amidzazeher wrote: ↑16/01/2026 12:24
Klasična četnik taktika!
Smrzavali smo se i mi, bez vode i struje ali ne znam da je ikome palo na pamet da kaže “predajemo se”
2. Vojna sila
A kurva Evropa i onaj narandžasti žohar samo kalkulišu! Da se išlo “all in” davno bi ovo stalo.
da, ali,
ne znam koliko se sjecate nase najhladnije i najteze godine, zima 93, pa i proljece kad su padale cerska, konjevic polje,glogova,(za one koji ne znaju slobodne teirtorije oko srebrenice i bratunca), itekako je dolazilo do predaje i povlaceja usljed zime i gladi.
a evropa isto ovako, nije reagirala promptno i na vrijeme, i sjecate se prije sramne uloge holandskog bataljona, generala moriona i price o zasticenoj zoni srebrenice , i znamo kako je to zavrsilo.
sta je poenta price, samo tamo gdje je vojna cizma ostala ostala je i drzava rbih. i gdje se pustalo civinlno stanovnistvo da izadje , padala je i teritorija. i da jaci tlaci. nazalost.
vezano za ukrajinu, onih koji izbjegavaju rat i mobilizaciju ce ucijek biti, kao i onih koji ce koristiti rat za licnu korist. ali dok je ljudi bvoljnih da se bore za opstanak i dok bude dovoljno vojnih cizmi na zemlji, bice i drzave kao garant opstanka prije nego sva medjunarodna obecanja, prazne price i garancije. tu ni tri zime nece pomoci,