Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

King_Kenny

#89926 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

Ovo se i Konate povrijedio...
senturk

#89927 Re: Liverpool FC

Post by senturk »

Da je bogdom više ovakvih utakmica da se malo Wirtz oslobodi. Pritisak je i na njemu, svi su odmah ocekivali da ima minimum 3 asistencije i gol po utakmici,, moglo bi to sve biti dobro ako nista barem sljedece sezone iako ovaj treceligas nije nikakvo mjerilo ,,
no_sekirli

#89928 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Odmah neka ostave ovog stopera i malog na krilu u Liverpoolu.
ismar2215

#89929 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

E cuj bravo, ljudi donji dio tabele trece lige jbt. Pritom VAR da je bio, vjerovatno bi onaj start Szoboszlaija bio penal i ulazimo i egal i belaj. Odigrali svi najjaci, i na kraju puno teze nego sto rezultat govori.
no_sekirli

#89930 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Ma u globalu katastrofa odigrano, obzirom na rank oba tima i vrijednost igraca.
Bez obzira na par bljeskova Chiese, lik nije igrac za ovaj tim, frajer cijelu utakmicu niti je probio igraca, niti su mu udarci prosli prvog ispred njega. Ako ima sta na Piku da ga uzme u zamjenu, bilo bi najbolje.
Gakpo igrao 3 pozicije, ne zna se na kojoj je bio beskorisniji.
Gruzijac jako los u procjenama na izlasku, daj boze Beckeru zdravlja.
vaučer

#89931 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Odrađen posao u drugoj brzini i s minimalnim problemima. Četiri odlična gola da ne znaš koji je ljepši. Wirtz je morao i trebao zabiti dva - da ne propadne onako savršen ubačaj Szoboslaia. Ponešto minuta za periferne igrače, koji su svi pokazali zašto su tu gdje jesu - uključujući i Ria o kojem se pjevaju pjesme ali je na terenu jasno da je ipak samo dijete koje ima talent ali je daleko od tog da pravi razliku u ozbiljnim utakmicama.
BHF_Manijak

#89932 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Od periodista, jedini je Jones igrac koji ce ti uci s klupe i svaki put barem nesto isporucit. Ostalo sve je od zla oca od gore matere. Sirina je uzasna. Dobro sad je i brojcano usljed silnih povreda, ali i kad je brojcano OK - malo tu holjeba ima realno!

Chiesa - nije covjek za ovog inteziteta. Srcan, borben - to mu se ne moze osporiti, ali kvalitetom jednostavno ne uklapa se. Ne moze probiti, ne moze proci, hvala mu na onih par golova, ali covjek nije za vise od 5-10 min i to ne kad se lomi utakmica, nego eto da privedes utakmicu kraju sa "svjezim nogama".

Gakpo - igrac za klupe, ono sto je Diazu glumio 2 godine. Za vise nije, a kamo li da ti bude prvo lijevo krilo.

Rio - prizeljkujemo ga svi, ali decko jos ne koristi svoj potencijal. Ima brzinu, finte neke, ali ne zna sta ce sa njima. Lomi, lomi i nista ne napravi. Driblinzi u mjestu bez ucinka. Mislim nije kritika decku, 17 mu je godina, vec ona prica da se moze na nekoga osloniti. Ne moze biti rjesenje u FA kupu, kamo li da lomi protiv Arsenala, Evertona...

Endo - isto igrac koji se minimalno ili nikao ne koristi. Tu je, brojcano, ali nije tu. Beskorisno na platnom spisku, pika se kao da je tu, a nikakva hajra od njega.

Jasno je meni da ti ne mozes imati na svakoj poziciji 2 top igraca, jedan prvi tim, drugi zamjena, ali ovo vec pricam 2 godine. Neka onda barem bude rezervista igrac kojeg ces koristiti, a ne neko poput Enda, Elliotta nekad, Gomeza, Ria...
vaučer

#89933 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Jones više nije rotacijski igrač, kvalitetom i igrama se sad potpuno etablirao kao prvotimac. Jedino što mu eventualno stoji na putu su ozljede. Ovo ostalo je sve kako si napisao, tanko i uglavnom beskorisno. Da imamo pun sastav, pa i nekako - jer ti onda klupa može biti Gakpo, Isak, Ekitike, Bradley, Leoni, Danns itd. Ali svejedno je tanko i bilo je jasno da je tanko i na ljeto. Imamo i ozbiljan problem s manjkom homegrown igrača, što dodatno povećava besmislenost držanja u sastavu Chiese i Enda - koji uzimaju non-homegrown mjesto a ne doprinose ništa.
no_sekirli

#89934 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Jones u zadnjih 5-6 utakmica je bio jako, jako dobar. Nema grešaka niti lutanja, vraća se, sudjeluje u napadu, stvarno mu se nema šta zamjeriti. Šteta što ga Slot nije uveo protiv Arsenala.

Bezveze se pišu zamjerke Riu, momak je u 90% situacija sinoć bio sam na 3 obrambena igrača, bez neke specijalne pomoći centralnog napadača i(li) veznjaka i bekova. I pored takve situacije, kad nije prolazio, nije ni trošio lopte i gubio ih. Vidjelo se od početka utakmice da će biti forsiranje njega, kao da se mora dokazati nakon 10-15 utakmica na klupi. Ne znam samo tko je odabrao tu taktiku, kao da je htio malog baciti u vatru da pregori, a to se dobro vidi na heatmapu.

Ništa ono nije sinoć valjalo, morao je ući kompletan prvi sastav na 2:1 da izvuče sigurno tekmu do kraja.

Ne znam kakvo je stanje u hitnoj pomoći, ali Rio i Konate su fasovali neke ozljede, sad koliko ozbiljne...
BHF_Manijak

#89935 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

vaučer wrote: 13/01/2026 09:01 Jones više nije rotacijski igrač, kvalitetom i igrama se sad potpuno etablirao kao prvotimac. Jedino što mu eventualno stoji na putu su ozljede. Ovo ostalo je sve kako si napisao, tanko i uglavnom beskorisno. Da imamo pun sastav, pa i nekako - jer ti onda klupa može biti Gakpo, Isak, Ekitike, Bradley, Leoni, Danns itd. Ali svejedno je tanko i bilo je jasno da je tanko i na ljeto. Imamo i ozbiljan problem s manjkom homegrown igrača, što dodatno povećava besmislenost držanja u sastavu Chiese i Enda - koji uzimaju non-homegrown mjesto a ne doprinose ništa.
Pa i po meni je definitivno izbacio Mac Allistera iz prve pstave, ali to je po nama, po Slotu mislim da nije, da je kompletna ekipa mislim da bi vezni bio i dalje Graven-Macca-Szoboszlai/Wirtz, ali uglavnom razumije se sta zelim reci. Prije da je rotacijski nego prvotimac, u smislu prvotimac kao Virgil.
Uglavnom definitivno sazrio ove sezone, sto je i Slot komentarisao, da je uhvatio neku konstantu, za razliku od prosle i proslih sezona, a smanjio je i povrede ove sezone definitivno.

A puni sastav - to je vec druga prica, imas na klupi onda Ekitikea/Isaka, mada ne bi me iznenadilo da je sve full spremno, da Arne koristi Ekitikea lijevo, a Isaka na 9, ali uglavnom imas na klupi onda Jonesa/Maccu, Gakpa, Bradleya, Leonia, Robertsona, sto je sasvim OK.

Chiese, Enda se treba rjesavati iz ranije napisanih razloga. Imas ih, a nemas. Totalno bespotrebno. Dovedi neke klince koji se trebaju dokazivati iz Belgije, Francuske, Njemacke, na kraju krajeva iz EPL ili starije igrace, koji bi spremni bili biti rotacijski igraci, jer ovo sa njima dvojicom, pa i Gomezom, je besmisleno.

Ja sad samo cekam sljedecu povredu Gomeza i da se ostane na Frimpongu do kraja sezone kao jedinom PRAVOM desnom beku.
Na Ramseya se ocito takodjer ne racuna nikako. Sinoc ni minute, jedino ako ga ne planira za Burnley. :roll:
vaučer

#89936 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

David Ornstein
@David_Ornstein
🚨 Liverpool summer focus expected to be centre-back - no breakthrough on Konate contract + Van Dijk / Gomez expiring in 2027. Right-back recruitment not planned by #LFC this window & Salah staying but situation one to watch at end of season
@TheAthleticFC
Dakle kao i nekoliko puta ranije pod Edwardsom - kupovina defanzivnih igrača je misaona imenica bez obzira u kakvom stanju je roster. Evala majstore, jeste vi to ljudski isplanirali nema šta. Kako itko pored ovih jebenih pokemona u klubu može srati po Slotu mi nikad neće biti jasno.
BHF_Manijak

#89937 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

vaučer wrote: 13/01/2026 10:26
David Ornstein
@David_Ornstein
🚨 Liverpool summer focus expected to be centre-back - no breakthrough on Konate contract + Van Dijk / Gomez expiring in 2027. Right-back recruitment not planned by #LFC this window & Salah staying but situation one to watch at end of season
@TheAthleticFC
Dakle kao i nekoliko puta ranije pod Edwardsom - kupovina defanzivnih igrača je misaona imenica bez obzira u kakvom stanju je roster. Evala majstore, jeste vi to ljudski isplanirali nema šta. Kako itko pored ovih jebenih pokemona u klubu može srati po Slotu mi nikad neće biti jasno.
Ma i Slot je sinoc na pressici doslovno plakao na skuceni kadar glede odbrane, ali bojim se s ovim debilima Excelovcima na celu da ce samo i ostati na tome - moze plakati.
sve_ovo_ja

#89938 Re: Liverpool FC

Post by sve_ovo_ja »

Lako je sada iz ove perspektive pametovati (povrede Isaka i Leonia) i Jotina smrt je dosta poremetila, ali umjesto sto su sa Isakom cirkus pravili citavo ljeto, bolje bi bilo da su uzeli Guehija i jos nekog platili u paketu 100m i rijesili 2 stopera, pa poslije neka se Gomez povrijedi svaka 2 dana i Konate razmislja oko ugovora.

Opet ja sam prvi mislio da Ekitike ne vrijedi onih para, a ispostavio se kao najbolji DOSAD od ove trojice masno placenih.
BHF_Manijak

#89939 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

sve_ovo_ja wrote: 13/01/2026 10:52 Lako je sada iz ove perspektive pametovati (povrede Isaka i Leonia) i Jotina smrt je dosta poremetila, ali umjesto sto su sa Isakom cirkus pravili citavo ljeto, bolje bi bilo da su uzeli Guehija i jos nekog platili u paketu 100m i rijesili 2 stopera, pa poslije neka se Gomez povrijedi svaka 2 dana i Konate razmislja oko ugovora.

Opet ja sam prvi mislio da Ekitike ne vrijedi onih para, a ispostavio se kao najbolji DOSAD od ove trojice masno placenih.
A jebi ga ovdje svi 2 godine trubimo da se defanztiva treba pojacati, ode defanzivngo veznog (samo mogu Bogu zahvalit sto je Graven ispao takav kakav je ispao na toj poziciji, pa tu nadjose rjesenje) do stopera. Ovo je trebalo davno rjesavati, sad je vec urgentno. I zbog ugovora i zbog sklonosti povredama i povreda.
vaučer

#89940 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

sve_ovo_ja wrote: 13/01/2026 10:52 Lako je sada iz ove perspektive pametovati (povrede Isaka i Leonia) i Jotina smrt je dosta poremetila, ali umjesto sto su sa Isakom cirkus pravili citavo ljeto, bolje bi bilo da su uzeli Guehija i jos nekog platili u paketu 100m i rijesili 2 stopera, pa poslije neka se Gomez povrijedi svaka 2 dana i Konate razmislja oko ugovora. Opet ja sam prvi mislio da Ekitike ne vrijedi onih para, a ispostavio se kao najbolji DOSAD od ove trojice masno placenih.
Poremetile su ozljede stvar utoliko što smo sa osrednje situacije pali na očajnu. Ali dvije stvari su ostavljene neobavljene na ljeto a obe su bile jasan problem i dubinski su utjecale na sezonu. Prva je manjak dubine na stoperu (to nije Leoni koji je klinac), zbog čega smo morali trpiti Konatea u očajnoj formi i zbog čega sad imamo dva stopera za pola sezone. Druga je da nisu doveli zamjenu za Diaza, to jest brzo i prodorno krilo.

Ali naravno, kao i dosta puta ranije, plan je da se prave mutavi i da se sve lijepo svali na trenera i igrače.
BHF_Manijak

#89941 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Trust in Excel i dalje...

Gomez, Frimpong, Konate i Virgil. Bravo retardi. :thumbup:

BHF_Manijak

#89942 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Popusit ce ovi i Guehija. Covjek koji je prosao ljekarske.
Edwards, Hughes🤡🤡🤡

no_sekirli

#89943 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Zar postoji neki razlog da potpise za nas, znajuci da je prosao ljekarski i da nisu htjeli dati jos tih par miliona, dok se na drugoj strani skrsilo skoro 500 kao pijani mijarderi?

Bolje je i za njega da ceka kraj sezone, uzme samo za potpis 20-30 miliona i diktira uvjete za placu i ostalo.
BHF_Manijak

#89944 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Nadam se da se neko zajebava sa spominjanjem van de Vena u kontekstu Liverpoola. Frajer goru historiju povreda ima od Bradleya i Gomeza. Odlican igrac, ali skuplje mu zdravstveno nego plata.
vaučer

#89945 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Radije bih gledao Van Heckea ako već samo kupujemo ‘Van’ stopere. 😁
BHF_Manijak

#89946 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

vaučer wrote: 14/01/2026 10:15 Radije bih gledao Van Heckea ako već samo kupujemo ‘Van’ stopere. 😁
Ma 100%. Micky je brz, ali od stakla. Ne vrijedi. Guehi i van Hecke bi bili OK opcije s obzirom na stanje stopera u Evropi i kada se uzme u obzir da od Konatea i produzenja vjerovatno nema nista, a Virgilu ce 35. Leoni je projekat, ne mozes na njega za prvu postavu racunati plus ga nema do oktobra-novembra.
Schlotterbecka ne bih volio ni u kakvoj opciji. Vrlo cesto pomracenja uma ima kao Konate.

Ne mogu prezaliti sto Pacha ne zaganjase ozbiljnije i pustise ga PSG-u.
BHF_Manijak

#89947 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

:lol: :lol: :lol:

AmiĐa_Idriz

#89948 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Malo je smiješno vidjeti na šta liči zadnja linija.
BHF_Manijak

#89949 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

AmiĐa_Idriz wrote: 14/01/2026 20:58 Malo je smiješno vidjeti na šta liči zadnja linija.
Ma nema od januara nista.
Isto da ne znate ko vodi klub i kakva je transfer politika.
Diletanti likovi i to je to, jebo im Excel mater.

Kad onda ba nisu doveli, kad su Fabinho i Henderson stopere igrali, Daviesa mrtvog doveli, a da sad nekog dovedu... Ti bas lud.
no_sekirli

#89950 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

John Heitinga je postao dio stručnog stožera Tottenhama.
Izdaja :D
Post Reply