Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

A_A_AKCIJA

#55201 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

Još malo na temu Bayata

Uredno likovi sklopili dva ugovora, jedan sa VIP-om, dakle Vučićevom firmom, a drugi sa BHTelekomom.

Odluka konkurencijskog vijeća ovo potvrđuje, da je navedeni ugovor sklopljen 2019. i da se odnosi na cijeli svijet.

Paralelno imaju ugovor sa BHTelekomom o besplatnom emitiranju.

I onda se sjete, e hajmo naplaćivati desetine miliona od Bošnjaka u BiH, jer je SDA zapelo para za kampanju.
Konkurencijsko vijeće BiH potvrdilo, Hayat ipak prodao TV prava za BiH i svijet firmi “VIP TEAM UNITED”

U rješenju po zahtjevu gospodarskog subjekta ”Telemach BH” protiv gospodarskih subjekata ”VIP TEAM UNITED” ( 20.11.2024. godine ) Konkurencijsko vijeće BiH je na stranici 10 i 11 evidentiralo izjašnjenje u sudskom postupku HAYAT TV, a u kojem ( Hayat jasno priznaje ) stoji da su HAYAT TV I “VIP TEAM UNITED” imali ugovor o poslovnoj saradnji broj A-SP-019-03/19 sklopljen dana 7.3.2019. godine gdje u članku 1. Ugovora Hayat daje gospodarskom subjektu “VIP TEAM” da na ekskluzivnoj osnovi vrši prijem I distribuciju signala Hayat, Hayat plus, Hayat music, Hayat folk i Hayatovce na području cijelog svijeta.

Na stranici 11, stav 3, u izjašnjenju Hayat TV se još jednom potvrđuje da je Hayat TV potpisao ugovor sa firmom “VIP TEAM” za kompletan svijet, a da se u tome podrazumijeva I BiH i da će članom 14. predmetnog ugovora firma “VIP TEAM” na ekskluzivnoj osnovi – na mjesečnom nivou Hayatu isplaćivati naknadu.

Stvarni razlog zbog kojeg Hayat TV krije od javnosti pomenuti ugovor u kojem su prodali prava emitovanja Hayat TV firmi pod kontrolom Aleksandra Vučiča I Srbijanskog mtela je činjenica što je Hayat u pomenutu priču sa firmom “VIP TEAM” “uvukao” I druge TV kuće - u paket pod nazivom “BiH kanali”, a potom GOTOVO CIJELI kolač u dogovoru sa Vučićem zadržao za sebe, dok su sve ostale TV kuće dobile simbolične ugovore.

Iako se radi o zajedničkom projektu, a koji je evidentno režiran u Srbiji, TV kuće koje djeluju u ovom projektu pod nazivom “BiH kanali” nikada nisu zajednički održale sastanak sa firmom “VIP TEAM” nego je cijelu priču koordinirao Hayat.

Na odvojenim sastancima TV kućama OBN, BN, O TV, Valentino TV I sl. kroz ugovore se nudila mizerija, a na što su ove TV kuće pristajale.

Čovjek iz sistema Vučića, poznati banjalučki advokat A. J. je bio zastupnik ove firme koja I pored evidentnog medijskog utjecaja na prostor BiH, nikada svoje predstavništvo nije imala u BiH, a što je i logično jer se cijelim projektom rukovodilo/ rukovodi iz Beograda.

Kada je kompletna stvar procurila u javnost kroz zvanična dokumenta Vučić je pomenutog Banjalučanina (zastupnika u predmetu ) zamijenio advokaticom iz Sarajeva - na taj način želi da sakrijev direktan Srbijanskog utjecaja na medijski prostor u BiH.

Dok se državna BHRT doslovno gasi I raspada I dok vladjuće stranke bespomoćno u obračunu sa osovinom zla Dodik – Čović traže rješenja za spas BHRT-a, SDA zajedno sa Hayatom prethodnih dana provodi kampanju za očuvanje privatne, komercijalne, stranačke Hayat TV.

Ovakvi postupci nisu uopšte čudni I sasvim sigurno nisu slučajnost jer iza svega pomenutog stoji identičan idejni tvorac, ista matrica I politika Aleksandra Vučića I Srbije.

Kako je moguće bez podrške tadašnje vlasti da firma bez posredništva u BiH I bez saglasnosti RAK-a za distribuciju medijskog sadržaja za BiH uopšta sklapi ugovor sa Hayatom ( 7.3.2019. godine – prvi ugovor ) ?

Naravno, SDA je tada “zažmirila” - omoguća “paketiranje” BiH programa po teritorijalnom spektru - što je nezabilježeno u industrijskoj medijskoj grani, a što Hayat SDA-u debelo vraća -naručenim, besplatnim člancima i linčom nad drugim strankama/neistomišljenicima..

Zbog činjenice da Hayat i dalje skriva potpisani ugovor I detalje ugovora sa firmom “VIP TEAM” - u kojem jasno stoji da je vlasnik prava za Hayat TV u BiH i svijetu isključivo pomenuta firma, mnogi operateri širom BiH plaćaju ogromne kazne mtelovoj firmi jer na svojim platformama bespravno emituju signal Hayata, OBN-a I drugih TV kuća – potpisnica ugovora sa VIP teamom.

U prethodnim godinama pregovore sa firmom “VIP Team” je vodio I HT Eronet koji je u svojoj programskoj šemi nastojao osigurati dostupnost OBN-a, OTV-a, Hayata I drugih BiH kanala, međutim bezuspješno - firma “VIP Team” kao eksluzivni vlasnik prava emitovanja Hayata I drugih BiH kanala nije pristala na cijenu koju je ponudio HT Eronet koji je u konačnici iz programske šeme HOME TV morao ukloniti ove programe.

Nakon što je Aleksandar Vučić budžetskim novcem daleko iznad stvarne cijene otkupio prava prijenosa Lige prvaka, Engleske, Španske,Talijanske i Francuske lige koje direktno emituje na Srbijanskim Arenasport kanalima te na taj način direktno “ulazi” u svaku kuću u BiH, kupovinom Hayata kao domaće produkcije je otišao I korak dalje i nažalost zagospodario medijskim prostorom u BiH.

Nakon što su uništili reviziju tužbe protiv Srbije, nakon što je supruga Avde Avdića u vremenu pandemije BIA-nom intervencijom vakcinisana u Srbiji preko reda, nakon što je Hayat prodao prava za BiH i svijet “VIP TEAM UNITED” firmi bliskoj Srbijanskom sistemu i nakon što je Naser Orić opisao SDA-ovog Dževada Mahmutović koji je ovih dana bio suzdržan kod pokretanja vitalnog nacionalnog interesa Bošnjaka pri imenovanju Vlade RS, ima li iko u ovom društvu da mu treba dodatno objašnjavati vezu između između Aleksandra Vućića, BIA, Hayata, Avde Avdića i porodice Izetbegović, odnosno SDA?
dr_Evil

#55202 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Ovo je stara vijest, ali eto meni promakla dok sad nisam cuo od Markovine. Iskreno citam i razmisljam kakve sve moralne nule od ljudi postoje

https://www.antenam.net/clanak/166646-v ... vu-fasizma
Prije nekolike godine sam naletio na brošuru kreatora spomenika na Sjutjesci, skulptora po imenu -Miodrag Živković. Kako su se moje oči spuštale niz listu njegovih radova s kraja 1960-tih do danas, morao sam da se zaustavim i ponovo pročitam vrijeme i unose Živkovićevih djela, nakon Jugoslavije:

1998- “Palim borcima, Bijeljnine” pisalo je na jednom.

2000- “Za časni krst, Prijedor”

2002- “Za borce za slobodu, Modriča”

Gledanje tih unosa poređanih ležerno na stranici – Sutjeska 1971; Bijeljina 1998- ostavilo me sa bolesnim i pomalo grozničavim osjećajem, poput mješavine cementa, pijeska i gađenja u stomaku.

Spomenici Sutjeska i Bijeljina stoje za dva tako duboko različita svijeta, jedan simboliše kosmopolitsku i antifašističku prošlost socijalističke Jugoslavije, dok je drugi oličenje hipernacionalističke i segregacijske sadašnjosti-postjugoslovenskih država. A ipak, oba spomenika je uradio isti kipar. Dok sam odlazio želudac mi se još uvijek prevrtao, a moja prva misao je bila- ne “Kako je ovo moguće?” već “O ne, ne ponovo”.
moimoi

#55203 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moimoi »

dr_Evil wrote: 25/01/2026 10:57 Ovo je stara vijest, ali eto meni promakla dok sad nisam cuo od Markovine. Iskreno citam i razmisljam kakve sve moralne nule od ljudi postoje

https://www.antenam.net/clanak/166646-v ... vu-fasizma
Prije nekolike godine sam naletio na brošuru kreatora spomenika na Sjutjesci, skulptora po imenu -Miodrag Živković. Kako su se moje oči spuštale niz listu njegovih radova s kraja 1960-tih do danas, morao sam da se zaustavim i ponovo pročitam vrijeme i unose Živkovićevih djela, nakon Jugoslavije:

1998- “Palim borcima, Bijeljnine” pisalo je na jednom.

2000- “Za časni krst, Prijedor”

2002- “Za borce za slobodu, Modriča”

Gledanje tih unosa poređanih ležerno na stranici – Sutjeska 1971; Bijeljina 1998- ostavilo me sa bolesnim i pomalo grozničavim osjećajem, poput mješavine cementa, pijeska i gađenja u stomaku.

Spomenici Sutjeska i Bijeljina stoje za dva tako duboko različita svijeta, jedan simboliše kosmopolitsku i antifašističku prošlost socijalističke Jugoslavije, dok je drugi oličenje hipernacionalističke i segregacijske sadašnjosti-postjugoslovenskih država. A ipak, oba spomenika je uradio isti kipar. Dok sam odlazio želudac mi se još uvijek prevrtao, a moja prva misao je bila- ne “Kako je ovo moguće?” već “O ne, ne ponovo”.
Sta te tacno cudi?

Sta mislis od cega kipari zive nego od narucenih skulptura? Koje u 99% drzava tj politika finansira.
Za razliku od slikara kojima je trziste neuporedivo vece.
dr_Evil

#55204 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

moimoi wrote: 25/01/2026 11:18
Sta te tacno cudi?

Sta mislis od cega kipari zive nego od narucenih skulptura? Koje u 99% drzava tj politika finansira.

Pa dobro, valjda svi mjerimo po sebi. Sjecam se jednog covjeka pred kraj rata sta nije htio da se vrati u Aluminij ako u istom nema njegove raje i otisao je da cisti kanalizaciju - ja budala kakva sam zivim po tom idealu.
moimoi

#55205 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moimoi »

dr_Evil wrote: 25/01/2026 11:29
Sta te tacno cudi?

Pa dobro, valjda svi mjerimo po sebi. Sjecam se jednog covjeka pred kraj rata sta nije htio da se vrati u Aluminij ako u istom nema njegove raje i otisao je da cisti kanalizaciju - ja budala kakva sam zivim po tom idealu.
Ne znamo ni onomad kako je razmisljao i da li je uopste bio antifasista :) je li tako?
I tada je skulptura bila narucena. Mozda ga boli ona stvar za politiku… isto kao i sto 99% muzicara odrzava koncerte po regionu mada su neki govorili-NIKAD.
Al jbiga.. racuni se moraju placati.
dr_Evil

#55206 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

moimoi wrote: 25/01/2026 11:47
Sta te tacno cudi?

Ne znamo ni onomad kako je razmisljao i da li je uopste bio antifasista :) je li tako?
I tada je skulptura bila narucena. Mozda ga boli ona stvar za politiku… isto kao i sto 99% muzicara odrzava koncerte po regionu mada su neki govorili-NIKAD.
Ima razlike izmedju odrzavati koncerte i recimo pjevati na skupu SDA, Vucicu, Plenkovicu ili slicno. Isto tako ima razlike izmedju praviti spomenik u Bijeljini, i praviti spomenik cetnickoj formaciji u Bijeljini.

Ovo dvoje je nemoguce povezati s ljudske strane u mojoj glavi, ja ne bih nikad pristao, a bio sam u prilici da pravim nesto za svrhe koje ne podrzavam.

Dal je bio onomad cetnik, pa i to je moguce, ali onda opet kakav je on cetnik bio kad je pravi Tiletu spomenike. Sve u svemu, ljudska i moralna nula.
Sanjarko

#55207 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sanjarko »

ljubijankic wrote: 25/01/2026 09:41
Pogledaj cijene mtela pa ces ljubii bhtelecom :-D
Skup je i on zato smo mi na Haloo, bio ja korisnik mtel 2014-2016, 20 i nešto KM samo 8 GB u to vrijeme, 2 mobitela i internet za 50 KM na Haloo jer nemamo drugog izbora, a da to nemamo imali bi sada samo 3 digitalna kanala, godinu dana imali 3 pa 2 samo analogna kanala da ovo sve nismo odradili.
tokio25

#55208 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

Sanjarko wrote: 25/01/2026 04:53 S ovim sječe BH telecom granu na kojoj sjedi. Ljudi će se okrenuti prema IPTV i njihovim uslugama.

A penzići i sirotinja će imati kako gdje od 3 do 20-23 TV kanala, već koliko ih ima preko DVB-T.

Oni koji imaju internet će se, a ne mogu da plaćaju IPTV okrenuti će se prema besplatnim aplikacijama za TV kanale tipa iz Srbije, Orion TV.

Preko i YouTube će gledati dosta emisija i gledaju.

A BH telecom ima najskuplje usluge, a najlošiju infrastrukturu kako sam shvatio.

Raja masovno drži BH telecom kartice kao rezervne zbog kontakta jer nisu prije mogli prebaciti tako lako broj mobilni sa njega na druge telekome.

Ali sada sve više bježe faktički od njega na Novotel itd.

@tokio25 !!!
ne sjece granu na kojoj sjedi jer hayat i nije toliko gledan kako se misli
neka se hajat sam sa sobom dogovori jesu li prodali prava srbijanskoj firmi i da budu na trzisnoj utakmici i da ne glume patriote
Sanjarko

#55209 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sanjarko »

Sanjarko wrote: 25/01/2026 04:41
I naravno Dzej wrote: 25/01/2026 00:36 Fata li se sad Hayat preko antene riblja kost ?
Nije u pitanju samo Hajat nego i OBN i druge televizije, ispada da su sve pod kontrolom SDA, čak i OTV Valentino i Izvorna TV, OBN isto tako i dr.

A da, zbog zastoja u digitalizaciji ne. Nisu ni za 3 javna emitera omogućili ljudima da imaju kako treba signale njihove.

Gube se često signali, a DVB-T još kako gdje nema osim 3 TV kanala i TV kuće.
Ovo sam mislio tebi upućeno @tokio25 !!!
tokio25

#55210 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

Sanjarko wrote: 25/01/2026 12:20
I naravno Dzej wrote: 25/01/2026 00:36 Fata li se sad Hayat preko antene riblja kost ?
Nije u pitanju samo Hajat nego i OBN i druge televizije, ispada da su sve pod kontrolom SDA, čak i OTV Valentino i Izvorna TV, OBN isto tako i dr.

A da, zbog zastoja u digitalizaciji ne. Nisu ni za 3 javna emitera omogućili ljudima da imaju kako treba signale njihove.

to dvoje se ne moze porediti
obn i svi ostali kanali su bili
vidi bht mi smo potpisali ugovor
zelite li da placate da dalje budemu kod vas
bht rekao ne hvala i imali kanale samo do vazenja ugovora

dok je sa hajatom drugacija situacija
hajat potpisao 2 ugovora
sa bht gdje se emitiraju besplatno i sa ovom firmom koja prodaje njihova prava
da pokusam sa primjerom

ti sadis voce neko i meni kao komsiji kazes e komsija mozes slobodno uzeti iz moje baste kad hoces i tako smo se dogovorili do kraja ove godine
pored toga potpises ugovor sa nekim da prodaje tvoje voce
i onda meni taj dodje hoce da naplacuje i ja se pobunim i kazem imam dogovor sa sanjarkom
ti ovamo pricas kako si uvijek za komsije i kako ja tebe hocu da ocrnim a neces da kazes da imas ugovor sa tim nekim

znaci iskljucivo je tu u tebi problem
reci mi zelim da naplatim voce i ja ti kazem ako hocu i dalje tvoje voce platim ti ako necu necu ti ni platiti i to je sasvim jasna stvar
samo ti neces da to kazes da ne bi ispao los komsija
u njihovom slucaju hoce da ostanu patriote u ocima nana i deda koje inace mantraju za sda
ps. nisam za ovo sto si pisao dvbt

je li tu bht kriv?
vee-jay

#55211 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

mali off
Dodik: Tramp će brzo završiti Grenland. Bilo bi mi zadovoljstvo zbog nasilnika kakva je bila Danska jer je ona bombardovala Srbiju
:lol:
moimoi

#55212 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moimoi »

dr_Evil wrote: 25/01/2026 11:54
moimoi wrote: 25/01/2026 11:47

Ima razlike izmedju odrzavati koncerte i recimo pjevati na skupu SDA, Vucicu, Plenkovicu ili slicno. Isto tako ima razlike izmedju praviti spomenik u Bijeljini, i praviti spomenik cetnickoj formaciji u Bijeljini.

Ovo dvoje je nemoguce povezati s ljudske strane u mojoj glavi, ja ne bih nikad pristao, a bio sam u prilici da pravim nesto za svrhe koje ne podrzavam.

Dal je bio onomad cetnik, pa i to je moguce, ali onda opet kakav je on cetnik bio kad je pravi Tiletu spomenike. Sve u svemu, ljudska i moralna nula.
Jbemu misa ti kao da si jucer rodjen. Pa njima je u srbiji opran mozak. Oni su od 90ih pod totalnim rezimskim medijima.
Kontrola uma.

Vidi se inpo ovoj omladini koja se navodno “budi” .. koja obiljezja jos uvijek nose
dr_Evil

#55213 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

moimoi wrote: 25/01/2026 12:41
Jbemu misa ti kao da si jucer rodjen. Pa njima je u srbiji opran mozak. Oni su od 90ih pod totalnim rezimskim medijima.
Kontrola uma.

Vidi se inpo ovoj omladini koja se navodno “bidi” .. koja obiljezja jos uvijek nose
Svakako, ali ovdje bi trebalo da se radi o intelektualcu i kozmopolitu, koji i da 93' nije znao sta se desava, te davne 2000-e svakako je trebao da zna.

Osoba koja se kretala u visokim krugovima ne moze se praviti francuskom sobaricom.

To bi bilo kao da Predrag Matvejevic nije znao sta prica, ili njegov antipod sto bi u ovom slucaju bio Marin Topic. Naravno daleko je uporediti ovu dvojicu po inteligenciji ili po onome sta su postigli, ali obojica su bili neki kulturni radnici sa pristupom drustvu.

Ah dobro, previse smo mu vec postova posvetili
Quaresma

#55214 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Quaresma »

tokio25 wrote: 25/01/2026 12:13 ne sjece granu na kojoj sjedi jer hayat i nije toliko gledan kako se misli
neka se hajat sam sa sobom dogovori jesu li prodali prava srbijanskoj firmi i da budu na trzisnoj utakmici i da ne glume patriote
Koja je srbijanska firma u pitanju. Vidim da se spominje portugalska pa mi nije jasno..
Sanjarko

#55215 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sanjarko »

tokio25 wrote: 25/01/2026 12:32

hajat potpisao 2 ugovora
da pokusam sa primjerom

ti sadis voce neko i meni kao komsiji kazes e komsija mozes slobodno uzeti iz moje baste kad hoces i tako smo se dogovorili do kraja ove godine
i onda meni taj dodje hoce da naplacuje i ja se pobunim i kazem imam dogovor sa sanjarkom
ti ovamo pricas kako si uvijek za komsije i kako ja tebe hocu da ocrnim a neces da kazes da imas ugovor sa tim nekim

reci mi zelim da naplatim voce i ja ti kazem ako hocu i dalje tvoje voce platim ti ako necu necu ti ni platiti i to je sasvim jasna stvar
u njihovom slucaju hoce da ostanu patriote u ocima nana i deda koje inace mantraju za sda

je li tu bht kriv?
Nije, krive su sve vlade i prošle i ova, 3 kanala ima samo penzići i sirotinja, negdje 23 ili 24 s tim.

Rješenje im je iptv i sl. Ja kažem trebalo je i njima nešto dati ali ni oni nisu trebali zimuti.

Uglavnom pogođeni su i OBN i druge tv kuće i kanali.

Gleda onako raja to. Velika većina gleda YouTube.
starboy018

#55216 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by starboy018 »

Quaresma wrote: 25/01/2026 12:48
tokio25 wrote: 25/01/2026 12:13 ne sjece granu na kojoj sjedi jer hayat i nije toliko gledan kako se misli
Koja je srbijanska firma u pitanju. Vidim da se spominje portugalska pa mi nije jasno..
Telekom Srbija je vlasnik te VIP firme registrovane u portugalu
tokio25

#55217 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

pa mozda je sjediste u portugalu bas da ne bi direktno bilo iz srbije
to je vjerovatno i u srbiji dobra maska da se ne poveze odmah sa vucicem nego evo portugalci su investitori i sl
to je valjda neki vucicev pulen koji ima tu firmu i zastupa hajat u citavom svijetu

evo iznad forumas rece telekom srbije a to valjda ne moramo objasnjavati kako sta
Last edited by tokio25 on 25/01/2026 12:54, edited 1 time in total.
tokio25

#55218 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

Sanjarko wrote: 25/01/2026 12:51

hajat potpisao 2 ugovora
da pokusam sa primjerom

je li tu bht kriv?
Nije, krive su sve vlade i prošle i ova, 3 kanala ima samo penzići i sirotinja, negdje 23 ili 24 s tim.

Rješenje im je iptv i sl. Ja kažem trebalo je i njima nešto dati ali ni oni nisu trebali zimuti.

pa ne znam kakve to ima veze sa ovim slucajem bht i hajat?
Sanjarko

#55219 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sanjarko »

Srbin vlasnik pa jednako Srbija, navodno povezan je sa režimom u Srbiji.
Sanjarko

#55220 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sanjarko »

tokio25 wrote: 25/01/2026 12:53

hajat potpisao 2 ugovora
da pokusam sa primjerom

je li tu bht kriv?

Ti si mislio na telecom, nisam skontao da na njega misliš.

Raja koja nema kablovsku televiziju ili internet kako treba, ima samo 3 do 23 ili 24 kanala.

Nema dosta toga uopće. Okreće se iptv i YouTube.

U igri će i Orion biti koji je iz Srbije kao i drugi provajderi.

Ja sam mislio da si mislio na BHT TV javni servis.
tokio25

#55221 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

Sanjarko wrote: 25/01/2026 13:00

Raja koja nema kablovsku televiziju ili internet kako treba, ima samo 3 do 23 ili 24 kanala.

bhtelecom jer bhtv nema nikakve veze sa hajatom
Sanjarko

#55222 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sanjarko »

tokio25 wrote: 25/01/2026 13:03
Sanjarko wrote: 25/01/2026 13:00

bhtelecom jer bhtv nema nikakve veze sa hajatom
Ma mislio sam da misliš na Fortu.
Sanjarko

#55224 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sanjarko »

banjaluka078 wrote: 25/01/2026 13:49 Giganti. Od izvoznika do uvoznika.

https://capital.ba/rekordan-uvoz-struje ... oj-godini/
Ne znam za RS ali FBiH, Ameri nisu dali da remont Kinezi rade, nešto je bilo u pitanju u vezi generatora ili tako nečega.
Danguba

#55225 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

vee-jay wrote: 25/01/2026 12:35 mali off
Dodik: Tramp će brzo završiti Grenland. Bilo bi mi zadovoljstvo zbog nasilnika kakva je bila Danska jer je ona bombardovala Srbiju

A Tomahavke im slao Bin Laden.
Koji pacenik.
Post Reply