Point. wrote: ↑18/01/2026 18:06
Chmoljo wrote: ↑18/01/2026 17:52
Point. wrote: ↑18/01/2026 17:42
Zašto širiš HDZ lažnu retoriku?
Kakva retorika? Moramo od govana praviti pitu da bi dokazali kome sta?
Zilavost bosnjacke politike nije u njenoj mudrosti vec u njenom pluralizmu, sto se nikad nije plasila reci da je car gol. Ima to svojih i losih strana, ali mnogo, mnogo vise je benefita.
Pogledati hrvatsku i srpsku, oduzeti im zagreb i beograd i vidi se da su to dvije kite musanove.
Retorika da je Slaven mjenjao etničku pripadnost kao čarape. Koliko sam upratio, on se ranije nije želio izjasniti kojoj etniji pripada, al prilično sam siguran da de nije izjašnjavao ni kao Bošnjak ni kao Srbin.
No znamo da je Dragan Čović šarao, od ponosnog jugoslovena kumuniste I Rođenog do plemenitog katolika, velikoHrvata i plemića.
Pa je li nam Covic referentna vrijednost?
Jebe mi se šta je Slaven po etniji i koliko je sarao, samo znam da je iskorištavao nakaradni politički sistem konstitutivnih naroda radi lične koristi na nivou općine i grada.
Znači, radi plate od 3 hiljade je spreman šarati i iskorištavati nakaradnost političkog sistema.
Samo pitam na šta je spreman kao član Predsjedništva ako mu neko, recimo, ponudi 10 miliona KM?
Imam 43 godine, politiku pratim od vremena kad sam imao 20. Više mi je pun kurac neradnika i licemjera pod plastom patriotizma.
Opet, bolje ublehasi Željko i Slaven, nego neko iz HDZ. Samo, dokad ćemo se zadovoljavati sa patološkim neradnicima i to opravdavati, eto barem nije Covic?
Super, jases na pozitivnoj priči bolje ja nego Covic 10 godina, ali da ti je to jedini rezultat rada za 20 godina, to mi je nejasno.
Onda kandidujes istog takvog neradnika da ti čuva stolicu 4 godine.
Zašto ne Vlatko Glavaš, Zlatko Miletic, Ivo Komsic...?