Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

BHF_Manijak

#89951 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

BHF_Manijak wrote: 13/01/2026 15:49 Popusit ce ovi i Guehija. Covjek koji je prosao ljekarske.
Edwards, Hughes🤡🤡🤡
BHF_Manijak

#89952 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

E sto popisa momka, onako bas socno...
🚨 Arne Slot on Calvin Ramsay:

“It's great for him where he is at the moment. It's a big chance he's having now to come to first team. When someone is unlucky with injuries someone has a chance and that's the case with Calvin.

“But I still think I have better options to play, but when I was running out of options he's already shown he's good enough to be in and around our players.”
drug_profi

#89953 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

BHF_Manijak wrote: 16/01/2026 12:12
BHF_Manijak wrote: 13/01/2026 15:49 Popusit ce ovi i Guehija. Covjek koji je prosao ljekarske.
Edwards, Hughes🤡🤡🤡
E, ali nek im je na nos izašlo cigančenje... nadam se i da će nogu dobiti na kraju priče.
BHF_Manijak

#89954 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Treba biti maher, pa spickati 400 miliona i opet imati potpuno neizbalansiranu ekipu. Ali tako je kad se smjena generacije i rebuild hoce napraviti za 2 prelazna roka, a ne postepeno.

Popusili su bas foru s ovim, sad veze nemam koga planiraju dovesti za stopera. Konate ode. Virgil 35 puni.

Oni su zacrtali da ga dzaba dovedu na ljeto i Bog. Ne daj Boze fleksibilan biti i uletit. Sa Semenyom i Guehijem mogli su 90% ljetnog posla odraditi sad u januaru.

Debili - ukratko. Letit nece, jer Henryu prave pozitivan bilans.
drug_profi

#89955 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

BHF_Manijak wrote: 16/01/2026 13:58 Debili - ukratko. Letit nece, jer Henryu prave pozitivan bilans.
Privremeno.
Sa tendencijom da u narednim sezonama počne nastajati gubitak.
Podsjećam da je zadnja godina kad je Klop ostao bez plasmana u ligu prvaka, završena u minusu.
BHF_Manijak

#89956 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Najavio je Slot svakako na pressu danas izmedju redova - da je kataklizma ako se ne izbori Liga prvaka. Gubici ce biti ogromni, a da li ce to rezove povlaciti za sobom ostaje da se vidi.

Ja se samo bojim da ovo nije politika - potrosilo smo na ljeto, dosta i previse za naredne 2-3 godine.

Definitivno nije do nemoci Liverpoola na trzistu, ovo proslo ljeto je pokazalo da koga su htjeli - da su na kraju dobili, jer Wirt je bio pozeljna roba, Frimpong, Kerkez, a svi su zavrsili u Liverpoolu. Dakle do statusa nije, vec do zavrnute pipe.
Siguran sam i da bi Guehi zavrsio u Liverpoolu kao i Semenyo, da su krenuli po njih, ali...
vaučer

#89957 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Mislim da se svi previše zakače na imena i onda misle da su Hughes i Edward pikirali baš ta imena - pa se čudom čude zašto ih sad ne žele kad su ih evidentno htjeli ranije i kad bi nam itekako koristili ti igrači. Ali istina je i oduvijek je bila da konkretno ime jedino i isključivo znači nešto kad kupuju 'gamechangere', igrače koje su zacrtali kao posebne talente za koje se vrijedi pomučiti i platiti (što nisu ni Guehi ni Semenyo). Svi ostali transferi spadaju u 'value for money' ladicu. Guehi im je bio value for money ljetos kad su mogli mu dati normalnu plaću i platiti neku siću Palaceu. Sad, jer ima opciju da ide na ljeto i pobere bonuse, plaća je instant veća, transfer cijena nije manja sigurno i jednostavno njima to više nije value for money. Ti ljudi će za 5% te neke value for money percepcije bez da dva puta trepnu ostaviti sve za naredni prelazni rok. To im je fetiš, samo to gledaju i ništa drugo nije bitno. Guehi im je trenutno jedino vrijedan džabe na ljeto - što se neće dogoditi. Semenyo im je isto bio vrijedan jedino na ljeto s umanjenom klauzulom - u Januaru za masnu plaću, to ih ne zanima. Oni vide da mogu ostvariti veću vrijednost na ljeto i to je to.

To što su od početka sezone naguzili Slota - jebe se njih za to. To što doslovno aktivno sabotiraju ostatak sezone - jebe ih se i za to. Postavili su se u poziciju da je njihova zadnja. Ako na ljeto ako ne dohvatimo Ligu Prvaka zamjene trenera, svale svu krivicu na njega kroz svoje megafone u medijima i idu dalje sa svojim planovima. Stvarno mi je žao kako trenera tako i igrača - jer dali su im usrane karte a sigurno imaju za šta se boriti u nastavku sezone. Ali kako stvari stoje, samo je pitanje kad - ne ako - će i ovi spremni igrači krenuti padati kao muhe, jer ih moramo jahati brutalno u narednom periodu. A i ako ostanu zdravi, forma će im biti za kurac kad bude bitno jer će pregoriti do proljeća.
BHF_Manijak

#89958 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

vaučer wrote: 16/01/2026 15:33 Mislim da se svi previše zakače na imena i onda misle da su Hughes i Edward pikirali baš ta imena - pa se čudom čude zašto ih sad ne žele kad su ih evidentno htjeli ranije i kad bi nam itekako koristili ti igrači. Ali istina je i oduvijek je bila da konkretno ime jedino i isključivo znači nešto kad kupuju 'gamechangere', igrače koje su zacrtali kao posebne talente za koje se vrijedi pomučiti i platiti (što nisu ni Guehi ni Semenyo). Svi ostali transferi spadaju u 'value for money' ladicu. Guehi im je bio value for money ljetos kad su mogli mu dati normalnu plaću i platiti neku siću Palaceu. Sad, jer ima opciju da ide na ljeto i pobere bonuse, plaća je instant veća, transfer cijena nije manja sigurno i jednostavno njima to više nije value for money. Ti ljudi će za 5% te neke value for money percepcije bez da dva puta trepnu ostaviti sve za naredni prelazni rok. To im je fetiš, samo to gledaju i ništa drugo nije bitno. Guehi im je trenutno jedino vrijedan džabe na ljeto - što se neće dogoditi. Semenyo im je isto bio vrijedan jedino na ljeto s umanjenom klauzulom - u Januaru za masnu plaću, to ih ne zanima. Oni vide da mogu ostvariti veću vrijednost na ljeto i to je to.

To što su od početka sezone naguzili Slota - jebe se njih za to. To što doslovno aktivno sabotiraju ostatak sezone - jebe ih se i za to. Postavili su se u poziciju da je njihova zadnja. Ako na ljeto ako ne dohvatimo Ligu Prvaka zamjene trenera, svale svu krivicu na njega kroz svoje megafone u medijima i idu dalje sa svojim planovima. Stvarno mi je žao kako trenera tako i igrača - jer dali su im usrane karte a sigurno imaju za šta se boriti u nastavku sezone. Ali kako stvari stoje, samo je pitanje kad - ne ako - će i ovi spremni igrači krenuti padati kao muhe, jer ih moramo jahati brutalno u narednom periodu. A i ako ostanu zdravi, forma će im biti za kurac kad bude bitno jer će pregoriti do proljeća.
Sve odlicno receno i jebem im ja mrtve zbog toga.
Bas tako, igraci ce poceti padati kao pokoseni, kao sto su prosle sezone jebali Dominika, pa Gravenbercha, tako ce biti s pojedincima i ove. Ekitikea vec jebu, jer vidno momak nije za 90min, a nema ko.

Jednostavno prihvatiti i pomiriti se s tim da je to americki nacin poslovanja, gdje se svaka marka dva puta puta okrene ili se nervirati kao ja i jebati im od do svako malo.
Ima to i pozitivnih strana, naravno. Ti ljudi su izvadili klub iz govana, stavili ga na zdrave temelje, ali tu onda nastaje razlika izmedju nekoga kome klub malo vise znaci od korporacije i klasicnog biznismena. Ambicija.
Neko ko ima vecu ambiciju i kome klub i sportski uspjeh znace vise - nastavio bi ulagati, rizikovao bi vise itd., a imas na drugoj strani klasicno razmisljanje biznismena, gdje se rizik 100 puta vaga, analizira, gleda i onda se povlace ovakvi ziheraski potezi.

Pa kome se sta svidja. Ko voli, neka izvoli.

Neko bi, kao City recimo, u ovoj situaciji doveo jos 2 stopera vec sad na zimu, makar to znacilo da ce biti 6 stopera kada se svi povrijedjeni oporave, a neko kao vlasnici Liverpoola ce reci "neka, ne treba nam", makar to znaci i gasenje sezone, jer su oci procjenili da imaju dovoljno igraca, ali su eto spletom okolnosti povrijedjeni i za njih je to gomilanje, a ne peglanje situacije, jer sta cemo sa svima kad se vrate i oporave.

Potpuno dvije razlicite politike, a rekao boih da su slicne mogucnosti i jednih i drugih vlasnika, da ne kazem eto iste. Samo sto jedni zele da rizikuju i ulazu, drugi s 18 puta oprezniji i vrse analize za minimalan gubitak do u najsitnije detalje.

Ja vam se Bogom kunem da se sad i Konate i Gomez povrijede na po 3-4 mjeseca, da ni tad ne bi nikoga doveli. Oni su zacrtali - nema sad dovodjenja i Bog. Niko ih ne poremeti tu.
vaučer

#89959 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Jedini stvarni problem sa njihovim načinom poslovanja i kupovine igrača je da si pre, prečesto dozvoljavaju da prolazi prelazni rok bez da dovedu minimalno dva igrača. Često ne dovedu nikog ili jednog. To je problem jer onda imaš prelazne rokove koji izjebu kemiju tima, kao ovaj minuli i dovodiš se u situaciju da ti gori pod nogama - kako će biti naredno ljeto. Mi ne bi imali nikakvih problema da su na ljeto kad je dolazio Slot rasprodali sve što je bilo jasno da nema potrebe držati u klubu. Dakle Gomez, Endo, Tsimikas, Elliot, Bajčetić, Morton, Doak itd. Odmah sve rasprodati i to ljeto za stotinjak miliona dovesti 3-5 mladih igrača s visokim potencijalom za rotaciju. Pola tih igrača bi sad sigurno bile validne opcije za prvi tim. Umjesto toga od gore navedenih nemamo ništa trenutno.

Ako misliš biti najpametniji, budi najpametniji i strateški. A ne svaki put reaktivno kupovanje kad dogori do noktiju.
BHF_Manijak

#89960 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

vaučer wrote: 16/01/2026 16:08 Jedini stvarni problem sa njihovim načinom poslovanja i kupovine igrača je da si pre, prečesto dozvoljavaju da prolazi prelazni rok bez da dovedu minimalno dva igrača. Često ne dovedu nikog ili jednog. To je problem jer onda imaš prelazne rokove koji izjebu kemiju tima, kao ovaj minuli i dovodiš se u situaciju da ti gori pod nogama - kako će biti naredno ljeto. Mi ne bi imali nikakvih problema da su na ljeto kad je dolazio Slot rasprodali sve što je bilo jasno da nema potrebe držati u klubu. Dakle Gomez, Endo, Tsimikas, Elliot, Bajčetić, Morton, Doak itd. Odmah sve rasprodati i to ljeto za stotinjak miliona dovesti 3-5 mladih igrača s visokim potencijalom za rotaciju. Pola tih igrača bi sad sigurno bile validne opcije za prvi tim. Umjesto toga od gore navedenih nemamo ništa trenutno.

Ako misliš biti najpametniji, budi najpametniji i strateški. A ne svaki put reaktivno kupovanje kad dogori do noktiju.
Pa sta mislis sto sam ja pizdio godinama, a vama ovdje smijesno bilo...
Svaki put imam osjecaj kao da je razmisljanje bilo "ma mozemo i ovako, Klopp izvlaci i iz ovoga maksimum". Ja to voidim kao nedostatak ambicije da se napravila sila od ekipe, koja ce u kontinuitetu uzimati trofeje.

Realno evo 2-3 godine se trubi o odbrani i problemima, pa ce se sljedece sezone potpuna rekonstrukcija vrsiti i onda logicno to kurcu nece valjati jer ces imati 2 nova stopera, a i 2 nova beka koja su tu tek godinu dana zajedno i onda ce se neko cuditi sto to ne funkcionise.

Uvijek sam govorio koliko je postepena rekonstrukcija bolja i koliko je potrebno tim osvjeziti svake godine sa jedan dva para "svjezih nogu", medjutim ovi su imali uvijek drugacije vizije i evo ga, za jedan prelazni rok daj 5 igraca (koje je nemoguce uklopiti i uigrati) i onda sljedeci daj jos 3-4. Nemoguca misija.
Da se tako radilo, ovo bi bio bezlniji proces puno.

I ne pricam ovo sad kao general poslije bitke, nego mi fakat na kurac idu, jer ovaj tim s MALO pametnijom strategijom mogao je vladati engleskim fudbalom deceniju!

Vape za odbranom, a vapit ce uskoro i za veznim redom. Da se doveo jedan veznjak, jedan stoper, pa na to drugi, puno je lakse nego odjednom.

O beskorisnim igracima, a koji su na platnom spisku i dio rostera koji su ne vrijedi vise ni trositi rijeci. Endo, Elliott, Chiesa, Gomez... Sve neiskoristeno.
Pa evo i ovog malog Ramseya jebu. Dan te jebo frajer ce prije koristiti Jonesa na beku ili Dominika, nego prirodnog desnog beka. Pa prodaj ga jebo te on. Koji ce ti kurac ba?

Samo me huja bezveze hvata. Eto sad im je naumpalo da rade rekonstrukciju akademije, isli gledati u Pariz kako to kod PSG-a izgleda, zato osvjezavaju i kupuju ovu djecu, pa ce ih onda prodavati za godinu-dvije itd.
A prvi tim umire za promjenama...
RJ57

#89961 Re: Liverpool FC

Post by RJ57 »

kupili pola prelaznog roka i ništa ne fercera. onda im izmakne jedan igrač i odma veliki belaj

prvo sve kockice koje imaš posložiti kako treba pa onda dalje kupovati
AmiĐa_Idriz

#89962 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

BHF_Manijak wrote: 16/01/2026 15:59
:lol: :lol: :lol: :kiss:
BHF_Manijak

#89963 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

vaučer wrote: 16/01/2026 15:33 Svi ostali transferi spadaju u 'value for money' ladicu. Guehi im je bio value for money ljetos kad su mogli mu dati normalnu plaću i platiti neku siću Palaceu. Sad, jer ima opciju da ide na ljeto i pobere bonuse, plaća je instant veća, transfer cijena nije manja sigurno i jednostavno njima to više nije value for money. Ti ljudi će za 5% te neke value for money percepcije bez da dva puta trepnu ostaviti sve za naredni prelazni rok. To im je fetiš, samo to gledaju i ništa drugo nije bitno. Guehi im je trenutno jedino vrijedan džabe na ljeto - što se neće dogoditi. Semenyo im je isto bio vrijedan jedino na ljeto s umanjenom klauzulom - u Januaru za masnu plaću, to ih ne zanima. Oni vide da mogu ostvariti veću vrijednost na ljeto i to je to.
To je to. Ovo je eklatantan primjer tog razmisljanja i samo ih Bog dragi moze odgovorit od zacrtanog.
Taman da se kompletna zadnja linija povrijedi sa sve zajedno akademcima - nema kupovine.

sarayewo

#89964 Re: Liverpool FC

Post by sarayewo »

Neko bi, kao City recimo, u ovoj situaciji doveo jos 2 stopera vec sad na zimu, makar to znacilo da ce biti 6 stopera kada se svi povrijedjeni oporave, a neko kao vlasnici Liverpoola ce reci "neka, ne treba nam", makar to znaci i gasenje sezone, jer su oci procjenili da imaju dovoljno igraca, ali su eto spletom okolnosti povrijedjeni i za njih je to gomilanje, a ne peglanje situacije, jer sta cemo sa svima kad se vrate i oporave.

Potpuno dvije razlicite politike, a rekao boih da su slicne mogucnosti i jednih i drugih vlasnika, da ne kazem eto iste. Samo sto jedni zele da rizikuju i ulazu, drugi s 18 puta oprezniji i vrse analize za minimalan gubitak do u najsitnije detalje.
Neuporediva razlika jer jedan vlasnik gleda tim kao biznis na kojem prije svega zeli da zaradi, dok je drugom igracka i zabava. Pep citavu karijeru u cityu ima slobodu da mijenja igrace kao carape... Kroz koliko je bekova prosao svojevremeno, pa koliko krila, veznjaka itd.

65 miliona za Dokua, pa na zimu Istresi 70 miliona za Marmousha pa naredne sezone jos 75 za Semenya.

Mi jesmo potrosili grdne pare prevashodno na Wirtza i Isaka, ali smo izgubili Diaza, Darwina, Jotu, Trenta itd. Sezonu prije toga nisi nikoga doveo osim Chiese.

Ovo sto je vaucer napisao je najveca istina - ili kupuju gamechangere ili gledaju gdje se mozze dobiti dodatna vrijednost na igracu. Kupuj mlado, jeftino itd. Trebamo to prihvatiti i ne uporedjivati se sa Cityem po pitanju politike transfera, pa cak ni Arsenalom u kojem je Arteta bukvalno poduplao skoro svaku poziciju sa dva igraca koji mogu biti u 11 u vecini PL ekipa, a sve to bez trofeja i uz vjerovatno grozne finansijske izvjestaje.
Gandalf

#89965 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Ne treba dovoditi 10 igrača u jednom prelaznom roku. Ponašali su se kao loši đaci koji se pred kraj godine sjete 10 kečeva u dnevniku, pa na vrat na nos spašavaju godinu.

Prava mjera bi bila tri provjerena igrača svako ljeto. Ovi budalaši su doveli 10 igrača, izgubili 15 i nakon potrošenih 500 miliona, oni kao aktuelni šampioni, grčevito se bore za 4.mjesto sa barem 5-6 kritičnih pozicija u timu.

Da me hoće tako sreća posrat da imam posao gdje sjebem milione i nikome ništa :lol:

I naredno ljeto će biti cirkus, dovešće 6 igrača a pustiće desetoricu.
no_sekirli

#89966 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

AmiĐa_Idriz wrote: 16/01/2026 16:51
:lol: :lol: :lol: :kiss:
Ako ovo procitaju oni iz FSGa ima da budes cimer Facku u Zenici :skoljka:
zomri

#89967 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Nekad pomislim da FSG sve radi namjerno eda bi BHFa sto vise iznervirali :lol:
BHF_Manijak

#89968 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

zomri wrote: 16/01/2026 18:55 Nekad pomislim da FSG sve radi namjerno eda bi BHFa sto vise iznervirali :lol:
E jebem te ja... :lol: :lol: :mrgreen:
BHF_Manijak

#89969 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

AmiĐa_Idriz wrote: 23/05/2025 19:38

Lijepa su vremena pred nama.
Podsjecam se na lijepo ljeto...
Kako dodjosmo od "lijepa vremena" do frustracije i jebanja mrtvih. :mrgreen: :(
Pandakonda

#89970 Re: Liverpool FC

Post by Pandakonda »

Znaci ide Schlotterbeck :D
Pandakonda

#89971 Re: Liverpool FC

Post by Pandakonda »

Sorry na duplom.

Kako sam upratio po X-u jedan od glavnih razloga zasto se klub nije upustio u rat za Guehija jeste sto mu je City ponudio 300k sedmicno platu. Konate je recimo na 70k i nisu htjeli toliko da razbiju platne razrede. Stones-u također istice ugovor na kraju ove sezone i vjerovatno su zbog toga mogli ponuditi vise. A i prošlo ljeto kad je sve bilo spremno, dogovor je bio daleko ispod te plate.

I ne znam zasto ljudi krive Liverpool jer je transfer propao proslo ljeto :-) Svi izvori su potvrdili da je transfer propao jer CP nije uspio pronaci adekvatnu zamjenu citavo ljeto. Klubovi su imali interni dogovor da Guehi ide ako se pronađe zamjena jer im odlazi kapiten i najbolji igrac. Zbog toga nije bilo nikakve sage ili hampe nego se samo čekalo da CP uzme nekoga. Slicno kao sto se Njukas cekao da pronađu zamjenu za Isaka da bi ga prodali ali je tu nastala veca drama. U zadnje sate prelaznog roka su pronasli onog lika koji je na kraju promjenio misljenje i onda je domino efektom Liverpool ispusio
BHF_Manijak

#89972 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Nije to bas istina skroz.
Od pocetka ljeta Palace je insistirao da ce ga pustiti za odredjenu sumu. Liverpool se doslovno za 5 miliona cjenkao cijelo ljeto i bio soreman dati manje od toga. Igrali su na kartu rizika da svedu Palace na par dana do kraja prelaznog roka, gdje ovi kao nece imati toliko prostora za manevrisanje, gdje ce biti "uzmi ili ostavi", uzmi pare ili neces nista na ljeto 2026. dobit.
Rizikovali, kockali se i ispusili. Ukratko.
Gandalf

#89973 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Jeftinija i normalnija opcija bi za klub bila da aktivno prate igrače iz Francuske ili Portugala koje prate i solidne ekipe iz EPL. Liverpoolu ne treba superstar od 200 miliona, pametnom strategijom klub je mnogo puta od talentovanog igrača pravio superstara. Nismo Real i ovo ljeto je bilo čisto klinčenje sa parama. Rezultat : lutajuća ekipa sa mnogo slabih tačaka.

Treba nam ozbiljan trener sa ambicijom i sistem koji nas je učinio šampionima. Bahaćenje sa lovom nije naš stil. Za početak neka malo zaprate igrače koje je CP pratio kao zamjenu za Guehija.
no_sekirli

#89974 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Gandalf wrote: 17/01/2026 08:42 Jeftinija i normalnija opcija bi za klub bila da aktivno prate igrače iz Francuske ili Portugala koje prate i solidne ekipe iz EPL. Liverpoolu ne treba superstar od 200 miliona, pametnom strategijom klub je mnogo puta od talentovanog igrača pravio superstara. Nismo Real i ovo ljeto je bilo čisto klinčenje sa parama. Rezultat : lutajuća ekipa sa mnogo slabih tačaka.

Treba nam ozbiljan trener sa ambicijom i sistem koji nas je učinio šampionima. Bahaćenje sa lovom nije naš stil. Za početak neka malo zaprate igrače koje je CP pratio kao zamjenu za Guehija.
To je to. Od bacanja para za Nuneza je krenulo kvazinatjecanje sa seicima i peracima poreza.
ismar2215

#89975 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

300k funti sedmicno City dao Guehiju. Mi smo imali sanse proslo ljeto, ove zime nikakve.
Post Reply