Dragi moji pratioci,
dužan sam vam istinu — i dužan sam vam izvinjenje.
Kao i mnogi dobronamjerni Bošnjaci, i ja sam nasjeo na emotivnu priču Hayat TV-a da ga BH Telecom navodno želi ugasiti. Povjerovao sam u narativ “napada na naš glas”, u patetiku i paniku, u dramatičnu sliku da je “na udaru ramazanski program”, “na udaru istina”, “na udaru narod”.
I pogriješio sam.
Jer spoznajna istina nije ono što nas najviše uzdrma — nego ono što najviše objašnjava.
Istina je, koliko god bila neugodna, sasvim drugačija: nije Hayat žrtva BH Telecoma, nego Hayat — svjesno ili nesvjesno — ruši BH Telecom. I ruše ga na način koji može koštati sve nas.
U srcu ovog sukoba nije nikakva plemenita borba za slobodu medija, već priča o ugovorima, pravima distribucije i novcu. Priča u kojoj se pojavljuje firma koja polaže prava na distribuciju Hayata i drugih kanala, sa zahtjevom teškim oko 25 miliona KM, i trag koji vodi van Bosne i Hercegovine. U toj priči BH Telecom, kao javna kompanija, pokušava zaštititi sebe od tužbi i milionskih gubitaka, a Hayat mjesecima šuti tamo gdje bi morao govoriti jasno.
I tu je suština: kada šutiš o ugovornoj pozadini, a vičeš o “gašenju”, ti ne braniš istinu — ti je zamjenjuješ emocijom.
Zato vam se izvinjavam.
Izvinjavam se što sam, u dobrom uvjerenju, širio priču koja se sada pokazuje kao manipulativna i opasna. Što sam učestvovao u atmosferi histerije, umjesto da tražim činjenice. Što sam, makar i nesvjesno, pomogao da se naruši povjerenje u ono što je državna infrastruktura — u sistem koji je već dovoljno načet.
Jer kad se ruši BH Telecom, ne ruši se “neka firma”.
Ruši se državni kapacitet.
Ruši se naš novac.
Ruši se naša zajednička mreža.
Ruši se jedna od rijetkih poluga koje nas još drže da budemo država, a ne plijen.
A ako je ovo što gledamo zaista “zadnji ekser u mrtvački kofer bosanske nacionalne i državne časti”, onda to neće doći od neprijatelja izvana — nego od naše slabosti iznutra: od lakovjernosti, od neprovjerenih emocija, od medijske halabuke koja glumi patriotizam, a proizvodi štetu.
Zato danas biram da stanem na stranu činjenica, a ne performansa.
Na stranu istine, a ne galame.
Na stranu države, a ne manipulacije.
Ne moramo voljeti BH Telecom da bismo razumjeli da ga ne smijemo razvaljivati lažima.
Ne moramo mrziti Hayat da bismo vidjeli kad se igra prljavo.
Hvala vam što me pratite, što me ispravljate i što zajedno učimo da ljubav prema Bosni i Hercegovini nije u tome da vjeruješ svemu što zvuči “naše”, nego da braniš ono što je istinito — čak i kad zaboli.
Od danas: manje patetike, više dokaza.
Manje navijanja, više odgovornosti.
Manje “priče”, više istine.
Na kraju hoću da se zna:
Ovo nije riječ ni na koji način protiv Hayat TV, ali jeste riječ istine za BH Telecom s dovom Milostivom Allahu da Bošnjaci dodju pamete i rade zajedno za naš spas od dušmana, kojih ima dovoljno mnogo da bismo ih još proizvodili i medju nama samima.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
A_A_AKCIJA
#55226 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Auuuu, bivši reis bez rukavica o Hayatu
-
Sociolog
#55227 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kada entitet Srpska treba vaditi Londonski dug s berze, je li u aprilu sad?
- Ironmen
#55228 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hrpa SDA botova na drustvenim mrezama koji iskacu kao iz pastete optuzuje sada BH Telecom da neda marke domacim TV kanalima a Pink kanale Mitrovica Zeljka placaju masno i tako truju stanovnsitvo sa raznim Farmama, Zadrugama i Elitama a sami ugovom sa Pinkom je potpisao sam nekadasnji SDA direktor Hamdo Katica, po koga je Mitrović u Sarajevo poslao privatni avion, ako ovo nije istina volio bi da me neko demantira pa cu se gospodski kao Ceric izvinuti.
- Skijaš
#55229 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako je to tacno, ovdje se vise nema o cemu pricati.
- video
#55230 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Koliko ce jos vode u Bosni proteci da bosnje shvate koliko zla im donose tz. zastitnici bosnjaka i jedine im drzave BiH.
Je li moguce da se poslije ovolikih dokaza kroz protekle godine jos neko moze naci iole olaksavajucu stavku za ove izdajnike koji bi i materu svoju prodali a kamo li narod ili drzavu.
Upamti bosnjo,, ne treba preko plota gledati dok se prvo svoja basca od korova ne ocisti!!!
Je li moguce da se poslije ovolikih dokaza kroz protekle godine jos neko moze naci iole olaksavajucu stavku za ove izdajnike koji bi i materu svoju prodali a kamo li narod ili drzavu.
Upamti bosnjo,, ne treba preko plota gledati dok se prvo svoja basca od korova ne ocisti!!!
-
A_A_AKCIJA
#55231 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Šta Naser Orić kaže o SDA i pljačkanju Srebrenice
ŠTA SE DEŠAVA U PODRINJSKOJ SDA? DA LI PUCANJE DOLAZI IZNUTRA?
Da li se u Podrinju kuha nešto veliko?
Ratni komandant Srebrenice Naser Orić prvi put otvoreno i bez rukavica okreće se protiv SDA, a prvi udar usmjerava na Dževada Mahmutovića, visokog funkcionera stranke i delegata u Vijeću naroda RS.
Da li je ovo početak ozbiljnog raskola u SDA?
I kako će se sve to preliti na Tuzlanski kanton, gdje živi najveći broj Podrinjaca, politički okupljenih oko Smaje Mandžića, Orićeve desne ruke i jednog od najpoznatijih političkih preletača u Skupštini TK?
U ekskluzivnom i burnom istupu za FACE TV, Naser Orić iznio je teške i šokantne optužbe na račun Dževada Mahmutovića. Iako se, kako kaže, distancira od dnevne politike, Orić je otvorio “Pandorinu kutiju” o poslijeratnom profitiranju i moralnom sunovratu dijela političke elite.
Najšokantniji dio intervjua odnosi se na juli 2015. godine i incident u Potočarima, tokom dolaska Aleksandra Vučića.
Orić tvrdi da mu je tada bio zabranjen dolazak na dženazu, te da je s planine zvao Mahmutovića da ostane uz narod.
Prema Orićevim riječima, odgovor koji je dobio bio je:
„Jeb*o te narod, bit će krvi do koljena!“
Orić tvrdi da je Mahmutović u tom trenutku već bio pobjegao prema Milićima.
Milionske malverzacije u Memorijalnom centru?
Orić je javno pozvao SIPU i istražne organe da ispitaju tendere vezane za rekonstrukciju fabrike akumulatora u Potočarima. Tvrdi da je, dok je Mahmutović bio u Upravnom odboru, došlo do teških zloupotreba – od prodaje skupocjenog aluminijskog krova, do izvlačenja miliona maraka kroz projekat hotela „Laura“, koji nikada nije otvoren.
Prema Orićevim tvrdnjama, novac je završavao na crnom tržištu i privatnim računima, dok su djeca pojedinaca školovana u Londonu i SAD-u, dok on, kako kaže, danas živi bez osnovnih uslova.
“Drže ga u šahu”
Komentarišući Mahmutovićevu ulogu u formiranju nove Vlade RS, Orić tvrdi da se ne radi o političkom stavu, već o ucjeni i strahu od procesuiranja zbog ranijih djela.
Posebno oštar bio je prema “novokomponovanim patriotama” s društvenih mreža:
„Lako je iz toplih stanova glumiti patriotu. Ja sam ovdje bez struje i vode. Oni koji nisu vidjeli krvi najglasnije viču ‘pucaj’.“
Ali ključno pitanje ostaje:
Zašto sada?
Zašto čovjek koji, kako mnogi tvrde, najviše zna o Srebrenici i svim mutnim poslovima, tek sada progovara?
Da li je ovo znak da ulazimo u najprljaviju i najvatreniju izbornu godinu do sada?
I da li će se potresi iz Podrinja prvo osjetiti – u Tuzlanskom kantonu?
Vrijeme će brzo dati odgovore.
A šutnja više očito nije opcija.
- muha_sa
#55232 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Elmedin Dino Konakovic
Već dugo na Moja TV nema BNTV, televizije iz Bijeljine.
Kad se saznalo da su prodali prava istom ovom VIP United timu BH Telecom pošalje upozorenje da ih ne može plaćati i da ih mora izbaciti, ljudi kažu ok, ostajemo sa VIP United, uklonite nas.
O KANAL je isto tako imao ugovor, na poziv BH Telecoma došli ljudi na sastanak i odlučili da ostaju sa BH Telecomom i napustili VIP United.
OBN u istom statusu kao i Hayat, al’ niko ne govori da je to politička odluka Trojke i niko ne dijeli moje slike zbog OBN-a.
Hayat se ne odazove na sastanak i pozive BH Telecoma i ne odgovori nikad zvanično na dopise.
Nezvanično i kroz svoju mrežu kaže, da, mi jesmo sa VIP United i morate plaćati i nas i VIP United.
Sumnjivu offshore kompaniju blisku režimu u Srbiji jer “mi imamo najbolji Ramazanski program.”
Odmah ide zaklinjanje i zaklanjanje iza vjere, patriotizma i bošnjaštva.
Scenarij koji smo gledali mnogo puta kad su državne kompanije uništavali zbog privatnih i stranačkih interesa.
I da oni smiju suočiti argumente o ovoj priči umjesto što me danima optužuju da se politički obračunavam sa Hayatom, večeras bi me pozvali u studio sa Elvirom Švrakićem u Istraga.ba Hayat.ba
Svakako je godina dana prošla od kad je Avdo obećao nastavak
Već dugo na Moja TV nema BNTV, televizije iz Bijeljine.
Kad se saznalo da su prodali prava istom ovom VIP United timu BH Telecom pošalje upozorenje da ih ne može plaćati i da ih mora izbaciti, ljudi kažu ok, ostajemo sa VIP United, uklonite nas.
O KANAL je isto tako imao ugovor, na poziv BH Telecoma došli ljudi na sastanak i odlučili da ostaju sa BH Telecomom i napustili VIP United.
OBN u istom statusu kao i Hayat, al’ niko ne govori da je to politička odluka Trojke i niko ne dijeli moje slike zbog OBN-a.
Hayat se ne odazove na sastanak i pozive BH Telecoma i ne odgovori nikad zvanično na dopise.
Nezvanično i kroz svoju mrežu kaže, da, mi jesmo sa VIP United i morate plaćati i nas i VIP United.
Sumnjivu offshore kompaniju blisku režimu u Srbiji jer “mi imamo najbolji Ramazanski program.”
Odmah ide zaklinjanje i zaklanjanje iza vjere, patriotizma i bošnjaštva.
Scenarij koji smo gledali mnogo puta kad su državne kompanije uništavali zbog privatnih i stranačkih interesa.
I da oni smiju suočiti argumente o ovoj priči umjesto što me danima optužuju da se politički obračunavam sa Hayatom, večeras bi me pozvali u studio sa Elvirom Švrakićem u Istraga.ba Hayat.ba
Svakako je godina dana prošla od kad je Avdo obećao nastavak
- Rejhana
- duh_sa_sjekirom
#55234 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Đaba sve, mile opet drma na ovim opskurnim portalu...iako su ga, kako vele, sklonili politički i nema neku ulogu u javnom životu, o čovjeku svaki dan dva-tri članka...
i mater rođenu za klik više
- Styling
#55235 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovakvi kao klix ga i deže u medijskom životu.duh_sa_sjekirom wrote: ↑25/01/2026 18:22 Đaba sve, mile opet drma na ovim opskurnim portalu...iako su ga, kako vele, sklonili politički i nema neku ulogu u javnom životu, o čovjeku svaki dan dva-tri članka...
- duh_sa_sjekirom
#55236 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
S obzirom ko su najbrojniji čitatelji ovog sranja od portala, članci o dodiku ustvari su bacanje kosti među Bošnjake, jer slijedi prepucavanje: na jednoj strani oni sto kažu da je on "najbolji Bakirov jaran" a na drugoj oni što spominju "bagerisanje"...a to, jelte, donosi klikove...
- vee-jay
#55237 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
kakve veze ima VLADA sa ovim?Sanjarko wrote: ↑25/01/2026 12:51Nije, krive su sve vlade i prošle i ova, 3 kanala ima samo penzići i sirotinja, negdje 23 ili 24 s tim.tokio25 wrote: ↑25/01/2026 12:32to dvoje se ne moze porediti
obn i svi ostali kanali su bili
vidi bht mi smo potpisali ugovor
zelite li da placate da dalje budemu kod vas
bht rekao ne hvala i imali kanale samo do vazenja ugovora
dok je sa hajatom drugacija situacija
hajat potpisao 2 ugovora
sa bht gdje se emitiraju besplatno i sa ovom firmom koja prodaje njihova prava
da pokusam sa primjerom
ti sadis voce neko i meni kao komsiji kazes e komsija mozes slobodno uzeti iz moje baste kad hoces i tako smo se dogovorili do kraja ove godine
pored toga potpises ugovor sa nekim da prodaje tvoje voce
i onda meni taj dodje hoce da naplacuje i ja se pobunim i kazem imam dogovor sa sanjarkom
ti ovamo pricas kako si uvijek za komsije i kako ja tebe hocu da ocrnim a neces da kazes da imas ugovor sa tim nekim
znaci iskljucivo je tu u tebi problem
reci mi zelim da naplatim voce i ja ti kazem ako hocu i dalje tvoje voce platim ti ako necu necu ti ni platiti i to je sasvim jasna stvar
samo ti neces da to kazes da ne bi ispao los komsija
u njihovom slucaju hoce da ostanu patriote u ocima nana i deda koje inace mantraju za sda
ps. nisam za ovo sto si pisao dvbt
je li tu bht kriv?
Rješenje im je iptv i sl. Ja kažem trebalo je i njima nešto dati ali ni oni nisu trebali zimuti.
Uglavnom pogođeni su i OBN i druge tv kuće i kanali.
Gleda onako raja to. Velika većina gleda YouTube.
- Sanjarko
#55238 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ko je vlasnik BH telecom? Ko radi digitalizaciju? Vlada i njeno ministarstvo?vee-jay wrote: ↑25/01/2026 19:44kakve veze ima VLADA sa ovim?Sanjarko wrote: ↑25/01/2026 12:51Nije, krive su sve vlade i prošle i ova, 3 kanala ima samo penzići i sirotinja, negdje 23 ili 24 s tim.tokio25 wrote: ↑25/01/2026 12:32
to dvoje se ne moze porediti
obn i svi ostali kanali su bili
vidi bht mi smo potpisali ugovor
zelite li da placate da dalje budemu kod vas
bht rekao ne hvala i imali kanale samo do vazenja ugovora
dok je sa hajatom drugacija situacija
hajat potpisao 2 ugovora
sa bht gdje se emitiraju besplatno i sa ovom firmom koja prodaje njihova prava
da pokusam sa primjerom
ti sadis voce neko i meni kao komsiji kazes e komsija mozes slobodno uzeti iz moje baste kad hoces i tako smo se dogovorili do kraja ove godine
pored toga potpises ugovor sa nekim da prodaje tvoje voce
i onda meni taj dodje hoce da naplacuje i ja se pobunim i kazem imam dogovor sa sanjarkom
ti ovamo pricas kako si uvijek za komsije i kako ja tebe hocu da ocrnim a neces da kazes da imas ugovor sa tim nekim
znaci iskljucivo je tu u tebi problem
reci mi zelim da naplatim voce i ja ti kazem ako hocu i dalje tvoje voce platim ti ako necu necu ti ni platiti i to je sasvim jasna stvar
samo ti neces da to kazes da ne bi ispao los komsija
u njihovom slucaju hoce da ostanu patriote u ocima nana i deda koje inace mantraju za sda
ps. nisam za ovo sto si pisao dvbt
je li tu bht kriv?
Rješenje im je iptv i sl. Ja kažem trebalo je i njima nešto dati ali ni oni nisu trebali zimuti.
Uglavnom pogođeni su i OBN i druge tv kuće i kanali.
Gleda onako raja to. Velika većina gleda YouTube.
-
made_in_sarajevo
#55239 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I reis ceric otrese hayat i ocigledno sda satelite oko hayata 
-
samoyu
#55240 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Možda sto mu je cerka savjetnik dri telekomamade_in_sarajevo wrote: ↑25/01/2026 20:02 I reis ceric otrese hayat i ocigledno sda satelite oko hayata![]()
- Haris.ba
#55241 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja sam osupnut.samoyu wrote: ↑25/01/2026 20:11Možda sto mu je cerka savjetnik dri telekomamade_in_sarajevo wrote: ↑25/01/2026 20:02 I reis ceric otrese hayat i ocigledno sda satelite oko hayata![]()
Sada ima logike ovaj pateticni izljev.
Jer kad se ruši BH Telecom, ne ruši se “neka firma”.
Ruši se državni kapacitet.
Ruši se naš novac.
Ruši se naša zajednička mreža.
Ruši se jedna od rijetkih poluga koje nas još drže da budemo država, a ne plijen.
Last edited by Haris.ba on 25/01/2026 20:16, edited 1 time in total.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- dale cooper
#55243 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jebo Hayat i OBN neka Telecom nađe adekvatnu zamjenu za MTV paket. 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#55244 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
To ti vise ne postoji. Ostario si. Umro MTVdale cooper wrote: ↑25/01/2026 20:19 Jebo Hayat i OBN neka Telecom nađe adekvatnu zamjenu za MTV paket.![]()
Osto je jos samo MTV Igman
- mayab
#55245 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Chmoljo wrote: ↑25/01/2026 20:20To ti vise ne postoji. Ostario si. Umro MTVdale cooper wrote: ↑25/01/2026 20:19 Jebo Hayat i OBN neka Telecom nađe adekvatnu zamjenu za MTV paket.![]()
Osto je jos samo MTV Igman![]()
-
DonieBrasco
#55246 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo sto iz Sdfa pjene oko Bh telekoma - Telemaha i Hayta je samo sto sada nisu vlast i sto ovaj put za njih nema IMT.
- dale cooper
#55247 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Chmoljo wrote: ↑25/01/2026 20:20To ti vise ne postoji. Ostario si. Umro MTVdale cooper wrote: ↑25/01/2026 20:19 Jebo Hayat i OBN neka Telecom nađe adekvatnu zamjenu za MTV paket.![]()
Osto je jos samo MTV Igman![]()
Ma serem, nisam ni MTV toliko gledao, ali sam ga gledao više od jebenog Hayata, OBN i šta je već još u ovom paketu.
A da sam omatuhio jašta sam.
- Haris.ba
#55248 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa da. Skoro sve je licni interes.DonieBrasco wrote: ↑25/01/2026 20:22 Ovo sto iz Sdfa pjene oko Bh telekoma - Telemaha i Hayta je samo sto sada nisu vlast i sto ovaj nema za njih nema IMT.
-
DonieBrasco
#55249 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kako se pise po medijima 750 miliona necega i da se tu neko ne ugradi ne budite smijesni.Haris.ba wrote: ↑25/01/2026 20:24Pa da. Skoro sve je licni interes.DonieBrasco wrote: ↑25/01/2026 20:22 Ovo sto iz Sdfa pjene oko Bh telekoma - Telemaha i Hayta je samo sto sada nisu vlast i sto ovaj nema za njih nema IMT.
Za tunel Hranjen je pola milijarde eura dobilo noge a da za ovo ne dobije.
- Danguba
#55250 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nista, preostaje Bosnji da o njemu razmislja Hrvat i Srbin.video wrote: ↑25/01/2026 17:21 Koliko ce jos vode u Bosni proteci da bosnje shvate koliko zla im donose tz. zastitnici bosnjaka i jedine im drzave BiH.
Najveca prelamanja vode se jedino medju bosnjackim politicarima i bosnjackoj politici, sto li?
Kod Hrvata med i mlijeko. Niko ih ne moze poremetiti osim kada odglume raskol.
Kod Srba, zna se ko kosi a ko vodu nosi. Oni ne pitaju Bosnjaka sta misli o njihovim politicarima.
...samo i Kurta i Murta, i Stojan i Marko odlucuje o Bosnjaku i bosnjackoj sudbini i samo oni znaju sta je Bosnji potrebno. Sto li?
Pa citaj ovaj forum.