja hrvatskog identiteta" koristeći svoje ovlasti ?
Ima tu dosta do pokusaja da se izbjegne otvaranje zarista, eto imas odluku ustavnog suda da je sintagma Hercegbosanska zupanija neustavna, kao i obiljezje, pa nista, ako se ne posalje federalnu policiju na teren, ili bar ne blokira racune toj administrativnoj jedinici (a to onda steti svima, pa i djetetu of pet godina), ta HRHB ekipa nece odustati. A tu svakako ima i krivice sarajevskih politicara koje boli uho za pravdom i drzavom, podijele tal s Covicem i prst u uho, dakle vide licni interes u prolongiranju polarizacije drustva. Kako ti mislis da bi trebalo rijesiti taj problem ?
2. Misliš li da će nametanje Komšića i Edima prekinuti svađu ili riješiti barem jedan politički problem između Bošnjaka i Hrvata i tako ih približiti jedne drugima ?
Troclano predsjednistvo i klubovi naroda nisu tu bez razloga i idealno bi bilo ako bi svi hrvatski kadrovi bili oni koji imaju vecinsku podrsku hrvatskog naroda u BiH, tako da izbor Komsica nije priblizavanje. Medjutim, kao i srpski, ili svojevremeno njemacki, i hrvatski narod moze biti izmanipulisan da podrzi pogresnu ideologiju (u ovom kontekstu, fizicko razdvajanje naroda). Sto znaci da hrvatski narod u BiH prvo treba uvjeriti da je stvaranje neceg samo hrvatskog u BiH stvar proslosti. HDZ nece poslati tu poruku hrvatskom narodu, naprotiv. Mislio sam da ce Komsic medju narod, cak sam i po forumu pisao traktate ocekujuci to od njega, nadam se da ce Slaven biti bolji po tom pitanju.