KJKP RAD

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
avetinja

#726 Re: KJKP RAD

Post by avetinja »

moimoi wrote: 10/01/2026 20:46
avetinja wrote: 10/01/2026 20:40
moimoi wrote: 10/01/2026 20:37 Ti kao da ne znas gdje zivis? Nisi englez. I ne, nece se nista promijeniti preko noci. To da li rad radi kako treba.. mislim da se svi slazemo da ne radi. Nije nikada ni radio. Nije nista novo.
Hoces da ti zivot bude bolji? jebiga, zasuci rukave.. ili zivi u smecu.
Navike se sticu. Ono sto mene najvise nervira jeste hvaljenje naseg svijeta o nekoj cistoci, unutar vlastitih kuca.. a javne povrsine, prirodu… ma ko je..
Ne citiraj me, života ti. Svaki put me smaraš sa glupostima. Uzmi lopatu i čisti ako ti se čisti.
Ko te ba smara? Kada sam te citirala? Udarila na ego. Nauci ignorisati :D
Odrasti. :kiss:
Citirala si me u vezi kerova i nastavnice. Ja ti postavim član zakona, ti kontra. Šta više da ti pričam. Evo i ovaj komentar, samo pročitaj šta si napisala.

Lopatu na rame i služi narodu.

Hasta la vista.
dječak sa šibicama

#727 Re: KJKP RAD

Post by dječak sa šibicama »

Ne vjerujem ministru da mu se niko nije javio za dnevnicu od 100 km, prosto ne vjerujem jer bi gomila ucenika doslo.

Ovo za 1000 km da, premalo je to para za takav posao, a mogli su svi oni kancelarijski misevi iz Rada da ulete jer ionako nista ne rade a ovako bi imali milju viska :oops:
HelaS

#728 Re: KJKP RAD

Post by HelaS »

moimoi wrote: 10/01/2026 20:37
Spoiler
Show
avetinja wrote: 10/01/2026 20:16
HelaS wrote: 10/01/2026 19:56

Ali stvarno neću da čistim javnu površinu, taman da mi je za života! Jednostavno ne želim da radim budalu od sebe. RAD je plaćen za taj posao, PARK je plaćen za svoje poslove. Šta, kad pukne voda na ulici treba ja da krampam i lopatam zemlju da dođem do puknuća, ja treba da ga popravlljam. De ba, te jugoslovenske navike me ne zanimaju više. RAD ima kapacitet, ima opremu, ima radnike, ima takav mandat, i nek rade svoje poslove. Ko ne radi, ko neće, ko ne zna, van iz firme i ko je odgovoran pred pravosuđe pa nek' se pravda i nek' plaća kazne.
:thumbup:

Kao da se neko zajebava sa ljudima. Čuj ako hoćeš da odnesu smeće, očisti im snijeg. Vjerujem da ovako i u Radu razmišljaju.

Prije ovog snijega, neki šošon se parkirao da autobus nije mogao proći. Vozač zvao policiju. Prvi put su stigli nakon sat i po, a drugi put nisu ni došli, nego je lik nakon sat i po pomjerio auto, tj. otišao. To je taj mentalitet institucija, neka građani sami rješavaju probleme ili neka čekaju preko svake mjere.
Ti kao da ne znas gdje zivis? Nisi englez. I ne, nece se nista promijeniti preko noci. To da li rad radi kako treba.. mislim da se svi slazemo da ne radi. Nije nikada ni radio. Nije nista novo.
Navike se sticu. Ono sto mene najvise nervira jeste hvaljenje naseg svijeta o nekoj cistoci, unutar vlastitih kuca.. a javne povrsine, prirodu… ma ko je..
Ne možemo, ne smijemo spuštati glavu i podvijati rep, nije nam mentalitet takav. RAD je i radio kako treba, moramo priznati, ali u kritičnim situacijama se ne snalaze. Nisu radnici krivi, oni rade po nalozima šefova i uprave. Direktor je koordinator svih njihovih poslova, i sve što nije u redu, njegova je odgovornost. To je tako, i po pravilima firme i po logici. Sistem rada RAD-a nije se promijenio u novoj državi, skoro sve je bilo prije tranzicije. Do kada misliš da trebamo trpjeti javašluk RAD-ove uprave i drskost političkih stranaka. Maloprije je hvalospjevno napisao: NiP ga postavio, NiP ga smijenio. E pa onda je i NiP odgovoran za ovakav, evo 10-dnevni javašluk i bezobrazluk nesposobnošću da riješe sasvim običan snijeg. Trebamo mi da izađemo na ulice da ga čistimo sa ulica i trotoara, mi da odvozimo smeće. De bona... Mislim da se svi slažemo da mnogi iz RAD-a sada moraju otići. Trajno. Neki još možda i nakon pravosudnog postupka. Mislim da se svi slažemo da konačno treba prestati RAD-ov javni javašluk, nerad i nesposobnost da izvršavaju zakonom određene obaveze, javne obaveze, da to bude "novo".

U mojoj privatnost jedna žena održava čistim naša dva stana, nisu mnogo udaljeni jedan od drugog. Ona je odredila uslove rada, ona je odredila plaćanje, uvijek dobije preko toga. Prethodno je bila druga žena, u drugom stanu par puta prijavila čišćenje, a nije. Dobila je otkaz. Tako i RAD treba da dobije otkaz.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#729 Re: KJKP RAD

Post by _BataZiv_0809 »

dječak sa šibicama wrote: 10/01/2026 20:52 Ne vjerujem ministru da mu se niko nije javio za dnevnicu od 100 km, prosto ne vjerujem jer bi gomila ucenika doslo.

Ovo za 1000 km da, premalo je to para za takav posao, a mogli su svi oni kancelarijski misevi iz Rada da ulete jer ionako nista ne rade a ovako bi imali milju viska :oops:
Kazem ja tebi djecak
Ima narod para :mrgreen:
cable_stayed_bridge

#730 Re: KJKP RAD

Post by cable_stayed_bridge »

_BataZiv_0809 wrote: 10/01/2026 20:49 Nece ljudi da ciste snijeg ni za pare jbt
Ovo je bas nejasno, da nema studenata, srednjoskolaca zavrsnog razreda taman sad na raspustu... Tih 100 KM dnevno je skoro u rangu mjesecne stipendije za ucenike i studente
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#731 Re: KJKP RAD

Post by konektovan »

Maloprije dobijem info od covjeka, ciji brat radi u jkp rad, da zbog hebenih tendera a vjerovayno i zbog nesppsobnosti menadzmenta, neka novija vozila koja koriste ad blue...isti nije nabavljen, pa ga vozaci kupuju sami..za svoj novac. :-)
Ali nije samo stanje u jkp rad lose...
Evo, u mojoj staroj mahali, vise od mjsec dana curi voda kod komsijinog sahta...prijavljen kvar, dosla ekipa tad u izvidnicu, i nikad vise...bruku vode se gubi svakodnevno, a da ne pricam.kakv problem.ta ista voda stvara u ovim zimskim uslovima sa minusima...
Jednostavno, mora se hard reset uraditu u kantonalnim preduzecima.
moimoi

#732 Re: KJKP RAD

Post by moimoi »

avetinja wrote: 10/01/2026 20:50
moimoi wrote: 10/01/2026 20:46
avetinja wrote: 10/01/2026 20:40

Ne citiraj me, života ti. Svaki put me smaraš sa glupostima. Uzmi lopatu i čisti ako ti se čisti.
Ko te ba smara? Kada sam te citirala? Udarila na ego. Nauci ignorisati :D
Odrasti. :kiss:
Citirala si me u vezi kerova i nastavnice. Ja ti postavim član zakona, ti kontra. Šta više da ti pričam. Evo i ovaj komentar, samo pročitaj šta si napisala.

Lopatu na rame i služi narodu.

Hasta la vista.
Nemam pojma o cemu pricas. Al haj dobro.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#733 Re: KJKP RAD

Post by bitanga_sa_otesa »

normalno da nece,kad su to sve djeca intelektualaca i naucnika,nisu se oni skolovali za lopate,cekaju bolje ponude :D
HelaS

#734 Re: KJKP RAD

Post by HelaS »

konektovan wrote: 10/01/2026 21:08 Maloprije dobijem info od covjeka, ciji brat radi u jkp rad, da zbog hebenih tendera a vjerovayno i zbog nesppsobnosti menadzmenta, neka novija vozila koja koriste ad blue...isti nije nabavljen, pa ga vozaci kupuju sami..za svoj novac. :-)
Evo, u mojoj staroj mahali, vise od mjsec dana curi voda kod komsijinog sahta...prijavljen kvar, dosla ekipa tad u izvidnicu, i nikad vise...bruku vode se gubi svakodnevno, a da ne pricam.kakv problem.ta ista voda stvara u ovim zimskim uslovima sa minusima...
Ne znam što taj tvoj stari komšiluk sam ne otkopa zemlju i pronađe kvar i jednostavno ne poprave puknuće. Šta je tu problem, što čekaju da im ViK-ovci dođu...
ZoomZoomKiwi

#735 Re: KJKP RAD

Post by ZoomZoomKiwi »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-je ... /260110123

Neće lažna gospoda u Sarajevu.

U sto puta goroj Zenici se javilo više od 200 ljudi, i to poziv bio objavljen manje od 24h.
moimoi

#736 Re: KJKP RAD

Post by moimoi »

HelaS wrote: 10/01/2026 20:56
moimoi wrote: 10/01/2026 20:37
Spoiler
Show
avetinja wrote: 10/01/2026 20:16

:thumbup:

Kao da se neko zajebava sa ljudima. Čuj ako hoćeš da odnesu smeće, očisti im snijeg. Vjerujem da ovako i u Radu razmišljaju.

Prije ovog snijega, neki šošon se parkirao da autobus nije mogao proći. Vozač zvao policiju. Prvi put su stigli nakon sat i po, a drugi put nisu ni došli, nego je lik nakon sat i po pomjerio auto, tj. otišao. To je taj mentalitet institucija, neka građani sami rješavaju probleme ili neka čekaju preko svake mjere.
Ti kao da ne znas gdje zivis? Nisi englez. I ne, nece se nista promijeniti preko noci. To da li rad radi kako treba.. mislim da se svi slazemo da ne radi. Nije nikada ni radio. Nije nista novo.
Ne možemo, ne smijemo spuštati glavu i podvijati rep, nije nam mentalitet takav. RAD je i radio kako treba, moramo priznati, ali u kritičnim situacijama se ne snalaze. Nisu radnici krivi, oni rade po nalozima šefova i uprave. Direktor je koordinator svih njihovih poslova, i sve što nije u redu, njegova je odgovornost. To je tako, i po pravilima firme i po logici. Sistem rada RAD-a nije se promijenio u novoj državi, skoro sve je bilo prije tranzicije. Do kada misliš da trebamo trpjeti javašluk RAD-ove uprave i drskost političkih stranaka. Maloprije je hvalospjevno napisao: NiP ga postavio, NiP ga smijenio. E pa onda je i NiP odgovoran za ovakav, evo 10-dnevni javašluk i bezobrazluk nesposobnošću da riješe sasvim običan snijeg. Trebamo mi da izađemo na ulice da ga čistimo sa ulica i trotoara, mi da odvozimo smeće. De bona... Mislim da se svi slažemo da mnogi iz RAD-a sada moraju otići. Trajno. Neki još možda i nakon pravosudnog postupka. Mislim da se svi slažemo da konačno treba prestati RAD-ov javni javašluk, nerad i nesposobnost da izvršavaju zakonom određene obaveze, javne obaveze, da to bude "novo".

U mojoj privatnost jedna žena održava čistim naša dva stana, nisu mnogo udaljeni jedan od drugog. Ona je odredila uslove rada, ona je odredila plaćanje, uvijek dobije preko toga. Prethodno je bila druga žena, u drugom stanu par puta prijavila čišćenje, a nije. Dobila je otkaz. Tako i RAD treba da dobije otkaz.
Kao sto rekoh.. svi se slazemo da RAD NE RADI. Barem ne kako treba.
Stvar je u tome-treba li cekati da se sve promjeni iz temelja ili ces uraditi koliko mozes da tebi i onima oko tebe bude bolje.
Vrlo jednostavno.
Nema tu filozofije.
last mohicans

#737 Re: KJKP RAD

Post by last mohicans »

bitanga_sa_otesa wrote: 10/01/2026 19:31
muha_sa wrote: 10/01/2026 19:19
Frljacni u potok-boli te kurac.
odnjeČe voda :lol:
Dodati malo soli kao Nusret Salt be :lol:
avetinja

#738 Re: KJKP RAD

Post by avetinja »

https://radiosarajevo.ba/vijesti/lokaln ... enu/621048
Bilo je više prijava nego što je raspisano mjesta.
Škaljić kaže da je u Starom Gradu odziv bio i više nego dobar.

Neka povećaju platu. U Norveškoj su vozači kamiona plaćeni vrlo visoko jer ih nema. Isto tako mogu i ovi izletiti višu cifru za dva mjeseca.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#739 Re: KJKP RAD

Post by _BataZiv_0809 »

Mozda je bolji sistem dnevnica. Nece niko da se komituje mjesec dana ocigledno.
dječak sa šibicama

#740 Re: KJKP RAD

_BataZiv_0809 wrote: 10/01/2026 20:59
dječak sa šibicama wrote: 10/01/2026 20:52 Ne vjerujem ministru da mu se niko nije javio za dnevnicu od 100 km, prosto ne vjerujem jer bi gomila ucenika doslo.

Kazem ja tebi djecak
To svakako :D

100 km dnevnica, to nema ni u Svedskoj :D kakve ublehe se bacaju ovom napacenom narodu.
mali_balon

#741 Re: KJKP RAD

Post by mali_balon »

HelaS wrote: 10/01/2026 21:11
konektovan wrote: 10/01/2026 21:08 Maloprije dobijem info od covjeka, ciji brat radi u jkp rad, da zbog hebenih tendera a vjerovayno i zbog nesppsobnosti menadzmenta, neka novija vozila koja koriste ad blue...isti nije nabavljen, pa ga vozaci kupuju sami..za svoj novac. :-)
Ne znam što taj tvoj stari komšiluk sam ne otkopa zemlju i pronađe kvar i jednostavno ne poprave puknuće. Šta je tu problem, što čekaju da im ViK-ovci dođu...
Pa neka onda vik odjebe sa racunima koji mjesec.....i ti znas lupiti u pm.....
Naslovnica

#742 Re: KJKP RAD

Post by Naslovnica »

_BataZiv_0809 wrote: 10/01/2026 20:59

Kazem ja tebi djecak
Gdje su objavili da srednjoškolci mogu lopatati za dnevnicu?
Prvo je bilo 18 godina, završena srednja?!
dječak sa šibicama

#743 Re: KJKP RAD

Ne znam sta je lose rekao, neka se organizuju neko ima kramp neko lopatu a neko zna i oko cijevi.

Dobro, sad vec malo previse provocirate muhu a on nije mislio nista lose :D
HelaS

#744 Re: KJKP RAD

Post by HelaS »

mali_balon wrote: 10/01/2026 21:29
HelaS wrote: 10/01/2026 21:11
Pa neka onda vik odjebe sa racunima koji mjesec.....i ti znas lupiti u pm.....
:D
dječak sa šibicama

#745 Re: KJKP RAD

Ja bi recimo na ministrovom mjestu ponudio 100 maraka ucenicima na raspustu da voze qvadove do Bjelasnice i nazad, a neki mogu i da skijaju zakaceni za qvad to bi placao 150 maraka.

Oni najbrzi dobiju qvad zaposve :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#746 Re: KJKP RAD

Post by mk ultra »

Losi sefovi koji se ne znaju nositi sa kretenima

Najgore kategorije 50-65g nece da radi, boli ga ćuna

Sarajevo gas
Hoces imenom i prezimenom lika sto kaze "prespavo" tj zaboravio da ode da se otkuca u 16i30 na malti
"Da ja hocu raditi imao bih do penzije svaki dan 8h"

A ugl ti se svede u 7i30 se dođe, u 8 se izaðe, do 10i30-11 šta se uradi uradi, dalje kava i kući na spavanac. U 16h ide na otkucavanje

Imas sektora svugdje gdje se razgulise od posla, ala prikljucenja za elektrodisteibuciju, ili kvarovi u ViKu

Kod mene su po onom snijegu u srijedu sanirali kvar... ;-)
Jos pride rascistili snijeg

Tako da dok su sefovi podguzne muhe, namjestenici u obliku zenskog organa koji ušljivom debilu ne smije jebat mater i otjerat ga sa radnog mjesta, necw ti biti bolje

A biti šef takvom majmunu, to moraš naučiti na teži način...

Da ne pisem iskustva sa ZOI84, željeznice...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#747 Re: KJKP RAD

Post by _BataZiv_0809 »

mk ultra wrote: 10/01/2026 21:42 Da ne pisem iskustva sa ZOI84, željeznice...
Pisi
mk ultra

#748 Re: KJKP RAD

Post by mk ultra »

_BataZiv_0809 wrote: 10/01/2026 21:54
mk ultra wrote: 10/01/2026 21:42 Da ne pisem iskustva sa ZOI84, željeznice...
Pisi
Ugl to su likovi koji se povlace koja god da je vlast
Takvim likom da upravljas .oras biti VSS pijacarskog znanja, fizicki jak po potrebi i naoruzan.

Jer usljo upravlja i radi na kriticnoj infrastrukturi, boli ga q, potplatit ce bolovanje, namjerno ce neke stvari uraditi iako ne smije, i ne, nece dobiti otkaz.

I da, samo im treba neko ko ce se fizicki obracunavati sa tom marvom, a ima je ne biste vjerovali koliko nakoćeno u zadnjih 30g, sve "iz naroda" platili, a kad su platili sto bi radili.
dječak sa šibicama

#749 Re: KJKP RAD

Za Trojku smo glasali jer su obecali da ce rijesiti takve stvari, javasluk u javnim kompanijama, a svi znamo neki primjer jer svako zna nekoga.
Imao poznanika kojeg su roditelji uvalili u VIK, da bude sef ni manje ni vise, lik je retardiran u doslovnom smislu rijeci. Razmazeni tatin sin, slupao pet sest novih automobila vozeci pijan, ubacen da buse sefic terenskim timovima a pojma nema o tom poslu, nikada nije gumicu na cesmi zamijenio. Ko da mene sad neko uvali da budem sef na svemirskoj istrazivackoj stanici.

Oni obecali rijesiti, sasvim dovoljno godina su imali, na kraju nista. GRAS bombasticno najavljivano uredjenje, nista, osim penzionisanja onih pred penziju. Mozda je i nemoguce, u mentalitetu ovog naroda je da naprduje i pametuje a da se radi, bas i ne. Osim kad se mora, radi bosanceros na zapadu po tri posla, ne baca smece u Minhenu po cesti, ali zato kod kuce..
mk ultra

#750 Re: KJKP RAD

Post by mk ultra »

Kako se to u pištu dovede... :wink:
Post Reply