Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Haris.ba

#54551 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

pemanapemani wrote: 18/01/2026 12:31
Haris.ba wrote: 18/01/2026 12:16 Ide Slaven u predsjednistvo. :bih:
Koliko se čini i Slaven je neradnik, a i voli mijenjati etničku pripadnost radi lične materijalne koristi.
Zamisli, sutra mu neko ponudi 10 miliona da nešto odradi.
Ako si za 3 hiljada KM spreman danas biti Bosanac, pa Srbin i onda Hrvat, kakve si stvari spreman uraditi za navedeni iznos.

Opet, ako se malo potrudi po pitanju radnih navika, može nadmašiti Komsica za 2 godine mandata.
Ja sam jednostavan covjek. Vidim da hdz-u smeta, ja sam za to.

Sto se mene tice Slaven ne mora na posao ni dolaziti.
pemanapemani

#54552 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pemanapemani »

Haris.ba wrote: 18/01/2026 14:55
Koliko se čini i Slaven je neradnik, a i voli mijenjati etničku pripadnost radi lične materijalne koristi.
Ako si za 3 hiljada KM spreman danas biti Bosanac, pa Srbin i onda Hrvat, kakve si stvari spreman uraditi za navedeni iznos.

Opet, ako se malo potrudi po pitanju radnih navika, može nadmašiti Komsica za 2 godine mandata.
Ja sam jednostavan covjek. Vidim da hdz-u smeta, ja sam za to.

Sto se mene tice Slaven ne mora na posao ni dolaziti.
Poštujem.

Samo se nadam da nisi licemjer i da takvu jednostavnu metodologiju primjenjujes pri ocjenjivanju rada ostalih proBiH političara.

Ne moraju dolaziti ni na posao, jer su samim izborom odradili mandat. Jebi ga, na njihovim pozicijama nisu kadrovi HDZ i SNSD
Haris.ba

#54553 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

pemanapemani wrote: 18/01/2026 15:00 Poštujem.

Samo se nadam da nisi licemjer i da takvu jednostavnu metodologiju primjenjujes pri ocjenjivanju rada ostalih proBiH političara.

Ne moraju dolaziti ni na posao, jer su samim izborom odradili mandat. Jebi ga, na njihovim pozicijama nisu kadrovi HDZ i SNSD
Pa u sustini bi manje stete napravili da nista ne rade.
Meni nije problem pohvaliti kada se uradi borba stvar. Tipa povecanje minimalne plate, rezolucija o Srebrenici...
Sanjarko

#54554 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sanjarko »

tokio25 wrote: 18/01/2026 14:35 cekaj znaci branis "naseg" neradnika jer je tamo "njihov" gori
pa to samo kod naseg naroda prolazi
neka je moj ukrao milion od mene kad je i onaj tamo ukrao 5 miliona

ovo ce nas ukopati ne 2 metra nego 6 metara pod zemlju
Ukrao Komšić? Šta se neće ovdje sve pročitati. :-)
Dr Arsla

#54555 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dr Arsla »

Sanjarko wrote: 18/01/2026 12:56
The lawsuit of Slaven Kovačević in the European Court of Human Rights (ECHR) was dropped because the Grand Chamber of the Court overturned a previous ruling in his case. The initial ruling, which had found discrimination in his complaint, was reversed. One key reason cited was that Kovačević did not raise certain complaints before any domestic courts or authorities prior to lodging his application with the ECHR. This procedural issue contributed to the Court overturning the first-instance judgment.

In summary, the case was dropped or overturned mainly due to procedural grounds related to the failure to exhaust domestic remedies before approaching the European Court, leading to the dismissal of his claims at the EU court level.

If you want, I can provide more detailed information or specific excerpts from the rulings.
Evo.
Dr Arsla

#54556 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dr Arsla »

ŽK će dočekati penziju da neće oznojiti a sve na državnoj sisi. Predsjedništvo, Parlament, Ambasador, Načelnik. UHLJEB
Sanjarko

#54557 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sanjarko »

Dr Arsla wrote: 18/01/2026 16:10 ŽK će dočekati penziju da neće oznojiti a sve na državnoj sisi. Predsjedništvo, Parlament, Ambasador, Načelnik. UHLJEB
Kakve to veze ima? U ratu nam je valjao, nakon rata kroz politiku zaradio. Šta je trebao biti na hljebu i soli samo. A nije ukrao 2 milijarde eura ili BAM kao Dodik i ne radi na tome da rata bude opet i ne radi nam o glavi.

Čović je isti Dodik. 5 ili 6 vila ima. U jednoj preusmjerio potok ili rječicu da mu kroz to imanje prolazi.

Ako nam je najveći problem Komšić onda nismo definitivno za ničega pa ni naše jedne i jedine domovine.
Haris.ba

#54558 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Dr Arsla wrote: 18/01/2026 16:10 ŽK će dočekati penziju da neće oznojiti a sve na državnoj sisi. Predsjedništvo, Parlament, Ambasador, Načelnik. UHLJEB
Narod ga birao. Nije se sam instalirao.

Sad i demokratija ne valja?
sumirprimus

#54559 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

Bosnjaci ga izabrali u ime hrvata i to je.fakat.:thumbup:
Romanija

#54560 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Romanija »

sumirprimus wrote: 18/01/2026 17:08 Bosnjaci ga izabrali u ime hrvata i to je.fakat.:thumbup:
Nisu ga izabrali Bosnjaci nego biraci koji su gradjani FBiH. [T]ko je izabrao podpredsjednika RS, Hrvati?
Point.

#54561 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

Zašto širiš HDZ lažnu retoriku?
sumirprimus

#54562 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

Romanija wrote: 18/01/2026 17:14
sumirprimus wrote: 18/01/2026 17:08 Bosnjaci ga izabrali u ime hrvata i to je.fakat.:thumbup:
Nisu ga izabrali Bosnjaci nego biraci koji su gradjani FBiH. [T]ko je izabrao podpredsjednika RS, Hrvati?
Ma.sta je problem reci istinu osim ako nije.ugodno ili je.sramota?
Nije.mi jedan drug bosnjo reko da je.glaso za zk u inat covicu i hrvatima.
Sreca pa ovaj Slaven nece.preci ni izborni prag.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#54563 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

Point. wrote: 18/01/2026 17:42

Kakva retorika? Moramo od govana praviti pitu da bi dokazali kome sta?

Zilavost bosnjacke politike nije u njenoj mudrosti vec u njenom pluralizmu, sto se nikad nije plasila reci da je car gol. Ima to svojih i losih strana, ali mnogo, mnogo vise je benefita.

Pogledati hrvatsku i srpsku, oduzeti im zagreb i beograd i vidi se da su to dvije kite musanove.
Point.

#54564 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

Chmoljo wrote: 18/01/2026 17:52

Zilavost bosnjacke politike nije u njenoj mudrosti vec u njenom pluralizmu, sto se nikad nije plasila reci da je car gol. Ima to svojih i losih strana, ali mnogo, mnogo vise je benefita.

Pogledati hrvatsku i srpsku, oduzeti im zagreb i beograd i vidi se da su to dvije kite musanove.
Retorika da je Slaven mjenjao etničku pripadnost kao čarape. Koliko sam upratio, on se ranije nije želio izjasniti kojoj etniji pripada, al prilično sam siguran da de nije izjašnjavao ni kao Bošnjak ni kao Srbin.

No znamo da je Dragan Čović šarao, od ponosnog jugoslovena kumuniste I Rođenog do plemenitog katolika, velikoHrvata i plemića.
pemanapemani

#54565 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pemanapemani »

Point. wrote: 18/01/2026 18:06

Retorika da je Slaven mjenjao etničku pripadnost kao čarape. Koliko sam upratio, on se ranije nije želio izjasniti kojoj etniji pripada, al prilično sam siguran da de nije izjašnjavao ni kao Bošnjak ni kao Srbin.

No znamo da je Dragan Čović šarao, od ponosnog jugoslovena kumuniste I Rođenog do plemenitog katolika, velikoHrvata i plemića.
Pa je li nam Covic referentna vrijednost?

Jebe mi se šta je Slaven po etniji i koliko je sarao, samo znam da je iskorištavao nakaradni politički sistem konstitutivnih naroda radi lične koristi na nivou općine i grada.
Znači, radi plate od 3 hiljade je spreman šarati i iskorištavati nakaradnost političkog sistema.
Samo pitam na šta je spreman kao član Predsjedništva ako mu neko, recimo, ponudi 10 miliona KM?

Imam 43 godine, politiku pratim od vremena kad sam imao 20. Više mi je pun kurac neradnika i licemjera pod plastom patriotizma.

Opet, bolje ublehasi Željko i Slaven, nego neko iz HDZ. Samo, dokad ćemo se zadovoljavati sa patološkim neradnicima i to opravdavati, eto barem nije Covic?

Super, jases na pozitivnoj priči bolje ja nego Covic 10 godina, ali da ti je to jedini rezultat rada za 20 godina, to mi je nejasno.
Onda kandidujes istog takvog neradnika da ti čuva stolicu 4 godine. :-)

Zašto ne Vlatko Glavaš, Zlatko Miletic, Ivo Komsic...?
JohnnyS

#54566 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JohnnyS »

Na kraju svakog nebošnjaka koji odstupi od matrice pojedini će ekstremisti kad tad proglasiti da je čovićevac ili dodikovac.
Romanija

#54567 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Romanija »

sumirprimus wrote: 18/01/2026 17:43
Romanija wrote: 18/01/2026 17:14
Pa i nije problem, ti ga potenciras onako iskreno govoreci, svojim besmislenim opaskama. Unutar-entiteska glasanja se ne baziraju na etnickom principu, tako ako Komsic dobije sve do jedan glas od Bosnjaka, u cemu je to problem? A to sto HDZ BiH pokusava nekako rijesiti kvadraturu zapadno-hercegovackog kruga, gdje im malo odgovara realnost Dejtonskog BiH a onda im malo ne odgovara, iskreno zaboli me zato. Nek u Sujici organizuju sedmicne sabore HNS-a i nek placu jedni drugima. HA JA!
sumirprimus

#54568 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

Romanija wrote: 18/01/2026 19:20
Romanija wrote: 18/01/2026 17:14 Nisu ga izabrali Bosnjaci nego biraci koji su gradjani FBiH. [T]ko je izabrao podpredsjednika RS, Hrvati?
Pa i nije problem, ti ga potenciras onako iskreno govoreci, svojim besmislenim opaskama. Unutar-entiteska glasanja se ne baziraju na etnickom principu, tako ako Komsic dobije sve do jedan glas od Bosnjaka, u cemu je to problem? A to sto HDZ BiH pokusava nekako rijesiti kvadraturu zapadno-hercegovackog kruga, gdje im malo odgovara realnost Dejtonskog BiH a onda im malo ne odgovara, iskreno zaboli me zato. Nek u Sujici organizuju sedmicne sabore HNS-a i nek placu jedni drugima. HA JA!
Mozemo se mi praviti da se ne baziraju, a znamo da je to bio smisao dogovora. Nego je li to sve od probosnaske.politike.zadnjih 20 godina, blokirati covica.i hdz da uđu u predsjedništvo.
tokio25

#54569 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

Sanjarko wrote: 18/01/2026 15:47
tokio25 wrote: 18/01/2026 14:35 cekaj znaci branis "naseg" neradnika jer je tamo "njihov" gori
pa to samo kod naseg naroda prolazi
neka je moj ukrao milion od mene kad je i onaj tamo ukrao 5 miliona

ovo ce nas ukopati ne 2 metra nego 6 metara pod zemlju
Ukrao Komšić? Šta se neće ovdje sve pročitati. :-)
citaj sa razumijevanjem
ne odnosi se direktno na njega post nego da branis svoje samo zato sto je neciji drugi isti ili gori
u tome je problem
Chmoljo

#54570 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

Point. wrote: 18/01/2026 18:06

A zasto spominjes covica? Kod covica su puno veci problemi od oportunistickog biranja nacionalne pripadnosti, a osim toga, ne spada u krug ljudi koji su opcija kada se bira probih politika.

Izjasnjavao se kao hrvat, tuzbu podnio kao ostali, pa opet hrvat sad za predsjednistvo? .

Mislim ono, meni to i ne smeta, jer se na tom primjeru vidi koliki cirkus se tu moze praviti, i koliki cirkus se generalno i pravi tu, svakodnevno. Da opcinska vijeca po kamenjaru provode sudske presude, vjerujem da bi bio znacajan broja antisa srba i bosnjaka. Slavenova greska je sto nije na taj nacin pristupio tome.

No, moj najveci problem sa njim je sto je on samo stavljen tu da izgubi, da ne bi svi ostali skontali koliko je Komsic nevazan i da nije jedini Hrvat koji moze biti izabran u predsjednistvo a da nije HDZ.

Tu su i njegove skromne politicke mogucnosti i pojava, i kapacitet da donese glasove. Covjek koji je donedavno kukao kako je ostao bez posla po fejsu, pa naprasno postao komsicev savjetnik i velika "nada" u ustavne promjene.

Ne znam samo sa kojim prethodnim iskustvom i vjestinama, osim filozofsko-metafizickog sa kruga 99.

Nama ba trebaju zvijeri. Ne mrljavci koji placu jer nemaju posla, a strucnjaci su za ustavno pravo. De bogati.
Chmoljo

#54571 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

sumirprimus wrote: 18/01/2026 19:22
Romanija wrote: 18/01/2026 19:20

Mozemo se mi praviti da se ne baziraju, a znamo da je to bio smisao dogovora. Nego je li to sve od probosnaske.politike.zadnjih 20 godina, blokirati covica.i hdz da uđu u predsjedništvo.
Smisao federacije i kantona je bio da i rs bude od kantona, pa nije.

Smisao aneksa 7. je bio da se ponisti genocid i etnicko ciscenje i koliko toliko vrati leopardova koza, pa nije.

Puno je smislova koja su isli i u tudju korist, pa?
Skijaš

#54572 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Skijaš »

pemanapemani wrote: 18/01/2026 18:43 Zašto ne Vlatko Glavaš, Zlatko Miletic, Ivo Komsic...?
Najbolji bi bio kandidat koji bi obilazio kompletno podrucje entiteta iz kojeg se kandiduje. Daleko od dobrog bi bio kandidat koji mandat planira provesti u nekoj sarajevskoj kafani. A najgori bi bio onaj "legitimni" koji bi s Dodikom poput anakonde nastavio drobiti drzavnost BiH.

Ne smije se gubiti iz vida da oni u Sarajevu koji radi neke imaginarne relaksacije odnosa insistiraju na izboru ovog treceg, "legitimnog", svojom retorikom u stvari vezu ruke i ogranicavaju manevarski prostor ovom prvom i mogu ga transformisati u ovog drugog.
sumirprimus

#54573 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

Chmoljo wrote: 18/01/2026 19:35
Romanija wrote: 18/01/2026 19:20 Pa i nije problem, ti ga potenciras onako iskreno govoreci, svojim besmislenim opaskama. Unutar-entiteska glasanja se ne baziraju na etnickom principu, tako ako Komsic dobije sve do jedan glas od Bosnjaka, u cemu je to problem? A to sto HDZ BiH pokusava nekako rijesiti kvadraturu zapadno-hercegovackog kruga, gdje im malo odgovara realnost Dejtonskog BiH a onda im malo ne odgovara, iskreno zaboli me zato. Nek u Sujici organizuju sedmicne sabore HNS-a i nek placu jedni drugima. HA JA!

Smisao aneksa 7. je bio da se ponisti genocid i etnicko ciscenje i koliko toliko vrati leopardova koza, pa nije.

Koji je smisao wasingtonskog sporazuma onda?
Nesto se ne.sjecam.osim rahmetli bracike da je iko aktivno gurao,aneks 7 na terenu.
Mislim a nisam covicevac, dugorocno pogresna politika je gurati ovo sto guraju preko df I zk i sluze samo kao izgovor.hdz.u za kocenje drugoh vaznijih pitanja. Volio bih da je.probosanska.politika proaktivnija, a ne reaktivna.sa.vjecitim zaostatkom.
Zk vecini sluzi i kao opravdanje za nerad I nepostojanje jasne vizije.kako da izadjemo iz pata.i rahat.patnje.
ne moze i ne.smije biti vrhunqc misili rahat patnja I zadovoljenje istom.
Chmoljo

#54574 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

sumirprimus wrote: 18/01/2026 19:42
Chmoljo wrote: 18/01/2026 19:35

Koji je smisao wasingtonskog sporazuma onda?
Nesto se ne.sjecam.osim rahmetli bracike da je iko aktivno gurao,aneks 7 na terenu.
Mislim a nisam covicevac, dugorocno pogresna politika je gurati ovo sto guraju preko df I zk i sluze samo kao izgovor.hdz.u za kocenje drugoh vaznijih pitanja. Volio bih da je.probosanska.politika proaktivnija, a ne reaktivna.sa.vjecitim zaostatkom.
Zk vecini sluzi i kao opravdanje za nerad I nepostojanje jasne vizije.kako da izadjemo iz pata.i rahat.patnje.
ne moze i ne.smije biti vrhunqc misili rahat patnja I zadovoljenje istom.
Najmanji problem je dati hdzu mjesto u predsjednistvu.

Da ga zaista zele, lako bi ga dobili. Raskidom sa snsdom i dokazanoj lojalnosti prema drzavi bosni i hercegovini. Oni to jako dobro znaju, ali zaista i ne zeel to mjesto, jer bi poslije njega trazili nesto drugo, ukidanje entitetske policije i sudske vertikale i zaokruzivanje treceg. Ovo nije iz glave, ovo je iz draganovih usta.

Pa onda, dok se boje ne rastope. Jer je ovo lazna pat pozicija i igra za mnogo veci ulog. Mnogo vise im donosi saradnja sa snsdom i oni ce tu pricu gurati sve dok je tako.

Ako je cijena tog raskida sa snsdom treci entitet, onda neka ga podoje. A i tad je pitanje sta ih sprjecava da budu jos gori.

Iskustvo nam govori da ce tako i biti. Red je da gest dobre volje krene iz krsa. Davno bio.
BAK-eV

#54575 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

Stvarno su zlocesti ti Bosnjaci.

Glasaju za koga hoce a ne da pitaju okolo za dozvolu.

Koji su to bezobrazi. :skoljka:
Post Reply