Ukrajina

zilog

#222551 Re: Ukrajina

Post by zilog »

drug_profi wrote: 15/01/2026 22:16 Ono kao "jedna vreca za mog Bakira"?

Samo to nije pranje para. To je krađa.
Pranje dolazi poslije kad napraviš SCC.
Taj argument igra, tek kada si 100% siguran, da je sagovornik, koji gura zabrinutost oko korupcije u Ukrajini - Bosnjak, iz SDA miljea. Ne kazem da nema i takvih rusofila (vidi pod Zahiragic), ali je obican RL puk, zadojen Pink-ovstinom i Informer-stinom, prilicno lako usmjeriti na pravi put.

Ovdje, na forumu, mozda nabacujes loptu na volej - likovima koji veze nemaju sa BH patriotizmom... :roll:
drug_profi

#222552 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

geoxx wrote: 15/01/2026 22:22
drug_profi wrote: 15/01/2026 22:19
geoxx wrote: 15/01/2026 22:14 Poenta tvita je da Trump nema pojma sta radi u vezi Ukrajine i Rusije, s obzirom da se isti obrazac izjava i dogadjaja vrti godinu dana. Veze nema sa tim ko zeli ili ne zeli mir.

Ne znam sta je to toliko tesko skontati.
Kontekst tvita je da je Zelenski prepreka miru. Forumas se slaze sa tim i pretpostavlja da su razlozi izvalcenje sto vise novca od zapadnih vlada u udruzenom zlocinackom poduhvatu.
Nije. Necu se ni raspravljati kad je toliko ocigledno sta je.
Ne trebas se raspravljati. Ja govorim o kvotanom tvitu. Ne o komentatoru. Jer forumas je izvukao zakljucak gledajuci u kvotani tvit i donio zakljucak zasto se "šarada" desava.
dr_Evil

#222553 Re: Ukrajina

Post by dr_Evil »

https://thebosniatimes.ba/100644/rusima ... a-predaju/

Valja procitati kakvim se taktikama sluze ruske orke
Peacean

#222554 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

Biće hebena zima

peca777

#222555 Re: Ukrajina

Post by peca777 »

zilog wrote: 15/01/2026 22:28 ali je obican RL puk, zadojen Pink-ovstinom i Informer-stinom, prilicno lako usmjeriti na pravi put.
Obican puk ne yebe ni 2% sta se desava u ukraijini, ko je agresor, ko je zrtva, hoce li biti dejton ili sta vec. Malo ih zanima paljestina, jer je to trend, ne zanimaju ih cak ni sugradjani koji su ubijeni u Jablanici.

Cisto da rascistimo :D
amidzazeher

#222556 Re: Ukrajina

Post by amidzazeher »

dr_Evil wrote: 16/01/2026 09:24 https://thebosniatimes.ba/100644/rusima ... a-predaju/

Klasična četnik taktika!
Smrzavali smo se i mi, bez vode i struje ali ne znam da je ikome palo na pamet da kaže “predajemo se”
2. Vojna sila
A kurva Evropa i onaj narandžasti žohar samo kalkulišu! Da se išlo “all in” davno bi ovo stalo.
sumirprimus

#222557 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

amidzazeher wrote: 16/01/2026 12:24
dr_Evil wrote: 16/01/2026 09:24 https://thebosniatimes.ba/100644/rusima ... a-predaju/

Klasična četnik taktika!
Smrzavali smo se i mi, bez vode i struje ali ne znam da je ikome palo na pamet da kaže “predajemo se”
2. Vojna sila
A kurva Evropa i onaj narandžasti žohar samo kalkulišu! Da se išlo “all in” davno bi ovo stalo.
da, ali,
ne znam koliko se sjecate nase najhladnije i najteze godine, zima 93, pa i proljece kad su padale cerska, konjevic polje,glogova,(za one koji ne znaju slobodne teirtorije oko srebrenice i bratunca), itekako je dolazilo do predaje i povlaceja usljed zime i gladi.
a evropa isto ovako, nije reagirala promptno i na vrijeme, i sjecate se prije sramne uloge holandskog bataljona, generala moriona i price o zasticenoj zoni srebrenice , i znamo kako je to zavrsilo.
sta je poenta price, samo tamo gdje je vojna cizma ostala ostala je i drzava rbih. i gdje se pustalo civinlno stanovnistvo da izadje , padala je i teritorija. i da jaci tlaci. nazalost.

vezano za ukrajinu, onih koji izbjegavaju rat i mobilizaciju ce ucijek biti, kao i onih koji ce koristiti rat za licnu korist. ali dok je ljudi bvoljnih da se bore za opstanak i dok bude dovoljno vojnih cizmi na zemlji, bice i drzave kao garant opstanka prije nego sva medjunarodna obecanja, prazne price i garancije. tu ni tri zime nece pomoci,
zigzag

#222558 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Ukrajinci nisu budale i ozbiljna su država. A naš prosti puk sve ravna prema sebi pa misli da zna šta neka druga država treba da radi.
sumirprimus

#222559 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Da ali, imaju i oni poteza koji nisu logicni.
zigzag

#222560 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Namnožilo se uralaca i oni kvare mentalitet.
Čitalac

#222561 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Zelenski: Do jutros je nekoliko sistema bilo bez raketa, nisu krivi samo Amerikanci...
Predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da je Ukrajina dobila rakete za sustave protuzračne obrane te da je do jutros nekoliko sustava bilo bez njih.
"Čemu služi energetski Ramstein? Ovdje ne možemo kriviti samo Ameriku, jer govorimo o svim drugim sustavima koji štite našu energiju. Problem nije samo u sustavima Patriot, kojih nikada neće biti dovoljno. Puno je različitih sustava uvezenih tijekom rata, potrebne su stalne isporuke raketa. Jutros smo, hvala Bogu, primili ozbiljan paket. Ali to je dano takvim naporima, krvlju, životima ljudi. Znamo koliko toga ima u skladištima, u kojoj zemlji, da to leži, ali postoje domaća zakonodavstva koja ograničavaju isporuke", rekao je predsjednik.
sumirprimus

#222562 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

citalac nisi izbacio jos nijedan tekst o javnoj raspravi izmedju zelenog i klicka
tj fali nam klickov odgovor zelenom o nespremnosti kijeva na energetsku situaciju :D
zilog

#222563 Re: Ukrajina

Post by zilog »

peca777 wrote: 16/01/2026 12:09 Malo ih zanima paljestina,
Pise se Palestina.

Cisto da rascistimo...
Čitalac

#222564 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

sumirprimus wrote: 16/01/2026 13:39 citalac nisi izbacio jos nijedan tekst o javnoj raspravi izmedju zelenog i klicka
tj fali nam klickov odgovor zelenom o nespremnosti kijeva na energetsku situaciju :D
Čitava rasprava mi je promakla. Sad evo vidim...
Vitalij Kličko: I ja kao gradonačelnik, i sve gradske službe, činimo sve kako bi grad ostao živ tijekom izvanredne situacije u energetskom sustavu. Kako to predsjednik ne vidi, posebno posljednjih dana, kako je rekao? Nakon razornog napada, od šest tisuća zgrada, nakon par dana sada je bez grijanja 400 zgrada. Komunalni radnici popravljaju kritičnu infrastrukturu koju je neprijatelj oštetio 24 sata dnevno, po ljutom mrazu, kako bi ljudima vratili toplinu i vodu. Energetski radnici pokušavaju, također radeći 24/7, vratiti struju u domove stanovnika Kijeva barem na nekoliko sati. Takve izjave predsjednika, prije svega, poništavaju nesebičan rad tisuća ljudi i stručnjaka. U međuvremenu, traje kontinuirana mržnja. Ah, Kličko je savjetovao onima koji imaju priliku da se isele iz grada. Da se ne smrznu, bez svjetla i grijanja.
Ja, barem, govorim iskreno i upozoravam ljude na izuzetno tešku situaciju. I ne marim za nikakve rejtinge i iluzorne izbore. Predsjedniku odgovaram ovako javno jer u protekle 4 godine, mi se osobno, nažalost, nikada nismo sreli".
dr_Evil

#222565 Re: Ukrajina

Post by dr_Evil »

Čitalac wrote: 16/01/2026 14:10
sumirprimus wrote: 16/01/2026 13:39 citalac nisi izbacio jos nijedan tekst o javnoj raspravi izmedju zelenog i klicka
Vitalij Kličko: I ja kao gradonačelnik, i sve gradske službe, činimo sve kako bi grad ostao živ tijekom izvanredne situacije u energetskom sustavu. Kako to predsjednik ne vidi, posebno posljednjih dana, kako je rekao? Nakon razornog napada, od šest tisuća zgrada, nakon par dana sada je bez grijanja 400 zgrada. Komunalni radnici popravljaju kritičnu infrastrukturu koju je neprijatelj oštetio 24 sata dnevno, po ljutom mrazu, kako bi ljudima vratili toplinu i vodu. Energetski radnici pokušavaju, također radeći 24/7, vratiti struju u domove stanovnika Kijeva barem na nekoliko sati. Takve izjave predsjednika, prije svega, poništavaju nesebičan rad tisuća ljudi i stručnjaka. U međuvremenu, traje kontinuirana mržnja. Ah, Kličko je savjetovao onima koji imaju priliku da se isele iz grada. Da se ne smrznu, bez svjetla i grijanja.
Ja, barem, govorim iskreno i upozoravam ljude na izuzetno tešku situaciju. I ne marim za nikakve rejtinge i iluzorne izbore. Predsjedniku odgovaram ovako javno jer u protekle 4 godine, mi se osobno, nažalost, nikada nismo sreli".
Posvadjali se Glumac i Bokser ko onomad Alija i Haris, ne mogu se dogovorit ko ce prvi da potpise republiku rusku.
zigzag

#222566 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

I redovno četničku stoku niko ne spominje a ovamo se broje neke riječi.
Peacean

#222567 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

Čitalac

#222568 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

55 % Ukrajinaca podržava referendum o mirovnom sporazumu.

Image
Većina ispitanih Ukrajinaca - 55% - podržava održavanje sveukrajinskog referenduma o mirovnom sporazumu kojim bi se okončao rat s Rusijom, dok se 32% protivi toj ideji, pokazuju rezultati istraživanja Kijevskog međunarodnog instituta za sociologiju (KIIS).
Krajem prosinca 2025. predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da Ukrajina može podnijeti mirovni sporazum od dvadeset točaka ili na ratifikaciju Verhovnoj Radi ili na referendum. Također je dopustio mogućnost održavanja izbora istovremeno s referendumom.
zigzag

#222569 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Peacean wrote: 16/01/2026 14:19
422 podijeljeno sa 12 mjeseci je 35.000. Ukrajinci potamane oko 30.000 tih hrobaka mjesečno. Može rusima biti da okupiraju još koje srušeno naselje i da poduplaju isplate udovicama.

Doduše, ovi su iz 2025.

potrošeni su već.
Peacean

#222570 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

Kamo sreće da i Ukrajina bar jedne godine takav broj dobije.
Porodice Foht

#222571 Re: Ukrajina

Post by Porodice Foht »

E ovo nisam znao. Da se predsjednik, koji je u istom gradu, nije sreo s gradonacelnikom, pa jos svjetski poznatim boskerskim prvakom mi je nevjerovatno. Tezak karakter taj mali Zidov, de facto.
Gibraltar10

#222572 Re: Ukrajina

Post by Gibraltar10 »

Pokusava klicko da se ulize zaluznom,zato javno kritikuje zelenskog.
sumirprimus

#222573 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

ko prati na tviteru je podjela i kritika prema zelenom i sirskom vs zaluzni ovisno na cijoj su strani.
zigzag

#222574 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Governor of Bryansk region claims Ukrainian military has attacked Klintsovskaya and Naytopovicheskaya power plants in Bryansk region
karanana

#222575 Re: Ukrajina

Post by karanana »

-1 himars.
peti potvrdjeni unisten.
Post Reply